Buffalo – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | New Jersey – Boston 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Pittsburgh 3:7 (kon.)
Carolina – Chicago 6:3 (kon.) | Vancouver – Edmonton 1:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
6:3 (0:2, 2:0, 4:1)
Chicago Blackhawks
Středa 05.05.2021, 01:07 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:50:57)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 30 | Přesilová hra: 0/3 – 0/3 | Trestné minuty: 8 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (CAR) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%, odchytal 60:00
    Collin Delia (CHI) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 58:59

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR) – 27 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,0%
    Martin Nečas (CAR) – 1+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 17:15
    David Kämpf (CHI) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:44
    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, čas na ledě 18:59

    Tři hvězdy utkání

    1. Andrej Svečnikov (CAR) – 2+1
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) – 1+2
    3. Jaccob Slavin (CAR) – 0+1
    Pozápasová děkovačka s fanoušky
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 4 987 diváků.
     
    Carolina porazila na domácím ledě Chicago podruhé během čtyřiadvaceti hodin a upevnila si tak vedení v Centrální divizi.

    Začátek přitom Hurikánům vůbec nevyšel, po první třetině prohrávali 0:2. Od druhé třetiny ale byli lepším týmem, což se projevilo i na skóre. na gól Niederreitera navázal Svečnikov, jenž navíc ve 45. minutě svým druhým gólem utkání dokonal obrat. Na gól Teräväinena ještě odpověděl DeBrincat, ale vítězství Canes pečetili trefami do prázdné brány Nečas a Niederreiter.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura navýšili náskok v čele Centrální divize na čtyři body. Chicago mělo už předzápasem jistotu nepostupu do vyřazovací části.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Upravit konečný stav zkusil Vinnie Hinostroza, který naznačil pohyb za bránu, ale puk nakonec stáhl před ni a chtěl skórovat střelou podél Mrázkova levého betonu. Český gólman předvedl úspěšný zákrok.
     
    59:16
    Zápas se dohrává. O vítězi je jasno, dva góly Hurikánů stvrdili vítězství domácího mužstva. Chicago bojovalo, ale náskok dvou gólů vytvořený v první třetině na body nestačil.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
    58:29 Nino NIEDERREITER - 6:3
     
    58:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté hráli znovu bez gólmana, výsledkem je šestý gól domácích. Důležitou roli opět sehrál Nečas, jenž z obranného pásma dostal puk na NINA NIEDERREITERA, švýcarský forvard bez problémů poslal hrací předmět do brány. Asistence: Martin Nečas a Vincent Trocheck.
    57:23 Martin NEČAS - 5:3
     
    57:23
    Carolina právě vstřelila branku!
    MARTIN NEČAS nejprve zblokoval zakončení Kalynuka, ale tím práce českého mladíka neskončila. Sebral puk a vyjel s ním do středního pásma, odkud bekhendem zacílil do odkryté klece soupeře. Bez asistence.
     
    57:10
    Hráči v bílých dresech se usadili v útočném pásmo a trenér Colliton dává pokyn Deliovi k opuštění brány. Chicago zkouší powerplay.
     
    56:47
    Výbornou práci odvedl Jaccob Slavin ve spolupráci s Martinem Nečasem. Obránce vypíchl puk u pod hole DeBrincata k českému útočníkovi, jenž vyhodil přes všechny čáry.
     
    56:20
    V oslabení zaútočil po pravém mantinelu Sebastian Aho. Pod tlakem vracejícího se Keitha střílel z velkého úhlu nepřesně.
     
    55:33
    Nepříjemnost pro Hurikány, na které čeká třetí oslabení v utkání. V útočném pásmu se proti pravidlům provinil kapitán Jordan Staal, v souboji jedenáctek podrazil Gaudettea.
     
    55:06
    Jesper Fast si vyměnil puk s Foegelem, aby posléze vystřelil z vrcholku pravého kruhu. Delia pravým betonem odkopl hrací předmět za bránu.
     
