Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
Buffalo Sabres
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
New York Islanders
Středa 05.05.2021, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Anders BJORK - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
    Autorem vítězné branky je ANDERS BJORK.
    50:56 Anders BJORK - 3:3
     
    50:56
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme srovnáno a za aktuálního stavu bychom tak mířilo do prodloužení! ANDERS BJORK si připisuje druhou branku v dnešním utkání, a to když nejprve protlačil kus gumy do pásma a následně po přihrávce Victora Olofssona z pravého kruhu překonal Ilju Sorokina zakončením na bližší tyč. Asistence: Victor Olofsson.
    37:37 Anders BJORK - 2:3
     
    37:37
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo přece jen snižuje a zápas tak ještě může být zajímavý! Colin Miller od modré čáry neměl komu přihrát, takže se prostě odhodlal k zakončení, které skvěle dokázal tečovat ANDERS BJORK, který tak kus gumy poslal přímo pod horní tyč. Asistence: Colin Miller, Victor Olofsson.
    29:16 Cal CLUTTERBUCK - 1:3
     
    29:16
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté dokonce v oslabení skórují a odskakují na rozdíl dvou gólů! Jacob Bryson si jako poslední hráč nemohl dovolit chybu, ale to přesně udělal, protože nezpracoval přihrávku a navíc upadl, čímž se otevřela možnost pro CALA CLUTTERBUCKA, který tak zamířil do úniku, jenž využil střelou nad lapačku domácího brankáře. Bez asistence.
    23:44 Ryan PULOCK - 1:2
     
    23:44
    Islanders právě vstřelili branku!
    New York bleskově dokonává obrat a směřuje za vítězstvím! Po vyhraném souboji u mantinelu se u modré čáry do puku opřel RYAN PULOCK, který mířil přesně nad levé rameno Michaela Housera, jenž nic neviděl, takže nemohl reagovat. Asistence: Cal Clutterbuck, Ross Johnston.
    16:25 Anthony BEAUVILLIER - 1:1
     
    16:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté ihned odpovídají, protože jednobranková ztráta se jim vůbec nelíbila! Postaral se o to ANTHONY BEAUVILLIER, jehož ve střelecké pozici našel Josh Bailey, jenž svou přihrávkou zaskočil celou obranu Buffala včetně brankáře Michaela Housera, který tak na následnou střelu nedokázal zareagovat. Asistence: Josh Bailey, Brock Nelson.
    15:59 Cody EAKIN - 1:0
     
    15:59
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo se překvapivě dostává do vedení díky dobrému napadání! Jeff Skinner totiž narušil rozehrávku New Yorku, přičemž odražený kotouč mu následně vrátil Drake Caggiula. Prvně jmenovaný následně před brankou uvolnil CODYHO EAKINA, jenž nechytatelně vystřelil do levé šibenice. Asistence: Jeff Skinner, Drake Caggiula.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 16. Eakin (Skinner, Caggiula), 38. Bjork (C. Miller, Olofsson), 51. Bjork (Olofsson), rozh. náj. Bjork – 17. Beauvillier (Josh Bailey, B. Nelson), 24. Pulock (Clutterbuck, Johnston), 30. Clutterbuck

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Sam Reinhart (BUF)
    0:0   Jordan Eberle (NYI)
    2. série:
    1:0   Anders Bjork (BUF)
    1:0   Anthony Beauvillier (NYI)
    3. série:
    1:0   Casey Mittelstadt (BUF)
    1:0   Oliver Wahlstrom (NYI)


    Buffalo Sabres: Houser (Lekkas) – Dahlin, Jokiharju, M. Samuelsson, Ristolainen (A), Bryson, C. Miller – Bjork, S. Reinhart (A), Olofsson – Asplund, Mittelstadt, Tage Thompson – Ruotsalainen, Sheahan, Cozens – Skinner, Eakin, Caggiula.
    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Pelech, Pulock, Leddy, Mayfield, A. Greene, Dobson – Johnston, Pageau, Eberle – Beauvillier, B. Nelson (A), Josh Bailey (A) – Palmieri, Zajac, Wahlstrom – Dal Colle, Cizikas, Clutterbuck (A).

    Rozhodčí: Morton, Schrader – Smith, Kovachik
    ocianews.com