Tampa – Dallas 6:2 (kon.) | NY Rangers – Washington 2:4 (kon.) | Columbus – Nashville 4:2 (kon.)
Ottawa – Montreal 5:1 (kon.) | St. Louis – Anaheim 2:3 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Vegas 2:3 (po pr.)
San Jose – Colorado 3:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 2:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
2:4 (2:2, 0:0, 0:2)
Los Angeles Kings
Čtvrtek 06.05.2021, 04:07 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Arizonou a Los Angeles.
     
    Los Angeles Kings

    Hostující Los Angeles Kings letos neprožili povedenou sezónu. V padesáti zápasech vybojovali Kings jen čtyřicet šest bodů a zatím drží šestou pozici Západní divize. Na postup do play-off už ale ztrácí devět bodů a do bojů o Stanley Cup se nepodívají. Na kluzištích soupeřů však Kings podávají solidní výkony. V posledních duelech hráli třikrát venku a dvakrát dokázali zvítězit. Naposledy přehráli právě svého dnešního soupeře. Nejproduktivnějším hráčem Kings je Anže Kopitar se čtyřiceti devíti body.
     
    Arizona Coyotes

    Domácí Arizona je na tom o něco lépe. Kojoti odehráli padesát tři zápasů a vybojovali padesát bodů. S tímto ziskem patří Arizoně pátá pozice Západní divize. Do konce sezóny zbývají Arizoně jen tři zápasy. Aby mohla pomýšlet na postup do play-off, musí všechny vyhrát. St. Louis navíc nesmí ve zbývajících šesti duelech získat více než body. Postup Coyotes do bojů o Stanley Cup je tak velmi nepravděpodobný. Nejproduktivnějšími hráči Arizony je letos dvojice Kessel, Chychrun. Oba hráči nasbírali třicet osm bodů.
     
    Vzájemné zápasy

    4.5.2021 Arizona – Los Angeles 2:3
    25.04.2021 Los Angeles – Arizona 0:4
    08.04.2021 Los Angeles – Arizona 4:3
    06.04.2021 Los Angeles – Arizona 2:5
    04.03.2021 Los Angeles – Arizona 2:3
    21.02.2021 Arizona – Los Angeles 2:4
    19.02.2021 Arizona – Los Angeles 2:3 sn.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Los Angeles se hned v úvodu utkání vydalo do útoku. Anže Kopitar dnes může získat svůj bod číslo 1000 ve své zámořské kariéře.
     
    00:48
    Arizona uklidňuje rozehrávku v obranném pásmu. Nikdo v bílém dresu Kings nyní rozehrávku Arizona neatakuje.
     
    01:19
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Arizoně se vyplatit nástup do utkání. OLIVER EKMAN-LARSSON dostal prostor na modrou čáru a zápěstím prostřelil brankáře! Asistence: Conor Garland, Michael Bunting.
    01:19 Oliver EKMAN-LARSSON - 1:0
     
    02:00
    Domácí celek pokračuje v ofenzivním pojetí dnešního souboje. Kessel se uvolnil na levé straně ledové plochy, ale přihrávkou spoluhráče nenašel.
     
    02:26
    Mikey Anderson si sjel po levém křídle do útočného pásma, ale střelou zápěstím trefil připraveného brankáře domácí Arizony.
     
    03:10
    Los Angeles opět chtělo zaútočit po rychlém protiútoku, ale přihrávku na modrou čáru zastavil jeden z obránců Arizony. Domácí celek hraje v úvodu skvěle.
     
    03:38
    Carl Grundström poslal přihrávku na levou stranu, ale Jakob Chychrun vystoupil proti rozjetému soupeře a hodně rychle zastavil rodící se akci soupeře.
     
    04:10
    Domácí brankář vyjel za svou branku, kde zastavil prudké nahození ze středního pásma a vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    04:29
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Také Los Angeles se dokázalo prosadit ze své první šane v utkání! GABRIEL VILARDI dostal přihrávku z rohu útočného pásma a zápěstím překonal bezmocného brankáře! Asistence: Alex Iafallo, Sean Walker.
    04:29 Gabriel VILARDI - 1:1
     
    05:35
    Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale Kessel si puk posunul příliš daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem v bílém dresu.
     
