Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 06.05.2021, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Ottawou a Montrealem.
     
    Ottawa Senators

    Hokejisté Ottawy se nacházejí na šestém místě Centrální divize a už nemají ani teoretickou šanci na postup, protože na čtvrtý Montreal ztrácí dvanáct bodů, přičemž ve hře už jich je pouze osm. Senátoři s koncem své sezóny nabrali výbornou formu, v posledních osmi střetnutích prohráli pouze dvakrát, ve Vancouveru a v Montrealu. Naposledy si porazili doma s Winnipegem 2:1. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Brady Tkachuk s 34 body.
     
    Montreal Canadiens

    Montrealu stačí k jistotě postupu hrát ve zbývajících pěti utkáních jediný bod a to ještě v případě, že páté Calgary všechna zbývající střetnutí vyhraje. Svěřenci kouče Ducharmeho nabrali v předešlých dnech výbornou formu, aktuálně drží sérii tří vítězství v řadě. Jako poslední odjel z Montrealu s porážkou 2:3 po prodloužení lídr divize Toronto. Týmovou produktivitu vede kanadský útočník Tyler Toffoli s 41 body.
     
    Česká a slovenská stopa

    Michael Frolík (MTL)
    Tomáš Tatar (MTL)
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Högberg) – N. Zajcev, Mete, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Alsing – Batherson, Norris (A), B. Tkachuk (A) – N. Paul, White, Formenton – Co. Brown, Pinto, Stützle – Abramov, Tierney, Dzingel.

    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, Kulak, Merrill, A. Romanov – Caufield, Danault (A), J. Anderson – Armia, Suzuki, Toffoli – Evans, Kotkaniemi, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík.

    Rozhodčí: Nicholson, Meier – Barton, Brisebois.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Ottawou a Montrealem právě začal! Úvodní buly opanoval Eric Staal, tedy velezkušený šestatřicetiletý Kanaďan. Útočí hosté.
     
    00:42
    Hokejisté v bílých dresech daleko nedojeli. Dobrou práci odvedl obránce Nikita Zajcev, jenž vystavil stopku Frolíkovi, kličku po pravé straně přečetl a soupeři puk vypíchl.
     
    01:21
    Pokus Drakea Bathersona z velkého úhlu nemohl Jakea Allena v bráně Canadiens překvapit. Hostující gólman podržel touš ve výstroji.
     
    01:42
    Opět útočili Senátoři, jmenovitě Erik Brännström. Zkusil proniknout mezi dvěma protihráči, ale dobrý úmysl překazil včasným zákrokem Ben Chiarot.
     
    02:15
    Ještě nedávno hráč Montrealu Victor Mete může ukázat, že jeho výměna do Ottawy byla chyba. Od modré zkusil tvrdou střelu, kterou těsně minul pravou tyčku.
     
    02:55
    Úvod střetnutí probíhá v rychlém tempu, žádné zbytečné přerušování. Jon Merrill Alexandr Romanov hledal dlouhým pasem za obranou Caufielda, mladík pouze protečoval kotouč do útočného pásma.
     
    03:17
    Na druhé straně vyzkoušel dlouhou nahrávku Olle Alsing. Adresát Josh Norris na pas debutanta nedosáhl, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    03:40
    Hokejisté Montrealu v útočné třetině dlouho nepobyli. Norris totiž při vhazování porazil Staala, načež Arťom Zub vyslal oblouček ven z obranné třetiny.
     
    04:04
    Mizernou rozehrávku Tylera Toffoliho napříč pásmem vystihl Brady Tkachuk. Rázem měl před sebou jenom gólmana, Allena trefil do pravého betonu.
     
    04:42
    V permanenci musel být rovněž Anton Forsberg. Švédský gólman vybruslil proti Perrymu, pokus směřující do pravého horního rohu schoval v lapačce.
     
    05:09
    Cole Caufield předvádí při své premiérové sezóně v nejlepší soutěž světa velmi dobré výkony. Nyní chtěl otevřít gólový účet utkání, zápěstím poslal puk o pár čísel nad břevno.
     
    05:56
    Do obrany zabral forvard Artturi Lehkonen. Kromě skutečnosti, že obral Stützleho, tak ještě mezi dvěma protihráči projel s kotoučem do středního pásma.
     
