Otte – Lehečka 2:1 (kon.) | Vrbenský – Martin 2:1 (kon.)
Maden – Kopřiva 1:2 (kon.)
konec
Oscar Otte
Oscar Otte
2
6 3 6  
Jiří Lehečka
Jiří Lehečka (WC)
1
1 6 3  
Středa 05.05.2021, 11:08 • Kurt č. 2, Štvanice, Praha • Challenger Praha (antuka) • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné středeční dopoledne! Vítám vás při sledování osmifinále challengeru v Praze, u zápasu mezi Oscarem Ottem a Jiřím Lehečkou.
     
    Oscar Otte je německý tenista, jenž se v žebříčku ATP momentálně nachází na 161. příčce. Sedmadvacetiletý tenista začal sezónu v lednu, v kvalifikaci na Australian Open ovšem vypadl už v prvním kole. Následovala dvouměsíční pauza, po níž přišel jeden turnaj na tvrdém povrchu (prohra v 1. kole) a následně okamžitý přechod na antuku. V portugalském Oeiras odehrál dva turnaje, po porážce v prvním kole došel v tom druhém alespoň do osmifinále. S prvním soupeřem následně vypadl v Bělehradě a stejně tak minulý týden v Ostravě, kde alespoň zapsal dvě vítězství v kvalifikaci. V prvním kole pražského turnaje zdolal ve dvou setech krajana Gojowczyka.
     
    Jiří Lehečka je členem třetí světové stovky, konkrétně se nachází na 294. místě. Devatenáctiletý mladík v letošní sezóně objížděl výhradně turnaje kategorie ITF, ale dostal příležitost i na pár challengerech. Dvakrát si zahrál v Petrohradu, kde nejprve neprošel kvalifikací, ale další týden se mu zadařilo výrazně lépe, z kvalifikace došel až do semifinále, kde nestačil na Poláka Zuka. Další challenger odehrál minulý týden na domácí půdě v Ostravě, po vítězství nad Lestiennem nestačil ve dvou setech na Francouze Bonziho. V Praze startuje na divokou kartu, v prvním kole vyřadil po více jak dvou hodinách boje Rusa Safiullina.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenisté se proti sobě utkají poprvé.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Jiří Lehečka.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    První bod utkání patří českému tenistovi působícímu aktuálně na servisu. Oscar Otte se dostával z hluboké defenzivy, ale forhendem napálil síť.
     
    0-30
    Rodák z Mladé Boleslavi názorně ukázal, jak se útočí. Forhendy sázel ze strany na stranu, poslední technický úder Němce byl příliš nízký.
     
    0-40
    Přímý bod po podání na téčko. Tři gemboly.
     
    0:1
    Úvodní gem střetnutí uzavřel devatenáctiletý mladík esem na kříž. Lehečka vstoupil do utkání na výbornou.
    0:0; 0:1 - Jiří Lehečka
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    15-0
    Na servisu už se německý tenista dočkal prvního fiftýnu v zápase. Forhendovou přestřelku opanoval, úder soka zastavila páska.
     
    30-0
    Bekhendový return skončil v síti.
     
    40-0
    Jiří Lehečka útočil, bohužel ale nedokázal dovést výměnu do zdárného konce. Forhend hraný hodně u těla napálil do deblového koridoru.
     
    40-15
    Čistá hra se nekoná. Po kratším returnu vystartoval Otte dopředu a hrál kraťas, u nějž byl Čech včas a zahrál křižný prohoz.
     
    1:1
    Stejně jako Lehečka, tak i rodák z Kolína nad Rýnem uzavřel první gem na podání esem.
     
    0-15
    Kratšího returnu soka potrestal devatenáctiletý Čech bez servítek. Počkal na odskok míčku a forhend poslal mimo dosah konkurenta.
     
    15-15
    Oba tenisté nyní hráli tomu druhému do bekhendu. Jako první zkusil změnit rytmus Jiří Lehečka, úder hraný po lajně cestou skončil v síti.
     
    30-15
    Mladoboleslavský rodák zapisuje premiérovou dvojchybu.
     