    54:33
    Sebastian Aho nahodil kotouč za bránu, kde číhal Andrej Svečnikov. Rus si na hattrick ještě musí počkat, snahu o obtočení zpoza brány zhatil Ian Mitchell.
     
    54:12
    Ihned po Staalem vyhraném vhazování pálil Dougie Hamilton. Mířila neseřídil ideálně, černou gumu totiž napálil přímo do brankáře.
     
    53:54
    Zajímavě zkusil rozhodnout o vítězství Caroliny Sebastian Aho. Zkusil nachytat Deliu a od něj poslat touš za brankovou čáru. Neuspěl.
     
    53:09
    Collin Delia si povyjel proti tvrdé dělovce Stevena Lorentze, kterou schytal do výstroje. Gólmanovi puk vypadl, ale bleskově jej schoval pod lapačkou.
     
    52:53
    Warren Foegele individuálně neuspěl, stejně tak Martin Nečas. Český útočník zkusil kličku na Keitha, zkušený zadák se ale nachytat nenechal.
     
    52:31
    Psychický výhoda nyní je na straně hostů. Jaccob Slavin zastavil další slibně vypadající útok soka, načež vyhodil na zakázané uvolnění.
    51:52 Alex DEBRINCAT - 4:3
     
    51:52
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Ještě to bude drama! Kane na modré čáře udržel puk na holi a pak zadovkou posunul touš rozjetému ALEXI DEBRINCATOVI. Na svižný pokus Mrázek vůbec nereagoval, kotouč mu proletěl mezi betony. Asistence: Patrick Kane a Ian Mitchell.
     
    51:44
    Carolina pokračuje v aktivním pojetí hry a nehraje pouze do defenzivy, k čemuž by současný stav mohl vybízet. Hosté zatím marně bojují o stálejší udržení útočné třetiny.
     
    51:18
    Tvrdý projektil Duncana Keitha od modré čáry minul cílové zařízení. Od zadního mantinelu se ovšem kotouč vrátil před bránu, nepřehlednou situaci vyřešil Mrázek lapačkou.
     
    50:25
    Tresty Trochecka a Hinostrozy vypršely, zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Nino Niederreiter hledal skákavou žabičkou McCormicka, jemuž zpracování nevyšlo.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Blíže vítězství má Carolina, jež disponuje dvoubrankovým vedením, vyhráno ale ještě nemá.
     
    49:56
    Nino Niederreiter po mantinelu dokázal přisunout touš k Teräväinenovi. Finský forvard vypálil z velkého úhlu, Delia byl na svém místě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:21
    Sebastian Aho při své kličkované vyřadil ze hry hned dva hráče. Následně přihrál mezi kruhy Svečnikovovi, jenž při snaze vystřelit promáchl.
     
    48:30
    Hraje se čtyři na čtyři. Bude zajímavé sledovat, komu bude více vyhovovat více prostoru na ledě, situace by měla nahrávat rychlejším typům.
     
    48:19
    Po vzájemné potyčce dochází k vyloučení na obou stranách. Z domácích řad si odjel na trestnou lavici odpočinout Vincent Trocheck, za hosty Vinnie Hinostroza.
    47:19 Teuvo TERÄVÄINEN - 4:2
     
    47:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Znovu udeřila elitní lajna Canes, lídr Centrální divize má kýženému vítězství zase o kousek blíže. Aho nezazmatkoval a pasem pod sebe našel krajana TEUVA TERÄVÄINENA, ten vypálil nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Sebastian Aho a a Andrej Svečnikov.
     
    46:45
    Andrej Svečnikov ukázal, že umí zabojovat i do defenzivy. V rychlostním souboji přebruslil Davida Kämpfa a bekhendem vyslal oblouček do středního pásma.
     
    46:27
    Ian Mitchell měl velké problémy, ale nakonec dokázal nahrát k levému mantinelu Hagelovi. Ten zkusil štěstí po lajně, ale nevyzrál na pozičně dobře postaveného Slavina.
     