    06:16
    První minuty duelu patří domácím Senátorům. Nikita Zajcev po modré čáře nabil Eriku Brännströmovi, dělová rána prosvištěla vedle pravé tyče.
     
    06:52
    Joel Armia už mohl střílet, ale nakonec ještě nahrál do lepší pozice najetému Nickovi Suzukimu. Střelu z první podržel Forsberg mezi betony.
     
    07:20
    Z prakticky nulového úhlu prověřil pozornost domácího gólmana. Phillip Danault. Forsberg zůstal v pozoru, puk odrazil za bránu maskou.
     
    07:44
    Bekhendové zakončení Nikity Zajceva srazil mimo nebezpečí Jeff Petry. Tentýž obránce vzápětí nepřesně nahrál Merrillovi.
     
    08:14
    Ottawa sice zadarmo získala pobyt v útočném pásmu, avšak vedoucí branku z něj vytěžit nedokázala. Petry napravil chybu, když zblokoval střelu Tkachuka.
     
    08:31
    Průjezd Drakea Bathersona po levé straně neměl střeleckou tečku. Ještě před zakončením totiž útočníka čistým způsobem poslal k ledu Ben Chiarot.
     
    09:16
    Mladičký Němec Tim Stützle získal puk, a protože jej nikdo nepodpořil směrem dopředu, tak hru otočil. Přihrávkou dozadu zklidnil hru, zapojil Zuba.
     
    09:37
    S nahozením ze středního pásma neměl Anton Forsberg žádné většá problémy. Dokonce se zdálo, že zkusí rozehrát, tuto možnost si nakonec rozmyslel.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:11
    Zajímavý průnik po levé mantinelu završil Ryan Dzingel střelou přes obránce. Allen zasahovat nemusel, protože právě zadák Joel Edmundson kotouč zastavil.
     
    10:33
    Nyní už Jake Allen musel do akce. Skákající kotouč těsně před brankovištěm ze vzduchu trefil Josh Norris, brankář předvedl reflexivní zákrok lapačkou.
     
    11:03
    Přerušení hry způsobil i gólman na druhé straně, tedy Anton Forsberg. Vysoké nahození Tylera Toffoliho bezpečně schoval do rukavice.
     
    11:15
    Pěknou individuální akcí se prezentoval Cole Caufield, chyběla jen gólová tečka. Americký talent prokličkoval mezi třemi protihráči, ve finále vystřelil příklepem do betonu brankáře.
     
    11:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    SHANE PINTO právě prožil moment, který si nejspíše bude pamatovat do konce svého života, vstřelil svůj první kariérní gól v NHL! K jeho osobě Allen vykopl střelu Zuba, dvacetiletý Američan s dorážkou do odkryté části brány neměl žádné starosti. Asistence: Arťom Zub a Erik Brännström.
    11:35 Shane PINTO - 1:0
     
    12:30
    Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Alexandr Romanov nastartoval po mantinelu Erica Staala, jenž mířil z úhlu k protější tyči nepřesně.
     
    13:21
    Jake Allen vyjel proti Dzingelovi daleko z brány, avšak udělal velkou chybu, když puk nahrál na hůl Tierneyho. Zaváhání ovšem skvěle napravil, když soupeři skočil do střely a puk zastavil pod tělem.
    13:21 Allen napravil chybnou rozehrávku tygřím skokem
     
    13:58
    Hra se pro změnu přesunula před Forsberga. V útočné třetině došlo k výměně puku mezi Andersonem a Danaultem, druhý jmenovaný střílel mimo.
     
    14:30
    Slibnou příležitost Ottawy zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. V pořádku nebyl přechod přes útočnou modrou čáru, Connor Brown převzal puk až za ní.
     
    14:55
    Ben Chiarot si počkal na ideální moment, kdy bude moci mezi dvěma protihráči nahrát Joshu Andersonovi. Rozjetý útočník narazil na překážku jménem Erik Brännström.
     
    15:21
    Postavení mimo hru i na druhé straně. Přerušení způsobil netrpělivý Michael Frolík, jenž bez puku přejel do útočného pásma dříve než Perry.
     
    15:46
    Drake Batherson už zvedal ruce na oslavu gólu, ale Jake Allen udržel kotouč před brankovou čárou. Jacob Bernard-Docker neuspěl ani nadvakrát.
     
    16:00
    Zadák Brett Kulak před Brownem odcouval až za bránu. Zde měl větší pole působnosti, po mantinelu zapojil do hry volného Lehkonena.
     
