Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Winnipeg Jets
Čtvrtek 06.05.2021, 03:37 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 19 | Přesilová hra: 0/5 – 1/3 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markstrom (CAL) – 15 zákroků, 4 OG, úspěšnost 78,9%, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WIN) – 32 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Československá stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti.

    Tři hvězdy utkání

    1. Adam Lowry (WIN) – 2+1
    2. Blake Wheeler (WIN) – 2+0
    3. Connor Hellebuyck (WIN) – 0 OG, 100% (06:08:24)
     
    Zápas je u konce. Winnipeg ho jasně ovládl a třetí třetina už byla spíš jen formalitou. Přece jen ale jeden gól padl. Wheeler zapsal druhý gól v zápase, když využil přesilovku. Calgary mělo k dispozici přesilovku dvojnásobnou, ale ani čtyři minuty v řadě plamenům nestačily ke gólu. Na konci mohl ještě navýšit Copp ze samostatného nájezdu, ale tuto šanci zahodil. Jets připisují další dva body tím by si měl zajistit postup do play-off. Naopak Calgary už díky dnešní prohře skoro mimo hru.
     
    Konec zápasu.
    59:12 Andrew COPP - samostatný nájezd
     
    59:12
    Copp se ujal nájezdu, ale neproměnil ho. Asi ho to ale mrzet nemusí, vzhledem k jasnému stavu. I na samotném nájezdu bylo vidět, že se Copp nesnaží na sto procent.
     
    59:12
    Budeme svědky nájezdu! Andersson už neměl jinou možnost, než zatáhnout za záchranou brzdu a unikajícího hráče faulovat. Ten upadl a vysunul branku z ukotvení.
     
    58:41
    Robinson vypálil od modré čáry. Jeho jedovatá střela mířící do horní části branky byla trochu problémem pro Hellebuycka, který vůbec nic neviděl. Okamžitě po zákroku raději ukryl kotouč a uklidnil hru.
     
    58:00
    Do konce třetí třetiny zbývají poslední dvě minutky.
     
    57:49
    Lucic se chtěl vrhnout do rychlého brejku, ale jeden ze soupeřů ho přimáčkl a uvěznil u mantinelu. Winnipeg tak mohl v poklidu opět najet do útočného pásma.
     
    Poslední reklamní pauza zápasu je u konce a nic nebrání dohrání posledních třech minutek.
     
    57:01
    Monahan se nečekaně dostal až k Hellebuyckovi. Tomu mířil mezi nohy, jenže gólman sevřel betony a těmi puk taky odrazil. Calgary zůstává v pásmu.
     
    56:05
    Gaudreau hodně meškal se střelou, až mu soupeř kotouč z hole ukradl. Následně se nepodařilo vypálit ani Lindholmovi a Jets přebrali puk.
     
    55:09
    Hráči Calgary už vědí, že dnešní utkání nevyhrají. Jde to vidět na jejich aktivitě, intenzitě, bruslení a prostě celkově při pohledu na jejich hru. Spíše už vyčkávají na odchod do šatny a pokouší se akorát neinkasovat.
     
    54:43
    Robinson nahodil kotouč na branku a počítal s odrazem od betonu. Gólman Winnipegu ho ale schoval pod lapačku a nečekaně přerušil hru.
     
    Zápas nám přeruší další komerční přestávka.
     
    53:31
    Čtyři minuty v kuse hrálo Calgary přesilovku. Tu nejen nevyužilo, ale ani se ke gólu moc neblížilo. Jedinou velkou šanci měl Lindholm, kterého skvěle zastavil Hellebuyck. Nyní jsou už hosté v plném počtu.
     
    53:03
    Rasmus Andersson usilovně bojoval o kotouč za brankou. Po chvíli ho zase na poslední chvíli udržel před modrou. Když ho pak ale naservíroval spoluhráči před branku, tak jeho spoluhráč šanci trestuhodně zahodil a jeho práce přišla vniveč.
     
    52:39
    Gaudreau vyslal na Hellebuycka hodně silnou technickou střelu zápěstím. brankáři Jets dokonce srazila masku z hlavy na led.Hra se na chvíli přerušila.
     
    51:49
    První dvě minuty přesilovky Calgary už jsou ty tam a kromě Lindholmovy střely v ní plameny nepředvedly absolutně nic. Navíc se na branku v šanci jeden na jednoho řítí Dubois.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:14
    Dubois předvádí parádní práci v oslabení. Už několikrát napadáním vybojoval kotouč a podruhé ho vyhodil až k brance soupeře.
     
