Kanada – Švédsko 8:1 (kon.)
konec
Kanada
8:1 (0:0, 2:1, 6:0)
Švédsko
Středa 05.05.2021, 23:07 • Comerica Center • Mistrovství světa do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (01:36:52)
     
    Kanada si tak zajistila postup do finále. Soupeřem jí bude vítěz utkání Rusko – Finsko.
     
    Střely na branku: 56 – 17
     
    Je dobojováno! Kanada i v semifinále potvrdila svou dominanci na letošním šampionátu a poráží Švédsko vysoko 8:1. O svém triumfu definitivně rozhodla ve třetí třetině, kterou ovládla vysoko 6:0. V závěrečné části dnešního souboje se dvakrát prosadil Bedard, který v dnešním souboji vstřelil hattrick. O další branky se postarali Othmann, Pinelli, Wright a Roulette. Naopak Švédsko bylo směrem vpřed bezzubé.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Fabian Lysell se ještě dostal do útočného pásma, jenže proti přesile obránců v dresech Kanady neměl sebemenší šanci na úspěch.
     
    59:10
    Mason McTavish chtěl zrychlit rozehrávku Kanady, jenže jeho pobídka na levou stranu byla příliš dlouhá a kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    58:45
    Roulette uspěl v souboji v rohu útočného pásma, jenže forhendovou přihrávkou mezi kruhy o kousek neoslovil svého spoluhráče v červeném.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:38
    Victor Sjöholm vyhodil puk ven z obranného pásma, jenže jeho bekhendové vyhození zastavil Olen Zellweger. Favorit chce stále útočit.
     
    57:15
    Kanada se dostala do útočného pásma, jenže na devátou branku si ještě musí počkat. Další přihrávku z rohu ledové plochy švédská defenziva zneškodnila.
    56:56 Conner ROULETTE - 8:1
     
    56:56
    Kanada právě vstřelila branku!
    Jenže konec utkání je stále v nedohlednu! Kanada přidává osmou branku! Favorit se opět usadil v útočném pásmu. Švédský brankář nedokázal puk odehrát holí a důrazný CONNER ROULETTE puk poslal do sítě! Asistence: Ryan Winterton, Brandt Clarke.
     
    56:15
    Kanada stále nemá dost a pokračuje v ofenzivním pojetí hry! Švédové už by se nejraději viděli v šatně po zápase.
    55:30 Connor BEDARD - 7:1
     
    55:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tak tohle už je opravdový debakl! Kanada přidává i sedmou branku! Po vyhraném vhazování švédský brankář sice zneškodnil ránu od modré čáry, ale CONNO BEDARD dorážkou dovršil hattrick! Asistence: Nolan Allan.
     
    55:27
    Švédský brankář musel po delší době zasahovat. Gólman Švédska nyní schoval do lapačky dělovku z levé strany ledové plochy.
     
    55:12
    William Strömgren chtěl protečovat kotouč ven z obranného pásma, jenže na modré čáře stál Nolan Allan, který získal kotouč pro Kanadu.
    54:51 Shane WRIGHT - 6:1
     
    54:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Pět minut před koncem základní hrací doby přidává Kanada šestou branku! SHANE WRIGHT si sjel na přihrávku zpoza branky a lehkým plácnutím do puku jej poslal pod břevno! Asistence: Brennan Othmann.
     
    54:12
    Wyatt Johnston se dobrou kličkou zbavil napadajícího soupeře, jenže jeho pokus zápěstím prolétl kolem branky Švédska.
     
    53:35
    Brennan Othmann si středem útočného pásma prosmýkl přes modrou čáru, nicméně jeho projektil zápěstím si švédský brankář s přehledem pohlídal.
     
    53:05
    Olen Zellweger střílel z pravé strany útočného pásma, ale jeho dělovka příklepem skončila vedle branky Švédska. Kanaďané nadále drží kotouč.
     
    52:41
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    52:10
    Fabian Lysell uspěl v souboji za brankou Kanady, odkud přihrál na modrou čáru, ale Anton Olsson svou střelou příklepem mířil nepřesně.
     
