Dukla Praha – Žižkov 1:2 (kon.) | Třinec – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Jihlava 1:1 (kon.)
Blansko – Chrudim 4:1 (kon.) | Líšeň – Táborsko 1:1 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 3:1 (kon.)
konec
FK Blansko
4:1 (1:1)
MFK Chrudim
Středa 05.05.2021, 17:00 • Stadion na Mlýnské, Blansko • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Dnes se v rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utkají FK Blansko a MFK Chrudim.
     
    FK Blansko

    Celek z jihu Moravy se po slibném startu jarní části opět propadl na sestupové příčky, klub navíc nedávno prohlásil, že F:NL nebude příští rok z finančních důvodů tak jako tak hrát. V tabulce jsou Blanenští konkrétně na 13. místě se ziskem 20 bodů, na duo Táborsko – Třince ztrácejí body tři. Poslední čtyři zápasy navíc Blansko prohrálo, když postupně padlo v Táborsku, na Dukle, doma s Jihlavou a naposledy na hřišti lídra tabulky z Hradce Králové. Nejlepším střelcem týmu je stále se čtyřmi góly Filip Žák.
     
    MFK Chrudim

    Celek z východu Čech je na tom v tabulce o něco lépe, momentálně je na 6. místě se ziskem 31 bodů a zažívá v celku povedenou sezónu. Podobně jako Blansko však už čtyři utkání čeká na plný bodový zisk. Chrudimi se nedaří především v domácím prostředí, kde prohrála postupně s Ústím nad Labem, Líšní a teď o víkendu padla i s Duklou Praha. O týden dříve pak uhrála cennou remízu 1:1 na hřišti Prostějova. Venku na jaře Chrudim ještě neprohrála. Nejlepším střelcem týmu i celé soutěže je s 12 góly útočník Ladislav Mužík.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Blansko: Chmiel – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, R. Buchta (C) – Bartolomeu, Vasiljev, Ngoma – Žák.
    Náhradníci: Halouska – Feik, Helebrand, Ilko, Kepl, Lhotecký, Mach.

    MFK Chrudim: Zíma – Drahoš, Fofana, Vencl (C) – D. Hašek, D. Breda, Verner, Řezníček, Sokol – Juliš, Mužík.
    Náhradníci: Nikodem, Čáp, Kang-hjon, Rybička, Látal, Kesner.

    Rozhodčí: Szikszay – Volf, Lakomý.
     
    Oba celky jsou na hřišti. Domácí hrají tradičně v červeném, hosté se oděli do šedého.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté uvedli míč do hry a zahájili tak utkání, první dlouhý nákop hosté srazili do autu.
     
    2
    Blansko šlo do útoku po pravé straně, Sedlo posunul míč na Davyho, ale tomu se centr vůbec nepovedl a zamířil nad branku Zímy.
     
    3
    V úvodu jsou domácí aktivnější, hosté hrají ze zatažené obrany, ale nepovolují soupeři cestu středem hřiště.
     
    4
    Už to vypadalo, že se Žák dostane ve vápně ke střele, ale po otočce ještě přihrával. Následoval centr na zadní tyč, Davyho však k hlavičce nepustil soupeř.
     
    5
    Celý akce poté pokračovala a ve vápně se opět tlačil k hlavičce Davy a společně s ním také Vasiljevič, rozhodčí však celou akci přerušil hvizdem a byl pískán útočný faul.
     
    7
    Akci Chrudimi zastavil ve středu hřiště faul na Bredu, hosté rozehrávají nakrátko.
     
    8
    Domácí byli nyní při rozehrávce na své polovině pod tlakem, odkopem však celou situaci vyřešili. Následně ve středu hřiště míč dobře odvracel Fofana.
     
    9
    Bartolomeu se na pravé straně protáhl kolem Drahoše a prudce odcentroval do vápna, jeho pas ve skluzu srazil Řezníček.
     
