Florida – Dallas 5:4 (po pr.) | New Jersey – Boston 0:3 (kon.) | NY Rangers – Washington 3:6 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 7:2 (kon.) | Carolina – Chicago 5:2 (kon.) | Montreal – Toronto 3:2 (po pr.)
Columbus – Nashville 3:4 (po pr.) | Buffalo – NY Islanders 4:2 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 3:1 (kon.) | Minnesota – Vegas 6:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:5 (kon.) | San Jose – Colorado 4:5 (po pr.)
po prodl.
Florida Panthers
5:4 (3:2, 1:0, 0:2 - 1:0)
Dallas Stars
Úterý 04.05.2021, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého hokeje. NHL pokračuje také v noci z pondělka na úterý! Já Vás provedu soubojem mezi Floridou Panthers a Dallasem Stars. Zatímco domácí bojují o nejvyšší příčky tabulky Centrální divize, texaský celek se zatím marně pokouší o stíhací jízdu na čtvrtou pozici, která zaručuje postup do play-off.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dallas Stars:
    Dallas odehrál 51 zápasů a získal 55 bodů, což v tabulce Centrální divize stačí na páté místo. Vážně tak hrozí, že si loňští finalisté Stanley Cupu v letošním ročníku ani nezahrají play-off. Na čtvrtý Nashville Stars aktuálně ztrácejí tři body, navíc prohráli poslední tři duely. Naposledy padli v důležitém vzájemném měření sil na ledě Predátorů 0:1 v prodloužení. Hvězdám sezónu zkomplikovala marodka klíčových hráčů. Dlouhodobě mimo jsou brankář Ben Bishop a útočníci Tyler Seguin s Alexandrem Radulovem.

    Nejproduktivnější hráči:
    Joe Pavelski – 44b (21+23)
    Jason Robertson – 40b (15+25)
    Roope Hintz – 38b (14+24)

    Brankáři:
    Anton Chudobin – 29 zápasů, průměr 2,39, úspěšnost 91,0 %, 3 nuly
    Jake Oettinger – 26 zápasů, průměr 2,25, úspěšnost 91,6 %, 1 nula
     
    Florida Panthers:
    Panteři odehráli 53 zápasů a se ziskem 73 bodů jim v tabulce Centrální divize patří třetí příčka. Stále bojují klidně i o divizní triumf, na vedoucí Carolinu totiž ztrácejí jen dva body. Cats drží sérii tří vítězství v řadě. Nejprve vyhráli 7:4 v Nashvillu, poté 4:3 v prodloužení a 5:4 na ledě Chicaga. Florida se musí ve zbytku sezóny obejít bez klíčového obránce Aarona Ekblada, který má zlomenou nohu. Na listině zraněných figurují také útočníci Mason Marchment a Carter Verhaeghe.

    Nejproduktivnější hráči:
    Jonathan Huberdeau – 58b (18+40)
    Aleksander Barkov – 54b (25+29)
    Carter Verhaeghe – 35b (17+18)

    Brankáři:
    Sergej Bobrovskij – 30 zápasů, průměr 2,97, úspěšnost 90,4 %, 0 nul
    Chris Driedger – 22 zápasů, průměr 2,17, úspěšnost 92,3 %, 2 nuly
    Spencer Knight – 3 zápasy, průměr 1,67, úspěšnost 94,3 %, 0 nul
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Driedger – Weegar, Forsling, Montour, Nutivaara, Gudas, Yandle – Duclair, Barkov, Děnisenko – Tippett, Wennberg, Huberdeau – Heponiemi, Marchment, Vatrano – N. Gusev, Acciari, Lomberg.

    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – Heiskanen, Oleksiak, J. Klingberg, Sekera, Vatanen, Lindell – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Ja. Benn, Comeau – Faksa, Cogliano, Kiviranta – Dickinson, Kero..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se jako první vydal do svého obranného pásma, odkud rozehrával Forsling.
     
    01:11
    Jako první se do vyložené šance dostal hostující Kiviranta, který unikl po pravém křídle, jenomže své zakončení poslal pouze do tyče.
     
    01:53
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Florida se totiž prodrala do přečíslení, při kterém měl na levém křídle hodně prostoru Tippett, kterému se v tandemu povedlo najít JONATHANA HUBERDEAUDA, jenž po bekhendové kličce zasunul puk za záda Chudobina.
    Asistence: Owen Tippett, Keith Yandle.
    01:53 Jonathan HUBERDEAU - 1:0
     
    02:05
    Vhazovalo se po levici domácího brankáře Knighta. Hvězdy uspěly a posléze jsme sledovali nepřesnou nahrávku, kterou dokázal přečíst domácí Wennberg.
     