    51:35
    Kanaďané se v obranném pásmu dostali k volnému kotouči a vyhodili jej přes celé kluziště za branku soupeře. Švédsko musí rozjet novou akci.
     
    51:05
    Švédsko se usadilo v útočném pásmu, jenže nikdo ve žlutém dresu si netroufl na zakončení. Defenziva Kanady dnes pracuje na jedničku.
     
    50:41
    Vyloučení v týmu Kanada (Mason McTavish – 2 min., nesportovní chování).
    50:41 Francesco PINELLI - 5:1
     
    50:41
    Kanada právě vstřelila branku!
    Přesilovku sice Kanada využít nedokázala, ale krátce po jejím skončení přidává pátou branku! Mezi kruhy si našel kotouč FRANCESCO PINELLI a svižnou střelou zápěstím prostřelil brankáře!
     
    50:37
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    50:02
    Francesco Pinelli střílel z pravé strany útočného pásma, jenže jeho dělovka skončila jen na boční síti švédské klece. Kanada hraje skvěle.
     
    49:31
    Brandt Clarke si aktivním pohybem v útočném pásmu našel střeleckou pozici, ale jeho tvrdou ránu přizvedl jeden z obránců skvělým blokem do ochranné sítě.
     
    49:05
    Dylan Guenther se stáhl do obranného pásma, počkal si s kotoučem za vlastní brankou a poslal jej na pravou stranu ledové plochy.
     
    48:37
    Vyloučení v týmu Švédsko (Simon Robertsson – 2 min., držení).
     
    48:26
    Na opačné straně se kotouče za vlastní brankou zmocnil Simon Edvinsson, který chtěl překvapit Kanadu vysokým obloučkem. Svou pobídkou ale překvapil i vlastní spoluhráče.
     
    48:05
    William Strömgren rozjel další útočný výpad Švédska. Obránce ve žlutém nahodil puk za branku Kanady, ale tam kraloval Brandt Clarke.
     
    47:38
    Wyatt Johnston se hnal za nahozením do rohu útočného pásma. Zadáci ve žlutém si dali dobrý pozor a nepustili kanadského hokejistu do střelecké pozice.
     
    47:06
    Jack Matier střílel od modré čáry zápěstím, jenže proti jeho ráně vystoupil jeden ze švédských hráčů, který puk dokázal srazit mimo tři tyče.
     
    46:45
    Mattias Hävelid se stáhl do obranného pásma, kde svedl souboj s Nolanem Allanem. Švédský hokejista byl tentokrát důraznější a puk vyhodil.
     
    46:10
    Mattias Hävelid nebezpečně střílel od modré čáry, ale kanadský brankář jeho projektil spatřil včas a vyrazil puk do rohu obranného pásma.
     
    45:32
    Elias Salomonsson se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma a zkoušel překvapit kanadského brankáře střelou na přední tyč. Benjamin Gaudreau si mezírku skvěle pokryl.
     
    45:03
    Kanadská ofenzivní smršť stále pokračuje. Wyatt Johnston prokázal své rychlostní dispozice, dostal se k puku v útočném pásmu, ale forhendem brankáře nepřekonal.
     
    44:35
    Brett Harrison se dostal s pukem na čepeli do útočného pásma, jenže dlouho váhal se zakončením a napadající hráč ve žlutém mu puk vypíchl.
     
    44:10
    Švédsko se ihned vydalo do útoku ve snaze o bleskovou odpověď. Akce však skončila nepřesným zakončením z levého křídla. Puk skončil vedle branky.
    43:40 Brennan OTHMANN - 4:1
     
    43:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada podle všeho definitivně rozhoduje o svém postupu do finále šampionátu! Favorizovaný celek využil další přesilovku. Na přihrávku před branku si počkal BRENNAN OTHMANN a skvělým prohozením za tělo překonal brankáře! Asistence: Shane Wright.
     
    43:26
    Kanada si zahraje další přesilovku. Kangas dostává dvě minuty za podrážení.
     