    50:27
    Lindholm byl ve velké šanci, ale Hellebuyck opět zavřel branku a následně rozehrál. Jeden z obránců pak kotouč prodloužil až do obranného pásma Flames.
     
    49:52
    Už na začátku zvýhodněné přesilovky pro Flames ukradl kotouč Copp a odjel s ním až k Markstromovi. Nakonec ale zakončil mimo branku.
     
    49:31
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Josh Morrissey – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    49:05
    Connor unikl do šance dva na jednoho s Morrisseyem. Tomu také nahrál před odkrytou branku, ale Morrissey se do puku netrefil.
     
    Máme zde další komerční pauzu. Hra bude za chvíli pokračovat.
     
    47:14
    Hosté v plném počtu.
     
    47:14
    Tak tahle přesilová hra ze strany Winnipegu taky není vůbec dobrá. Opětovné vyvezení puku a následná střela Ritchieho ze strany Calgary to jen podthují.
     
    47:10
    Zakončení Scheifeleho nebylo přesné. Markstrom měl jednoduchý zákrok. Navíc se od něj kotouč odrazil příhodně pro Monahana a ten ho vyvezl do středního pásma.
     
    46:50
    Lindholmovi se dokonce podařilo v oslabení i zakončit. brankáře ale nepřekonal. V rohu kluziště se pak u mantinelu strhla potyčka, kterou ale sudí včasným zásahem ukončují.
     
    46:15
    Connor dostal kotouč na pravý kruh a z nápřahu z první chtěl vypálit. Puk ale netrefil, toho využil Lindholm a okamžitě ho vyvezl až k brankáři hostů.
     
    45:34
    Winnipeg se okamžitě pustil do dalších přesilovkových kombinací. Kotouč ale ukořistil jeden z hráčů Calgary a zavezl ho až za Hellebuyckovu branku.
     
    45:14
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mikael Backlund – 2 min., hrubost).
    43:02 Blake WHEELER - 0:4
     
    43:02
    Další branka a další dvoubrankový střelec dnešního utkání. Scheifele v přesilovce naznačil střelu, ale místo ni poslal pas k pravé tyčce, kde čekal BLAKE WHEELER. Ten si krásně "udělal" gólmana a zakončil do odkryté branky. Asistence: Mark Scheifele a Paul Stastny.
     
    42:31
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Derek Ryan – 2 min., hákování).
     
    42:06
    Scheifele kombinuje Duboisem v útočném pásmu. Vzhledem k tomu, že je signalizováno vyloučení, tak už Winnipeg hraje v útočné třetině v šesti.
     
    41:34
    Pierre-Luc Dubois byl napadán dvěma hráči, ale i tak dokázal dotáhnout kotouč až k brance soupeře. U ní nyní hosté kombinují.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrál hostující Winnipeg, který si kotouč rychle stáhl ke svojí brance a kombinaci začne odzadu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Po druhé třetině je stav jasný. Winnipeg jednoznačně vede a v zápase je dominantní. I když z úvodu druhého dějství to bylo dost vyrovnané. Všechno ale rozhodla katastrofální přesilovka Calgary, ve které se plameny skoro nedostaly ke střele, ba naopak v početní výhodě ještě inkasovaly. To se znovu v zápase prosadil Lowry. Po gólu už bylo vše v režii hostů, kteří po další nepovedené přesilovce pustili do úniku Wheelera. Ten si přehozením na bekhend a přizvednutím puku velmi rychle u trenéra koupil odpustek za zaviněnou přesilovku.

    Další třetina začne přibližně v 05:24.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá jedna minuta.
    38:44 Blake WHEELER - 0:3
     
    38:44
    Winnipeg přidává další branku a vypadá to, že by dnes po sedmi prohrách v řadě konečně mohl zvítězit. BLAKE WHEELER, který vyjel z trestné lavice dostal přesný pas a ujel do samostatného úniku. Z pravé strany si najel před Markstroma, přehodil si kotouč na bekhend a klasicky ho přizvedl do horní části branky. Asistence: Neal Pionk a Adam Lowry.
     
    38:14
    Winnipeg opět vyvezl kotouč a dokonce to vypadalo, že zaútočí. Nakonec ale hráči hostů jeli raději vystřídat a kotouč jen nechali za brankou Markstroma.
     
    37:38
    Nedaří se a nedaří. Calgary v přesilovce skoro nestřílí, nyní se ani nemůže a nemůže dostat do útočného pásma.
     
    37:12
    Po rychlé kombinaci to od modré vyzkoušel Giordano. Hellebuyck ale s baseballovou přesností nastavil lapačku a kotouč mu vletěl přímo do ní.
     