    16:32
    Hokejisté stále drží kotouč na holi, ale puk si vyměňují ve středním pásmu, do toho útočného jim již delší dobu zůstává přístup uzavřen.
     
    17:13
    Nakonec do blízkosti Forsbergovy svatyně projel Jesperi Kotkaniemi. V plné rychlosti zkusil tento Fin skórovat střelou na zadní tyč, cílový prostor ovšem minul o značný kus.
     
    17:43
    Do brejku vystartoval Drake Batherson. Ujel osobnímu strážci v podobě Chiarota, avšak cestu mu zkřížil Merrill, přes něj Kanaďan neprojel.
     
    18:20
    Za nahozením Romanova po mantinelu dojel nejrychleji Erik Brännström. Musel rychle jednat, forčekující Armia se blížil rychlým tempem. Bek vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    18:26
    Krátce po vhazování vystřelil od modré čáry Jeff Petry. Anton Forsberg na puk od samého počátku dobře viděl, vyrážečkou jej odpálil do ochranné sítě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:05
    Více volného prostoru dostal mezi kruhy Josh Norris. Kotouč si připravil na forhend, načež svižným projektilem prověřil Allenovu lapačku.
     
    19:16
    Do akce nakonec musel ještě i Anton Forsberg. Švédský gólman se nenechal protějškem zahanbit, i on vytáhl pohledný zákrok lapačkou, vychytal Danaulta.
     
    19:28
    Montreal právě vstřelil branku!
    Gól do šatny posouvá skóre do vyrovnané podoby! V levém kruhu obdržel nahrávku od Toffoliho obránce JOEL EDMUNDSON, jenž střelou zápěstím našel prostor mezi bližší tyčkou a tělem brankáře. Asistence: Tyler Toffoli a Nick Suzuki.
    19:28 Joel EDMUNDSON - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 10
     
    První třetina přinesla dva góly, po jednom na každé straně. Domácí poslal do vedení ve 12. minutě útočník Shane Pinto. K dvacetiletému Američanovi vyrazil střelu Zuba gólman Allen, pohotovou dorážku následně dokázal usměrnit do sítě a mohl slavit svůj premiérový gól v NHL. Vyrovnání zařídil v poslední minutě úvodního dějství obránce Joel Edmundson, jenž uspěl pokusem zápěstím na přední tyč.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:09.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté bleskově přesunuli hru do útočného pásma, kde probíhá kombinace elitní formace.
     
    20:31
    Anton Forsberg zaměstnán nebyl, tedy alespoň prozatím. Nahození od modré čáry totiž schytal do chráněných oblastí Arťom Zub.
     
    21:06
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranného pásma domácích. Erik Brännström hledal Norrise, ten na kotouč jen těsně nedosáhl.
     
    21:31
    První přesilovou hru zápasu si zahraje domácí Ottawa. Na trestnou lavici odjel beze slova Josh Anderson, prohřešku podrážení si byl moc dobře vědom.
     
    22:01
    Brady Tkachuk nemusel smutnit, že kotouč za bránou nezpracoval, protože za ním jistil situaci Drake Batherson. Domácí zůstávají v útočném pásmu.
     
    22:25
    Až před bránu se skrze obránce prokličkoval Tim Stützle. Zakončení ovšem nezvládl podle představ, trefil jen dobře postaveného Allena.
     
    23:15
    A další úspěšný zákrok míří na konto hostujícího strážce svatyně, jenž vyrážečkou vyrazil nad bránu projektil Nicka Paula.
     
    23:35
    Hosté v plném počtu. Josh Anderson zkusil po návratu na ledovou plochu počkat za defenzivní linií, ale Arťom Zub se k němu okamžitě stáhl.
     
    23:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři si berou zpět ztracené vedení! Norris bekhendovou střelou neuspěl, zpoza brány však v souboji hokejek porazil Petryho a před bránou viděl BRADYHO TKACHUKA. Ten plácnul do puku bekhendem, hrací předmět se zastavil až v síti. Asistence: Josh Norris a Erik Brännström.
    23:44 Brady TKACHUK - 2:1
     
    24:30
    Favorit střetnutí je tak zase o krok pozadu. Phillip Danault projel s kotoučem až od útočného pásma, odkud ale nevymyslel nic kloudného, nahrávku poslal jen na hokejku soupeře.
     