    40-15
    Německý tenista disponuje prvními dvěma gemboly! Útok měl promyšlený od začátku do konce. Finální bekhend posadil těsně k základní čáře, soupeř v záklonu trefil síť.
     
    40-30
    První příležitost je minulostí. Po kratším returnu si Jiří Lehečka troufl na zkrácení hry, které zvládl na jedničku, protihráč zůstal stát na základní čáře.
     
    2:1
    Bohužel, druhý brejkbol již Oscar Otte přetavil v brejk. Šikovně si oběhl poslední úder na forhend, načež míček vypálil nechytatelně po levé lajně.
    0:0; 2:1 - Oscar Otte
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    15-0
    Cestu za potvrzením brejku zahájil německý tenista přímým bodem po podání ven z dvorce.
     
    30-0
    Bekhendový return Lehečky doplachtil za základní čáru.
     
    30-15
    Do třetice již český hráč returnoval úspěšně a hned je z toho zisk fiftýnu. Ve výměně získal převahu, Otte ji ukončil slabým bekhendem.
     
    40-15
    Třetí přímý bod v průběhu jediné hry posouvá Němce ke dvěma gembolům.
     
    3:1
    Oscar Otte zatím využívá výhody servisu dokonale. Čtvrtý gem získal zásluhou čtyř přímých bodů, Lehečka neměl šanci.
    0:0; 3:1 - Oscar Otte
     
    0-15
    Jiří Lehečka zaslouží pochvalu za výborně zvládnutý přechod na síť. Závěrečná smeč byla jen třešničkou na dortu, míček poslal mimo dosah soka.
     
    15-15
    Tentokráte českému mladíkovi zkrácení hry nevyšlo. Oscar Otte byl u míčku včas a zahrál k základní čáře, načež prohoz Čecha skončil v zámezí.
     
    30-15
    Ve vzduchu visí další brejkboly. Rodák z Mladé Boleslavi si po podání ven z dvorce otevřel pravou polovinu kurtu, jenže bekhendem trefil pouze deblový koridor.
     
    40-15
    Po druhé dvojchybě soupeře má Otte k dobru další dva brejkboly.
     
    40-30
    Stejně jako při ztrátě prvního servisu, i teď český tenista první hrozbu odvrátil. Těžil z krátkého returnu, po němž vyprodukoval vítězný bekhend kros.
     
    4:1
    Ani v tomto případě Lehečka nedokázal odvrátit druhý brejkbol a je tak v prvním setu ve ztrátě už dvou brejků. Překvapil jej dlouhý return německého protihráče, po němž v těžké pozici umístil balónek za základní lajnu.
    0:0; 4:1 - Oscar Otte
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    0-15
    Otte trefuje svou první dvojchybu.
     
    15-15
    Oscar Otte po podání rozběhal soka a přesnou ruku udržel až do konce výměny. Poslední bekhend hrál Lehečka ve velkém předklonu pod pásku.
     
    30-15
    Rodák z Kolína nad Rýnem chybuje jen minimálně a na skóre je to znát. Navíc i skvěle brání. S nabíhaným forhendem konkurenta si poradil a první pokus o prohoz ještě nepřetavil ve vítězný úder, druhý však ano.
     
    40-15
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    5:1
    Servis ven z dvorce doplnil Oscar Otte o forhend do stejného prostoru. Lehečka ve snaze změnit směr podklouzl a skončil na zemi.
    0:0; 5:1 - Oscar Otte
     
    0-15
    Technickou výměnu zvládl Lehečka a poradil si vskutku skvěle. V těžké pozici zahrál fantastický kratší bekhend s boční rotací, na nějž Otte nedosáhl.
     
    0-30
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    15-30
    Němec snižuje skóre v gemu. Bekhendový return poslal na tělo soupeře, který následně ve snaze zaútočit forhendem napálil síť.
     
    30-30
    Rodák z Kolína nad Rýnem bojuje, rád by ukončil první dějství už na příjmu. Za kraťasem Lehečka doběhl s vypětím všech sil, na dlouhou ruku ovšem nedokázal přehodit míček přes pásku.
     
    30-40
    Gembol nebo brejkbol? Platí první možnost. Lehečka využil špatného odrazu míčku od antuky, po němž Němec trefil forhend nečistě.
     
