Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 06.05.2021, 01:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Partner:
     
    56:04
    Americký útočník Colin White v útočném pásmu nešikovně podrazil Jeffa Petryho a věnoval tak Montrealu vůbec první početní převahu v utkání.
    50:19 Alex FORMENTON - 5:1
     
    50:19
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Paul po pravém mantinelu vyslal na zteč ALEXE FORMENATONA, jenž ujel Edmundsonovi a ve finále samostatného úniku poslal kotouč Allenovi nad levé rameno. Asistence: Nick Paul a Colin White.
     
    46:01
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Alexem Formentonem a Joelem Edmundsonem. Rozhodčí po krátké poradě vyloučili obě horké hlavy na dvě minuty za hrubost.
    44:40 Connor BROWN - 4:1
     
    44:40
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Smithe jsou zase o krok blíže vítězství. Minimálně polovina zásluh u čtvrtého gólu míří za Zubem. Ruský zadák na modré čáře nezazmatkoval a poslal touš do levého kruhu úplně volnému CONNORU BROWNOVI, kanadský forvard z první prostřelil přesunujícího se Allena. Asistence: Arťom Zub a Chris Tierney.
    39:52 Nick PAUL - 3:1
     
    39:52
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Zásah těsně před sirénou posílá domácí do dvougólového náskoku! Brännström nepřemýšlel a od modré čáry nahodil puk na bránu. Střelu spoluhráče dokázal šikovně tečovat NICK PAUL, s čímž Allen nepočítal, na změnu směru letu puku zareagovat nedokázal. Asistence: Erik Brännström.
     
    32:55
    Na Senátory čeká druhá početní převaha. Proti pravidlům se v tomto případě provinil obránce Jon Merrill, vyloučen je za hrubost.
    23:44 Brady TKACHUK - 2:1
     
    23:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři si berou zpět ztracené vedení! Norris bekhendovou střelou neuspěl, zpoza brány však v souboji hokejek porazil Petryho a před bránou viděl BRADYHO TKACHUKA. Ten plácnul do puku bekhendem, hrací předmět se zastavil až v síti. Asistence: Josh Norris a Erik Brännström.
     
    21:31
    První přesilovou hru zápasu si zahraje domácí Ottawa. Na trestnou lavici odjel beze slova Josh Anderson, prohřešku podrážení si byl moc dobře vědom.
    19:28 Joel EDMUNDSON - 1:1
     
    19:28
    Montreal právě vstřelil branku!
    Gól do šatny posouvá skóre do vyrovnané podoby! V levém kruhu obdržel nahrávku od Toffoliho obránce JOEL EDMUNDSON, jenž střelou zápěstím našel prostor mezi bližší tyčkou a tělem brankáře. Asistence: Tyler Toffoli a Nick Suzuki.
    13:21 Allen napravil chybnou rozehrávku tygřím skokem
     
    13:21
    Jake Allen vyjel proti Dzingelovi daleko z brány, avšak udělal velkou chybu, když puk nahrál na hůl Tierneyho. Zaváhání ovšem skvěle napravil, když soupeři skočil do střely a puk zastavil pod tělem.
    11:35 Shane PINTO - 1:0
     
    11:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    SHANE PINTO právě prožil moment, který si nejspíše bude pamatovat do konce svého života, vstřelil svůj první kariérní gól v NHL! K jeho osobě Allen vykopl střelu Zuba, dvacetiletý Američan s dorážkou do odkryté části brány neměl žádné starosti. Asistence: Arťom Zub a Erik Brännström.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. Pinto (Zub, Brännström), 24. B. Tkachuk (Norris, Brännström), 40. N. Paul (Brännström), 45. Co. Brown (Zub, Tierney), 51. Formenton (N. Paul, White) – 20. Edmundson (Toffoli, Suzuki)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (M. Högberg) – N. Zajcev, Mete, Zub, Brännström, Bernard-Docker, Alsing – Batherson, Norris, B. Tkachuk (A) – N. Paul (A), White, Formenton – Co. Brown, Pinto, Stützle – Abramov, Tierney, Dzingel.
    Montreal Canadiens: Allen (Primeau) – Petry (A), Edmundson, Chiarot, Kulak, Merrill, A. Romanov – Caufield, Danault (A), J. Anderson – Armia, Suzuki, Toffoli – Evans, Kotkaniemi, Lehkonen – Perry (A), E. Staal, Frolík.

    Rozhodčí: Nicholson, Meier – Barton, Brisebois
    thejrc.org