Florida – Dallas 5:4 (po pr.) | New Jersey – Boston 0:3 (kon.) | NY Rangers – Washington 3:6 (kon.)
Philadelphia – Pittsburgh 7:2 (kon.) | Carolina – Chicago 5:2 (kon.) | Montreal – Toronto 3:2 (po pr.)
Columbus – Nashville 3:4 (po pr.) | Buffalo – NY Islanders 4:2 (kon.) | Ottawa – Winnipeg 2:1 (kon.)
St. Louis – Anaheim 3:1 (kon.) | Minnesota – Vegas 6:5 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:3 (kon.)
Vancouver – Edmonton 3:5 (kon.) | San Jose – Colorado 4:5 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
4:2 (0:1, 1:1, 3:0)
New York Islanders
Úterý 04.05.2021, 01:07 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Buffalem Sabres a New York Islanders.
     
    New York Islanders

    Hostující New York Islanders letos prožívaj solidní sezónu. Celek z New Yorku v padesáti jedna zápasech získal šedesát sedm bodů a patří mu třetí pozice Východní divize. S tímto ziskem má na čtvrtý Boston náskok jediného bodu. Pátí Rangers však ztrácí bodů sedm. Na kluzištích soupeřů se Islanders letos trápí. Získali na nich jen dvacet čtyři bodů. V posledním duelu doma přehráli 3:0 New York Rangers.
     
    Buffalo Sabres

    Domácí Buffalo i letos prožilo hroznou sezónu. V padesáti dvou odehraných zápasech získali Sabres jen třicet tři bodů a jsou na poslední osmé pozici Východní konference. Buffalo se v závěrečných duelech může jen odvděčit fanouškům za jejich přízeň v těžkých časech. Poslední čtyři duely v řadě však Buffalo prohrálo. Naposledy padlo výsledkem 2:6 na ledě Bostonu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Buffalo Sabres: Houser (Tokarski) – Ristolainen, M. Samuelsson, Jokiharju, Dahlin, Borgen, Bryson – Olofsson, S. Reinhart, Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Caggiula, Eakin, Sheahan.

    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Mayfield, Leddy, Pulock, Pelech, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey, B. Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Palmieri – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování dnešního souboje. Buffalo se bude chtít proti jednomu z nejlepších týmů vytáhnout.
     
    01:15
    Nick Leddy podpořil útok Islanders a sjel si na přihrávku na levý kruh. Jeho teč však skončila vedle levé tyčky domácí branky. Islanders nadále drží puk.
     
    01:34
    Buffalo si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Komarov.
     
    02:10
    Cizikas uspěl v souboji na modré čáře a špičkou čepele vyhodil puk mimo nebezpečný prostor. Domácí Buffalo musí začít od své klece.
     
    02:35
    Rasmus Dahlin se snažil udržet kotouč v útočném pásmu, ale puk mu přeskočil přes čepel a skončil ve středním pásmu. Sabres se v přesilovce zatím nedaří.
     
    03:10
    Znovu se hokejistům Islanders podařilo vyhodit puk po mantinelu až za branku domácího Buffala. Domácí kotouč jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    03:34
    Hosté v plném počtu.
     
    04:10
    Hosté uklidnili rozehrávku za vlastní brankou a následně se sami vydali vpřed. Pobídka na levou stranu však skončila v moci Dahlina.
     
    04:35
    Kyle Palmieri se skvěle stáhl do obranného pásma, otočil se s kotoučem na jeho pravé straně, ale už nedokázal najít Jordana Eberleho.
     
    05:10
    Dylan Cozens projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže místo zakončení vyslal takovou prudkou přihrávku, kterou mu zastavil Adam Pelech.
     
    05:34
    Houser si povyjel proti zakončení z levé strany a bez problémů ukryl kotouč do lapačky. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    06:05
    Skinner dostal přihrávku do středního pásma, kde se s pukem bez problémů otočil a rozehrál na pravou stranu. Jeho pobídka ale nenašla nikoho v modrém.
     
    06:35
    Nick Leddy uklidnil rozehrávku za brankou hostujícího celku. Obránce Islanders následně rozehrál na pravou stranu, jenže domácí zadáci byli opět důrazní.
     
    07:10
    Kyle Palmieri dohrál soupeře v souboji v rohu útočného pásma. Hostující útočník připravil Sheahana o puk, ale přihrávkou před branku jej odevzdal zpět.
     