    02:42
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí jdou do vedení o dvě branky! Florida Panthers se nastěhovala před branku soupeře, kde si jako první odražený kotouč našel NIKITA GUSEV, který si ho potáhl do zakončení a poté přízemním pokusem zamířil do prázdné branky.
    Asistence: Brandon Montour.
    02:42 Nikita GUSEV - 2:0
     
    03:12
    Vypadalo to na vyloučení hostujícího Benna, které se poměrně překvapivě nakonec nekoná. Hostující útočník ovšem zasáhl protihráče holí do obličeje.
     
    03:36
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Radko Gudas – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Blake Comeau – 2 min., vyprovokování bitky).
     
    04:07
    Následně se do vyložené šance natlačil také domácí obránce Yandle, který se postaral o dorážku z velké blízkosti, kterou ovšem poslal pouze vedle branky.
     
    05:15
    Dallasu se povedlo zabojovat ve svém pásmu, kde se k volnému touši dostal obránce Oleksiak, kterému se ho povedlo odehrát za branku Knighta.
     
    06:10
    Za obranu soupeře se posléze dostával Hintz, který si to navedl do forhendového zakončení, jenomže na brankáře Knighta si nakonec nevěděl rady.
     
    07:01
    Florida Panthers se prodírala zpět do útočného pásma, jenomže se jednalo o ofsajd a následuje tak první komerční přestávka zápasu.
     
    08:03
    Zatím sledujeme celou řadu přerušení. Florida Panthers se v krátkém časovém sledu znovu prezentovala ofsajdem, znovu se vhazuje ve středním pásmu.
     
    09:02
    Posléze se zajímavé pozice dorážel hostující Pavelski, který to měl na bekhend. Jeho zakončení směřovalo doprostřed a Knight si tak dokázal poradit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:00
    K dorážce se před malým momentem dostal domácí Lomberg, jehož pokus nakonec skončila na horní síti. Chudobin měl v tomto případě velké štěstí.
     
    11:01
    Máme za sebou polovinu první třetiny, která nám zatím nabídla dva zásahy. Florida Panthers je stále aktivnější, jenomže k zakončení se moc často nedostává.
     
    11:21
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Jonathan Huberdeau – 2 min., držení).
     
    12:04
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá přesilovou hru! Dallas se totiž dokázal usadit a sledovali jsme kombinaci, po které u bližší tyče převzal nahrávku JOE PAVELSKI, kterému se povedlo zvednout kotouč přesně do vzdálenější šibenice.
    Asistence: Roope Hintz, Jason Robertson.
    12:04 Joe PAVELSKI - 2:1
     
    13:24
    Střely na branku: 9 – 9.
     
    14:01
    Lindell si nyní sjel až do střelecké pozice, jenomže trefil před brankářem stojícího protihráče. Knight přeci jenom musel zasahovat, střela putovala doprostřed.
     
    14:13
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí si berou vedení o dvě branky zpět! Florida totiž předvedla rychlý přejezd za modrou čáru, přičemž útočnou akci podpořil také obránce MACKENZIE WEEGAR, který měl v mezikruží hodně prostoru a střelu zápěstím poslal přesně ke vzdálenější konstrukci.
    Asistence: Owen Tippett, Grigorij Děnisenko.
    14:13 MacKenzie WEEGAR - 3:1
     
    15:25
    Vhazovalo se po pravici hostujícího brankáře Chudobina. Dallas se přesto nedostal ani za červenou čáru, jenomže zodpovědně se vracel obránce Vatanen.
     
    16:13
    Robertsonovi se povedlo prodloužit hrací předmět podél mantinelu, jenomže za brankou soupeře včas zakročil Weegar, který rychle rozehrál do křídla.
     
    17:02
    Florida Panthers se nyní dostala k menšímu tlaku, při kterém jsme sledovali nahození od modré čáry, které nakonec putovalo pouze vedle branky.
     
    17:16
    Dallas právě vstřelil branku!
    Je tu kontaktní branka! Domácí Weegar se nechal obrat o kotouč a ze záporného úhlu to zkoušel překvapivým nahozením na branku hostující ROOPE HINTZ, kterému se díky odrazu od Knighta povedlo dostat kotouč až do branky.
    17:16 Roope Hintz (DAL) - 3:2
     
    17:56
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Radek Faksa – 2 min., sekání).
     