    36:34
    Lindholm chtěl vypálit ihned po buly, ale hodně meškal s nápřahem a tak mu k noze stihl jeden z hostů strčit hokejku a střelu zablokovat.
     
    36:28
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Blake Wheeler – 2 min., podrážení).
     
    Máme zde další komerční brejk. Čtyři a půl minuty před koncem druhé třetiny.
     
    35:23
    Lowry protečoval kotouč do útočného pásma a následně ho tam vybojoval. Winnipeg kombinuje kolem soupeřovy branky, ale ke střele se zatím nějak nemá.
     
    34:37
    O modré čáry kotouč na branku nebezpečně nahodil Forbort. Přes množství hráčů domácí brankář kotouč vůbec neviděl, ale v zákroku mu pomohl jeho beton, o který se kotouč odrazil.
     
    33:32
    Scheifele po pasu z první vypálil na branku naslepo. Markstrom se v brance prapodivným způsobem roztáhl snad na všechny strany, ale kotouč pokryl.
     
    33:09
    Giordano vypálil zpoza modré čáry velmi tvrdě z nápřahu. Kotouč tvrdě narazil do hrudi Hellebuycka. Sice se odrazil, ale předtím, než měl kdokoliv možnost ho dorazit, si puk americký gólman uklidil pod lapačku.
     
    32:19
    Pískat se bude další zakázané uvolnění. Hra se nám tedy na chvíli bude přerušovat. A vhazovat se pak bude u branky Markstroma.
     
    31:54
    Flames velmi dobře kombinovali v útočném pásmu, jenže pak obdržel přihrávku k modré Lucic a tomu kotouč propadl do středního pásma.
     
    31:07
    Úplně stejná situace, akorát na druhé straně. Kotouč od poloviny hrací plochy na zakázané uvolnění poslal Pierre-Luc Dubois.
     
    30:54
    calgary nahodilo kotouč z poloviny hřiště, ale v pásmu ho nedojelo. Bylo tomu tak ještě před čarou, takže se bude pískat zakázané uvolnění.
     
    30:17
    Backlund si sjel z druhé vlny před branku a do kleku dostal z poza svatyně přihrávku. Do kotouče se tvrdě opřel a z první vypálil, jenže se do branky netrefil.
     
    29:45
    Lowry získal kotouč ve středním pásmu a zavezl ho k brance. Tam ho ale tvrdě odstavil Rasmus Andersson. Calgary okamžitě otočilo hru na druhou stranu
     
    28:01
    Calgary drží kotouč na svých holích, ovšem dlouho už se zdržuje pouze u své branky. Gól do sítě Markstroma ve vlastní přesilovce hokejisty hodně psychicky srazil.
     
    27:12
    Hosté v plném počtu.
    25:33 Adam LOWRY - 0:2
     
    25:33
    Máme tu druhou branku zápasu. Winnipeg navyšuje v oslabení! Střelcem je opět ADAM LOWRY., který obdržel kotouč od DeMela a jel od obranné třetiny až k Markstromovi sám. Míchal s pukem a následně ho bekhendem zasunul mezi gólmanovy betony. Zapsal tak svůj čtvrtý gól v oslabení v kariéře. Asistence: Dylan DeMelo a Andrew Copp.
     
    25:12
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Ville Heinola – 2 min., nedovolené bránění).
     
    24:29
    Gaudreau parádně udržel kotouč před modrou čarou a následně vypálil. Kotouč se odrazil k Lindholmovi, který ale nedokázal dorazit kotouč do branky.
     
    23:18
    Dube si v útočné třetině parádně "udělal" Heinolu a vypálil zpoza obránce. Hellebuyck si zákrokem nebyl vůbec jistý, ale kotouč se mu podařilo zadržet a hru zastavit.
     
    22:33
    Lowry inkasoval velmi tvrdé dohrání a byl velmi tvrdě sražen k zemi v útočném pásmu po zisku kotouče. Rychle se ale oklepal a zapojil zpět do hry.
     
    22:01
    Na druhou stranu se řítil po zisku kotouče Giordano a Tkachuk s tím, že akci zakončoval kapitán Flames. Hellebuyck předvedl velmi jistý zákrok rukavicí a přerušil hru.
     
    21:15
    Appleton kombinuje v útočném pásmu s Lowrym a tato dvojice si mezi sebou přihrává už nějakých patnáct sekund. zatím ale nemůže najít ideální pozici na střelu.
     