    40-40
    Shoda. Oscar Otte naběhl forhendem po lajně k síti, načež jej český tenista zkusil přelobovat. Balónek doplachtil za základní čáru.
     
    40-A
    Forhendový return zastavila páska.
     
    40-40
    Jiří Lehečka si s tvrdým úderem na tělo neporadil vůbec dobře. Bekhend umístil jen těsně za pásku, rodák z Kolína nad Rýnem měl u sítě jednoduchou pozici.
     
    A-40
    Český mladík dva gemboly nevyužil a nyní bude čelit setbolu! Konkurent ho vysokým úderem vybídl k útoku z forhendové strany, který zhatila páska.
     
    6:1
    Úvodní dějství je minulostí, a to za necelou půl hodinu. Lehečka naběhl k síti, jenže míček poslal přímo do německého soka. Oscar Otte rychle zareagoval a forhendovým křížem zapsal úspěšný prohoz.
    1:0; 6:1 - Oscar Otte
     
    0:0
    Začíná druhý set.
     
    0-15
    Druhý set otevřel Oscar Otte dvojchybou.
     
    15-15
    Zdařilý servis ven z dvorce doplnil sedmadvacetiletý Němec o forhend do stejného místa, zatímco Lehečka pokračoval v pohybu na střed.
     
    30-15
    Forhendový return vyletěl za základní lajnu.
     
    30-30
    Jiří Lehečka dotáhl dobře provedený útok do zdárného konce. Klíčovým byl dělový forhend po lajně, po němž Otte přestřelil kurt.
     
    30-40
    Rodák z Kolína nad Rýnem věnoval druhou dvojchybou v průběhu jediného gemu soupeři brejkbol.
     
    0:1
    A ten Jiří Lehečka využívá! Tvrdé bekhendy Otte trpělivě vracel na druhou stranu, ale na změnu rytmu v podobě kraťasu již byl krátký!
    1:0; 0:1 - Jiří Lehečka
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Lehečka.
     
    15-0
    Křižným bekhendovým returnem Oscar Otte vystartoval k síti, kde zahrál míček pod nohy soka, ten v těžké pozici trefil síť.
     
    15-15
    Mladoboleslavský rodák vylákal soupeře k síti, aby jej následně i navzdory mírnému záklonu křižným forhendem prohodil.
     
    30-15
    Přechod z defenzivy do ofenzivy zvládl sedmadvacetiletý Němec na jedničku. Za dělovým forhendem po čáře natahoval Lehečka raketu marně.
     
    30-30
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    30-40
    Bekhendový return zastavila páska.
     
    40-40
    Shoda. Oscar Otte dokonale zaskočil protihráče nečekaným bekhendem po lajně. Lehečka ještě zabojoval, ale na dlouhou ruku minul vymezený prostor.
     
    40-A
    Kraťasy dnes Lehečkovi fungují na jedničku. Opět poslal balónek těsně za pásku, načež Němec hrál míček až po druhém dopadu na antuku.
     
    0:2
    Devatenáctiletý český mladík potvrzuje brejk a ujímá se nadějného vedení 2:0. V delší výměně měl navrch, Otte ve finále zkazil bekhend.
    1:0; 0:2 - Jiří Lehečka
     
    15-0
    Lehečka při returnu podklouzl, čímž soupeři otevřel celou levou polovinu kurtu, kam Němec následně bezpečně umístil forhend.
     
    15-15
    Bekhendový return na tělo nadělal Ottemu velké starosti. Míček po nečistě trefeném forhendu vyletěl do velkého autu.
     
    30-15
    Rodák z Kolína nad Rýnem si tentokráte situaci pohlídal. Po forhendu po lajně zahrál ze stejné strany i jeden kros, na ten už český mladík nedokázal zareagovat přesným úderem.
     
    30-30
    Oscar Otte začal více chybovat. I v tomto případě měl dobře rozjetou výměnu, ale teď ji nedotáhl do vítězného konce, přestřelil z bekhendu.
     
    40-30
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    1:2
    Gembol sedmadvacetiletý Němec využil nechytatelným servisem na kříž.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Lehečka.
     