    07:45
    Adam Pelech se zjevil v rohu útočného pásma, kde ostrým hitem naražil jednoho ze soupeřů na hrazení. Buffalo ale přestálo i tuto situaci.
     
    08:10
    Adam Pelech získal puk ve středním pásmu a ihned se tlačil do útoku. Riley Sheahan k němu přistoupil a špičkou čepele mu puk vypíchl.
     
    08:41
    Po delší době se přerušuje hra! Casey Mittelstadt si sjel na pobídku do útočného pásma, ale jeho ránu zápěstím tečoval bránící hráč do ochranné sítě.
     
    09:05
    Victor Olofsson spěchal za dlouhou přihrávkou na levou stranu, jenže hned první obránce jej dokázal připravit o kotouč. Islanders míří vpřed.
     
    09:15
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující celek se dostává do vedení! Po dobré akci Islanders dostal přihrávku na levý kruh ADAM PELECH, který nahodil puk směrem na branku a Henri Jokiharju si jeho pokus srazil do vlastní branky! Asistence: Josh Bailey, Anthony Beauvillier.
    09:15 Adam PELECH - 0:1
     
    10:10
    Henri Jokiharju mohl napravit svou předchozí chybičku, ale příklepem z pravé strany útočného pásma jen rozezvučel zadní mantinel za brankou.
     
    10:35
    Palmieri dostal přihrávku na levý kruh, kde si kotouč skvěle zpracoval a nahodil jej na branku. Domácí brankář si nyní připsal snadný zákrok.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:15
    Jordan Eberle projel po pravém křídle do útočného pásma a nahodil kotouč na branku. Jeho projektil domácí brankář na poslední chvíli vyrazil.
     
    11:38
    Andy Greene si na modré čáře počkal na přihrávku z pravé strany, ale jeho pohotový projektil příklepem vyrazil domácí brankář do ochranné sítě.
     
    12:12
    Bailey dojel nahození Buffala za branku Islanders. Hostující útočník po následném přechodu do útoku našel Beauvilliera, který z první střílel mimo.
     
    12:38
    Jordan Eberle se stáhl do obranného pásma, kde přečetl přihrávku z levé strany a odehrál puk za modrou čáru. Buffalo stále čeká na první možnost.
     
    13:10
    Rasmus Dahlin si vzal kotouč v obranném pásmu, projel kolem soupeře a rozehrál na levou stranu. Rozjetý Skinner si neporadil s prvním dotykem.
     
    13:38
    Henri Jokiharju dostal nabito na modrou čáru, ale místo pohotové rány si ještě vylepšoval pozici. V zakončení mu poté pádem pod nohy zabránil Bailey.
     
    14:05
    Cal Clutterbuck si najel na přihrávku na levou stranu, natlačil se před obránce a bekhendem přihrál před branku. Jeho pobídka nenašla adresáta.
     
    14:35
    Andy Greene udržel puk na modré čáře, poslal kotouč na pravou stranu, jenže Nick Leddy příklepem trefil jen zadní mantinel. Buffalo se stále nemůže osvobodit.
     
    15:10
    Adam Pelech v rohu obranného pásma získal kotouč, který odrazem o hrazení vyhodil do bezpečí. Buffalo by potřebovalo nějakou silnější pasáž.
     
    15:36
    Casey Mittelstadt dostal přihrávku do jízdy do středního pásma, jenže si kotouč posunul příliš daleko před sebe a důrazný Nick Leddy puk odpálil.
     
    16:05
    Pullock projel po levém křídle do útočného pásma, rychlou brzdou se zbavil obránce, jenže bekhendovou pobídkou spoluhráče nenašel.
     
    16:29
    Buffalo si zahraje druhou přesilovku. Komarov dostává dvě minuty za hákování.
     
    17:00
    Buffalo se v úvodu přesilovky usadilo v útočném pásmu. Od modré čáry střílel Dahlin, ale jeho pokus zastavil pádem pod nohy obětavý obránce.
     
    17:28
    Reinhart se uvolnil na pravé straně útočného pásma a poslal přihrávku do nebezpečného prostoru mezi kruhy. Obrana Islanders si opět věděla rady.
     
    18:00
    Až nyní se hosté v obranném pásmu dostali k volnému kotouči a vyhodili jej přes celé kluziště za klec Buffala. Domácím ještě pár sekund v přesilovce zbývá.
     