    25:11
    Dobrou příležitost spálil Eric Staal. Od levého mantinelu si sjel mezi kruhy, odkud hledal mezeru mezi betony Forsberga, ten si tento prostor pohlídal.
     
    25:48
    Rychle na druhou stranu. Connor Brown si hodil kotouč mezi dvěma obránci a málem mezi nimi i projel, Petry s Edmundsonem zakročili na poslední chvíli.
     
    26:21
    Po pravém mantinelu dojel Joel Armia s pukem na holi až za bránu. Jeho kličkovanou brzy ukončil čistým vypíchnutím Arťom Zub.
     
    26:57
    přihrávka Joshe Andersona měla oči. V předbrankovém prostoru uvolnil Romanova, který těsně bráněný Zajcevem nedokázal zacílit přesně.
     
    27:20
    Rozhodčí jsou v posledních minutách bez práce. Zápas plyne v rychlém tempu, je se na co dívat. Phillip Danault vyzval na souboj jeden na jednoho ROmanova, neuspěl.
     
    27:46
    Těžkou situaci musel řešit Jesperi Kotkaniemi, ale poradil si na jedničku. Podél forčekujícího Norrise nahrál o mantinel volnému Suzukimu.
     
    28:21
    Mladičký Němec Tim Stützle musel skousnout tvrdý hit. Na útočné modré si na něj počkal Ben Chiarot, domácí útočník se těžce sbírá z ledu.
     
    28:49
    Tvrdý zákrok na Stützleho mohl potrestat Shane Pinto. On byl tím, do sebral volný puk, načež z pravého kruhu vypálil o pár čísel nad horní tyč.
     
    29:17
    Dlouhou pasáž hry bez přerušení ukončil až brankář Jake Allen, jenž povyjel proti zakončujícímu Paulovi, jehož ránu udržel pod pravým betonem.
     
    29:59
    Výbornou práci odvedl Joel Armia, který udržel puk i proti třem protihráčům. Následně napříč pásmem nahrál Caufieldovi, rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Ottawa disponuje jednobrankovým vedením, ale Montreal určitě není smířený s porážkou, ještě lze očekávat velkou bitvu.
     
    30:45
    Anton Forsberg si s lehkostí poradil s projektil vyslaným z hokejky Phillipa Danaulta, černou gumu bezpečně skryl ve své lapačce.
     
    31:12
    Forčekující Josh Norris vyzrál na Petryho, jenže vzápětí nepřesně přihrál Paulovi. A tak hru do střední třetiny přesunul Jon Merrill.
     
    31:39
    Druhá třetina zatím patří Ottawě. Hráči tohoto celku jsou výrazně aktivnější a vytvářejí si více příležitostí. Při té poslední mířil Alex Formenton příliš vysoko.
     
    32:23
    Ale hokejisté Montrealu ukázali, že i oni umí zaútočit. Situaci dva na dva řešil Corey Perry nahrávkou, kterou vystihl pozorný Victor Mete.
     
    32:55
    Na Senátory čeká druhá početní převaha. Proti pravidlům se v tomto případě provinil obránce Jon Merrill, vyloučen je za hrubost.
     
    33:02
    Phillip Danault vyhrál buly, puk poslal za sebe. Ben Chiarot se zbytečně nerozmýšlel a odrazem o mantinel Montreal vysvobodil z pod tlaku.
     
    33:36
    Hostující gólman Allen toho proti střele Erika Brännströma mnoho neviděl. Přesto dokázal předvést výborný zákrok, když na poslední chvíli máchl lapačkou a puk v ní zachytil.
     
    34:18
    Talentovaný Tim Stützle sjel do levého mantinelu a s pukem hrající Nick Paul si této skutečnost moc dobře uvědomoval. Pas mu však vůbec nevyšel, kotouč poslal za brusle spoluhráče.
     
    34:55
    Ani druhou přesilovku hokejisté z hlavního města Kanady nevyužili. Jon Merrill skočil na led a vystartoval vypomoci do obrany.
     
    35:29
    Hokejisté v bílých dresech přesunuli kombinaci do útočného pásma. Eric Staal nabil na modrou čáru Benu Chiarotovi, jenž svým projektilem trefil jen mantinel za bránou.
     
