Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
po prodl.
New Jersey Devils
4:3 (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Boston Bruins
Středa 05.05.2021, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:42 Pavel ZACHA - 4:3
     
    62:42
    Devils právě vstřelili branku!
    New Jersey dovedlo poslední domácí zápas této sezóny do vítězného konce! V dlouho trvající ponechané výhodě Hughes přihrál nalevo PAVLU ZACHOVI, jenž si připravil puk na bekhend a parádně ho zvedl ke střeše Halákovy branky. Druhý gól v zápase a celkově už patnáctý pro českou sedmatřicítku! Asistence: Nico Hischier, Will Butcher.
    52:41 Jegor ŠARANGOVIČ - 3:3
     
    52:41
    Devils právě vstřelili branku!
    Jen o pár vteřin později už New Jersey další velkou šanci proměnilo v gól na 3:3! Damon Severson se fantastickou přihrávkou z obranného pásma propojil s hokejkou JEGORA ŠARANGOVIČE, který ujel Reillymu a švihem z pravého kruhu nedal Halákovi šanci zareagovat. Asistence: Damon Severson, Kevin Bahl.
    50:42 Sean KURALY - 2:3
     
    50:42
    Bruins právě vstřelili branku!
    Radost z vyrovnávajícího gólu v Prudential Center moc dlouho nepanovala! SEAN KURALY projel středním pásmem a po předávce Davidu Pastrňákovi pokračoval dále před Blackwoodovu branku, kde bruslí přesměroval pas českého útočníka do sítě. Neuhlídal ho tam Severson. Asistence: David Pastrňák, Mike Reilly.
    49:10 Jesper BOQVIST - 2:2
     
    49:10
    Devils právě vstřelili branku!
    V čase 49:10 je znovu vyrovnáno! Seversonovo nahození z pravého konce modré čáry se ze souboje mezi Hughesem a McAvoyem odrazilo na hokejku JESPERA BOQVISTA, jenž z hranice brankoviště jednoduše dorazil kotouč mimo dosah Halákovy pravé nohy. Asistence: Damon Severson, Marián Studenič.
    34:02 Taylor HALL - 1:2
     
    34:02
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston otáčí skóre! Matt Tennyson vypíchl kotouč rozjetému TAYLORU HALLOVI, kterého však z druhé vlny podpořil Grzelcyk. Střela z pravého kruhu se od skákajícího Halla ještě odrazila za bezmocného Blackwooda. Asistence: Matt Grzelcyk, David Krejčí.
    24:36 Patrice BERGERON - 1:1
     
    24:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    V pětadvacáté minutě už se hosté dočkali vyrovnání v přesilové hře! David Pastrňák ve snaze o střelu z jedničky zlomil hokejku. Kotouč si ale vzal PATRICE BERGERON a z levého kruhu ho krásně uklidil k zadní tyči. Jednadvacátý gól v sezóně pro kapitána Bostonu. Asistence: David Pastrňák, Matt Grzelcyk.
    08:42 Pavel ZACHA - 1:0
     
    08:42
    Devils právě vstřelili branku!
    Ve chvíli, kdy skončil Cliftonův trest se Devils ujali vedení! Nico Hischier vyhrál vhazování proti Bergeronovi na Hughese, který nabil PAVLU ZACHOVI a ten parádní ranou z jedničky poslal puk do protipohybu Haláka a jeho vyrážečky. Asistence: Jack Hughes, Nico Hischier.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 9. Zacha (J. Hughes, Hischier), 50. J. Boqvist (Severson, Studenič), 53. Šarangovič (Severson, Bahl), 63. Zacha (J. Hughes, Butcher) – 25. Bergeron (Pastrňák, Grzelcyk), 35. Hall (Grzelcyk, Krejčí), 51. Kuraly (Pastrňák, Reilly)


    New Jersey Devils: Blackwood (Wedgewood) – Severson (A), R. Murray, C. Carrick, Butcher, Tennyson, Bahl – Šarangovič, J. Hughes, Kuokkanen – Bratt, Hischier (C), Zacha – N. Merkley, J. Boqvist, Studenič – Bastian, M. McLeod, Wood (A).
    Boston Bruins: Halák (Swayman) – McAvoy, Lauzon, Carlo, Grzelcyk, Clifton, Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), Marchand (A) – C. Smith, Krejčí (A), Hall – Coyle, Kuraly, N. Ritchie – DeBrusk, Lazar, Frederic.

    Rozhodčí: L´Ecuyer, Halkidis – Berg, Marquis

    Diváci: 3 600
    thejrc.org