    18:28
    Pavelski to zkoušel od pravého kruhu, jenomže bez úspěchu. Knight už poměrně dlouho čeká na nějaký vážnější zákrok, který ani tentokráte nepřichází.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec přinesla hned pět branek. Florida se poměrně rychle dostala do dvoubrankového vedení, přičemž soupeř odpověděl v přesilové hře. Panteři si ovšem vzali své vedení o dvě branky zpět, což nakonec nevydrželo do konce třetiny, neboť Stars krátce před koncem snížili na rozdíl jediné branky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který to ihned zkoušel nahozením na druhou stranu, což znamenalo zakázané uvolnění.
     
    20:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Hned v úvodu se domácí znovu prosazují! Florida se poprvé dostala do útočného pásma, kde se k prudkému projektilu dostal obránce GUSTAV FORSLING. Jeho jedovka nakonec skončila za brankářem Chudobinem, který bude střídat.
    Asistence: Grigorij Děnisenko, Aleksander Barkov.
    20:45 Gustav FORSLING - 4:2
     
    20:45
    Střídání v týmu Dallas Stars: ze hřiště odchází Anton Chudobin, přichází Jake Oettinger.
     
    21:05
    V krátkém časovém sledu jsme pro změnu sledovali ofsajd Dallasu. Znovu se tedy vhazovalo před opačnou modrou čárou, úspěšnější byli domácí hráči.
     
    22:13
    Nehraje se ani minutu v kuse. Dallasu se ani tentokráte nepovedlo rozehrát podle představ a hra se po dalším zakázaném uvolnění vrací před Oettingera.
     
    23:04
    Oettinger si připsal první vážnější zákrok, se kterým si dokázal poradit. Před branku si totiž sjížděl Tippett, který se dostal k velice nebezpečné teči do betonu.
     
    24:04
    Práce také pro domácího brankáře Knighta, který raději volný předmět schoval pod vlastní lapačku. Následovat tak bude vhazování u levého kruhu.
     
    25:03
    Nahrávka měla směřovat na domácího Děnisenka, kterému se ovšem nepovedlo tuto nabídku tečovat a kotouč tak směřoval směrem za hostující branku.
     
    26:33
    Heiskanen měl u modré čáry poměrně dost prostoru, což okamžitě využil k zakončení směrem na branku. Knight měl čistý výhled a střelu zneškodnil lapačkou.
     
    27:05
    Poprvé do letošního ročníku nastoupil Tyler Seguin. Hostující forvard je dnes hodně aktivní, nicméně body to zatím nepřináší.
     
    28:02
    Posléze se před domácím brankářem pokoušel tečovat nabídku hostující Faksa, který ovšem směřoval puk kousek vedle branky, Knight tak nemusel zasahovat.
     
    29:20
    U modré čáry měl hodně prostoru domácí Weegar, kterému se zakončení nepovedlo dle představ a Oettinger tak nemusel zasahovat. Je tu komerční přestávka.
     
    30:00
    Máme za sebou polovinu řádné hrací doby, která nám zatím nabídla šest branek. Naposledy se prosadila Florida, a sice hned v úvodu druhé třetiny.
     
    31:14
    K volnému kotouči se posléze dostal hostující Seguin, jenomže nepřihrál přesně. Do protiútoku se tak dostával domácí Tippett, který z otočky trefil pouze beton.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Aleksander Barkov – 2 min., hákování).
     
    32:01
    Gudas chytře nabízel kotouč před branku, kde ho nesmírně nebezpečně tečoval kolega Marchment, jenomže kotouč poslal kousek vedle branky.
     
    33:19
    Dallasu se tato přesilová hra zrovna moc nedaří. Hosté se nyní sice dostali na druhou stranu, jenomže se jednalo o ofsajd a vhazuje se tak ve středním pásmu.
     
    34:07
    Wennberg nabral rychlost a dostal se mezi hostující obránce. Nakonec se pokoušel o zakončení mezi betony, se kterým si Oettinger poradil.
     
    34:17
    Weegar se prohnal po levém křídle, což vedlo k zakončení doprostřed.
     
    35:27
    Dalas se nyní dostal do přečíslení, které nakonec na sebe vzal Cogliano. Jeho rána měla směřovat mezi ruku brankáře, Knightovi se povedlo zakročit.
     
