Dukla Praha – Žižkov 1:2 (kon.) | Třinec – Ústí n. L. 1:0 (kon.) | Varnsdorf – Jihlava 1:1 (kon.)
Blansko – Chrudim 4:1 (kon.) | Líšeň – Táborsko 1:1 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 3:1 (kon.)
konec
FK Blansko
4:1 (1:1)
MFK Chrudim
Středa 05.05.2021, 17:00 • Stadion na Mlýnské, Blansko • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Velké šance Chrudimi v úplném závěru, nicméně Rybičku zblízka zablokoval obránce, následně nepropálil v tutovce blok ani Ju, a celou akci zakončil svou ranou Roman Čáp, který napálil levou tyč!
     
    90+1
    Další tutovka Blanska! Lhotecký našel skvělým centrem zleva na malém vápně volného Kepla, ale ten nadvakrát nepřekonal Zímu, který zachraňuje Chrudim od většího přídělu.
     
    88
    A na druhé straně mohl přijít pátý zásah Blanska. Sedlo číhal na zadní tyči na krásný centr, ale nakonec na něj jen těsně nedosáhl.
     
    87
    Mohlo být sníženo! Ju Kang-hjon se tentokrát zjevil sám před Chmielem už podle pravidel, ale ve velké šanci jej tvrdou ranou nepropálil.
     
    86
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Tomáš Kepl.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Radek Buchta, přichází Tomáš Feik.
     
    86
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Je hotovo, domácí definitivně pojišťují svoje vítězství. Na pravé straně se k centru dostal obránce Sedlo, který posadil skvostný centr na hlavu nabíhajícího CLAUDA LHOTECKÉHO a za jeho střelou se brankář Zíma pouze ohlédl. Pro mladého útočníka je to první branka ve F:NL v kariéře – 4:1.
     
    82
    Žák si na levé straně obhodil Fofanu, který jej poslal k zemi, ale rozhodčí nechal hru pokračovat. Následně uviděl Klusák žlutou kartu za nesportovní chování.
     
    78
    Mohlo být sníženo! Kesner se na pravé straně vápna krásně uvolnil a vybídl ke střele Kang-hjona, ten však tvrdou ranou pouze vyprášil Chmeilovy rukavice.
     
    76
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Robert Bartolomeu, přichází Pavol Ilko.
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Kablan Davy Ngoma, přichází Claude Lhotecký.
     
    75
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Miroslav Verner, přichází Ju Kang-hjon.
     
    75
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí se přibližují výhře! Po nenápadné akci se k míči dostal Kopičár, který ukázkovou kolmicí vysunul za obranu FILIPA ŽÁKA a ten šel rázem úplně sám na Zímu. Brankáři Chrudimi udělal chladnokrevnou kličku doprava a pohodlně zakončil do prázdné branky – 3:1.
     
    69
    Střídání v týmu FK Blansko: ze hřiště odchází Tomáš Vasiljev, přichází Matěj Helebrand.
     
    66
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází David Breda, přichází Ondřej Kesner.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Ondřej Vencl, přichází Roman Čáp.
     
    61
    A další možnost hostů! Průnik Rybičky po levé straně skončil centrem na zadní tyč, kde byl před prázdnou brankou Breda, místo střely si ale míč ještě zpracovával a jeden z domácích mu jej nakonec ukopnul.
     
    60
    Tutovka Chrudimi! Centr z následného přímého kopu proletěl vápnem na volného Fofanu, který mohl znovu vyrovnat, ale svůj pokus z voleje napálil těsně vedle šibenice branky Blanska!
     
    59
    Bartolomeu nestíhal na levé lajně unikajícího soupeře, kterého zatáhl za dres, a uviděl žlutou kartu.
     
    57
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Petr Juliš, přichází Petr Rybička.
    Střídání v týmu MFK Chrudim: ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Jan Nikodem.
     