    0-15
    Oscar Otte rozběhla soupeře ze strany na stranu, ale přesto nakonec nezískal fiftýn. Úmysl hrát kratší forhend totiž zastavila páska.
     
    15-15
    Těžký balónek u těla zahrál německý tenista fantasticky, forhendovým slajzem napálil míček těsně nad pásku. Lehečka si s rotovaným balónkem neporadil.
     
    15-30
    Eso po dělovce ven z dvorce.
     
    30-30
    Bekhendová přestřelka pro Otteho, který může zabojovat o brejkbol. Lehečka byl u posledního úderu o něco později, míček poslal pod pásku.
     
    30-40
    Forhendový return skončil v síti.
     
    1:3
    Jiří Lehečka drží výhodu brejku, vede 3:1. Po vyšším bekhendu soka počkal na odskok balónu a vytáhl vítězný forhend po pravé lajně.
    1:0; 1:3 - Jiří Lehečka
     
    15-0
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    30-0
    Bekhendovému returnu se postavil do cesty síť.
     
    40-0
    A do třetice přímý bod.
     
    2:3
    Čistou hrou snižuje Oscar Otte na 2:3. Kraťas z bekhendové strany sice nabral velkou výšku, ale za to spadl těsně za pásku. Lehečka hrál v předklonu jenom do ní.
    1:0; 2:3 - Oscar Otte
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Lehečka.
     
    0-15
    Tvrdým servisem ven z dvorce Lehečka naběhl k síti. Forhend napálil do soupeře, který dělovku nezkrotil a ve snaze lobovat kurt přestřelil.
     
    15-15
    Vzápětí český tenista vyrobil nevynucenou chybu. Forhend hrál příliš brzy po odskoku a výsledkem byl úder pod pásku.
     
    30-15
    Velká chyba, jež by mohla devatenáctiletého českého mladíka ještě hodně mrzet. V nalité pozice napálil forhend o pár čísel za základní lajnu.
     
    30-30
    Následný útok zvládl mladoboleslavský rodák o poznání lépe. V důležitý okamžik vypálil forhend po pravé čáře, na nějž konkurent nenašel odpověď.
     
    30-40
    Výborně. Jiří Lehečka znovu těžil ze solidního podání, po němž naběhl k síti, kde neměl se smečí žádné větší potíže.
     
    2:4
    I v tomto případě si devatenáctiletý český hráč podržel servis, k zisku setu potřebuje tuto skutečnost zopakovat maximálně dvakrát. Útočný forhend soka spadl do deblového koridoru.
    1:0; 2:4 - Jiří Lehečka
     
    0-15
    Oscar Otte naběhl k síti, kde si ale neporadil ideálně. Ve voleji hraném přes hlavu totiž hrál jenom pod sebe do sítě.
     
    15-15
    Drobné zaváhání napravil rodák z Kolína nad Rýnem hned vzápětí. U sítě si tentokráte situaci pohlídal a forhendem zabil výměnu.
     
    30-15
    Jiří Lehečka chtěl zpomalit průběh výměnu technickým bekhendovým slajzem. Míček nabral velkou rotaci, bohužel doplachtil až za základní čáru.
     
    30-30
    Němec zapisuje čtvrtou dvojchybu.
     
    30-40
    Jiří Lehečka disponuje brejkbolem! Ubránil se servisu i dvěma tvrdým forhendům, načež Otte forhendem hrál až za základní lajnu.
     
    40-40
    Sedmý gem druhého dějství ještě pokračuje. Český tenista opět pozici bránícího hráče neuspěl, obranný bekhend zastavila páska.
     
    A-40
    Eso posouvá Němce ke gembolu.
     
    3:4
    Oscar Otte gembol využil a udržel se v odstupu jediného brejku. Bekhendový return Lehečky nepřeletěl pásku.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Lehečka.
     
    0-15
    S returnem si ještě Otte poradil, neplatilo to však při následném bekhendu, který německý tenista napálil do sítě.
     
    0-30
    Po servisu sáhl devatenáctiletý rodák z Mladé Boleslavi ke zkrácení hry. Otte zabojoval, ale ani na dlouhou ruku nedokázal balónek zahrát včas.
     