    43:26
    Dylan Guenther si sjel na dlouhou přihrávku do jízdy, natlačil se tělem před svého strážce, nicméně zakončením mezi betony nechal vyniknout švédského brankáře!
     
    43:10
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    42:35
    Logan Stankoven zavezl puk po pravé straně do útočného pásma, nicméně zadáci Švédska následnou přihrávku zastavili a dokázali puk vyhodit.
     
    42:00
    Kanada se v přesilovce usadila v útočném pásmu. Bedard zakončením od modré čáry útočil na hattrick, ale po jeho projektilu zazvonila branková konstrukce.
     
    41:10
    Vyloučení v týmu Švédsko (Victor Sjöholm – 2 min., krosček).
     
    41:10
    Švédsko se ihned vydalo vpřed se snahou o rychlou odpověď. Na modré čáře však zasáhl jeden z kanadských obránců.
    40:45 Connor BEDARD - 3:1
     
    40:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se hned v úvodu třetí části výrazně přibližuje k postupu do finále tohoto šampionátu! Do úniku se dostal CONNOR BEDARD, který vypálil kolem obránce a vymetl horní roh! Asistence: Shane Wright, Corson Ceulemans.
     
    40:10
    Kanada uspěla na úvodním vhazování třetí třetiny. Favorizovaný celek si bude v závěrečné periodě dnešního souboje chtít pohlídat postup do finále.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:53.
     
    Střely na branku: 29 – 14
     
    Druhá třetina končí! Prostřední perioda se o něco lépe podařila Kanadě. Favorizovaný celek se do vedení dostal ve 24. minutě, kdy se prosadil talentovaný Connor Bedard. Švédsko ale odpovědělo v přesilovce pět na tři, kterou využil Isak Rosén. Kanada si však vzala vedení zpět. V polovině základní hrací doby se trefil Chase Stillman. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Simon Forsmark se stáhl do rohu obranného pásma, kde dohrál Ceulemanse. Kanaďané ale rychle získali puk zpět a chtějí dohrát druhou část bez problémů.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:29
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    38:10
    Kanaďané dokonce v oslabení napadali rozehrávku Švédska v jeho obranném pásmu. Hokejisté ve žlutých dresech mají obrovské problémy se založením útoku.
     
    37:26
    Shane Wright odvedl skvělou práci na modré čáře a v souboji s jedním ze Švédů vyhodil puk do středního pásma. Kanada se zatím brání bez problémů.
     
    37:00
    Kanada se hned v úvodu oslabení dostala ke kotouči v obranném pásmu a hráči v červeném jej dokázali dopravit za branku soupeře.
     
    36:29
    Až nyní si Švédsko zahraje přesilovku. Stillman dostává dvě minuty za pozdní dohrání.
     
    36:05
    Simon Edvinsson siceu padl po souboji s obráncem na modré čáře, ale podle rozhodčího se o nedovolený zákrok opět nejednalo. Pokračuje se ve hře.
     
    35:36
    Nolan Allan se zjevil v rohu útočného pásma, ale Elias Salomonsson jej tvrdým hitem poslal na mantinel. Atakovanému Kanaďanovi nepřijel pomoci nikdo ze spoluhráčů.
     
    35:06
    Simon Robertsson projel po pravém křídle do útočného pásma, kde si jej vzal do parády Corson Ceulemans. Švédsko se jen těžko dostává do zakončení.
     
    34:38
    Simon Forsmark si dal pozor na napadajícího soupeře, otočil se před ním s kotoučem a rozehrál na levou stranu. Jeho pobídka však nenašla adresáta.
     
    34:10
    Po delší době se hráči ve žlutém dostali do útočného pásma, ale střela z pravé strany jen zaduněla o zadní mantinel. Odražený puk navíc získala Kanada.
     
    33:36
    Shane Wright si po rychlé akci Kanady sjel na přihrávku mezi kruhy, ale napadající soupeř mu na poslední chvíli přizvedl hokejku. Švédsko se stále drží v boji o postup.
     