    45:55
    Domácí mají velkou chuť do hry. Do defenzivy zabojoval Dougie Hamilton, jenž čistým způsobem odstavil od kotouče Kanea.
     
    45:16
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Jani Hakanpää. Nová posila Caroliny síť nerozvlnila, Delia včas přimáčkl levý beton k tyčce.
    44:08 Andrej SVEČNIKOV - 3:2
     
    44:08
    Carolina právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Hurikáni jsou poprvé v utkání o krok napřed! Ahův pas převzal Teräväinen, který vyslal do úniku ANDREJE SVEČNIKOVA. Ruský mladík udělal Deliovi bekhendový blafák, aby následně poslal puk pod břevno nad lapačku. Asistence: Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho.
     
    43:45
    Poté, co Dylan Strome přejel středovou čáru, nastřelil kotouč za bránu Mrázka. Ten si na rozehrávku netroufl, nechal hrát soupeře.
     
    43:11
    Pěknou svižnou akci předvedla čtvrtá útočná lajna Hurikánů. Max McCormick přihrál mezi kruhy Lorentzovi, jenž na Deliu nevyzrál.
     
    42:52
    Ian Mitchell společně s Duncanem Keithem udrželi na uzdě Teuva Teräväinena. Finského forvarda skřípli do kleští, ten tak byl bez šance.
     
    42:05
    Jake Bean musel zabojovat do defenzivy, protože nahození Sutera protečoval do útočné třetiny Alex DeBrincat. Zadák Caroliny po mantinelu nahrál Ahovi.
     
    41:46
    Aktivita hokejistů Blackhawks pokračuje. Philipp Kurashev nastartoval Kalynuka, toho ovšem zradilo zpracování. Této skutečnosti využil Slavin.
     
    41:15
    Petr Mrázek moc neviděl na nahození Murphyho, puk spatřil až na poslední chvíli. Měl velké štěstí, že jej černá guma zasáhla do výstroje.
     
    40:36
    První útok závěrečné části patřil Jestřábům. Ránu Hagela zblokoval Hamilton pouze ke Kubalíkovi, jeho tvrdou střelu Mrázek vyrazil pravým betonem.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Dočkáme se rozhodnutí v následujících dvaceti minutách nebo o vítězi rozhodně až nastavený čas? To zatím zůstává otázkou.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:56.
     
    Carolina ve druhé třetině přidala na obrátkách a dokázala dostat skóre střetnutí do vyrovnané podoby. Na kontakt nejprve přiblížil Hurikány Nino Niederreiter po výborné práci Geekieho. Následně měli domácí dlouhou přesilovku pěti proti třem, tu ale nevyužili. Smutnit však nemuseli, ve 36. minutě totiž vyrovnal Andrej Svečnikov. Třetí dvacetiminutovka slibuje dramatickou podívanou, rozhodovat může každá menší chyba.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 22
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Hurikáni v závěru prostřední části rozpoutali v útočném pásmu kombinační hru. na jejím konci byla rána Andreje Svečnikova, kterou odrazil Delia vyrážečkou.
     
    39:15
    Martin Nečas měl před sebou posledního obránce. Potáhl si puk na forhend vystřelil přes něj. Delia zasahovat nemusel, Murphy schytal ránu do chráněných oblastí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:40
    Gól měl na holi Adam Gaudette. Čený guma se k němu odrazila od bruslí Slavina, avšak čtyřiadvacetiletý útočník trefil místo poloodkryté brány padajícího Skjeie.
     
    38:12
    Po delší době o sobě dal vědět Dominik Kubalík. Český forvard stahovačkou obelstil Geekieho, aby vzápětí přihrál Kaneovi. Američan vypálil z první nepřesně.
     
    37:47
    Dylan Strome váhal na útočné modré čáře s kotoučem příliš dlouho. Nakonec zkusil nahrávku po mantinelu, tu ovšem zachytil Lorentz. Hraje se ve střední třetině.
     