    36:02
    Na opačné straně jsme sledovali luxusní kombinaci, při které Huberdeau vracel kotouč do tandemu na Tippetta, který z těžké pozice trefil pouze brusli soupeře.
     
    36:24
    Seguin měl napřaženo u levého kruhu a pořádnou dělovkou zaměstnal domácího brankáře. Knight se ovšem dokázal rychle přesunout a kotouč zachytil.
     
    37:14
    Wennberg zachytil rozehrávku soupeře, z ideální pozice ovšem trefil pouze brankáře.
     
    38:28
    Ven ze své branky se posléze vydal také domácí brankář Knight, který vypomohl s rozehrávkou o mantinel, jenž nakonec doputovala na hokejku Klingberga.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny.
     
    39:09
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Jamie Benn – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla jedinou branku, o kterou se už v úvodu postarala Florida. Posléze otěže zápasu převzal Dallas, který byl sice směrem dopředu aktivnější, jenomže k vyloženým šancím to moc nevedlo. Proto byla směrem dopředu nebezpečnější Florida, která tak stále vede o dvě branky a soupeř to bude mít hodně složité.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který se okamžitě dostal do pásma soupeře, kde jsme ovšem sledovali nepřesnou nahrávku.
     
    41:24
    Následoval zakázané uvolnění Floridy a hra se tak znovu přestěhovala před domácího brankáře Knighta. Dallasu se nepovedlo uspět a hra se tak rychle otáčí.
     
    42:21
    Málem se do úniku dostal hostující Robertson, který se již dostával za posledního obránce. Ten ovšem sáhl k čistému zákroku a kotouč mu dokázal vypíchnout.
     
    43:02
    Barkov to posléze zkoušel vzít na sebe, přičemž byl zastaven na hranici nedovoleného zákroku. Sudí nechali pokračovat ve hře, u puku je Florida Panthers.
     
    43:55
    Dallas právě vstřelil branku!
    Rázem je to o jednu branku! Dallas se bleskově dostal do pásma soupeře, kde si na nahrávku sjel k levému kruhu JOEL KIVIRANTA. Ten to zkoušel ke vzdálenější brankové konstrukci a přesnou střelou se mu nakonec povedlo vyzrát na Knigtha.
    Asistence: Tanner Kero, Jamie Oleksiak.
    43:55 Joel KIVIRANTA - 4:3
     
    44:06
    Dallas právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu dokonce vyrovnání! Hvězdy pokračovaly v aktivitě a před brankářem číhal TYLER SEGUIN. Tomu se sice nepovedlo ideálně tečovat, přesto se dostal k dorážce, kterou poslal za bezmocného brankáře Knighta.
    Asistence: Denis Gurjanov.
    44:06 Tyler SEGUIN - 4:4
     
    45:24
    Posléze do útočného pásma dokázal proskočit hostující Comeau, který ovšem nic moc nevymyslel. Domácí se poté dožadovali dalšího faulu, pokračuje se.
     
    46:15
    Florida najednou začala hrát. Barkov se přes levé křídlo dokázal natlačit do hostující branky, jenomže domácím se nepovedlo dotlačit kotouč za brankáře.
     
    47:03
    Posléze u zadního mantinelu usiloval o kotouč domácí Duclair, který ho nakonec dokázal vybojovat zpět. Na nahrávku u modré čáry navíc číhal Huberdeau.
     
    48:21
    K odraženému kotouči se na zadní tyči dostal domácí Marchment, kterému se nepovedlo dorazit puk za dezorientovaného Oettingera.
     
    49:26
    Hra je znovu přerušena a následovat bude první komerční přestávka této třetiny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    50:00
    Do konce tohoto zápasu zbývá už jen poslední desetiminutovka. Výsledek je i nadále nerozhodný, Dallasu se nedaří proniknout před brankáře Knighta.
     
    51:21
    Faksa operoval za brankou soupeře, odkud se mu povedlo podél mantinelu najít kolegu Oleksiaka. Ten se k zakončení nedostal a hra se tak rychle otáčí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:14
    Robertson to po přejetí modré čáry zkoušel zápěstím od levého kruhu, jenomže mířil pouze do připraveného brankáře Knighta, který vyklepal puk vedle branky.
     
    53:07
    Huberdeau dohrál situaci za brankou soupeře, kde šel hodně důrazně do obránce Klingberga. K zisku kotouče to nakonec nevedlo, Dallas rychle přešel vpřed.
     
    53:14
    Florida Panthers pokračuje v aktivitě, puk je za brankou Oettingera.
     