    51
    Verner na útočné polovině zbytečně sestřelil Aggouna a uviděl žlutou kartu.
     
    49
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí opět vedou. Tentokrát už Blansku akce po pravé straně vyšla, Bartolomeu dostal ukázkovou kolmici a vyslal prudký přízemní centr na malé vápno, kde do jeho pobídky nastavil kopačku Filip Žák, ale míč nakonec nasměroval k levé tyči vlastní branky obránce Ondřej Vencl – 2:1.
     
    44
    Aggoun vletěl jako tank do soupeře ve vzdušném souboji a je dalším hráčem potrestaným žlutou kartou.
     
    40
    Obrovská šance Blanska! Centr zleva opět propadl vápnem a hosté předvedli nedůrazný odkop jen ke Klusákovi, který se opřel do parádní prudké rány, tu navíc jeden z domácích hráčů ještě lehce vyškrábl a Zíma konečky prstů senzačně vyškrábl míč na roh.
     
    32
    A byli i tentokrát. Ostrý pas prodloužil Chmiel vyboxováním jen za sebe na zadní tyč, kde Venclovi chyběly centimetry k tomu, aby jej poslal do prázdné branky.
     
    25
    Chrudim právě vstřelila branku!
    Roh sehráli hosté skvěle a je srovnáno. Přetažený centr směřoval na zadní tyč na Mužíka, který se dostal k hlavičce a už jeho pokus mířil za záda Chmela, na čáře však celou situaci jistil obránce AHMED FOFANA, který zblízka doklepl míč do sítě a zaznamenal svůj druhý gól v sezóně – 1:1.
     
    23
    Zajímavá šance domácích! Ti rozjeli na tři přihrávky rychlý brejk po levé straně, Klusák vyslal ostrý centr na zadní tyč, kde jej netrefil Žák, ale po něm mohl ještě míč vrátit pod sebe do prázdné branky volnému spoluhráči Davy, trefil však přihrávkou pravačkou svou levou nohu...
     
    17
    Střelec dnešní první branky Buchta ve středu hřiště ostře zajel do soupeře a uviděl žlutou kartu.
     
    17
    Obrovská šance Chrudimi! Přetažený centr z rohu našel hlavu Mužíka, jehož pokus vyrazil Chmiel nad sebe a míč v obrovském závaru několikrát poskočil na čáře, ale domácí jej zvládli vykopnout. Jednu chvíli už hosté slavili, rozhodčí však situaci dobře viděl. Celou akci poté zakončil technický pokus Drahoše z hranice vápna, který zamířil vedle levé tyče.
     
    12
    Blansko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou do vedení. Svého soupeře zamkli v jeho vápně a po sérii odrazů se míč dostal na středu hranice vápna k RADKU BUCHTOVI. První rána kapitána Blanska byla zablokována, ale poté dostal kapitán domácích šanci na reparát a míč napálil nechytatelně k levé tyči. Zíma zůstal přikovaný ve středu branky na čáře a za střelou se pouze ohlédl – 1:0.

    Daniel Kinc

    Branky: 12. R. Buchta, 49. Vencl (vla.), 75. Žák, 86. Lhotecký – 25. Fofana

    Karty:   17. R. Buchta (BLA), 44. Aggoun (BLA), 59. Bartolomeu (BLA), 82. Klusák (BLA) – 51. Verner (CHR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:7.
    FK Blansko: Chmiel – Sedlo, Aggoun, Černín, Klusák – Kopičár, R. Buchta (C) (86. Feik) – Bartolomeu (76. Ilko), Vasiljev (69. Helebrand), Ngoma (76. Lhotecký) – Žák (86. Kepl).
    Náhradníci: Halouska – Feik, Helebrand, Ilko, Kepl, Lhotecký, Mach.

    MFK Chrudim: Zíma – Drahoš, Fofana, Vencl (C) (66. Čáp) – D. Hašek, D. Breda (66. Kesner), Verner (75. Kang-hjon), Řezníček, Sokol (57. Nikodem) – Juliš (57. Rybička), Mužík.
    Náhradníci: Gregovský – Nikodem, Čáp, Kang-hjon, Rybička, Látal, Kesner.

    Rozhodčí: Szikszay – Volf, Lakomý
    thejrc.org