    06:00
    Alex Iafallo poslal prudké nahození po mantinelu do útočného pásma. Na jeho pobídkou si však dotírající hráči Los Angeles mohli nechat zajít chuť.
     
    06:42
    John Hayden se dostal k odraženému puku na pravé straně útočného pásma. Proti jeho pohotové střele zápěstím se brankář Kings skvěle přemístil.
     
    07:10
    Dustin Brown se vrátil před Claytonem Keller a odehrál před ním puk do bezpečí odrazem o hrazení. Los Angeles najednou zvýšilo aktivitu.
     
    07:45
    Kings se z tlaku Arizony vymanili jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazování se vrátí před branku Los Angeles.
     
    08:20
    Vilardi projel středem do útočného pásma a zakončil zápěstím. Autor vyrovnávací branky tentokrát svižnou střelou zápěstím branku netrefil.
     
    08:43
    Kessel se na opačné straně řítil z pravé strany na branku Los Angeles, ale hostující brankář si proti zkušenému útočníkovi povyjel a puk vyrazil.
     
    09:20
    Pederson si sjel na přihrávku zpoza branky a bez váhání zakončil příklepem. Skvěle připravený brankář Petersen jeho ránu vyškrábl ramenem do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:38
    Brendan Lemieux si dal pozor na přihrávku před branku Los Angeles a bekhendem odehrál puk do bezpečí před napadajícím soupeřem v tmavém dresu.
     
    10:09
    John Hayden si našel prostor na modré čáře, jenže jeho slabé nahození srazil obránce Kings obětavým defenzivním zákrokem někam k mantinelu.
     
    10:36
    Oliver Ekman-Larsson si podruhé v utkání troufl na zakončení zápěstím od modré čáry. První pokus skončil v brance, napodruhé mu selhala mířidla.
     
    11:10
    Anže Kopitar se vydal na individuální průnik středem ledové plochy. Slovinský útočník však zapomněl kotouč za sebou a na modré už se pro něj nevrátil.
     
    11:38
    Dustin Brown se stáhl do rohu obranného pásma, kde se tělem natlačil před Kessela a vyhodil puk bekhendem za modrou čáru. Pokračuje velký boj.
     
    12:10
    Oliver Ekman-Larsson nahodil puk do útočného pásma, jenže za jeho nahozením nespěchal nikdo v tmavém dresu domácí Arizony. Los Angeles může zaútočit.
     
    12:37
    Quinton Byfield se hnal za odraženým pukem, jenže dvojice zadáků v černém se s ním na poslední chvíli vrátila a nenechala mladíka v dresu Kings zakončit.
     
    13:03
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Los Angeles ještě během první třetiny otáčí vývoj dnešního souboje! Přihrávku na modrou čáru dostal JARET ANDERSON-DOLAN, který si puk potáhl do lepší pozice a střelou kolem obránce nedal gólmanovi šanci! Asistence: Andreas Athanasiou.
    13:03 Jaret ANDERSON-DOLAN - 1:2
     
    13:28
    Domácí Arizona se okamžitě vydala do útoku se snahou o bleskové vyrovnání. Na pravé straně operoval Kessel, který puk protečoval k obráncům Kings.
     
    14:10
    Derick Brassard poslal přihrávku na levou stranu. Oliver Ekman-Larsson následně nahodil puk po mantinelu do útočného pásma, jenže hráčům Arizony chybí důraz.
     
    14:27
    Kempe projel do útočného pásma, kde přenechal puk zadovkou Kopitarovi. Zkušený Slovinec pohotově střílel zápěstím, ale domácí brankář jeho ránu vykopl.
     
    15:02
    Lane Pederson dostal nabito na modrou čáru, odkud bez váhání zakončil příklepem, jenže trefil jen prvního hráče v bílém dresu Los Angeles.
     
    15:29
    Tobias Björnfot ještě udržel puk na modré čáře a po hrazení jej poslal za branku Arizony. Los Angeles v posledních minutách nepouští domácí do útoku.
     
    16:10
    Conor Garland se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma, jenže přihrávkou na střed trefil jen hokejku dobře postaveného Walkera.
     
    16:35
    Arizona chtěla překvapit Los Angeles rychlým výpadem po levé straně. Garland se dostal až do rohu útočného pásma, jenže se nesetkal s podporou spoluhráčů.
     