    10
    Východočeši se opět dostali do kombinace a Verner centrem zleva hledal nabíhajícího Juliše, toho si však pohlídal Aggoun.
     
    11
    První náznak šance a v ní hosté. Sražený míč se dostal na hranici vápna k Vernerovi, který vypálil z voleje, svůj pokus ale poslal dobré dva metry nad branku.
     
    12
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Svého soupeře zamkli v jeho vápně a po sérii odrazů se míč dostal na středu hranice vápna k RADKU BUCHTOVI. První rána kapitána Blanska byla zablokována, ale poté dostal kapitán domácích šanci na reparát a míč napálil nechytatelně k levé tyči. Zíma zůstal přikovaný ve středu branky na čáře a za střelou se pouze ohlédl – 1:0.
     
    14
    Hosté se snaží co nejrychleji odpovědět. Centr pod sebe vyslal Sokol, k míči se dostal Drahoš, ale jeho rána byla zablokována.
     
    15
    Po centru z rohu vracel míč do ohně Mužík, míč však pouze proletěl nebezpečným územím. Poté hru vytáhl směrem vpřed středem Davy, Bartolomeovi ovšem neposlal přesnou kolmici.
     
    16
    Chrudimští získali na levé lajně přímý kop, ostrý centr vyslal Breda, ale bránící Kopičár v pádu hlavou srazil na roh.
     
    17
    Obrovská šance Chrudimi! Přetažený centr z rohu našel hlavu Mužíka, jehož pokus vyrazil Chmiel nad sebe a míč v obrovském závaru několikrát poskočil na čáře, ale domácí jej zvládli vykopnout. Jednu chvíli už hosté slavili, rozhodčí však situaci dobře viděl. Celou akci poté zakončil technický pokus Drahoše z hranice vápna, který zamířil vedle levé tyče.
     
    17
    Střelec dnešní první branky Buchta ve středu hřiště ostře zajel do soupeře a uviděl žlutou kartu.
     
    19
    Davy sebral míč na pravé straně a chtěl se protáhnout kolem Mužíka, který si jej odstavil tělem a následný pád domácího křídelníma rozhodčí nevyhodnotil jako faul.
     
    20
    Kousek před vápnem byl jeden z hostů při kličce faulován, Chrudim má k dispozici hodně nadějnou standardní situaci.
     
    21
    Její rozehrávky se chopil Miroslav Verner, který míč poslal nejen přes zeď, ale také vysoko nad branku.
     
    22
    Na druhé straně nenápadný centr zleva propadl na Davyho, který nestihl rychle zareagovat, míč si zpracovával kolenem a nakonec vůbec nezakončil.
     
    23
    Zajímavá šance domácích! Ti rozjeli na tři přihrávky rychlý brejk po levé straně, Klusák vyslal ostrý centr na zadní tyč, kde jej netrefil Žák, ale po něm mohl ještě míč vrátit pod sebe do prázdné branky volnému spoluhráči Davy, trefil však přihrávkou pravačkou svou levou nohu...
     
    24
    Následovala opět akce Chrudimi, centr z pravé strany byl však sražen na roh. Rozehrávky se ujme Breda.
     
    25
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Roh sehráli hosté skvěle a je srovnáno. Přetažený centr směřoval na zadní tyč na Mužíka, který se dostal k hlavičce a už jeho pokus mířil za záda Chmela, na čáře však celou situaci jistil obránce AHMED FOFANA, který zblízka doklepl míč do sítě a zaznamenal svůj druhý gól v sezóně – 1:1.
     
    26
    První akci Blanska zastavila ruky Buchty, tu další o několik sekund později ofsajd Žáka.
     
    27
    Hosté jsou po vstřelené brance více zataženi na své polovině a naopak jsou to fotbalisté Blanska, kdo diktuje v kombinaci tempo hry.
     