    20:28
    Winnipeg z úvodu druhé třetiny sehrál hezkou kombinaci, kterou střelou z levého kruhu zakončoval Morrissey. Proti byl ale skvělý Markstrom.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství je u svého konce. Do první pauzy tak jde spokojeněji Winnipeg, který si vytvořil vedení už ve druhé minutě. Adama Lowry zakončil přečíslení tři na jednoho sám a poslal tým do vedení. Následně si hosté zahráli přesilovku, jenže v početní výhodě skoro nevystřelili na branku. Hra se hodně vyrovnala. Stejný osud nastal i u přesilovky domácích, akorát si týmy vyměnily role. Žádnou další velkou šanci jsme neviděli a tak skóre zůstává už od druhé minuty nezměněno.

    Další třetina začne přibližně v 04:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Winnipeg vyhrál buly před brankou domácího týmu, jenže si následně vůbec neporozuměl v kombinaci. Calgary zase kotouč vyhodilo přes celé hřiště a bude se pískat icing.
     
    19:00
    Do konce první třetiny už zbývá pouhá jedna minutka.
     
    18:22
    Flames celý zápas skvěle napadají na útočné modré čáře rozehrávající obránce. Nyní na to málem doplatil DeMelo, který stihl přihrát snad v poslední milisekundě.
     
    17:30
    Dube skvěle zachytil dlouhý pas ve středním pásmu a Calgary se díky němu dostalo do přečíslení tři na jednoho, jenže hráč to vzal na sebe a "lajdáckou" střelou vůbec netrefil branku.
     
    16:39
    Markstrom utěsnil betonem kotouč u levé tyčky. Kolem branky se totiž skvěle obtočil Dubois a snažil se do mezírky mezi tyčkou a betonem procpat puk. To se mu ale nepovedlo.
     
    Máme zde třetí reklamní pauzu v této třetině.
     
    16:33
    Hellebuyck si připsal další jednodušší zákrok proti tvrdé střele od modré čáry, kterou vyprodukoval obránce Nestěrov. Hra se přeruší.
     
    15:24
    Scheifele dostal kotouč do skvělé pozice, ale dlouho se napřahoval a jeden z domácích defenzivních hráčů mu díky skvělému načasování kotouč vypíchl.
     
    14:34
    Hosté v plném počtu.
     
    14:31
    Další vyhození znamenalo další ukrojení času plamenů v přesilovce. Ti se ale následně dostali ke střele, která byla přímo před Hellebuyckem tečována. brankář ji i tak pokryl.
     
    13:49
    Zatím se v přesilovce vůbec nedaří ani Calgary. Jets už snad třikrát vyhodili kotouč mimo a nepustili soupeře k moc střelám. Taky ve hře v oslabení brání skvěle.
     
    12:53
    Gaudreau nevypálil silně kotouč mu vypíchl hokejkou soupeř, který se dostal do úniku, ale neměl dost rychlosti, aby dojel sám až k brance a zakončil.
     
    12:34
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Neal Pionk – 2 min., hákování).
     
    11:46
    Domácí vyhráli buly před Markstromem a okamžitě otočili hru do útočné třetině. Tam ale díky skvělému bloku Pionka dlouho nepobyli.
     
    11:20
    Calgary skvěle odvrátilo útok Winnipegu, který opět nepustilo k žádné střele. Následně ale samo nevypálilo.
     
    10:26
    Valimaki si z druhé vlny sjel za modrou čáru na levé straně a dostal pas přímo na hokejku. Jeho technickou ránu ale Hellebuyck jednoduše pokryl tělem, přestože mu dobře stínil Ritchie.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    Následuje druhá reklamní pauza, takže na pokračování si musíme chvíli počkat.
     
    09:55
    Hosté se po delší době dostali z tlaku a okamžitě zamířili do kontra ataku, ovšem po jednoduché střele neměl Markstrom těžkou práci a kotouč ukryl do lapačky.
     
    09:34
    Jeden z hráčů zpoza branky krásně nabídl Lindholmovi kotouč přímo před ni. Ten ale kotouč nasměroval jen do brusle jednoho z hráčů soupeře.
     
    08:41
    Domácí v plném počtu.
     
    08:40
    Winnipeg se poprvé na delší úsek usadil v pásmu. Ovšem jen kombinuje, kombinuje a kombinuje. Nepřicházejí vůbec žádné střely a času ubíhá.
     
    07:45
    Další výhoz z pásma až do kruhu na opačné straně. Calgary zatím nepustilo soupeře v přesilovce k žádné střele na branku!
     
    07:17
    Calgary se dvakrát dostalo ke kotouči a dvakrát ho vyhodilo až k brance Hellebuycka. Nyní ho dokonce v útočném pásmu i při oslabení drží a ukazuje perfektní práci při početní nevýhodě.
     
    06:41
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Dillon Dubé – 2 min., krosček).
     
    Probíhá první komerční brejk tohoto zápasu.
     