    17:01
    Trevor Moore se prosmýkl s pukem do středního pásma, nahodil jej za branku Arizony a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku.
     
    17:26
    Brendan Lemieux vypíchl puk za modrou čáru. Goligoski ale bez váhání vrátil puk do pásma útočného. Postavení mimo hru, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    17:35
    Domácí si zahrají přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Kempe.
     
    17:44
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona bleskově využívá přesilovou hru a srovnává stav dnešního souboje! Domácí uspěli na vhazování v útočném pásmu. Přihrávku na levý kruh dostal JAKOB CHYCHRUN, jehož ránu hostující brankář srazil na brankoviště a jeden z hráčů Kings si puk nešťastně srazil do branky! Asistence: Conor Garland, Alex Goligoski.
    17:44 Jakob CHYCHRUN - 2:2
     
    18:05
    Domácí Arizona je vstřelením vyrovnávací branky pořádně nabuzená. Hráči v tmavých dresech se tlačí do útočného pásma a chtějí další branku.
     
    18:23
    Na opačné straně si prostor pro zakončení našel Iafallo, jehož pokus si domácí brankář skvěle pohlídal. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:26
    Christian Dvorak si v závěru třetiny sjel pro kotouč do obranného pásma, chytře se s ním otočil a rozjel poslední akci. Obrana Kings ale zasáhla.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali parádní hokej. Domácí Arizona se do vedení dostala už ve druhé minutě, kdy se trefil Ekman-Larsson. Los Angeles však rychle otočilo vývoj duelu pomocí branek Vilardiho a Andersona-Dolana. Arizona však v závěru třetiny hrála přesilovku, kterou využil Jakob Chychrun. Do kabin se proto odchází za stavu 2:2.
     
    Střely na branku: 12 – 8
     
    Další třetina začne přibližně v 5:02.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Domácí Arizona uspěla na úvodním vhazování druhé třetiny. Domácí celek se ihned vydal do útoku, ale Christian Dvorak z dobré pozice minul branku.
     
    20:35
    Drew Doughty projel po levém křídle do útočného pásma, stáhl si kotouč mezi kruhy, jenže střelou zápěstím vůbec netrefil domácí branku.
     
    21:10
    Johan Larsson se zbavil kotouč v rohu obranného pásma, ale Gabriel Vilardi jeho vyhození zastavil skvělou poziční hrou na modré čáře.
     
    21:34
    Lias Andersson protečoval kotouč do rohu útočného pásma, jenže zadáci Arizony měli k odraženému puku o pořádný kus blíže a uklidnili hru.
     
    22:10
    Jakob Chychrun rozjel akci Arizony po levé straně. Domácí hokejista se dostal do útočného pásma, ale vlastní nahození před obráncem nedojel.
     
    22:42
    Doughty projel s pukem do útočného pásma a střelou od modré čáry prověřil pozornost domácího brankáře. Hill si připsal snadný zákrok lapačkou.
     
    22:42
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Ilja Ljubuškin – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Jaret Anderson-Dolan – 2 min., nesportovní chování).
     
    23:02
    Walker chtěl využít většího prostoru na ledové ploše a dostal se do útočného pásma. Proti sobě měl domácího obránce, kolem kterého nezakončil.
     
    23:29
    Doughty počkal za vlastní branku na vystřídání svých spoluhráčů. Obránce Kings následně rozehrál na pravou stranu, ale Los Angeles na puku dlouho nezůstalo.
     
    24:05
    Oliver Ekman-Larsson se hnal mezi obránce Los Angeles a zkusil překvapit hostujícího brankáře. Ten si proti slabé střele povyjel a puk vyrazil.
     
    24:22
    Další akce Los Angeles končí dlouhou přihrávkou na zakázané uvolnění. Vhazován se vrátí zpátky před klec Calvina Petersena. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    24:42
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    25:10
    Hayden se s pukem na hokejce zjevil za brankou Los Angeles, jenže bekhendovou přihrávkou mezi kruhy nenašel svého spoluhráče v tmavém dresu.
     
    25:39
    Michael Bunting střílel z levé strany útočného pásma, nicméně jeho ránu brankář Los Angeles dobře viděl a připsal si snadný zákrok pravým betonem.
     