    15-30
    Němec se nevzdává. Forhendem kros ven z dvorce si otevřel pravou polovinu kurtu, následný bekhend poslal přesně na čáru.
     
    15-40
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    3:5
    Ani v tomto případě nedokázal Oscar Otte poslat return přes pásku. Český tenista vede 5:3 a je jediný gem od zisku druhé sady.
    1:0; 3:5 - Jiří Lehečka
     
    0-15
    Němec trefuje pátou dvojchybu.
     
    0-30
    Jiří Lehečka míří za ziskem druhého dějství. U zkrácení hry soka byl včas a ještě zahrál skvěle provedený kontrakraťas, na nějž soupeř nedosáhl.
     
    0-40
    Devatenáctiletý český mladík disponuje třemi setboly! O kraťas se v tomto případě pokusil německý hráč, míček spadl do území pro čtyřhru.
     
    3:6
    Druhou sadu ukončil Oscar Otte svou šestou dvojchybou. O vítězi tak rozhodně až závěrečný třetí set.
     
    0:0
    Začíná třetí set.
     
    0-15
    Oscar Otte dostal za přehnanou reakci na ztrátu druhého setu trestný fiftýn.
     
    15-15
    První výměnu v závěrečném dějství opanoval Němec. Soka rozběhal a na forhend po lajně už Lehečka zareagovat nedokázal.
     
    15-30
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    30-30
    Rodák z Kolína nad Rýnem bojuje i navzdory trestnému fiftýnu. Znovu získal pozici útočícího tenisty, kterou přetavil ve vítězný křižný bekhend.
     
    40-30
    Oscar Otte disponuje brejkbolem! Výrazně mu pomohla páska, která odrazila bekhendový úder nechytatelně na polovinu protihráče.
     
    1:0
    Sedmadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem brejkbol proměnil a udělal důležitý krok směrem k postupu do čtvrtfinále. Útočil Lehečka, ale forhend napálil za základní lajnu.
    1:1; 1:0 - Oscar Otte
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    0-15
    Cestu za potvrzením brejku nezahájil Otte ideálně. Servisem i sice připravil pozici pro útok, ale forhendem následně hrál za základní lajnu.
     
    0-30
    I druhý fiftýn druhého gemu patří Lehečkovi. Ten dobře provedl přechod na síť, odkud vyprodukoval vítězný bekhendový volej.
     
    15-30
    Na brejkboly si ještě český mladík bude muset počkat. Pod tlakem zvládl zahrát bekhend těsně nad pásku, při forhendu už takové štěstí neměl.
     
    30-30
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    40-30
    Forhendový return zastavila páska.
     
    2:0
    Oscar Otte potvrzuje brejk a vede 2:0. S tvrdým servisem na téčko si Jiří Lehečka neporadil, míček hraný z returnu narazil na pásku.
     
    15-0
    Němci nyní stačilo k zisku bodu jen nezkazit return. Český tenista vzápětí příliš dlouho otálel a bekhend zahraný pozdě po odskoku poslal do autu.
     
    15-15
    Lehečka bleskově srovnává. Kratší return potrestal bez servítek, forhendem poslal balónek do protipohybu konkurenta.
     
    30-15
    O krok napřed je opět Němec. Zkrácení hry mu vyšlo dokonale, míček navíc ještě jemně lízl pásku. Soupeř neměl šanci balónek dostihnout.
     
    30-30
    Mladoboleslavský rodák srovnává skóre v gemu. Nebál se opřít do forhendu, který umístil nechytatelným způsobem do levého rohu.
     
    40-30
    Brejkbol! Oscar Otte bránil a nakonec může slavit zisk fiftýnu, protože Lehečkův závěrečný forhend vyletěl za základní čáru.
     
    40-40
    Těžkou situaci český mladík zvládl. Soka rozběhal ze strany na stranu, na bekhendový úder po lajně již Otte nestačil.
     
    40-A
    Po brejkbolu budeme sledovat gembol. Return ještě Němec s vypětím všech sil zvládl, načež ale selhal při úmyslu hrát bekhend po lajně.
     