    18:29
    Hosté v plném počtu.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:28
    Eakin dostal puk v rohu útočného pásma, odkud zadovkou přihrál na modrou čáru. Osamocený Jokiharju tvrdou střelou příklepem zasáhl jen obránce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté Islanders. Buffalo sice hrálo v úvodu utkání velmi aktivně, ale nevyužilo přesilovku. Naopak na druhé straně se v 10. minutě prosadil Adam Pelech. Poté už aktivitu znovu převzalo Buffalo, ale Varlamov zatím drží čisté konto. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    Střely na branku: 9 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 1:58.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování druhé třetiny. Buffalo se ihned vydalo do útoku, ale nahození skončilo u obránců.
     
    20:35
    Pozor! Rozhodčí ještě na videu řeší, zda nedošlo k nedovolenému bránění gólmanovi!
     
    20:35
    Branka Islanders neplatí! Pulock sice nahozením od modré čáry poslal puk do sítě, ale Houser byl nedovoleně atakován.
     
    21:10
    Buffalo se usadilo v útočném pásmu. Hokejisté v modrém si hledali prostor pro zakončení, ale Dahlin zbytečně pouštěl puk za sebe.
     
    21:38
    Victor Olofsson napadal rozehrávku Islanders v obranném pásmu hostujícího celku. Olofsson dostal pod tlak Leddyho, který puk odehrál včas.
     
    22:06
    Islanders se dostali po pravé straně do útočného pásma, jenže nahození Zajaca nenašlo nikoho v bílém dresu. Domácí brankář puk raději přikryl lapačkou.
     
    22:48
    Dylan Cozens projel po levém křídle do útočného pásma, kde se zbavil svého strážce, ale už nedokázal rozehrát na někoho ze spoluhráčů.
     
    23:15
    Brock Nelson dostal přihrávku na pravou stranu, odkud střílel příklepem, ale ani jeho pokus nemířil mezi tři tyče domácí branky.
     
    23:38
    Cizikas uspěl v souboji u mantinelu ve středním pásmu. Hostující hráč chtěl následně zrychlit akci Islanders, ale posunul puk jen na zakázané uvolnění.
     
    24:10
    Brock Nelson dostal skvělou přihrávku mezi kruhy, jenže střela příklepem mu zrovna nesedla a puk prolétl kolem levé tyčky Sabres.
     
    24:36
    Josh Bailey dostal přihrávku za branku, kde měl problémy se zpracováním. Okamžitě k němu přistoupil hráč Buffala, který mu puk odpálil.
     
    25:04
    Eakin nabral dobrou rychlost ve středním pásmu, ujel obráncům Islanders, ale střelou zápěstím z mezikruží mířil velmi nepřesně!
     
    25:39
    Adam Pelech chyboval při rozehrávce v obranném pásmu. Po jeho chybě se k zakončení dostal Asplund, ale střelou z ostrého úhlu Varlamova nepřekvapil.
     
    26:10
    Jokiharju si ve středním pásmu trouf na blok prudkého nahození a skvělým obranným zákrokem srazil kotouč k mantinelu.
     
    26:35
    Casey Mittelstadt měl moře prostoru na levé straně, projel do útočného pásma, jenže zápěstím pouze orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    27:10
    Varlamov si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek práce. Brankář Islanders si dal pozor na dělovku z levé strany a vyrazil kotouč betonem.
     
    27:35
    Anders Bjork si sjel na levý kruh a po krátkém přiklepnutí od Eakina vypálil příklepem. Domácí hokejisté si před dnešním duelem neseřídili mířidla.
     
    28:10
    Buffalo se usadilo v útočném pásmu a pořádně mačká soupeře před jeho brankou. Z levé strany střílel Dahlin, nicméně zamířil mimo.
     
    28:35
    Sam Reinhart před brankou Islanders dobře tečoval dělovku od modré čáry, ale od jeho čepele se kotouč odrazil jen do lapačky pozorného Varlamova.
     
    29:03
    Hosté se nastěhovali do útočného pásma, nicméně hráči v bílém svou aktivitou v zakončení nedopravili kotouč mezi tři tyče.
     
    29:26
    Skinner se vydal na výlet do útoku po pravém křídle. Osamocený hokejista Buffala však neměl proti obráncům v bílém moc šancí na úspěch.
     
    30:12
    Je za námi polovina základní hrací doby a hosté stále drží své těsné vedení. Z pravé strany zkoušel štěstí Barzal, ale trefil jen spoluhráče Komarova.
     
    30:32
    Houser si dal pozor na Nelsonův přízemní pokus z levé strany. Domácí gólman nějakým způsobem udržel kotouč mezi betonem a brankovou konstrukcí.
     
