Dukla Praha – Žižkov 1:2 (kon.) | Třinec – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Jihlava 1:1 (kon.)
Blansko – Chrudim 4:1 (kon.) | Líšeň – Táborsko 1:1 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 3:1 (kon.)
konec
FK Blansko
4:1 (1:1)
MFK Chrudim
Středa 05.05.2021, 17:00 • Stadion na Mlýnské, Blansko • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, domácí definitivně pojišťují svoje vítězství. Na pravé straně se k centru dostal obránce Sedlo, který posadil skvostný centr na hlavu nabíhajícího CLAUDA LHOTECKÉHO a za jeho střelou se brankář Zíma pouze ohlédl. Pro mladého útočníka je to první branka ve F:NL v kariéře – 4:1.
     
    75
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí se přibližují výhře! Po nenápadné akci se k míči dostal Kopičár, který ukázkovou kolmicí vysunul za obranu FILIPA ŽÁKA a ten šel rázem úplně sám na Zímu. Brankáři Chrudimi udělal chladnokrevnou kličku doprava a pohodlně zakončil do prázdné branky – 3:1.
     
    49
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou. Tentokrát už Blansku akce po pravé straně vyšla, Bartolomeu dostal ukázkovou kolmici a vyslal prudký přízemní centr na malé vápno, kde do jeho pobídky nastavil kopačku Filip Žák, ale míč nakonec nasměroval k levé tyči vlastní branky obránce Ondřej Vencl – 2:1.
     
    25
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Roh sehráli hosté skvěle a je srovnáno. Přetažený centr směřoval na zadní tyč na Mužíka, který se dostal k hlavičce a už jeho pokus mířil za záda Chmela, na čáře však celou situaci jistil obránce AHMED FOFANA, který zblízka doklepl míč do sítě a zaznamenal svůj druhý gól v sezóně – 1:1.
     
    12
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Svého soupeře zamkli v jeho vápně a po sérii odrazů se míč dostal na středu hranice vápna k RADKU BUCHTOVI. První rána kapitána Blanska byla zablokována, ale poté dostal kapitán domácích šanci na reparát a míč napálil nechytatelně k levé tyči. Zíma zůstal přikovaný ve středu branky na čáře a za střelou se pouze ohlédl – 1:0.

    Daniel Kinc

    Branky: 12. R. Buchta, 49. Vencl (vla.), 75. Žák, 86. Lhotecký – 25. Fofana

    Karty:   17. R. Buchta (BLA), 44. Aggoun (BLA), 59. Bartolomeu (BLA), 82. Klusák (BLA) – 51. Verner (CHR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7.
    FK Blansko: Chmiel – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, R. Buchta (C) (86. Feik) – Bartolomeu (76. Ilko), Vasiljev (69. Helebrand), Ngoma (76. Lhotecký) – Žák (86. Kepl).
    Náhradníci: Halouska – Feik, Helebrand, Ilko, Kepl, Lhotecký, Mach.

    MFK Chrudim: Zíma – Drahoš, Fofana, Vencl (C) (66. Čáp) – D. Hašek, D. Breda (66. Kesner), Verner (75. Kang-hjon), Řezníček, Sokol (57. Nikodem) – Juliš (57. Rybička), Mužík.
    Náhradníci: Gregovský – Nikodem, Čáp, Kang-hjon, Rybička, Látal, Kesner.

    Rozhodčí: Szikszay – Volf, Lakomý
    thejrc.org