TK hokejové reprezentace před MS v Rize (kon.)
konec
Tisková konference hokejové reprezentace před MS v Rize

Pondělí 03.05.2021, 14:10Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. (14:48:36)
     
    Petr Nedvěd o možném doplnění týmu po vyřazení některého celku NHL v 1. kole play-off: Bohužel to možné není, pojedou jen ti, kteří s námi odcestují na začátek šampionátu.
     
    Petr Nedvěd o posilách z týmů, které nemohou postoupit do play-off NHL: Ano, s těmito hráči už nyní komunikujeme na denní bázi a domlouváme jejich příjezd na šampionát.
     
    Pešán o Tomáši Zohornovi: Je v pořádku, očekávám ho dnes ve večerním tréninku na ledě.
     
    Jan Černý o odletu na MS: V sobotu 15. května kolem 15:00 spolu do Rigy letí Švédsko a Finsko, my poletíme s Ruskem kolem 20:00. Po negativním testování pak můžeme nastoupit týmovou izolaci. Poté bude moci trénovat celý tým a pak nás čeká první utkání.
     
    Jan Černý: Do bubliny vstoupí hráči, realizační tým, všichni organizátoři a tyto osoby budou pravidelně testováni. Teoreticky do ní mohou vstoupit i hráči z NHL, pokud se podrobí testům na půdě v USA. Bude to vlastně jen hotel a aréna, nic jiného neexistuje.
     
    Petr Nedvěd o tom, že by někdo z NHL nastoupil na Českých hokejových hrách: Budeme se snažit, aby všichni hráči dorazili z NHL co nejdříve. Doufejme, že aspoň jeden nebo dva zápasy odehrají, ale zatím nebudeme spekulovat.
     
    Filip Pešán: S Patrikem Bartošákem v současné chvíli nepočítáme.
     
    Petr Nedvěd o hráčích NHL: Počítat můžeme předběžně s Dominikem Kubalíkem, Davidem Kämpfem, Filipem Zadinou, Filipem Hronkem, Jakubem Vránou, Filipem Chytilem, Liborem Hájkem a Radimem Šimkem. Pavel Zacha se omluvil ze zdravotních důvodů. Pepa Kořenář je stále ve hře, Lukáše Dostála neuvolnil klub.
     
    Filip Pešán o Hrubcovi a Sekáčovi: Šimon Hrubec se k týmu přiřadí ve čtvrtek. Byli jsme ale domluveni, že ještě nezasáhne do dvojutkání se Slovenskem. K týmu se připojí i Jirka Sekáč a tam už uvidíme, zda by nemohl zasáhnout do zápasů se Slovenskem. Podle svých slov je už připravený zasáhnout do tréninků. Michal Birner je zdravotně indisponovaný, a proto nemůže zasáhnout do přípravy.
     
    Nyní je čas na dotazy novinářů.
     
    Ředitel Síně slávy českého hokeje Otakar Černý: Kniha Legendy se nerodí přes noc mapuje všechny milníky našeho hokeje. Tyto milníky jsou často vystaveny i v samotné Síni slávy českého hokeje. Kniha se věnuje i ženskému hokeji či parahokeji. Autorem textu je sportovní komentátor a hokejový historik Tomáš Kučera. Z výtěžku bude podporován i nadační fond Ivana Hlinky. Věřím, že se kniha bude líbit a najde si své fanoušky. V samostatném prodeji bude stát kniha 299 korun.
     
    Nyní jsou představováni ještě partneři českého hokeje a další marketingové akce.
     
    První zápas na šampionát sehrají Češi s hokejisty Ruska. Posléze se utkají se Švýcarskem, Běloruskem, Švédskem, Velkou Británií, Dánskem a Slovenskem.
     
    Jan Černý pokračuje: Pro všechny hráče na širší soupisce je povinnost zaslat covidový záznam. Těm novým přicházejícím se pak dělají krevní rozbory, aby se zjistili, jestli mají protilátky, případně kolik jich mají. Od úterý 11. května je tzv. předcestovní protokol, kterým projdou všichni účastníci Českých hokejových her. Budeme úplně uzavřeni v hotelu, musíme pak před odletem do Rigy absolvovat tři PCR testy a posléze dvě mužstva charterovými lety odcestují do Lotyšska. Izolace včetně testování pak proběhne 16. a 17. května, následuje třídenní týmová izolace do 20. května a 21. pak sehrajeme první utkání. Na MS můžeme nominovat 28 hokejistů a 16 členů realizačního týmu. 6 hráčů následně může dorazit do Rigy později, všichni ale musí posléze absolvovat izolaci, která bude čítat celkem 6 dnů.
     
    Jan Černý (manažer reprezentace) o opatřeních kvůli covidu: Všechny osoby budou rozděleny do tří skupin. Do jedné patří hráči, trenéři, realizační týmy, atd...V další skupině jsou policisté, hasiči a další ti, kteří zajišťují provoz. V té třetí pak budou novináři, fotografové a diváci. Na České hokejové hry bude mít na tribuny přístup až tisíc diváků s platným PCR testem.
     
    Na ČT Sport budou diváci moci sledovat oba zápasy České republiky se Slovenskem i všechny duely v rámci Českých hokejových her.
     
    Celkové pořadí Euro Hockey Tour už zcela jistě opanují Rusové. O druhou a třetí příčku se nyní dělí česká reprezentace se Švédy a na čtvrté pozici jsou aktuálně hokejisté Finska.
     
    České hokejové hry se budou hrát už potřiadvacáté. Češi vyhráli tento turnaj osmkrát, sedmkrát se radovali Finové. Bude to vůbec poprvé, co se tento podnik uskuteční v Praze.
     
    České hokejové hry se budou hrát s drobným posunem od středy 12. května do soboty 15. května.

    Radek Barkman

    Nominace českého týmu na zápasy se Slovenskem

    Brankáři: Jan Růžička (Mladá Boleslav), Roman Will (Chabarovsk), Petr Kváča (Liberec)

    Obránci: David Musil (Třinec), Jakub Galvas (Mikkelin Jukurit), David Sklenička (Jokerit), Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star), Michal Jordán (Chabarovsk), Libor Šulák (Kärpät Oulu), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), Ondřej Vitásek (Liberec), Dominik Mašín (Chabarovsk), Jan Ščotka (Litvínov)

    Útočníci: Adam Musil (Liberec), Jakub Flek (Karlovy Vary), Hynek Zohorna (Chabarovsk), Pavel Kousal (Mladá Boleslav), Radan Lenc (Liberec), Matěj Stránský (Třinec), Ondřej Najman (Mladá Boleslav), Michael Špaček (Oceláři Třinec), Rudolf Červený (Pelicans Lahti), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Šimon Stránský (Mikkelin Jukurit), Robin Hanzl (Spartak Moskva), Tomáš Zohorna, Matěj Blümel (oba Dynamo Pardubice), David Tomášek (Sparta Praha).
    thejrc.org