    28
    Chrudim po zisku míče přešla rychle vpřed, nabíhající Juliš byl ale lapen v ofsajdu.
     
    30
    Po půlhodině hry se k centru na levé lajně dostal nejprve Klusák, ale pokus byl zablokován, a následný centr pro změnu z dílny Vasiljeva šel vysoko nad.
     
    31
    Na opačné straně hřiště přišel o něco povedenější centr, ten byl ale sražen na roh. Z nich jsou hosté dnes hodně nebezpeční.
     
    32
    A byli i tentokrát. Ostrý pas prodloužil Chmiel vyboxováním jen za sebe na zadní tyč, kde Venclovi chyběly centimetry k tomu, aby jej poslal do prázdné branky.
     
    33
    Ofsajd zastavil akci Chrudimi, a tak domácí mohli rozehrát. Po sérii centrů vzduchem se do voleje opřel Sedlo, křížem ale pálil vedle.
     
    34
    Tempo hry v posledních minutách hodně opadlo, oba týmy kupí chyby a nepřesnosti v rozehrávkách.
     
    35
    Po další sérii nepřesných nákopů mohl Robert Bartolomeu jít s míčem sám po levé straně, rozhodčí však opět odmával ofsajd.
     
    37
    A opět byl v akci Bartolomeu, který tentokrát dostal krásnou kolmici od Vasiljeva za obranu a šel sám na Zímu, celou akci však opět ukončil zdvižený praporek rozhodčího – ofsajd.
     
    38
    Do třetice už se Bartolomeu do zakončení dostal, když si ve vápně zasekl a pálil z levé strany křížem na bližší tyč, nevýraznou ránu brankář MFK lapil.
     
    40
    Obrovská šance Blanska! Centr zleva opět propadl vápnem a hosté předvedli nedůrazný odkop jen ke Klusákovi, který se opřel do parádní prudké rány, tu navíc jeden z domácích hráčů ještě lehce vyškrábl a Zíma konečky prstů senzačně vyškrábl míč na roh.
     
    40
    S rohem si hostující fotbalisté poradili odkopem, domácí se však vracejí do útoku.
     
    41
    Další centr vyslal zprava pro změnu Sedlo, ale v šestnáctce se nikdo v hlavičce neprotáhl. Čeká nás další roh.
     
    42
    Po centru na zadní tyč se do zakončení propracoval právě Sedlo, který přetlačil Mužíka, ale na dlouhou nohu pálil vedle.
     
    44
    Aggoun vletěl jako tank do soupeře ve vzdušném souboji a je dalším hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    45
    Po něm následoval ostrý centr do šestnáctky, v závaru si však míč našel pozorný Chmiel a míč vyboxoval.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.
     
    Úvodní dějství je za námi, viděli jsme dvě branky a do kabin se jde za nerozhodného stavu. Blansko bylo v úvodu aktivnější a dočkalo se branky ve 12. minutě, kdy se do míče opřel kapitán Buchta a napálil jej k levé tyči. Posléze byli aktivnější hosté, první šanci po rohovém kopu ještě Blanenští přežili, ale ve 25. minutě už inkasovali, když se trefil zblízka Fofana. Vrátit vedení domácím mohl pět minut před poločasem Klusák, jeho tečovaný pokus ale Zíma senzačně vyrazil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhou půle načala rozehrávku hostů, první nákopy směrem vpřed ale stoperské duo Aggoun – Černín pokrylo.
     
    47
    Zatím sledujeme v úvodu druhé půle velké množství nepřesnosti z obou stran, ani jednomu z týmů se nedaří dostat do souvislejší kombinace.
     
    48
    Davy vytáhl míč středem a posunul jej doprava volnému Bartolomeovi, jeho následný centr však skončil pouze na hlavě Vencla.
     
    49
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou. Tentokrát už Blansku akce po pravé straně vyšla, Bartolomeu dostal ukázkovou kolmici a vyslal prudký přízemní centr na malé vápno, kde do jeho pobídky nastavil kopačku Filip Žák, ale míč nakonec nasměroval k levé tyči vlastní branky obránce Ondřej Vencl – 2:1.
     