    26:10
    Niklas Hjalmarsson projel s pukem na čepeli do útočného pásma a snažil se procpat přihrávku mezi kruhy. Obránci Los Angeles hrají ve druhé části pozorně.
     
    26:27
    Clayton Keller spěchal za nahozením za branku Los Angeles, ale u kotouče byl o něco dříve Anderson, který jej vyhodil na zakázané uvolnění. Vhazuje se před klecí Kings.
     
    27:04
    Arizona bude hrát další přesilovku. Dustin Brown dostává dvě minuty za hákování.
     
    27:30
    Hokejisté Los Angeles se hned v úvodu oslabení dostali ke kotouči a dokázali jej vyhodit přes celé kluziště za klec domácí Arizony, která musí rozjet novou akci.
     
    28:02
    Anže Kopitar se ve vlastním oslabení dostal do útočného pásma a slabou bekhendovou střelou prověřil pozornost domácího brankáře.
     
    28:26
    Znovu se hokejistům Los Angeles podařilo vyhodit puk odrazem o mantinel přes celé kluziště za branku Coyotes. Arizona se v přesilovce trápí.
     
    29:04
    Hosté v plném počtu.
     
    29:27
    Alex Goligoski dostal přihrávku na modrou čáru, odkud bez přípravy zakončil forhendem, ale jeho dělovka skončila vedle branky Los Angeles.
     
    30:06
    Je za námi polovina základní hrací doby a ve druhé třetině sledujeme hodně bojovný duel. Ani jeden z týmů se po změně stran nedostává do velkých šancí.
     
    30:28
    Alex Iafallo projel na modrou čáru a bekhendem nahodil puk před branku Arizony. Domácímu brankáři vypomohl obránce, který puk srazil k hrazení.
     
    31:06
    Až nyní se po delší době přerušuje hra! Oliver Ekman-Larsson se po pravém křídle dostal do útočného pásma, ale jeho pokus hostující brankář zneškodnil.
     
    31:38
    Matt Roy poslal přihrávku na levou stranu, kam si sjel Trevor Moore, jenže druhý jmenovaný se po špatném zpracování nedostal do zakončení.
     
    32:05
    Kessel se protlačil mezi kruhy, jenže při zakončení měl kotouč blízko u těla a hostující brankář proti němu předvedl jistý zákrok betonem.
     
    32:22
    Chychrun nahodil puk ze středního pásma na branku Los Angeles. Ve druhé třetině zatím pokračuje obrovská bitva o každý metr ledové plochy.
     
    33:20
    Olli Määttä zvládl bruslařský souboj s Claytonem Kellerem. Obránce Los Angeles rozehrál podél mantinelu, ale nenašel svého spoluhráče.
     
    33:45
    Derick Brassard sice vybojoval kotouč za brankou Los Angeles, ale bekhendem jej neposlal na nikoho ze svých spoluhráčů v tmavém dresu.
     
    34:02
    Petersen si dal pozor na nepříjemnou střelu z ostrého úhlu a schoval puk mezi betony. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. O něco aktivnější je v posledních minutách Arizona.
     
    34:20
    Los Angeles se z tlaku domácího celku vymanilo jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry za branku soupeře. Hra se vrátí před klec Kings.
     
    35:35
    Kopitar dojel nahození na pravou stranu útočného pásma, jenže z ostrého úhlu nemohl na domácího brankáře vyzrát. Arizona už opět spěchá vpřed.
     
    36:02
    Johan Larsson na levé straně dojel dlouhou přihrávku a pohotově se snažil přihrát mezi kruhy. Jeho pobídku srazil mimo nebezpečný prostor Olli Määttä.
     
    36:28
    Dryden Hunt se v rohu útočného pásma chytrou kličkou zbavil obránce a přihrál na modrou čáru. Následně střílel Johan Larsson, ale Petersen byl připraven.
     
    37:02
    Po delší době se Los Angeles usadilo v útočném pásmu. Kempe vybojoval kotouč na jeho pravé straně, ale nedokázal přihrát na někoho v bílém.
     
    37:29
    Lane Pederson se skvěle vrátil do obranného pásma a obral pomalého Browna o kotouč. Arizona je ve druhé části lepším týmem, ale nedokáže to přetavit v branku.
     
