Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
6:2 (1:1, 2:0, 3:1)
Dallas Stars
Čtvrtek 06.05.2021, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:08 Michail SERGAČJOV - 6:2
     
    59:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tyler Johnson byl v úniku po pravém křídle hned dvakrát podražen, přesto se vždy stačil rychle zvednout na nohy a nakonec dostal v ponechané výhodě puk na modrou čáru k Eriku Černákovi. Ten posunul puk doleva na MICHAILA SERGAČJOVA, který se dělovkou nemýlil. Jamie Benn v roli provizorního brankáře znovu neuspěl a zlostně rozpůlil hokejku. Asistence: Erik Černák a Tyler Johnson.
    56:47 Ross COLTON - 5:2
     
    56:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Jake Oettinger odjel z branky v ten nejméně vhodný moment právě tehdy, kdy jeho spoluhráči ztratili kotouč. Mezi tyčemi jej nahradil Jamie Benn, moc toho ale nezmohl. Rychlý protiútok Tampy zakončoval úspěšnou střelou z mezikruží po Josephově posunutí zprava ROSS COLTON. Asistence: Mathieu Joseph a Erik Černák.
    51:34 Erik ČERNÁK - 4:2
     
    51:34
    Tampa právě vstřelila branku!
    Teď už se ale ERIK ČERNÁK trefuje a vrací Tampě dvougólový náskok! Po Goodrowově přihrávce z rohu kluziště pálil z pravé strany bez přípravy k levé tyči. Před Oettingerem ještě dobře clonil Yanni Gourde. Asistence: Barclay Goodrow a Blake Coleman.
    50:45 Andrej SEKERA - 3:2
     
    50:45
    Dallas právě vstřelil branku!
    Drama je na světě! Hosté se dotahují na rozdíl jediné branky. Střelu ANDREJE SEKERY od modré čáry lehce tečoval nad Vasilevského pravý beton Brayden Point. Asistence: Joel Hanley a Roope Hintz.
    39:46 Brayden POINT - 3:1
     
    39:46
    Tampa právě vstřelila branku!
    BRAYDEN POINT obral v rohu kluziště o kotouč Esu Lindella a dokonale vymíchal Jakea Oettingera, kterého nakonec překonal bekhendem. Tampa před pauzou odskakuje na rozdíl dvou branek. Bez asistence.
    36:39 Alex KILLORN - 2:1
     
    36:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí přeci jen využívají přesilovou hru! Na konci hezké kombinace na jeden dotyk byl zakončující ALEX KILLORN, který usměrnil kotouč k levé tyči po Gourdeově přihrávce z pravé strany. Asistence: Yanni Gourde a Brayden Point.
    19:34 Tyler SEGUIN - 1:1
     
    19:34
    Dallas právě vstřelil branku!
    Po sedmi minutách střela a je z toho vyrovnávací branka! Joe Pavelski přihrával z levé strany pod padajícím Hedmanem a podél hole Černáka až k TYLERU SEGUINOVI, který u vzdálenější tyče zvedl kotouč nad beton přesouvajícího se Vasilevského. Asistence: Joe Pavelski a Jason Robertson.
    02:14 Tyler JOHNSON - 1:0
     
    02:14
    Tampa právě vstřelila branku!
    Už to neplatí! Alex Killorn navezl po Heiskanenově ztrátě puk do útočného pásma a posunul jej zleva na střed, odkud střílel TYLER JOHNSON mezi kruhy přesně k pravé tyči mimo Oettingerovu lapačku. Asistence: Alex Killorn.

    Filip Lefenda

    Branky a nahrávky: 3. T. Johnson (Killorn), 37. Killorn (Gourde, B. Point), 40. B. Point, 52. Černák (Goodrow, Coleman), 57. Colton (M. Joseph, Černák), 60. Sergačjov (Černák, T. Johnson) – 20. Seguin (Pavelski, Robertson), 51. Sekera (Hanley, Hintz)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman (A), D. Savard, McDonagh (A), L. Schenn, Sergačjov – Barre-Boulet, B. Point, Palát – Coleman, Gourde, Goodrow – T. Johnson, Cirelli, Killorn (A) – M. Joseph, Colton, Maroon.
    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg (A), Lindell, Heiskanen, Oleksiak, Sekera, Hanley – Pavelski, Hintz, Robertson – Kiviranta, Seguin, Ja. Benn (C) – Comeau (A), Faksa, Cogliano – Gurjanov, Dickinson, Kero.

    Rozhodčí: O’Rourke, Chmielewski – Tobias, Suchánek

    Diváci: 4200
    thejrc.org