    51
    Verner na útočné polovině zbytečně sestřelil Aggouna a uviděl žlutou kartu.
     
    52
    Klusák si řekl pohybem o přihrávku po levé lajně, nevyšlo mu však zpracování a míč mu utekl do autu. Dopředu jdou hosté.
     
    53
    Mužík podnikl zleva individuální akci, při níž obešel dva soupeře a vypálil na přední tyč, Chmiel byl ale připraven.
     
    54
    Domácí se snažili přenést hru z levého křídla na pravé, Sedlo nakonec míč udržel na hrací ploše, ale poté už nepřihrál přesně.
     
    56
    Domácí se nikam s míčem na kopačkách neženou a šetří cenné vteřinky na obranné polovině, střed hřiště je na možné průniky hodně nahuštěný.
     
    57
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Juliš, přichází Petr Rybička.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Jan Nikodem.
     
    58
    Davy si na hranici vápna po zpracování míče vytvořil slibnou střelou pozici, ale rozhodčí ji ukončil hvizdem, protože právě při zpracování si pomohl rukou.
     
    59
    Bartolomeu nestíhal na levé lajně unikajícího soupeře, kterého zatáhl za dres, a uviděl žlutou kartu.
     
    60
    Tutovka Chrudimi! Centr z následného přímého kopu proletěl vápnem na volného Fofanu, který mohl znovu vyrovnat, ale svůj pokus z voleje napálil těsně vedle šibenice branky Blanska!
     
    61
    A další možnost hostů! Průnik Rybičky po levé straně skončil centrem na zadní tyč, kde byl před prázdnou brankou Breda, místo střely si ale míč ještě zpracovával a jeden z domácích mu jej nakonec ukopnul.
     
    63
    Do dalších akcí mohli vyrukovat také domácí, ale zastavil je nejprve ofsajd a v o chvíli později útočný faul.
     
    64
    Aktivita je ale nyní rozhodně na straně Chrudimi, která může znovu zahrozit. Na pravé straně vybojovala rohový kop.
     
    65
    Po rozehrávce nakrátko a následném centru Řezníčka signalizovali hosté na zadní tyči ruku Vasiljeva, budou se však muset jen s rohovým kopem.
     
    66
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Breda, přichází Ondřej Kesner.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Vencl, přichází Roman Čáp.
     
    68
    Po delší době vyrukovali do útoku také domácí fotbalisté, sražený centr Bartolomea znamená rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Tomáš Vasiljev, přichází Matěj Helebrand.
     
    69
    Po rozehrání nakrátko centroval Kopičár na malé vápno na Sedla, kterému nechybělo moc, aby míč hlavou trkl do sítě.
     
    70
    Vzápětí v akci pokračoval stoper Aggoun, který se protáhl přes tři soupeře, poslední klička už ale byla navíc, a tak z brankové čáry centroval jen do boční sítě.
     
    71
    Buchta na středu hřiště ostře zasáhl Kesnera a mohl být rád, že právě neuviděl druhou žlutou kartu.
     
    73
    Zdravotní potíže má nyní Robert Bartolomeu, ale rozhodčí nechává ve hře pokračovat. Dlouhý nákop Aggouna směřoval jen na brankáře Zímu.
     
    75
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí se přibližují výhře! Po nenápadné akci se k míči dostal Kopičár, který ukázkovou kolmicí vysunul za obranu FILIPA ŽÁKA a ten šel rázem úplně sám na Zímu. Brankáři Chrudimi udělal chladnokrevnou kličku doprava a pohodlně zakončil do prázdné branky – 3:1.
     
    75
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází Ju Kang-hjon.
     
    76
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Pavol Ilko.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Kablan Davy Ngoma, přichází Claude Lhotecký.
     