    37:16
    Bleskový obrat zkusil dokonat Jesper Fast. Jeho sympatická snaha ke gólu nevedla, stopku mu čistým způsobem vystavil Philipp Kurashev.
     
    36:37
    Co chybělo! Blokující Jaccob Slavin odrazil puk pouze do levého kruhu k volnému Brandonu Hagelovi, proti němuž se Mrázek přesunul na poslední chvíli a zakročil vyrážečkou!
    35:56 Andrej SVEČNIKOV - 2:2
     
    35:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! ANDREJ SVEČNIKOV si vyměnil puk se Slavinem, načež vystřelil zápěstím od modré čáry. o protipohybu Delii smolně tečoval kotouč Zadorov, puk se následně zastavil až v síti. Asistence: Jaccob Slavin a Teuvo Teräväinen.
     
    35:11
    Hokejistům Caroliny jde o hodně, brání vedoucí postavení v Centrální divizi. Dnes ale zatím tahají za kratší konec provazu, a to platí i po střele Svečnikova.
     
    34:36
    V akci znovu Pesce, jenž přejel středovou čáru a nahodil za bránu soupeře, kam vyjel Collin Delia. Ten poslal puk mimo hrací plochu, ale měl štěstí, cestou se otřel o tvrzené sklo.
     
    34:07
    Dobrou práci odvedl za bránou soupeře Steven Lorentz. Udržel na zádech Murphyho a na modré našel Bretta Pesceho, jeho tvrdou ránu Delia odpálil vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    33:30
    Domácí skvělé příležitosti v podobě dlouhé přesilovky pěti proti třem nevyužili. Říká se, že kdo nevyužije přesilovku pěti proti třem, tak si nezaslouží vyhrát. Ne vždy ovšem toto pořekadlo platí.
     
    33:05
    Už v oslabení pěti proti čtyřem mohl dovršit přesilovkou mizérii Canes druhým gólem v oslabení Pius Suter. Mezeru mezi betony Mrázka ale nenašel.
     
    32:41
    Collin Delia zatím drží Chicago ve vedení. Nejprve z mezikruží vychytal lapačkou Trochecka, následně výstrojí zastavil projektil Hamiltona.
     
    32:06
    Domácí předvedli pěknou kombinaci na jeden dotek, kýžené vyrovnání však zatím nepřišlo. Zakončující Sebastian Aho z úhlu rozvlnil boční síť.
     
    31:10
    Velká komplikace pro Blackhawks, na lavici hanby totiž putuje druhý hráč v rozmezí pár sekund! Proti pravidlům zahrál Connor Murphy, bek krosčekem poslal k ledu Trochecka.
     
    31:00
    Střelecké štěstí pokusil Jesper Fast. Zakončení z levého kruhu až k Deliovi neprošlo, puk se zastavil o dvojici obránců Murphy, Beaudin.
     
    30:35
    Výhodu přesilové hry dostávají podruhé v zápase Hurikáni, za držení rozhodčí vylučují Iana Mitchella. Domácí mají co napravovat, v první přesilovce totiž nejenže nevstřelili gól, ale dokonce inkasovali v oslabení.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Nadále platí, že Carolina hýří větší aktivitou, ale jsou to hosté, kteří nadále vedou rozdílem jednoho gólu.
     
    29:32
    Tentokráte již Petr Mrázek musel být v permanenci. Projektil DeBrincata vypálený z velkého úhlu mu ale příliš starostí nenadělal, kotouč zachytil do rukavice.
     
    29:11
    Za Mrázka vyřešil nelehkou situaci Jaccob Slavin Obránce vystavil stopku Patricku Kaneovi, jehož pokus zblokoval svou dlouhou hokejkou.
     
    28:36
    Další přerušení hry, opět se proti pravidlům provinili domácí hokejisté. Postavení mimo hru způsobil Jordan Staal, který jel rychleji než s pukem operující Hamilton.
     