    30:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hostující celek krátce po polovině základní hrací doby přidává druhou branku! Adam Pelech střílel z levé strany a jeho pobídku tečoval mezi betony brankáře OLIVER WAHLSTROM! Asistence: Adam Pelech, Kyle Palmieri.
    30:42 Oliver WAHLSTROM - 0:2
     
    31:08
    Olofsson si sjel na dlouhou přihrávku na modrou čáru, prosmýkl se do útočného pásma a zakončil. Připravený Varlamov jeho pokus schoval do lapačky.
     
    31:35
    Tage Thompson získal puk ve středním pásmu, kde se zbavil napadajícího soupeře a rozehrál na levou stranu. Buffalu se vůbec nedaří přechod do útoku.
     
    32:05
    Brock Nelson si sjel na přihrávku do volného prostoru na pravé straně útočného pásma. Následné zakončení však poslal kousek vedle zadní tyčky.
     
    32:32
    Třetí přesilovku si zahrají domácí. Mayfield dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:10
    Buffalo se nastěhovalo do útočného pásma, jenže Reinhart od levého mantinelu bekhendem neoslovil svého spoluhráče v modrém dresu.
     
    33:35
    Varlamov si dal pozor na Dahlinovu dělovku od modré čáry a pravým betonem vykopl puk k mantinelu. Islanders se stále nedaří vyhodit puk za modrou.
     
    34:04
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo nakonec využívá přesilovou hru a snižuje na rozdíl jediné branky! Domácí uzamkli soupeře před jeho brankou. TAGE THOMPSON neměl prostor pro přihrávku a raději zakončil. Jeho rána skončila v horním rohu branky! Asistence: Jacob Bryson, Rasmus Ristolainen.
    34:04 Tage THOMPSON - 1:2
     
    34:35
    Buffalo se okamžitě hnalo znovu do útoku, jenže přihrávka na levé křídlo tentokrát skončila na zakázaném uvolnění. Hra se vrátí před domácí klec.
     
    35:06
    Jordan Eberle protečoval prudké nahození do útočného pásma. Domácí brankář dával dobrý pozor a předvedl, že to umí také s hokejkou.
     
    35:37
    Skinner upadl po souboji v rohu útočného pásma, jenže sudí měl střet přímo před očima a rozhodl se nechat pokračovat ve hře bez odpískání faulu.
     
    35:44
    První přesilovku si zahrají také hosté. Ristolainen dostává dvě minuty za podrážení.
     
    36:05
    Domácí hráči obětavostí hned v úvodu oslabení dostali kotouč za modrou čáru. Josh Bailey si počkal na pohyb spoluhráčů a zavezl puk zpět.
     
    36:26
    Jacob Bryson se hnal s pukem vpřed po levém křídle, jenže důrazný obránce v bílém dresu jej nepustil do útočného pásma. Islanders musí začít ze své poloviny.
     
    37:08
    Houser ještě drží Buffalo v boji o nějaké body! Domácí brankář se skvěle roztáhl na brankovišti a před Eberlem ukryl puk do lapačky!
     
    37:44
    Domácí v plném počtu.
     
    38:10
    Barzal si sjel na přihrávku na levou stranu, odkud střílel příklepem, jenže jeho dělovku brankář v modrém dresu Buffala vykopl betonem.
     
    38:28
    Nelson v útočném pásmu přiklepl kotouč Baileymu. Podle rozhodčích se jednalo o přihrávku rukou. Vhazuje se před brankou Islanders.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:26
    Rasmus Asplund se stáhl do obranného pásma, kde se natlačil před svého soupeře a bekhendem odehrál puk po hrazení daleko od nebezpečného prostoru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! I po čtyřiceti minutách mohou být spokojenější hosté. Islanders dopravili puk do sítě hned na začátku třetiny, ale kvůli nedovolenému bránění brankáři nemohla branka platit. Hosté si zlepšili pozici ve 31. minutě, kdy se prosadil Oliver Wahlstrom. Buffalo se ale zmohlo na odpověď. Ve 35. minutě snížil na rozdíl jediné branky Tage Thompson. Do kabin se proto odchází za stavu 1:2.
     
    Střely na branku: 23 – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 2:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Buffalo uspělo na úvodním vhazováí třetí části. Domácí celek v ní bude chtít dotáhnout náskok Islanders a zapojit se do boje o nějaký ten bodík.
     