    2:1
    Jiří Lehečka odvrátil brejkbol a snížil na 1:2. Po podání ven z kurtu zahrál na opačnou stranu dvorce, Otte byl bez šance.
    1:1; 2:1 - Jiří Lehečka
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    0-15
    Jiří Lehečka se nevzdává. Po returnu přešel do pozice útočícího hráče, kterou přetavil v zisk bodu. Obranný úder soka skončil pod páskou.
     
    0-30
    A i další fiftýn putuje na konto devatenáctiletého Čecha! Forhend umístil ideálně na základní čáře, načež Otte ve velkém záklonu chyboval.
     
    0-40
    Sedmou dvojchybou daroval Otte Lehečkovi tři brejkboly.
     
    15-40
    Ten první odvrátil s velkým přehledem. Po kratším returnu naběhl k síti, v tomto prostoru vypálil nechytatelný bekhend kros.
     
    30-40
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    40-40
    Bohužel, ani třetí brejkbol Lehečka nevyužil. Oscar Otte naběhl po podání na síť, kde si hravě poradil se smečí.
     
    A-40
    Čtvrtý bod v řadě posouvá rodáka z Kolína nad Rýnem ke gembolu. Forhend po lajně měl potřebnou razanci i délku, Lehečka odpověděl bekhendem do deblového koridoru.
     
    3:1
    Hlasité povzbuzení mluví za vše. Oscar Otte vybruslil z těžké situace, kdy čelil třem gembolům. Drží výhodu brejku a vede 3:1, po úderu k základní čáře přiměl soka k zaváhání.
     
    0-15
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    15-15
    Otte rychle srovnává. Stačilo mu trefit returne na tělo konkurenta, Lehečka v nelehké pozici kurt přestřelil.
     
    15-30
    Bekhendový return doplachtil za základní čáru.
     
    15-40
    Druhý přímý bod v řadě přináší Lehečkovi dva gemboly.
     
    3:2
    A ani do třetice nedokázal Otte poslat return do vymezeného prostoru. Rodák z Mladé Boleslavi zůstává ve hře o vítězství, přestože ztrácí jeden brejk.
    1:1; 3:2 - Jiří Lehečka
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    15-0
    S returnem si Lehečka poradil, totéž se ale nedá říci o nadcházejícím forhendu. Tvrdou ránu namířil český devatenáctiletý tenista pod pásku.
     
    15-15
    Lehečka si tentokráte vedl o poznání lépe. Po bekhendovém returnu po lajně namířil forhend na opačnou stranu, Otte klouzal za míčkem marně.
     
    30-15
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    30-30
    Bekhendový return dopadl přesně na lajnu, Otte vzápětí chyboval.
     
    40-30
    Důležitý fiftýn míří na stranu německého tenisty. Ten byl pod velkým tlakem, ale v klíčový okamžik dokázal z velkého úhlu soka směřujícího na síť prohodit forhendem kros.
     
    4:2
    Gembol Oscar Otte přetavil v zisk gemu přímým bodem po podání na téčko.
     
    0-15
    Forhendový return skončil v síti.
     
    0-30
    Podání ven z kurtu doplnil Jiří Lehečka o bekhend na druhou stranu. Německý konkurent ještě zabojoval, na dlouhou ruku zahrál příliš dlouhý bekhend.
     
    15-30
    V posledních chvílích sledujeme hodně krátké výměny. Otte napálil return pod nohy soka, ten v těžké pozici trefil síť.
     
    15-40
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    4:3
    Druhý zkažený return Otteho v řadě znamená snížení na 3:4. Tentokráte dal úderu přílišnou délku.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Oscar Otte.
     
    0-15
    Jiří Lehečka vstoupil do osmého gemu úspěšně. Ke kraťasu doběhl s velkou časovou rezervou, soka u sítě prohodil po lajně.
     
    0-30
    Devatenáctiletý rodák z Mladé Boleslavi míří za brejboly! Bekhend po lajně měl dostatečnou razanci i délku, Otte reagoval úderem do sítě.
     
    15-30
    Němec snižuje. Opět byl v pozici bránícího hráče, ale Lehečka mu situaci výrazně usnadnil, když napálil nalitý forhend za základní čáru.
     