    05:53
    Rasmus Andersson prověřil Hellebuycka už dnes po třetí, ovšem opět nebyl úspěšný. Gólman Winnipegu prozatím silně uzavřel branku a chytá perfektně.
     
    04:53
    Tanev musel spěchat za dlouhým nahozeným kotoučem k vlastní brance. Nebezpečně se za ním totiž hnal Scheifele, který puk ale nezískal.
     
    04:22
    Winnipeg se nedostává do šance a do střelecké pozice, když už najede do útočné třetiny. Pouze tam kotouč vyveze a rychle jede střídat.
     
    03:14
    Lindholm se snažil střelecky prosadit ve dvou útočcch po sobě, ale při obou akcích trefil jen beton brankáře Hellebuycka.Následně se kotouč odrazil pryč ze třetiny.
    01:09 Adam LOWRY - 0:1
     
    01:09
    Tak tohle bylo opravdu rychlé! ADAM LOWRY přebral kotouč ve vlastní obranné třetině a kolem levého mantinelu rychle ujel na opačnou stranu kluziště. Dostal svůj tým do šance tři na jednoho, ale sám zakončil parádní střelou a zapsal první zásah do střelecké listiny dnešního zápasu. Andrew Copp.
     
    00:30
    Úvodní buly první třetiny vyhrál Winnipeg Jets. ten ale zatím drží kotouč u své branky a nějak to nevypadá, že by e chytal okamžitě dobývat branku soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    WINNIPEG JETS

    Winnipegu se momentálně vůbec nedaří, prohrál již sedm zápasů po sobě v řadě. A všechny v základní hrací době. Drží si stále svou třetí příčku v "kanadské divizi" NHL, ovšem bodově ho už dohnal čtvrtý Montreal. Oba celky mají na kontě sedmapadesát bodů. Naděje na postup si dělá právě ještě Calgary, které je páté a pokud Winnipeg neukončí svou černou sérii, mohlo by Calgary ještě "pozlobit". Jets si za padesát jedna zápasů připsali sedmadvacet výher, z toho šest po základní hrací době. Vstřelili 154 branek a 145 jich dostali.

    Forma: P – P – P – P – P

    Absence:
    - N. Beaulieu (po operaci)
    - N. Ehlers (nespecifikované zranění)
    - B. Little (zranění hlavy)

    Poslední zápasy:
    Ottawa – Winnipeg 2:1
    Montreal – Winnipeg 5:3
    Winnipeg – Edmonton 1:3

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Mark Scheifele, 55 bodů (19+36)
    2. Nikolaj Ehlers, 46 bodů, (21+25)
    3. Kyle Connor, 44 bodů (22+22)

    Československá stopa:
    -
     
    CALGARY FLAMES

    Calgary je v severní divizi na páté pozici. Má odehráno padesát zápasů. Momentálně je mimo postupové pozice do play-off, ale ještě do něj může postoupit. Na Winnipeg a Montreal ztrácí shodně deset bodů. Flames na záda šlape Ottawa, která má o dva body méně, ale o zápas více. Calgary vyhrálo celkem dvaadvacetkrát, z toho v devatenácti zápasech už po základní hrací době. Skórovalo již 132x a naopak inkasovalo 144x.

    Forma: P – V – P – V – V

    Absence:
    - N. Hafinin (zranění ramena)
    - J. Leivo (nemoc)

    Poslední zápasy:
    Edmonton – Calgary 4:1
    Edmonton – Calgary 1:3
    Calgary – Montreal 1:2

    Nejproduktivnější hráči:
    1. Elias Lindholm, 43 bodů (17+26)
    2. Johnny Gaudreau, 39 bodů, (18+12)
    3. Matthew Tkachuk, 34 bodů (10+24)

    Československá stopa:
    - Dominik Simon (CAL)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 2. Lowry (Copp), 26. Lowry (DeMelo, Copp), 39. Wheeler (Pionk, Lowry), 44. Wheeler (Scheifele, Stastny)


    Calgary Flames: Markström (Domingue) – Ch. Tanev, Giordano (C), R. Andersson, N. Nestěrov, Mi. Stone, Välimäki – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – B. Ritchie, Monahan (A), Mangiapane – Dubé, Backlund, Lucic – B. Robinson, D. Ryan, Nordström.
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Brossoit) – Poolman, Morrissey (A), Pionk, Forbort, DeMelo, Heinola – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Perreault, Dubois, Stastny – Appleton, Lowry, Copp – Lewis, N. Thompson, Vesalainen.

    Rozhodčí: C. Schlenker, G. Skiliter – D. Nansen, T. Toomey
    ocianews.com