    33:05
    Liam Dower-Nilsson se hnal za přihrávkou na útočnou modrou čáru, jenže Nolan Allan to měl k puku o pořádný kus blíže a odehrál jej do bezpečí.
     
    32:38
    Noah Hasa skvěle napadal rozehrávku Kanady za její brankou. Nolan Allan měl s napadajícím rivalem obrovské problémy, ale nakonec puk dostal za modrou čáru.
     
    32:10
    Oliver Moberg v souboji za švédskou brankou přišpendlil k mantinelu Olena Zellwegera. Kanaďan poté dokonce ztratil balanc a poroučel se k ledu.
     
    31:38
    Mason McTavish si vzal volný puk v obranném pásmu a parádním průnikem se dostal do pásma útočného. Jeho projektil ale prosvištěl nad břevnem.
     
    31:12
    Corson Ceulemans protečoval do útočného pásma prudké nahození z pásma středního. Za jeho pobídkou se dostal jen Simon Edvinsson, který puk vyhodil.
     
    30:38
    Nolan Allan si v obranném pásmu splnil své defenzivní povinnosti. Kanadský obránce si lehl do dráhy dělovky od modré čáry a usnadnil práci brankáři.
     
    30:07
    Domácím jednobrankové vedení nestačí. Kanada nadále pokračuje v ofenzivním pojetí hry a hráči v červeném se tlačí do útočného pásma.
    29:51 Chase STILLMAN - 2:1
     
    29:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada se v polovině dnešního souboje znovu dostává do vedení! Tlak Kanady v útočném pásmu už byl skutečně enormní! CHASE STILLMAN celou akci začal, poté se před brankou dostal k odraženému puku a trefil poloodkrytou branku! Asistence: Shane Wright.
     
    29:03
    Švédsko se z obrovského tlaku Kanady vymanilo jen za cenu vyhození kotouče do útočného pásma. Zakázané uvolnění se však nepíská a Švédové stačili vystřídat.
     
    28:38
    Connor Bedard si sjel na přihrávku mezi kruhy, ale obránce ve žlutém mu nedal ani kousek prostoru. Obrovský talent kanadského hokeje tak nezakončil.
     
    28:10
    Jack Matier uspěl v souboji v rohu útočného pásma, ale kolem Olssona nedokázal puk procedit na nikoho v červeném dresu Kanady.
     
    27:26
    William Strömgren dostal přihrávku do jízdy na levé křídlo, jenže si nepotykal s převzetím kotouče a puk mu uskočil k jednomu z Kanaďanů.
     
    27:05
    Anton Olsson se skvěle stáhl do obranného pásma, kde uspěl v přetlačované se soupeřem a vybojoval kotouč pro Švédsko.
     
    26:32
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    26:00
    Kanaďané dokázali vyhodit kotouč za švédskou branku a unavené kvarteto hokejistů může vystřídat. Hokejisté ve žlutém jsou vyrovnáním pořádně nabuzení.
     
    25:23
    Početní převaha Švédska nadále pokračuje. Rosén tentokrát dostal přihrávku mezi kruhy, ale Benjamin Gaudreau se rychle přesunul a vytáhl nesmírně důležitý zákrok!
    25:00 Isak ROSÉN - 1:1
     
    25:00
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Švédsko bleskově využívá přesilovku pět na tři! Po kombinaci v útočném pásmu dostal přihrávku na pravý kruh osamocený ISAK ROSÉN, který příklepem nedal gólmanovi šanci! Asistence: Fabian Lysell, Simon Edvinsson.
     
    24:32
    Švédsko bude moci odpovědět v přesilové hře. Dvě minuty za podrážení dostává Corson Ceulemans. Stejný trest dostává Richard.
     
    24:03
    Kanada se okamžitě hnala do dalšího útoku, ale v souboji ve středním pásmu se kotouč odrazil na střídačku Švédska. Vhazuje se ve středovém kruhu.
    23:50 Connor BEDARD - 1:0
     
    23:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Favorizovaná Kanada se dostává do vedení! Do útočného pásma vlétl středem ledové plochy šikovný CONNOR BEDARD, který si troufl na zakončení zápěstím a svižnou střelou překonal bezmocného brankáře! Asistence: Mason McTavish.
     