    35:58
    Za brankou podržel cenné vteřiny Nikita Zajcev. Hosté mezitím vystřídali, ale této skutečnosti nevyužili, protože ruský zadák vzápětí po mantinelu poslal puk ven z obranné třetiny.
     
    36:12
    Netrvalo dlouho a hokejisté Montrealu znovu kombinovali uvnitř útočné třetiny. Corey Perry odvážnou nahrávkou vybídl ke skórování Staala, zkušený Kanaďan ve slušné palebné pozici promáchl.
     
    36:41
    Jon Merrill nastřelil kotouč takovým způsobem, aby muži v pruhovaném nemohli pískat zakázané uvolnění. Zabrat musel Arťom Zub, forčekujícího Andersona dokázal udržet na zádech.
     
    37:19
    Domácí ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Brady Tkachuk volil nahrávku na Erika Brännströma, ten však dostal puk na brusle. Zakončit nedokázal.
     
    37:51
    Domácí gólman Anton Forsberg lapačkou zastavil střelu Petryho a co bylo důležité, kotouč v ní udržel. Před brankou číhal na dorážku Nick Suzuki.
     
    38:17
    Ruský zadák Arťom Zub pod tlakem volil jistotu, kotouč po mantinelu vyhodil na zakázané uvolnění. Tim Stützle se jej ještě pokusil zrušit, ale Romanova nedohnal.
     
    38:47
    Jake Allen si netroufl zkusit rozehrávku za bránou, nechal hrát Bretta Kulaka. Ten měl poměrně dost času, po pravé straně nastartoval Danaulta.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:22
    Dobrou příležitost si vypracoval Drake Batherson. Z vlastního obranného pásma dojel až do útočného, odkud střílel z levého kruhu zápěstím. Allen zasáhl vyrážečkou.
     
    39:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zásah těsně před sirénou posílá domácí do dvougólového náskoku! Brännström nepřemýšlel a od modré čáry nahodil puk na bránu. Střelu spoluhráče dokázal šikovně tečovat NICK PAUL, s čímž Allen nepočítal, na změnu směru letu puku zareagovat nedokázal. Asistence: Erik Brännström.
    39:52 Nick PAUL - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 28 – 17
     
    Senátoři mají po druhé třetině blízko vítězství. V prostředním dějství si vypracovali dvougólový náskok a lze očekávat, že ve třetí dvacetiminutovce jej budou převážně bránit. Domácím vrátil vedení ve 34. minutě Brady Tkachuk, jenž těžil z dobré práce Norrise. Když se zdálo, že Ottawa půjde do kabin za stavu 2:1, tak osm vteřin před sirénou nahodil Brännström a Nick Paul ztečoval puk mimo dosah gólmana.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:04.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Na buly byl úspěšnější Chris Tierney, Arťom Zub následně ujel s pukem až za vlastní bránu.
     
    40:35
    Rozehrávku ruského ba zachytil Nick Suzuki. Před brankou hledal Tylera Toffoliho, jenž puk usměrnil těsně vedle pravé části brankové konstrukce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:11
    Vyhození Joela Edmundsona po mantinelu trefilo jednoho z rozhodčích do krku. Hra je okamžitě přerušena a je otázkou, zda bude schopen pokračovat ve hře.
     
    41:29
    Zápas pokračuje, zatím za dozoru tří mužů v pruhovaném. Alexandr Romanov vypálil tvrdou ránu od modré, Anton Forsberg ji zpacifikoval nadvakrát.
     
    42:16
    Výrazně přiblížit Senátory vítězství mohl Shane Pinto. Po pravé straně postupoval sám na bránu, přízemním pokusem zasáhl Allena do pravého betonu.
     
    42:45
    Eric Staal zakvedlal s kotoučem, aby ve finále vypálil štiplavý pokus zápěstí. Forsberg zůstal v pozoru, černou gumu zachytil v rukavici.
     
    43:08
    Hokejisté Montrealu v úvodních minutách třetí části hýří aktivitou. Jeff Petry na sebe navázal dva hráče, načež uvolnil Danaulta, střela z mezikruží proletěla nad bránou.
     
    43:55
    Dobrou práci odvedl Drake Batherson, jenž v rychlostním souboji porazil Kulaka a zrušil tak signalizované zakázané uvolnění. Vzápětí o touš proti dvěma bekům přišel.
     
    44:21
    Další nebezpečný protiútok Ottawy podnikl pravou stranou Ryan Dzingel. Z druhé vlny vybídl k zakončení Brännströma, rána z první proletěla vedle cílového zařízení.
     