    28:02
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranné třetiny Caroliny. Sebastian Aho ještě zabojoval, ale velkou ztrátu na Murphyho smazat nedokázal.
     
    27:45
    Teuvo Teräväinen podržel puk v pravém kruhu, načež nahrál mez kruhy Andreji Svečnikovovi. Rus zkusil štěstí zápěstím, ke své smůle ale trefil jen dobře zaklenutého Keitha.
     
    27:26
    Pozornost Petra Mrázka pověřil nahozením ze středního pásma ruský obránce Nikita Zadorov. Český gólman skryl kotouč v lapačce, na rozehrávku si netroufl.
     
    26:55
    Hokejisté v červených dresech hrají v prostředním dějství s velkou chutí. O vyrovnání usiloval Andrej Svečnikov, z podobného místa jako Niederreiter ale neskóroval.
     
    26:26
    Vinnie Hinostroza si najel na tvrdý hit o Jaccoba Slavina. Američan zapřel tělo a konkurenta poslal nevybíravým, leč čistým hitem k ledu.
     
    25:23
    A Morgan Geekie je při chuti. Nyní nadzvedl hokejku Murphymu a na vlastní pěst zkusil obtočit bránu a zasunout puk k bližší tyči. Neuspěl, Delia přilepil beton k brankové konstrukci včas.
    24:32 Nino NIEDERREITER - 1:2
     
    24:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura jsou za aktivní hru odměněni kontaktním gólem. Geekie za brankou naznačil parádu, kterou se před pár lety proslavil Mikael Granlund a v později ji úspěšně napodobil i současný hráč Caroliny Andrej Svečnikov. Puk mu ovšem spadl z čepele hole zpátky na led, což ve finále nebylo na škodu, po výborné nahrávce do předbrankového prostoru totiž zrušil Deliovi čisté konto NINO NEIDERREITER. Asistence: Morgan Geekie a Vincent Trocheck.
     
    24:04
    Trocheck obdržel pas na brusle, ale zpracování zvládl. Po pravé straně nastartoval Nečase, na jehož střílenou přihrávku Slavin natahoval hokejku marně.
     
    23:38
    K odvážné kličce sáhl za vlastní bránou Duncan Keith. Otočkou dokonale šokoval Teuva Teräväinena, který projel a kotouč do své moci nezískal.
     
    23:23
    Aktivní Sebastian Aho nedokázal natlačit tělo před Wyatta Kalynuka. Ten zachoval klidnou hlavu i při rozehrávce, po mantinelu uvolnil spoluhráče Murphyho.
     
    22:58
    Švédský útočník Jesper Fast na útočné modré čáře zastavil složitou nahrávku. Následně vyzval k souboji jeden na jednoho Hagela. Neuspěl.
     
    22:22
    Hosté nemají problém v nouzi sáhnout ke krajním řešením. Nicolas Beaudin pod tlakem nehledal volného spoluhráče, prostě vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    21:47
    Právě Trocheck byl tím, kdo chtěl bleskově odčinit svůj prohřešek a snížit. Od Aha obdržel zajímavou přihrávku mezi kruhy, odkud vypálil příklepem o kousek vedle pravé tyčky.
     
    21:25
    O další vyhození přes všechny čáry se po nahrávce Mrázka postaral Nino Niederreiter. Mezitím s Vincent Trocheck vrátil ne ledovou plochu, hra pokračuje v plném počtu.
     
    20:46
    Ale hokejisté v červených dresech soupeře do vlastní obranné třetiny zatím nepustili. Skvěle zapracoval Martin Nečas, který čistým způsobem vypíchl touš Kaneovi.
     
    20:20
    Na buly došlo ke střetu dvou jedenáctek. Adam Gaudette přetlačil kapitána Jordana Staala, Chicago tak může okamžitě střádat přesilovkové plány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:00.
     