    40:37
    Riley Sheahan získal puk za vlastní brankou a poslal jej dlouhou přihrávkou na levé křídlo. Tam se mu však nenabídl nikdo v modrém dresu.
     
    41:12
    Bailey projel do útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou svých spoluhráčů. Osamocený hokejista Islanders vystřelil jen do brusle obránce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:41
    Komarov se pustil do souboje u mantinelu, ale důrazný obránce Dahlin jej čistým hitem přišpendlil k hrazení a následně vybojoval puk pro Islanders.
     
    42:12
    Sam Reinhart si sjel na přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže si puk posunul příliš daleko před sebe a Nick Leddy jej obral o zakončení.
     
    42:44
    Varlamov musel zasahovat po další akci Buffala. Skinner jej zkusil překvapit rychlou střelou z levé strany, ale hostující gólman byl připraven.
     
    43:10
    Islanders se znovu vydali do útoku po pravé straně. Kyle Palmieri dojel nahození za branku, ale dvojice hokejistů v dresu Buffala jej nenechala rozehrát.
     
    43:35
    Skinner rozehrál bekhendem do středního pásma, ale rozehrávku Buffala napadal Zajac, který puk sklepl zpátky za branku domácích Sabres.
     
    44:03
    Riley Sheahan se uvolnil na levé straně útočného pásma a bekhendem přihrál na modrou čáru. Následné zakončení nebylo povedené. Islanders brání skvěle.
     
    44:24
    Mayfield vypálil příklepem od modré čáry, nicméně jeho dělovka skončila na betonu domácího brankáře. Houser drž šance Buffala na body.
     
    45:10
    Asplund objel branku Islanders, projel do rohu útočného pásma a rozehrál na modrou čáru. Následné zakončení v podání Dahlina nebezpečné nebylo.
     
    45:34
    Právě Asplund po další akci Buffala přihrál z levé strany do prostoru před brankou, ale nikdo v modrém dresu na jeho pobídku nedosáhl!
     
    46:12
    Po delší době o sobě dal vědět Mat Barzal, který se zjevil na levé straně útočného pásma, ale bekhendovou zadovkou neuvolnil Eberleho.
     
    46:41
    Dahlin nahodil puk ze středu ledové plochy do útočného pásma. Jeho pobídka směřovala do nebezpečného prostoru, ale hráči v bílém byli u puku první.
     
    47:15
    Skinner projel po levé straně do útočného pásma, ale přihrávkou před branku nenašel svého spoluhráče. Islanders brání skvěle.
     
    47:35
    Adam Pelech si splnil své defenzivní povinnosti, když v souboji u hrazení přišpendlil rozjetého soupeře k mantinelu a vybojoval puk pro tým z New Yorku.
     
    48:12
    Cizikas se na levé straně útočného pásma opřel do volného kotouče, ale jeho dělovka z ostrého úhlu prolétla kolem vzdálenější tyčky.
     
    48:36
    Anthony Beauvillier pokryl nebezpečný prostor mezi kruhy, kam také přišla přihrávka. Hostující útočník puk bez váhání vyhodil vysokým obloučkem do středního pásma.
     
    49:10
    Andy Greene uklidnil rozehrávku Islanders v obranném pásmu. Na jeho pobídku si sjel Ryan Pulock, jenže se neprosmýkl přes modrou čáru.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:38
    Barzal se zapojil do souboje za brankou hostujícího celku. Hvězda Islanders vypíchla kotouč Skinnerovi, ale hosté se stále nemohou dostat ven z obranného pásma.
     
    50:00
    Jeff Skinner zůstává po jednom ze soubojů ležet na ledové ploše a drží se za obličej. Domácí hokejista podle všeho schytal nějaký úder do obličeje.
     
    50:35
    Nick Leddy poslal přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže si puk nezpracoval dobře a skvěle postavený Henri Jokiharju kotouč odehrál do bezpečí.
     
    51:05
    Rasmus Ristolainen dotíral na modré čáře na rozehrávku Islanders. Hostující celek se i přes Ristolainenovu aktivitu dostalo do útoku.
     
    51:25
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno! Domácí se dočkali vytoužené branky! Buffalo se nastěhovalo do útočného pásma. Na levé straně se k puku dostal Reinhart, jednou rukou jej poslal před branku a RASMUS ASPLUND už měl snadnou práci! Asistence: Sam Reinhart, Tage Thompson.
    51:25 Rasmus ASPLUND - 2:2
     
    52:04
    Hosté si mohli vzít ztracené vedení velmi rychle zpátky! Brock Nelson si sjel na přihrávku do druhé vlny, ale jeho ránu zápěstím domácí brankář Houser lapil efektním zákrokem lapačkou.
     