    44:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Smithe jsou zase o krok blíže vítězství. Minimálně polovina zásluh u čtvrtého gólu míří za Zubem. Ruský zadák na modré čáře nezazmatkoval a poslal touš do levého kruhu úplně volnému CONNORU BROWNOVI, kanadský forvard z první prostřelil přesunujícího se Allena. Asistence: Arťom Zub a Chris Tierney.
    44:40 Connor BROWN - 4:1
     
    45:30
    Hosté musí veškeré zbytky sil vrhnout do ofenzivy. Do konce základní hrací doby zbývá necelá čtvrthodina a Canadiens jsou zpět o tři trefy.
     
    46:01
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Alexem Formentonem a Joelem Edmundsonem. Rozhodčí po krátké poradě vyloučili obě horké hlavy na dvě minuty za hrubost.
     
    46:44
    Connor Brown zadovkou přenechal kotouč Drakeu Bathersonovi. Ten střeleckou listinu nerozšířil, z pravého kruhu vypálil o pár centimetrů nad břevno.
     
    47:02
    Hodně daleko vyjel z brány Anton Forsberg, aby zabránil samostatnému úniku Andesona. Musel hrát, jinak by dostal dvouminutový trest, z pod lapačky touš přisunul Zubovi.
     
    47:32
    Jake Allen zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešili obránci. Jmenovitě Jeff Petry, jenž zaklekl proti tvrdému projektilu Erika Brännströma.
     
    48:06
    Odvážná přihrávka Bradymu Tkachukovi vyšla. Ryan Dzingel měl problémy při zpracování, ale nakonec si poradil, byť nadvakrát. Nahození na teč nevyužil žádný ze spoluhráčů.
     
    48:40
    Střetnutí pokračuje v plném počtu, Alex Formenton i Joel Edmundson už jsou na ledě. Opět došlo ke konfrontaci mezi nimi, ale vše proběhlo v rámci pravidel.
     
    49:23
    Anton Forsberg mylně předpokládal, že udržel střelu Petryho ve výstroji. Puk mu z ní vypadl a jen díky pohotovému zákroku Zuba nedorážel Jesperi Kotkaniemi do prázdní brány.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:53
    Hosté znovu zatlačili, ovšem Forsbergova svatyně znovu odolala. Tyler Toffoli pokusem z levého kruhu rozvlnil síť, ale jen tu boční.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Ottawa míří za vítězstvím, disponuje tříbrankovým vedením. Poslední minuty však patří Montrealu, který se nevzdává.
     
    50:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Paul po pravém mantinelu vyslal na zteč ALEXE FORMENATONA, jenž ujel Edmundsonovi a ve finále samostatného úniku poslal kotouč Allenovi nad levé rameno. Asistence: Nick Paul a Colin White.
    50:19 Alex FORMENTON - 5:1
     
    51:25
    Zbylé minuty budou odehrány už jen z povinnosti. Domácí mají takový náskok, jehož případné promrhání by bylo pro domácí řady velkém šokem. Navíc to vypadá, že hosté už utkání zabalili.
     
    51:59
    Otočku zpoza brány zkusil Corey Perry. Z otočky střílel naslepo a Forsberga nezaměstnal, protože trefil pozičně dobře postaveného Zajceva.
     
    52:22
    Protiútok založil Connor Brown. Středem uvolnil Joshe Norrise, který v souboji jeden na jednoho nevyzrál na Bena Chiarota.
     
    52:55
    Hokejisté v bílých dresech přesunuli kombinaci do útočného pásma. Phillip Danault hledal zadovkou naslepo některého ze svých spoluhráčů. Nenašel.
     
    53:27
    S nahozením mladíka Colea Caufielda si hravě poradil Anton Forsberg. Dokonce si troufl černou gumu vyklepat pro Tima Stützleho.
     
    53:46
    Jeff Petry využil svých fyzických proporcí a v souboji tělo na tělo odstrčil Nicka Paula, načež nahodil za bránu soupeře a odjel vystřídat.
     
    54:12
    Sám proti dvěma neměl Nick Suzuki moc šancí uspět. Bojovnost třeba ocenit, ale dvojice domácích zadáků udržela útočníka Canadiens na uzdě.
     