    23:29
    Arvid Eljas na modré čáře sice zastavil vyhození jednoho z Kanaďanů, ale puk podle rozhodčího sevřel rukou. Sudí vykázali hru do středního pásma.
     
    23:02
    Albert Sjöberg si na pravé straně útočného pásma zpracoval odražený kotouč a zakončil zápěstím. Benjamin Gaudreau jeho projektil vykopl betonem.
     
    22:30
    Lindbom tentokrát vyjel ze švédskou branku, kde zastavil prudké nahození po mantinelu. Švédský brankář navíc sklepl puk na jednoho ze spoluhráčů.
     
    22:03
    Kanada zahodila obrovskou šanci! Po zpackané rozehrávce Švédska vlétl do útočného pásma Bedard, který střílel zápěstím, ale Lindbom jeho pokus zastavil.
     
    21:29
    Logan Stankoven si našel střeleckou pozici v útočném pásmu, ale jeho pokus příklepem trefil brusle jednoho ze švédských obránců. Švédové pokračují v obětavém bránění.
     
    21:05
    Ethan Del Mastro si dal pozor na nahození soupeře do obranného pásma Kanady. Hokejista favorizovaného celku si puk zpracoval a rozehrál na levou stranu.
     
    20:39
    Fabian Lysell se dostal s kotoučem za branku Kanady, jenže od mantinelu nedokázal přihrát na nikoho ve žlutém dresu. Kanaďané si prostor před brankou pokryli.
     
    20:10
    Švédsko uspělo na úvodním vhazování prostřední periody. Uvidíme, zda se ve druhé třetině dočkáme úvodní branky dnešního semifinále.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 00:03.
     
    Střely na branku: 15 – 6
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce prvního semifinále jsme se úvodní branky nedočkali. Kanada sice byla střelecky mnohem aktivnější, ale všechno byly střely z těžkých pozic. Švédský brankář Lindbom navíc podal koncetrovaný výkon a stále drží čisté konto.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Arvid Eljas si dělal prostor pro zakončení v útočném pásmu, jenže kotouč netrefil zrovna ideálně a trefil jen brusle prvního obránce soupeře.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:29
    Corson Ceulemans získal volný kotouč v rohu útočného pásma a bekhendem jej poslal na modrou čáru. Nikdo v červeném už ale nezakončil.
     
    18:02
    Nolan Allan bekhendem nahodil puk do rohu útočného pásma, jenže zbytek Kanaďanů zrovna vyrazil na střídačku. Švédové v posledních minutách srovnali obraz hry.
     
    17:26
    Shane Wright získal puk ve středním pásmu a hnal se s ním do pásma útočného. Na poslední chvíli k němu přistoupil Elias Salomonsson, který jej nepustil do útočného pásma.
     
    17:10
    Kanada hraje v plném počtu.
     
    16:35
    Mattias Hävelid už se chystal na zakončení od modré čáry, jenže puk mu na poslední chvíli přeskočil přes hokejku a propadl za modrou čáru do středního pásma.
     
    16:10
    Až nyní se Kanadě podařilo vyhodit puk přes celé kluziště za branku Švédska. Brankář ve žlutém dresu vyjel ven z branky a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    15:32
    Kanaďané získali kotouč v obranném pásmu, nicméně nikdo v červeném puk nepodržel a nenasbíral cenné sekundy. Švédsko se tak rychle vrátilo zpět.
     
    15:10
    Také Švédsko si zahraje přesilovku. Kanada totiž špatně střídala a dostane trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    14:32
    Mason McTavish dostal přihrávku na pravý kruh, odkud bez váhání zakončil příklepem, ale jeho dělovka těsně minula bližší tyčku!
     
    14:13
    Švédové chtěli zrychlit přechod do útoku, jenže pobídka na pravou stranu byla příliš prudká a kotouč skončil na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před klecí Tre Kronor.
     