    78
    Mohlo být sníženo! Kesner se na pravé straně vápna krásně uvolnil a vybídl ke střele Kang-hjona, ten však tvrdou ranou pouze vyprášil Chmeilovy rukavice.
     
    79
    Domácí se snaží opět uklidnit hru a ušetřit na obranné polovině další cenné sekundy.
     
    82
    Žák si na levé straně obhodil Fofanu, který jej poslal k zemi, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Následně uviděl Klusák žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    82
    Lhotecký na levé straně ve sprintu dostihl míč a prudce odcentroval do šestnáctky, ani jednomu z nabíhajících spoluhráčů se ale nepodařilo zakončit.
     
    83
    Mužík krásným centrem z levé strany našel před brankou volného Kang-hjona, kterého v tutovce skvěle zablokoval obránce Blanska a navíc byla pískána Korejci hra rukou.
     
    86
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, domácí definitivně pojišťují svoje vítězství. Na pravé straně se k centru dostal obránce Sedlo, který posadil skvostný centr na hlavu nabíhajícího CLAUDA LHOTECKÉHO a za jeho střelou se brankář Zíma pouze ohlédl. Pro mladého útočníka je to první branka ve F:NL v kariéře – 4:1.
     
    86
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Tomáš Kepl.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Radek Buchta, přichází Tomáš Feik.
     
    87
    Mohlo být sníženo! Ju Kang-hjon se tentokrát zjevil sám před Chmielem už podle pravidel, ale ve velké šanci jej tvrdou ranou nepropálil.
     
    88
    A na druhé straně mohl přijít pátý zásah Blanska. Sedlo číhal na zadní tyči na krásný centr, ale nakonec na něj jen těsně nedosáhl.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Další tutovka Blanska! Lhotecký našel skvělým centrem zleva na malém vápně volného Kepla, ale ten nadvakrát nepřekonal Zímu, který zachraňuje Chrudim od většího přídělu.
     
    90+3
    Hosté se ještě v závěrečných minutách drží na polovině soupeře, ale domácí se dobře brání.
     
    90+4
    Velké šance Chrudimi v úplném závěru, nicméně Rybičku zblízka zablokoval obránce, následně nepropálil v tutovce blok ani Ju, a celou akci zakončil svou ranou Roman Čáp, který napálil levou tyč!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Duel je u konce a domácí si po pěti porážkách v řadě připisují hodně zasloužené vítězství. Rozhodli o něm ve druhé půli, kdy se už z jejího kraje prosadil Filip Žák. Následně po hodině hry se nepovedlo srovnat Fofanovi ani Bredovi, a tak opět udeřili domácí, když se trefil podruhé Žák. V samotném závěru ještě pojistil vítězství Blanska Lhotecký.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7.
     
    Ode mne je to pro dnešek z Blanska vše, pěkný zbytek dne. (19:02:12)

    Daniel Kinc

    Branky: 12. R. Buchta, 49. Vencl (vla.), 75. Žák, 86. Lhotecký – 25. Fofana

    Karty:   17. R. Buchta (BLA), 44. Aggoun (BLA), 59. Bartolomeu (BLA), 82. Klusák (BLA) – 51. Verner (CHR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7.
    FK Blansko: Chmiel – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, R. Buchta (C) (86. Feik) – Bartolomeu (76. Ilko), Vasiljev (69. Helebrand), Ngoma (76. Lhotecký) – Žák (86. Kepl).
    Náhradníci: Halouska – Feik, Helebrand, Ilko, Kepl, Lhotecký, Mach.

    MFK Chrudim: Zíma – Drahoš, Fofana, Vencl (C) (66. Čáp) – D. Hašek, D. Breda (66. Kesner), Verner (75. Kang-hjon), Řezníček, Sokol (57. Nikodem) – Juliš (57. Rybička), Mužík.
    Náhradníci: Gregovský – Nikodem, Čáp, Kang-hjon, Rybička, Látal, Kesner.

    Rozhodčí: Szikszay – Volf, Lakomý
    thejrc.org