Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Winnipeg Jets
Čtvrtek 06.05.2021, 03:37 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 19 | Přesilová hra: 0/5 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markstrom (CAL) – 15 zákroků, 4 OG, úspěšnost 78,9%, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WIN) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Československá stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Lowry (WIN) – 2+1
    2. Blake Wheeler (WIN) – 2+0
    3. Connor Hellebuyck (WIN) – 0 OG, 100% (06:08:24)
     
    Zápas je u konce. Winnipeg ho jasně ovládl a třetí třetina už byla spíš jen formalitou. Přece jen ale jeden gól padl. Wheeler zapsal druhý gól v zápase, když využil přesilovku. Calgary mělo k dispozici přesilovku dvojnásobnou, ale ani čtyři minuty v řadě plamenům nestačily ke gólu. Na konci mohl ještě navýšit Copp ze samostatného nájezdu, ale tuto šanci zahodil. Jets připisují další dva body tím by si měl zajistit postup do play-off. Naopak Calgary už díky dnešní prohře skoro mimo hru.
     
    Konec zápasu.
    59:12 Andrew COPP - samostatný nájezd
     
    59:12
    Copp se ujal nájezdu, ale neproměnil ho. Asi ho to ale mrzet nemusí, vzhledem k jasnému stavu. I na samotném nájezdu bylo vidět, že se Copp nesnaží na sto procent.
     
    59:12
    Budeme svědky nájezdu! Andersson už neměl jinou možnost, než zatáhnout za záchranou brzdu a unikajícího hráče faulovat. Ten upadl a vysunul branku z ukotvení.
     
    58:41
    Robinson vypálil od modré čáry. Jeho jedovatá střela mířící do horní části branky byla trochu problémem pro Hellebuycka, který vůbec nic neviděl. Okamžitě po zákroku raději ukryl kotouč a uklidnil hru.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají poslední dvě minutky.
     
    57:49
    Lucic se chtěl vrhnout do rychlého brejku, ale jeden ze soupeřů ho přimáčkl a uvěznil u mantinelu. Winnipeg tak mohl v poklidu opět najet do útočného pásma.
     
    Poslední reklamní pauza zápasu je u konce a nic nebrání dohrání posledních třech minutek.
     
    57:01
    Monahan se nečekaně dostal až k Hellebuyckovi. Tomu mířil mezi nohy, jenže gólman sevřel betony a těmi puk taky odrazil. Calgary zůstává v pásmu.
     
    56:05
    Gaudreau hodně meškal se střelou, až mu soupeř kotouč z hole ukradl. Následně se nepodařilo vypálit ani Lindholmovi a Jets přebrali puk.
     
    55:09
    Hráči Calgary už vědí, že dnešní utkání nevyhrají. Jde to vidět na jejich aktivitě, intenzitě, bruslení a prostě celkově při pohledu na jejich hru. Spíše už vyčkávají na odchod do šatny a pokouší se akorát neinkasovat.
     
    54:43
    Robinson nahodil kotouč na branku a počítal s odrazem od betonu. Gólman Winnipegu ho ale schoval pod lapačku a nečekaně přerušil hru.
     
    Zápas nám přeruší další komerční přestávka.
     
    53:31
    Čtyři minuty v kuse hrálo Calgary přesilovku. Tu nejen nevyužilo, ale ani se ke gólu moc neblížilo. Jedinou velkou šanci měl Lindholm, kterého skvěle zastavil Hellebuyck. Nyní jsou už hosté v plném počtu.
     
    53:03
    Rasmus Andersson usilovně bojoval o kotouč za brankou. Po chvíli ho zase na poslední chvíli udržel před modrou. Když ho pak ale naservíroval spoluhráči před branku, tak jeho spoluhráč šanci trestuhodně zahodil a jeho práce přišla vniveč.
     
    52:39
    Gaudreau vyslal na Hellebuycka hodně silnou technickou střelu zápěstím. brankáři Jets dokonce srazila masku z hlavy na led.Hra se na chvíli přerušila.
     
    51:49
    První dvě minuty přesilovky Calgary už jsou ty tam a kromě Lindholmovy střely v ní plameny nepředvedly absolutně nic. Navíc se na branku v šanci jeden na jednoho řítí Dubois.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 2. Lowry (Copp), 26. Lowry (DeMelo, Copp), 39. Wheeler (Pionk, Lowry), 44. Wheeler (Scheifele, Stastny)


    Calgary Flames: Markström (Domingue) – Ch. Tanev, Giordano (C), R. Andersson, N. Nestěrov, Mi. Stone, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – B. Ritchie, Monahan (A), Mangiapane – Dubé, Backlund, Lucic – B. Robinson, D. Ryan, Nordström.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Heinola – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Perreault, Dubois, Stastny – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Vesalainen.

    Rozhodčí: C. Schlenker, G. Skiliter – D. Nansen, T. Toomey
    thejrc.org