    54:02
    Stars se usadili kolem domácí branky, kde byl ovšem čistým způsobem zastaven Cogliano. Následovalo vyhození ven z pásma, které ale zachytil Heiskanen.
     
    55:16
    Heiskanen to zkoušel nahozením od modré čáry, trefil však pouze rukavici protihráče. Dallas rychle vystřídal a v útočném pásmu již pracuje s toušem Hintz.
     
    56:08
    Za brankou se posléze postaral o vedení akce hostující Sekera, který přeposlal kotouč za branku soupeře. Z otočky posléze zakončoval kolega Gurianov.
     
    57:08
    Hintz se dostal do pásma soupeře moc rychle a jednalo se o další ofsajd Dallasu. Navíc přichází na řadu poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    58:20
    Vše nám spěje k prodloužení. Ani jeden z celků se snaží neudělat žádnou chybu, i proto sledujeme hodně opatrnou podívanou.
     
    59:00
    Minuta do konce této třetiny.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení vyznělo lépe pro domácí celek, jenomže jako první se k puku dostal hostující Robertson, který o něj rychle přišel.
     
    61:03
    Barkov posléze s pukem zavítal do útočného pásma, jenomže oba spoluhráči byla obsazeni. Následovala nahrávka na Duclaira, který byl čistě zastaven.
     
    61:24
    Forsling měl na holi rozhodující branku, forhendovou kličkou nevyzrál na Oettingera!
     
    62:06
    Duclair uháněl od vlastní modré čáry sám na branku, jenomže ani on neuspěl proti Oettingerovi!
     
    62:21
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Joe Pavelski – 2 min., hákování).
     
    62:41
    Barkov zakončoval z pravého kruhu a Oettinger měl velké problémy udržet kotouč před brankovou čárou, což se mu nakonec povedlo.
     
    62:50
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom domácí využívají přesilovou hru! Po úspěšném vhazování jsme sledovali krátkou kombinaci, která znovu vedla k pravému kruhu, odkud dělovkou pod břevno rozhodl tento duel ALEKSANDER BARKOV.
    Asistence: Keith Yandle, MacKenzie Weegar.
    62:50 Aleksander BARKOV - 5:4
     
    Konec zápasu.
     
    Florida Panthers nakonec v tomto duelu vítězí poměrem 5:4 po prodloužení. Panteři vstupovali do třetí třetiny při dvoubrankovém vedení, jenomže soupeř během několika vteřin vsítil hned dvě branky a po zbytek třetiny jsme se žádné jiné již nedočkali. O druhém bodu tak muselo rozhodnout prodloužení, ve kterém Florida hrála přesilovou hru, kterou nakonec dokázal přesnou střelou využít Aleksandr Barkov.
     
    Československá stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 5, čas na ledě 14:47
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:46
    Andrej Sekera (DAL) 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 17:17
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Spencer Knight (FLA) 25 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,2%, odchytal 62:50
    Anton Chudobin (DAL) 11 zákroků, 4 OG, úspěšnost 73,3%, odchytal 20:45
    Jake Oettinger (DAL) 27 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,4%, odchytal 42:05
     
    Tři hvězdy utkání

    Aleksander Barkov (FLA)
    1+1
    Owen Tippett (FLA) 0+2
    Tyler Seguin (DAL) 1+0 (03:46:15)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 2. Huberdeau (Tippett, Yandle), 3. N. Gusev (Montour), 15. Weegar (Tippett, Děnisenko), 21. Forsling (Děnisenko, Barkov), 63. Barkov (Yandle, Weegar) – 13. Pavelski (Hintz, Robertson), 18. Hintz, 44. Kiviranta (Kero, Oleksiak), 45. Seguin (Gurjanov)


    Florida Panthers: Driedger (Desrosiers) – Weegar, Forsling, Montour, Nutivaara, Gudas, Yandle (A) – Duclair, Barkov (C), Děnisenko – Tippett, Wennberg, Huberdeau (A) – Heponiemi, Marchment, Vatrano – N. Gusev, Acciari, Lomberg.
    Dallas Stars: Chudobin (21. Oettinger) – Heiskanen, Oleksiak, J. Klingberg (A), Sekera, Vatanen, Lindell – Pavelski, Hintz, Robertson – Gurjanov, Seguin, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Kiviranta, Gardner, Kero.

    Rozhodčí: Chmielewski, O'Rourke – Murray, Tobias

    Diváci: 4702
    bahis siteleri