Tisková konference tenistky Barbory Strýcové (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava k ukončení sezony

Úterý 04.05.2021, 14:00 • Press Centrum, CZ LOKO Aréna • Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte na posezonní tiskové konferenci klubu HC Dukla Jihlava, která se koná v úterý 4.5.2021 od 14 hodin v Press Centru CZ LOKO Arény.
     
    Připomeňme, že Dukla obsadila v základní části druhé místo a probojovala se až do finále play-off, kde nad Kladnem vedla 2:0 a 3:2 na zápasy, ale po výhře v sérii 4:3 na zápasy se z postupu do extraligy radovali Rytíři.
     
    Účastníci tiskové konference:
    Bedřich Ščerban – jednatel Dukly
    Viktor Ujčík – hlavní trenér A-týmu
    Tomáš Čachotský – kapitán A-týmu v závěru sezony.
     
    Start
    Tisková konference byla zahájena.
     
    Nejprve přijde na řadu hodnocení celé sezony.
     
    "Sezona byla parádní a skvělá. Jen je trošku smutek, že jsme nesebrali třešničku z dortu v podobě postupu do extraligy. Na tým jsem hrdý a udělal neskutečnou práci, když se podíváme, co jsme museli během sezony překonávat. Charakter a vůle týmu je hodně vysoká. Týmu jsem extraligu přál, ale nyní se musíme už soustředit na další sezonu, ve které se nám to snad povede," říká Bedřich Ščerban.
     
    Také Viktor Ujčík si myslí, že byla sezona úspěšná, ale... "Bez fanoušků jsme si tu sezonu tolik neužili, jako s lidmi na stadionu. Snad se ten stav zlepší a budeme mít fanoušky na tribunách. Bylo vidět, že fanoušci hokejem žijí, když nás vyprovázeli na zápasy a čekali na nás při příjezdech."
     
    "Kdyby mi někdo v lednu řekl, že 29. dubna budeme hrát sedmý zápas finále play-off, tak bychom to určitě brali. Z hlediska sportovního je to super sezona a jak říkal Viktor, bohužel nemohli chodit lidi, což byla velká kaňka na celém ročníku," říká Tomáš Čachotský.
     
    Otázky k play-off 2021 přichází vzápětí.
     
    "Opět se prokázalo, že hokej je v Jihlavě fenomén. Měsíc to tady neuvěřitelně žilo. Chci poděkovat všem za podporu, za chorea, za příjezdy a za odjezdy. Horácké divadlo bylo během sedmého zápasu nasvíceno v barvách Dukly," cení si podpory Bedřich Ščerban. "Patří za to všem poděkování a ukázalo se, že v Dukle a ve sportu je obrovský potenciál," dodává.
     
    "Sérii jsem prožíval hodně a emotivně a je to pro mě horší na tribuně než na ledě. Tam se můžu s někým srazit... Byla to super série, vedli jsme 2:0 a 3:2. I když jsem si to užíval, tak jsem byl hodně nervozní a žil jsem s týmem. Byla to fenonemální série," dodává Bedřich Ščerban.
     
    Viktor Ujčík: "Kladno vyhlásilo, že jediným jeho cílem je postup do extraligy a chtěli jsme mu to znepříjemnit. Pomohl nám postup 4:0 na zápasy proti Vsetínu. Sestavu na zápasy proti Kladnu dělal spíše doktor než já. Hlavní roli hrály obstřiky... Fakt mě to mrzí, bylo to kousek. Mrzí mě nejvíce první zápas tady u nás, jelikož jsme vedli 2:0 na zápasy a ve třetím utkání nás přejeli 2:5. Tento zápas jsme jim odevzdali a možná ná stál postup do extraligy," říká hlavní trenér Dukly.
     
    "Z mého pohledu rozhodl 4. a 6. zápas. Ten třetí se nám vyloženě nepovedl a to jsou dny, kdy prostě nevyjde nic. Kdybychom čtvrtý a hlavně šestý zápas dotáhli do vítězného konce, tak si tvrdím říct, že bychom zvládli sérii úspěšně," myslí si Tomáš Čachotský.
     
    "V pondělí 3.5. jsme zahájili oslovení partnerů na novou sezonu a i z prvních reakcí jsou si partneři vědomí, jak úspěšná sezona byla. Navíc jsme měli velký prostor v televizních přenosech a i zviditelnění partnerů bylo enormní. Dosah a rozsah byl vysoký. Požádal jsem o přesná čísla záznamů o sledovanosti. Dařilo se a věřím tomu, že díky konstantní a stabilní stavbě partnerů nemám o budoucnost strach," prozrazuje Bedřich Ščerban s tím, že by se dalo dosáhnout díky úspěšné sezoně na vyšší mety v rozpočtu.
     
    "Pro kluky a pro nás to bylo velké povzbuzení, co se fanoušků týče. Když nemohli do hlediště, tak se nás snažili vyprovodit a přivítat při cestě do Kladna a zpět. Bylo to velmi milé a hráčům to dodalo spoustu psychických i fyzických sil," říká Viktor Ujčík a Tomáš Čachotský za celý tým dodává: "Vnímali jsme jejich podporu, transparentů jsme si všímali, Jen škoda, že lidi nemohli na stadion, jelikož by bylo určitě v sérii s Kladnem vyprodáno."
     