    13:25
    Další akci Švédska zastavuje přihrávka rukou. Švédové však přestáli silný vstup Kanady do dnešního souboje a drží čisté konto. Kanada je však střelecky mnohem aktivnější.
     
    13:09
    Benjamin Gaudreau si po dlouhé době sáhl na kotouč. Liam Dower-Nilsson prověřil jeho pozornost střelou z ostrého úhlu, ale Kanaďan byl připraven.
     
    12:35
    Elias Salomonsson uspěl v souboji za vlastní brankou, ale nešťastně přiklepl kotouč na jednoho z Kanaďanů. Nebezpečí hasil jistým zákrokem švédský brankář.
     
    12:05
    Connor Bedard se krásnou kličkou zbavil obránce, jenže jeho projektil zápěstím prolétl kolem zadní tyčky. Švédové puk následně vyhodili vysokým obloučkem.
     
    11:29
    Victor Sjöholm získal puk v obranném pásmu, projel s ním do pásma středního, ale na červené čáře k němu přistoupil soupeř, který jej čistým hitem odstavil.
     
    11:02
    Ethan Del Mastro si dal pozor na napadajícího soupeře, jednoduše si jej obhodil a rozjel akci Kanady. Následně střílel Harrison, jehož pokus švédský brankář ukryl do lapačky.
     
    10:26
    Anton Olsson vybojoval puk v rohu obranného pásma a obloučkem jej vyhodil do pásma středního. Hraje se dlouhou dobu bez přerušení.
     
    10:05
    Chase Stillman projel po pravém křídle do útočného pásma a forhendem chtěl rozehrát na spoluhráče. Jeho pobídku si Švédové pohlídali.
     
    09:35
    Noah Hasa si našel prostor před brankou Kanady, ale na přihrávku z rohu útočného pásma číhal marně. Kanada zatím v úvodní části brání skvěle.
     
    09:15
    Gabriel Kangas po delší době táhl útočnou akci Švédska, jenže v rohu ledové plochy k němu přistoupila přesila obránců, která jej obrala o kotouč.
     
    08:12
    Othmann se z pravé strany opřel do volného kotouče, jenže puk se mu na poslední chvíli postavil na hranu a kanadský hokejista zakončil mimo tři tyče.
     
    08:00
    Další ofenzivní výpad favorizované Kanady zastavuje přihrávka rukou. Proti pravidlům se v tomto případě provinil Brett Harrison. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    07:34
    Chase Stillman bekhendem procedil přihrávku mezi kruhy, kam se hnali hned dva hokejisté v červeném dresu Kanady, nicméně obránce Simon Edvinsson puk na poslední chvíli vypíchl.
     
    07:12
    Švédsko hraje v plném počtu.
     
    06:27
    Až nyní musel Lindbom znovu zasahovat. Bez přípravy jeho pozornost prověřil Shane Wright, nicméně švédský brankář se proti střele příklepem rychle přemístil.
     
    06:05
    Connor Bedard udržel Kanadu s pukem v útočném pásmu, jenže přihrávkou na levou stranu útočného pásma už nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    05:42
    Shane Wright si sjel na přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově zakončil zápěstím, ale švédský brankář Carl Lindbom jeho ránu dobře zastavil.
     
    05:12
    Kanada si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Elias Salomonsson.
     
    04:24
    Guillaume Richard si udělal prostor na modré čáře, ale nahozením zápěstím branku vůbec netrefil. Hráči Švédska si zatím v obraně nechtějí komplikovat život a puky jednoduše vyhazují.
     
    04:03
    Olen Zellweger udržel kotouč na modré čáře, ale nahozením po mantinelu odevzdal puk Švédům. Simon Forsmark jej ale vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    03:34
    Bedard si sjel na přihrávku na levou stranu, ale hvězdný hráč Kanady svou první střelou v utkání daroval švédskému brankáři snadný zákrok.
     
    03:02
    Mattias Hävelid se stáhl za švédskou brankou a před napadajícím soupeřem odehrál puk odrazem o mantinel ven z obranného pásma.
     