    52:29
    Sabres se dostali do útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu nedokázal překvapit obranu Islanders. Buffalu však s vyrovnávací brankou narostla křídla.
     
    53:06
    Noah Dobson se hnal za přihrávkou mezi kruhy, ale domácí hokejista před ním kotouč na poslední chvíli protečoval mimo nebezpečný prostor.
     
    53:34
    Bailey střílel z pravého kruhu, ale pohotově proti němu vystartoval obránce. Bailey trefil právě brusle domácího hokejisty.
     
    54:10
    Ryan Pulock číhal na modré čáře na odražený kotouč, ale zadáci Buffala si dali dobrý pozor a nenechali hosty zakončit. Pokračuje boj o každý metr ledu.
     
    54:35
    Asplund ustál souboj za brankou hostujícího celku, ujel svému strážci a přihrál na modrou čáru. Následné zakončení schoval Varlamov do lapačky.
     
    55:02
    Dylan Cozens si z levého kruhu udělal výlet do prostoru mezi kruhy a vypálil zápěstím. Jeho dobrou ránu vykopl Varlamov na poslední chvíli!
     
    55:26
    Na opačné straně se v dobré příležitosti zjevil osamocený Barzal, ale domácí brankář proti jeho ráně povyjel a dokázal puk vyrazit mimo branku.
     
    55:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí celek čtyři minuty před koncem základní hrací doby otáčí vývoj dnešního souboje! Ristolainen nahodil puk od modré čáry na branku a skvěle postavený SAM REINHART šikovnou tečí překonal Varlamova! Asistence: Rasmus Ristolainen.
    55:56 Sam REINHART - 3:2
     
    56:30
    Nelson se dral vpřed po pravém křídle, jenže nedojel vlastní nahození. Hokejisté Buffala se bleskově stáli do své třetiny a vybojovali puk.
     
    57:02
    Adam Pelech zkrotil na modré čáře padající kotouč, ale špičkou čepele je srazil k mantinelu, kde následně uspěli domácí zadáci. Buffalo je blízko k vítězství.
     
    57:36
    Domácí jen nahodili kotouč za branku Islanders a odjeli střídat. Čerstvé síly posílá na ledovou plochu také trenér hostujícího celku.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:22
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:23
    Varlamov zůstává na střídačce a hosté zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    59:02
    Brock Nelson střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeden z obránců Buffala jeho pokus zablokoval. Islanders stále drží třetinu.
     
    59:09
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! SAM REINHART zastavil nepovedenou rozehrávku hostů a střelou z obranného pásma trefil odkrytou klec. Bez asistence.
    59:09 Sam REINHART - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Buffalo díky skvělému výkonu ve třetí části poráží New York Islanders 4:2. Michael Houser se při své premiéře v NHL dočkal vítězství. O vyrovnání se v 52. minutě postaral po dobré akci Asplund. Do vedení se Buffalo dostalo čtyři minuty před koncem, jelikož se mezi střelce zapsal Sam Reinhart, který pečetil triumf Sabres gólem do prázdné branky.
     
    Střely na branku: 40 – 36
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Michael Houser (BUF) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,5%, odchytal 59:17
    Semjon Varlamov (NYI) – 37 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,5%, odchytal 58:28
     
    Česká a slovenská stopa

    Do dnešního souboje nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Michael Houser (BUF) 34 zákroků
    2. Tage Thompson (BUF) 1+1
    3. Sam Reinhart (BUF) 2+1
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:39:09)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 35. Tage Thompson (Bryson, Ristolainen), 52. Asplund (S. Reinhart, Tage Thompson), 56. S. Reinhart (Ristolainen), 60. S. Reinhart – 10. Pelech (Josh Bailey, Beauvillier), 31. Wahlstrom (Pelech, Palmieri)


    Buffalo Sabres: Houser (Tokarski) – Ristolainen (A), M. Samuelsson, Jokiharju, Dahlin, Borgen, Bryson – Olofsson, S. Reinhart (A), Skinner – Tage Thompson, Mittelstadt, Asplund – Ruotsalainen, Cozens, Bjork – Caggiula, Eakin, Sheahan.
    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Mayfield, Leddy, Pulock, Pelech, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Komarov – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Wahlstrom, Pageau, Palmieri – Clutterbuck (C), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Morton, O´Donnell – Smith, Kovachik
    thejrc.org