    Následující sezona bude odehrána, vzhledem ke zpoždění ohledně dotací a příspěvků spolufinancování, v CZ LOKO Aréně. "Střecha má životnost do roku 2022, takže to vychází," říká Bedřich Ščerban s tím, že až bude známá konečná finanční podpora, tak bude jasné, kdy se bude pokračovat se stavbou a toto menší zpoždění už nehraje roli.
     
    "Naše webové stránky jsou velmi aktuální a už nyní zde najdete sestavu podepsaných hráčů na příští sezonu. Jednání pokračují a fanoušky budeme seznamovat. I když s dalšími hráči máme domluvu – jako třeba s Maksem Zhukovem – tak máme pokračovat na finální rozhodnutí Toronta," prozrazuje Bedřich Ščerban.
     
    "Doufejme, že partneři budou štědří a podaří se nám doplnit kádr. Obrana se nám hodně ztenčila, spousta kluků odešla a tam nás čeká hodně práce. Někoho jsme oslovili a věříme, že to dopadne dobře a tým budeme mít co nejdříve pohromadě. Není třeba ale panikařit, jelikož třeba i z extraligových týmů někdo vypadne a bude si hledat angažmá. Počkáme si tak, aby v týmu byla kvalita," myslí si Viktor Ujčík.
     
    "Toronto musí rozhodnout o tom, kde bude Maks Zhukov hrát. Byl pod smlouvou Maple Leafs, které ho kompletně platilo a může si nyní rozhodnout, kam ho dá. Ale Toronto bylo s Jihlavou spokojené, Maks také a chtěl by tady pokračovat. Ale končí mu smlouva v Torontu a to rozhodne, co a jak dále. Může ho i vytrejdovat jinam," prozrazuje Bedřich Ščerban.
     
    "Hráčský trh je hodně vyšpnovaný a i kluby, co jsou ohrožení sestupem, tak jsou schopní investovat hodně peněz do hráčů. Cena kolikrát neodpovídá výkonu. Vyjednávání jsou složitější než leckdy předtím. Z extraligy se sestupuje, z Chance Ligy také. Tlak na vyhnutí sestupu je velký i za cenu vysokých investic do hráčů," dodává Bedřich Ščerban.
     
    "20. května začíná první fáze letní přípravy a kluci by byli asi takoví nespokojení a netrpěliví, kdyby bylo volno delší dobu. Asi by se doma nudili a mohli by být nějaké rodinné problémy. První týden bude takový volnější, poté začne šestitýdenní přípravný blok. Do kterého se nevejde herní blok, jelikož hráči sérii s Kladnem natahovali a nevejde se nám tam. Chceme chodit ale i v suché přípravě na led a udržovat se, což je lepší, než led úplně vynechat a začít s ním až ve druhé fázi přípravy," prozrazuje Viktor Ujčík.
     
    Tomáš Čachotský je vždy nejvíce unavený z domácích prácí, proto... "Vždycky zajdu na led o něco dříve, abych se nenudil. Nemám s dlouhou přípravou žádný problém," směje se kapitán týmu v závěru sezony.
     
    "Kluci už mají zažité nějaké naše věci. A když jsou ty věci automatické, tak provedení a vše kolem je jednodušší. Jsem rád, že se kádr nerozpadl úplně a kostra zůstala. V play-off jsme se ale přesvědčili, že obrana je základ a z ní se musí vycházet. Jak člověk nemá dobrou obranu, je to nepříjemné a právě na obranu se musíme ve skladbě kádru nyní zaměřit," sděluje Viktor Ujčík.
     
    "Než oslovíme hráče, snažíme se získat co nejvíce informací. Jak se chovají v kabině, jací jsou povahově. Je to základní stavební kámen. Olomouc třeba stavěla v extralize tým s tím, že sehnala hráče ze 3. a 4. lajny z jiných extraligových týmů a pak se ukázali, když dostali prostor. Chceme kádr skládat s tím, že prostě hráči dostanou prostor, budou pracovat, vyrostou a budou vděční za šanci," říká Viktor Ujčík.
     
    "I když jsme se v minulosti s někým rozcházeli, tak jsme jednali na rovinu, bez podrazů a zákulisních kliček. To se odráží i na tom, jaký tým postavíme. Aby hráči chtěli pracovat a makat s týmem," myslí si Bedřich Ščerban.
     
    "Filip Seman zde vždycky odváděl dobrou práci. Je to dobrý kluk do party, který vždycky zapadl a věřím, že naváže na výkony, které tady podával, když odešel," hlásí jednatel klubu Bedřich Ščerban.
     
    "Letošní sezona nebyla ekonomicky žádný zázrak. Vypadly nám tři pilíře financování – provoz hal, vstupné a catering. Tohle vypadlo. Měli jsme jen jeden pilíř – partnery. Navíc máme jako městský subjekt ve stanovách, že si nesmíme vzít půjčku. Naštěstí majitel klubu, Město Jihlava, přišlo s konceptem, jak se k financování postavit. Díky tomu jsme vše překlenuli a k hráčům nyní nemáme závazky. Ale sezona skončí v červených číslech. To je realita a nejsme jediní, kdo se dostal do problémů," vysvětluje Bedřich Ščerban s tím, že ztráta na těchto třech pilířích byla kolem 14 milionů.
     
    Konec
    Tisková konference Dukly po sezoně 2020/2021 právě skončila.
     
    Děkujeme za sledování tiskové konference a pevně věříme, že fanoušky od následující sezony uvidíme zpět v ochozech stadionů. (14:32:20)

    Tomáš Lysý

    thejrc.org