    Chicago má po první třetině skvěle zaděláno na odvetu, v Raleighu vede nad Carolinou 2:0. První gól vstřelil v 7. minutě Alex DeBrincat, jenž přetavil v trefu únik ve vlastním oslabení. Současnou podobu výsledku dal člen čtvrté útočné lajny Mike Hardman, který dorazil do sítě vyražený pokus Entwistlea. Domácí jsou aktivnější, zatím však dostávají tvrdou lekci z efektivity.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 8 – 12
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:46
    V rámci úvodního dějství se již skóre s největší pravděpodobností měnit nebude. Keithovi totiž na modré čáře přeskočil puk přes čepel hole, načež obránce dojel až za vlastní bránu.
     
    19:21
    Hra v rovnovážném stavu dlouho nevydržela, Jestřábi budou hrát v krátkém časovém sledu druhou početní převahu. Ve středním pásmu hrál proti pravidlům Vincent Trocheck, vyloučen je za nedovolené bránění.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:50
    Trest Bradyho Skjeie je minulostí. Americký obránce okamžitě dojel podpořit spoluhráče v obranném pásmu a byl to právě on, kdo čistým způsobem obral Hagela.
     
    18:28
    Hostům dlouho netrvalo přesunout kombinaci do útočného pásma. Z vrcholku pravého kruhu pálil Dylan Strome pouze do boční sítě.
     
    17:57
    Po Staalovi ukázal výborný forčekink rovněž Teuvo Teräväinen. Aktivním pohybem vystrašil Connora Murphyho, ten raději zacouval do střední třetiny.
     
    17:20
    Aniž by hosté vystřelili, tak přišli o útočné pásmo. Příkladně zabojoval Jordan Staal, jenž přiměl k chybné rozehrávce obránce Keitha.
     
    16:42
    S blížícím se závěrem úvodního dějství si zahrají premiérovou přesilovku hosté. Na lavici hanby usedl zadák Brady Skjei, ten za vlastní brankou zahákoval DeBrincata.
     
    16:17
    Dylan Strome si na poslední chvíli rozmyslel průjezd před branku, netroufl si přes Slavina. Místo toho nabil mezi kruhy Gaudetteovi, který z voleje napálil pravý beton gólmana.
     
    15:34
    Hosté příliš neútočí, ale když, tak se Mrázek musí mít na velkém pozoru. Nahrávka Kubalíka na Kanea měla oči, nejproduktivnější hráč Chicaga těsně přestřelil.
     
    15:03
    Sám na sebe hrál Martin Nečas. V rychlostním souboji porazil Kurasheva, načež mu cesty zkřížil Hinostroza, ten už byl nad síly českého mladíka.
     
    14:33
    Pokračuje útočná aktivita Hurikánů. Za brankou operoval s pukem Warren Foegele, otočka zpoza bránu mu ovšem nevyšla, zastavil jej Delia.
     
    14:16
    Domácí gólman Mrázek tentokráte v roli rozehrávače zapojil do hry Hamiltona. Vyřadil tak ze hry Kanea, jehož forčekink přišel vniveč.
     
    13:56
    Collin Delia zatím předvádí velmi jistý výkon. Povyjel si proti střele Jordana Staala, kterou zachytil ve výstroji a co bylo hlavní, už nepustil.
     
    13:31
    S Hurikány mohlo být ještě hůř. Přečíslení dvou na jednoho vedl Pius Suter, který vzal zodpovědnost na sebe, Mrázek zakročil pravým betonem.
    12:32 Mike HARDMAN - 0:2
     
    12:32
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Carolina útočí, Chicago skóruje! Hosté nejsou ani zdaleka lepším týmem, přesto disponují už dvoubrankovým náskokem. Střelu Entwistlea z pravého kruhu vykopl Mrázek příhodně pro MIKEA HARDMANA, jenž usměrnil dorážku za záda českého gólmana. Asistence: MacKenzie Entwistle a Patrick Kane.
     