    02:26
    Kanadě se nevydařil pokus o další rychlý přechod do útočného pásma. Prudká přihrávka totiž skončila až na zakázaném uvolnění. Hra se přesune před klec favorizovaného mužstva.
     
    02:10
    Švédsko se vydalo napadat rozehrávku Kanady v jejím obranném pásmu. Anton Olsson se dokonce dostal do zakončení, ale z ostrého úhlu brankáře nepropálil.
     
    01:29
    Chase Stillman sice dostal přihrávku na pravou stranu, jenže jeden z jeho spoluhráčů byl příliš netrpělivý při přechodu do útočného pásma a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    01:04
    Poprvé v utkání se přerušuje hra. Do obranného pásma se skvěle vrátil Corson Ceulemans, který plácl do kotouče a ten se od švédského hráče odrazil na střídačku.
     
    00:51
    Oliver Moberg spěchal za přihrávkou do středního pásma, ale kanadský obránce si jeho postup směrem vpřed pohlídal a odehrál puk do bezpečí.
     
    00:10
    Kanada uspěla na úvodním vhazování dnešního semifinále a ihned se vydala do útoku. Obrovský favorit utkání se vydal do útoku, jenže nikdo v červeném nezakončil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Richard, Matier – Othmann, Wright, Guenther – Bedard, McTavish, Stankoven – Pinelli, Johnston, Stillman – Zhilkin, Roulette, Harrison – Winterton.

    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – Edvinsson, M. Hävelid, Sjöholm, Olsson, Forsmark, Salomonsson, Aho – Lysell, Dower-Nilsson, Robertsson – Rosén, Hasa, Strömgren – Persson, Moberg, Sundin – Östlund, Kangas, Eljas – Sjöberg.

    Rozhodčí: MacFarlane, Rekucki – Klouček, Richardson.
     
    Kanada

    Kanada je v dnešním semifinále obrovským favoritem na postup. Jednak k tomu přispívá vzájemný duel ze základní skupiny, ve kterém Kanada zvítězila vysoko 12:1, dále pak ještě na turnaji neprohrála. Proti Lotyšsku, Švýcarsku i Bělorusku si Kanada dokráčela pro pohodlné vítězství. Ve čtvrtfinále čekali na Kanadu svěřenci Jakuba Petra. Obrovský favorit rozhodl o postupu už během první třetiny a v utkání zvítězil vysoko 10:3.
     
    Švédsko

    Švédská osmnáctka letos na světovém šampionátu podává dobré výkony. Mladíci ze severu Evropy odehráli v základní skupině tři vydařené zápasy a jeden propadák. Ten se odehrál ve druhém utkání proti Kanadě, která Švédům nadělila ostudný debakl 12:1! Proti Bělorusku, Švýcarsku a Lotyšsku už Švédové zvítězili naprosto bez problémů. Ve čtvrtfinále však Švédsko podalo koncentrovaný výkon a porazilo výběr USA 5:2.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání semifinále Mistrovství světa hráčů do 18 let mezi Kanadou a Švédskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 24. Bedard (McTavish), 30. Stillman (Wright), 41. Bedard (Wright, Ceulemans), 44. Othmann (Wright), 51. Pinelli, 55. Wright (Othmann), 56. Bedard (Allan), 57. Roulette (Winterton, Clarke) – 25. Rosén (Lysell, Edvinsson)


    Kanada: Gaudreau (Milic) – Allan, Clarke, Del Mastro, Ceulemans, Zellweger, Richard, Matier – Othmann, Wright (C), Guenther – Bedard, McTavish (A), Stankoven (A) – Pinelli, Johnston, Stillman – Zhilkin, Roulette, Harrison – Winterton.
    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – Edvinsson, M. Hävelid, Sjöholm, Olsson, Forsmark, Salomonsson, Aho – Lysell, Dower-Nilsson (C), Robertsson (A) – Rosén, Hasa, Strömgren – Persson, Moberg (A), Sundin – Östlund, Kangas, Eljas – Sjöberg.

    Rozhodčí: MacFarlane, Rekucki – Klouček, Richardson

    Diváci: 574
    thejrc.org