    30-30
    Oscar Otte si útok na síť připravil precizně. Od soupeře obdržel dárek v podobě úderu do rakety, s forhendovým volejem si sedmadvacetiletý hráč hravě poradil.
     
    40-30
    Eso na kříž.
     
    5:3
    Povedeným prvním podáním Oscar Otte zadělal na zisk gemu. Po kratším returnu počkal na pohyb protihráče a forhend umístil na opačnou stranu.
    1:1; 5:3 - Oscar Otte
     
    0-15
    Bekhendový return nepřeletěl pásku.
     
    15-15
    Tentokráte si Otte s returnem poradil na výbornou. Lehečka musel couvat proti balónu, v záklonu ho napálil těsně pod pásku.
     
    30-15
    Sedmadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem sahá po mečbolech. I pod tlakem dokázal zachovat chladnou hlavu Lehečku u sítě prohodil křižným bekhendem.
     
    40-15
    Německý tenista má dva mečboly! V delší výměně udržel pevnější nervy a přesnější ruku. Byl to český mladík, kdo zkazil bekhend.
     
    6:3
    Je konec! Jiří Lehečka si povedeným servisem připravil pozici pro zakončení výměny. Tu skutečně ukončil, ale ne tak, jak by si představoval. Nepovedený úder z bekhendu zastavila páska.
    2:1; 6:3 - Oscar Otte
     
    Konec zápasu
     
    Oscar Otte zvládl třísetové utkání s domácím tenistou Jiřím Lehečkou, výsledkem 6:1, 3:6 a 6:3 postoupil na pražském challengeru do čtvrtfinále.

    První set měl hladký průběh. Sedmadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem v něm dominoval a za necelou půl hodinu soka převálcoval 6:1. Ve druhém setu ovšem Jiří Lehečka zabral, naopak konkurent začal více chybovat. Brejk získaný hned v prvním gemu udržel až do konce sady, za stavu 5:3 pak uzavřel dějství čistou hrou na příjmu.

    Rozhodující sadu otevřel Oscar Otte brejkem. I on, podobně jako protihráč, si tuto výhodu dokázal udržet až do samotného závěru a i on završil střetnutí na příjmu, když proměnil hned první mečbol.

    Ve čtvrtfinále se Oscar Otte utká s vítězem duelu Maxime Cressy – Alejandro Tabilo.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:55:26)

    Milan Huppert

    Čas utkání: 1:26

    3. set: 0:30

    Otte Lehečka
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    30 79 70 25
    Nejdelší série získaných bodů
    5 5 7 6
    Setboly
    1 2 1 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:11 0:30 0:37 0:13
    Esa **
    1 4 2 0
    Dvojchyby **
    1 7 2 0
    Udržená podání
    4 / 4
    100 %
    10 / 12
    83 %
    8 / 13
    62 %
    3 / 5
    60 %
    Odvrácené brejkboly
    3 / 3
    100 %
    4 / 6
    67 %
    3 / 8
    38 %
    1 / 3
    33 %
    Body při vlastním podání
    17 / 26
    65 %
    44 / 69
    64 %
    45 / 80
    56 %
    16 / 29
    55 %
    Body po 1. podání *
    27 / 32
    84 %
    35 / 53
    66 %
    Body po 2. podání *
    17 / 37
    46 %
    10 / 27
    37 %
    Úspěšnost 1. podání *
    46 %
    66 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 3
    67 %
    5 / 8
    63 %
    2 / 6
    33 %
    0 / 3
    0 %
    Body při soupeřově podání
    13 / 29
    45 %
    35 / 80
    44 %
    25 / 69
    36 %
    9 / 26
    35 %
    Body po příjmu 1. podání *
    18 / 53
    34 %
    5 / 32
    16 %
    Body po příjmu 2. podání *
    15 / 27
    56 %
    13 / 37
    35 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Oscar Otte
    Stát: Německo
    Datum narození: 16.07.1993
    Věk: 30 let
    Držení: pravák

    Jiří Lehečka
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 08.11.2001
    Věk: 22 let
    Držení: pravák
    Výška: 185 cm
    Váha: 81 kg
    Nasazení: WC
    thejrc.org