    12:20
    Domácí hráči pokračují v dobývaní soupeřovy svatyně, zatím marně. Více prostoru dostal Dougie Hamilton, zápěstím poslal kotouč do výstroje brankáře.
     
    11:45
    Tvrdý střet s Andrejem Svečnikovem těžce rozdýchává Duncan Keith. V pokleku si pár vteřin pobyl na ledě, nakonec v předklonu odjel na střídačku.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:12
    Brandon Hagel mohl pokračovat hlouběji do útočného pásma, ale netroufl si podstoupit souboj s Hamiltonem. Místo toho trochu uklidnil situaci přihrávkou Keithovi.
     
    10:55
    Na druhé straně zahrozil Dylan Strome. Našel si volný puk, který napálil na bránu z otočky, Petr Mrázek včas vykopnul pravý beton.
     
    10:20
    Nino Niederreiter nabral velkou rychlost a podél Nikity Zadorova se natlačil až před bránu. Puk v klíčový moment nedokázal zvednout, trefil pravý beton gólmana.
     
    09:44
    Jestřábi se opět ubránili. A to zásluhou Connora Murphyho, jenž dnes ne poprvé odpálil černou gumu pes všechny čáry na icing.
     
    09:15
    Z otočky vyslal odvážnou nahrávku napříč pásmem Dougie Hamilton. Hardman na puk těsně nedosáhl, hrát tak mohl volný Jaccob Slavin.
     
    08:49
    Tlak Hurikánů pokračuje. Z levého kruhu poslal puk před bránu Martin Nečas, ale Aho ani Teräväinen nedokázali poslat kotouč za záda Delii.
     
    08:11
    Na vyrovnání zaútočil Sebastian Aho. Navázal na sebe dva soupeře, načež po levém mantinelu nastartoval Teuvo Teräväinen, projektil vyslaný z úhlu minul cílový prostor.
     
    07:30
    Velká komplikace pro Carolinu. Ta sice vstoupila do utkání aktivněji a odměnou jí byla přesilová hra, v ní ovšem inkasovala a nyní musí dohánět manko.
    06:20 Alex DEBRINCAT - 0:1
     
    06:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hráči v bílých dresech se ujímají vedení při vlastním oslabení! Po levé straně Hamiltonovi ujel ALEX DEBRINCAT, který završil samostatný únik povedenou střelou do pravého horního rohu. Bez asistence.
     
    05:30
    Úvod početní převahy domácím nevyšel podle představ. Sebastian Aho neuspěl na buly proti Kämpfovi, přes všechny čáry následně vyhodil Keith.
     
    05:09
    Domácí budou hrát první přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl hostující útočník Ryan Strome, jenž ve středním pásmu podrazil jednoho z protihráčů.
     
    04:46
    Na druhou stranu vystartoval Vincent Trocheck. V pravý čas přenesl hru na Niederreitera, jenž z vrcholku pravého kruhu těsně přestřelil.
     
    04:19
    Po delší době zaútočili i hokejisté v bílých dresech. Jmenovitě jejich nejproduktivnější hráč Patrick Kane, jenž zápěstím minul prostor u zadní tyčky.
     
    03:46
    Pěknou individuální akci předvedl Teuvo Teräväinen. Po levém mantinelu projel kolem svého osobního strážce až před bránu, na Deliu ovšem nevyzrál.
     
    03:20
    Connor Murphy zvedal ruku, ale muži v pruhovaném na jeho žádost zakázané uvolnění neodpískali. Obránce musel zabojovat, situace před napadajícím Ahem zvládl.
     
    02:40
    Tlak Hurikánů pokračuje. Po rychlém střídání obsadila útočné pásmo i čtvrtá útočná lajna, Max McCormick po výměně puku s Geekiem minul cílový prostor.
     
    02:31
    Dobrou práci odvel VIncent Trocheck. Sám projel proti třem za bránu soupeře, odkud nedokázal vymyslet nic převratného, nahrávku na Niederreitera zastavil Beaudin.
     