    54:39
    Hosté nakonec převzali kontrolu nad útočným pásmem. Jake Evans si vyměnil puk s Frolíkem, akci zakončil ránou příklepem vysoko nad.
     
    55:20
    Konec zápase se nezadržitelně blíží. Ani jeden z týmů už přehnaně netlačí na pilu. Ottawa si hlídá pohodlné vedení, zatímco hosté bojují alespoň o korekci výsledku.
     
    55:44
    Drake Batherson vyzval k rychlostnímu souboji Danaulta. Puk si hodil po pravé straně a protihráče chtěl objet z druhé strany. Odvážný tah domácímu forvardovi nevyšel, konkurent si ho udržel na zádech.
     
    56:04
    Americký útočník Colin White v útočném pásmu nešikovně podrazil Jeffa Petryho a věnoval tak Montrealu vůbec první početní převahu v utkání.
     
    56:54
    Hosté drží útočnou třetinu, ale zakončení přišlo až v době, kdy se trest domácího hokejisty blíží k polovině vypršení. Alexandr Romanov střílel nepřesně.
     
    57:22
    Nick Suzuki mohl střílet, ale úmysl si rozmyslel a raději ještě přenesl hru k levému mantinelu na Caufielda, který při pokusu vystřelit promáchl.
     
    57:39
    Hokejisté v černých dresech zaútočili ve vlastním oslabení. Drake Batherson řešil přečíslení nahrávkou, Tim Stützle na dlouhou hokejku trefil pouze beton Allena.
     
    58:08
    Trest Colina Whitea je minulostí. Centr druh lajny může v klidu odjet na střídačku, protože Erik Brännström poslal hru do střední třetiny.
     
    58:51
    Josh Anderson si přes Ryana Dzingela dokázal připravit prostor pro zakončení. Vypálil švihem, Anton Forsberg proti ráně směřující do pravého růžku vytrčil vyrážečku.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:12
    Za vysokým obloučkem Arťoma Zuba vystartoval Nick Paul. Skákavý kotouč však nedokázal zpracovat ideálně, čehož využil Alexandr Romanov.
     
    59:46
    V posledních vteřinách zkusil zaútočit Brady Tkachuk. Z pravého kruhu si sjel více na střed, těsně před výstřelem mu ovšem Jesperi Kotkaniemi čistým způsobem puk vypíchl.
     
    Konec zápasu.
     
    Ottawa potvrdila, že ji závěr základní části zastihl v dobrém herním rozpoložení. Senátoři na domácím stadiónu porazili Montreal vysoko 5:1.

    Na vedoucí gól Pinta ještě dokázal odpovědět obránce Edmundson, avšak od druhé třetiny stříleli už jenom domácí. Ti přidali dva góly ve druhé a dva góly ve třetí třetině a jejich vítězství je tudíž bezesporu zasloužené. Montreal zlepšil hru v druhé polovině třetí třetiny, avšak na to mohl mít vliv i přístup hokejistů Ottawy, kteří se více zatáhli.

    Navzdory sedmému vítězství z posledních devíti zápasů již svěřenci kouče Smithe nemají šanci postoupit do play-off. Montreal zůstává čtvrtý a nadále platí, že mu k jistotě postupu stačí vybojovat jeden bod.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 34 – 31 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Anton Forsberg (OTT) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:50
    Jake Allen (MTL) – 29 zákroků, 5 OG, úspěšnost 85,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Michael Frolík (MTL) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:04

    Tři hvězdy utkání

    1. Erik Brännström (OTT) – 0+3
    2. Nick Paul (OTT) – 1+1
    3. Anton Forsberg (OTT) – 30 zákroků
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:56:25)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Pinto (Zub, Brännström), 24. B. Tkachuk (Norris, Brännström), 40. N. Paul (Brännström), 45. Co. Brown (Zub, Tierney), 51. Formenton (N. Paul, White) – 20. Edmundson (Toffoli, Suzuki)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Högberg) – N. Zajcev, Mete, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Alsing – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – N. Paul (A), White, Formenton – Co. Brown, Pinto, Stützle – Abramov, Tierney, Dzingel.
    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, Kulak, Merrill, A. Romanov – Caufield, Danault (A), J. Anderson – Armia, Suzuki, Toffoli – Evans, Kotkaniemi, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík.

    Rozhodčí: Nicholson, Meier – Barton, Brisebois
    thejrc.org