    01:44
    Dougie Hamilton ještě udržel kotouč před útočnou modrou čárou. Pod tlakem nahazoval dost nepřesně, Philipp Kurashev odpálil puk do střední třetiny.
     
    01:12
    Poprvé o sobě dal vědět rovněž druhý z Čechů v barvách Blackhawks Dominik Kubalík. Na krajana v bráně soupeře zatím nevyzrál, pokus zápěstím poslal těsně vedle.
     
    00:31
    A tak první útok patřil domácím. Na modré čáře dostal poměrně dost prostoru Jaccob Slavin, americký zadák vypálil příklepem těsně nad břevno.
     
    00:10
    Úvodí buly sice opanoval český útočník David Kämpf, avšak jeho spoluhráč Connor Murphy okamžitě způsobil zakázané uvolnění, Hagel totiž na jeho nahrávku nedosáhl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Geekie, Lorentz, M. McCormick.

    Chicago Blackhawks: Delia (M. Subban) – C. Murphy (A), Kalynuk, Mitchell, Keith (A), Beaudin, Zadorov – P. Kane (A), D. Strome, Gaudette – D. Kubalík, Entwistle, DeBrincat – Suter, Kurashev, Hinostroza – Hagel, Kämpf, Hardman.

    Rozhodčí: Hanson, Rank – Gawryletz, Gibbons.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (CAR)
    Martin Nečas (CAR)
    David Kämpf (CHI)
    Dominik Kubalík (CHI)
     
    Chicago Blackhawks

    Chicago porážku v Carolině definitivně přišlo o šanci postoupit do play-off. Z šesté příčky Centrální divize ztrácí na čtvrtý Nashville deset bodů, přičemž maximálně jich nyní mohou získat už jen osm. Collitonova družina prohrála předešlých pět střetnutí, v nichž vybojovala jediný bod, doma s Floridou prohráli 3:4 až po prodloužení. Týmovou produktivitu vede americký útočník Patrick Kane, s 62 body je nejproduktivnějším hráčem celé soutěže.
     
    Carolina Hurricanes

    Hokejisté Caroliny vévodí Centrální divizi se ziskem 77 bodů. Jistotu prvního místa ovšem nemají ani zdaleka. Na druhou Floridu mají náskok dvou bodů, na třetí Tampu pak bodů čtyři. Hurikáni bodovali v posledních jedenácti utkáních, osmkrát vyhráli a třikrát prohráli v nastaveném čase. Svěřenci kouče Brind'Amoura v prvním ze dvou utkání na domácím ledě proti Chicagu zvítězili 5:2. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Sebastian Aho s 55 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Carolinou a Chicagem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Niederreiter (Geekie, Trocheck), 36. A. Svečnikov (Slavin, T. Teräväinen), 45. A. Svečnikov (T. Teräväinen, Aho), 48. T. Teräväinen (Aho, A. Svečnikov), 58. Nečas, 59. Niederreiter (Nečas, Trocheck) – 7. DeBrincat, 13. Hardman (Entwistle, P. Kane), 52. DeBrincat (P. Kane, Mitchell)


    Carolina Hurricanes: Mrázek (Nedeljkovic) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Skjei, Hakanpää, Bean – T. Teräväinen, Aho, A. Svečnikov – Nečas, Trocheck, Niederreiter – Fast, J. Staal (C), Foegele – Geekie, Lorentz, M. McCormick.
    Chicago Blackhawks: Delia (M. Subban) – C. Murphy (A), Kalynuk, Mitchell, Keith (A), Beaudin, Zadorov – P. Kane (A), D. Strome, Gaudette – D. Kubalík, Entwistle, DeBrincat – Suter, Kurashev, Hinostroza – Hagel, Kämpf, Hardman.

    Rozhodčí: Hanson, Rank – Gawryletz, Gibbons

    Diváci: 4 987
    thejrc.org