    38:02
    Hunt se ve středním pásmu natahoval po kotouči, jenže jej trefil vysokou holí a srazil puk na střídačku. Sudí prohřešek viděl.
     
    38:13
    Arizona si zahraje přesilovku. Walker dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:40
    Domácí se sice usadili v útočném pásmu, jenže nikdo v černém si zatím netroufl na zakončení. Hráči Los Angeles drží blok v blízkosti branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! V prostřední části hry jsme se další branky nedočkali. Mnohem aktivnější byla domácí Arizona. Obrovskou šanci měl Clayton Keller, ale před poloprázdnou branku puk netrefil ideálně. Po čtyřiceti minutách tak stále platí stav 2:2.
     
    Střely na branku: 23 – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 5:57.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:13
    Hosté v plném počtu.
     
    40:26
    Doughty vyhodil puk ven z obranného pásma. Jeho pobídku si ve středním pásmu převzal Kempe, ale i přes svou rychlost se nechal přitlačit k mantinelu.
     
    41:10
    Iafallo projel po levém křídle do útočného pásma, jenže Ljubuškin k němu dobře přistoupil a nenechal hostujícího hráče přihrát před branku.
     
    41:29
    Nick Schmaltz získal puk ve středním pásmu a tlačil se s ním do pásma útočného. Hokejisté Arizony jsou v úvodu třetí třetiny aktivní, ale stále nemohou najít recept na obranu Kings.
     
    42:10
    Kessel si sjel na přihrávku do středního pásma, otočil se a nahodil puk do pásma útočného. Jeho nahození si však pohlídali zadáci Kings.
     
    42:28
    Další akce Los Angeles skončila střelou sraženou do ochranné sítě. V úvodu třetí části pokračuje obraz hry z druhé třetiny dnešního souboje.
     
    43:10
    Arizona se nastěhovala do útočného pásma, ale zadáci Los Angeles s velkým štěstím tlak domácího mužstva přestáli. Po jedné ze střel dokonce zvonila tyč.
     
    43:31
    Dustin Brown dostal nabito na modrou čáru, odkud bez váhání zakončil příklepem, ale jeho pokus skončil na betonu domácího brankáře.
     
    44:20
    Arizona se dostala do útočného pásma, ale Kessel se za brankou nechal obrat o kotouč. Akce Los Angeles však neměla dlouhého trvání.
     
    44:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Po další akci už se hostující celek dostává do vedení! GABRIEL VILARDI celou dobu dotíral před brankou. Lias Andersson jeho směrem poslal bekhendovou přihrávku a Vilardi pohotovou střelou prostřelil brankáře. Asistence: Lias Andersson, Sean Walker.
    44:42 Gabriel VILARDI - 2:3
     
    45:10
    Clayton Keller se na opačné straně okamžitě pokusil o odpověď, ale hostující brankář jeho zakončení z ostrého úhlu schoval do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    45:32
    Anže Kopitar se dostal do rohu útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem, jenže už nerozehrál na modrou čáru. Arizona potřebuje hrát aktivněji.
     
    46:10
    Los Angeles je po vstřelení vedoucí branky lepším týmem. Hokejisté v bílém rázem získávají odražené kotouče a soupeře prakticky nepouští do střelby.
     
    46:38
    Ilja Ljubuškin si zpracoval přihrávku na modrou čáru a zakončil příklepem. Jeho dělovka však prolétla kolem vzdálenější tyčky soupeře.
     
    47:05
    Sean Walker ustál souboj v rohu obranného pásma a připravil Kessela o kotouč. Hokejisté Arizony však začínají stupňovat svou aktivitu a tlačí se vpřed.
     
    47:29
    Drew Doughty uklidnil rozehrávku Los Angeles v obranném pásmu. Nikdo v černém dresu rozehrávku Kings neatakoval. Oba týmy raději vystřídaly.
     
    47:56
    Andreas Athanasiou dostává dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    48:10
    Iafallo získal puk na vhazování v obranném pásmu a ihned s ním vyrazil do pásma útočného. Hostující hokejista nasbíral pro Kings cenné sekundy hned na úvod oslabení.
     
    48:38
    Oliver Ekman-Larsson střílel od modré čáry. Jeho pokus ještě tečoval Clayton Keller, ale hostující brankář byl připraven a stačil zasáhnout.
     
    49:05
    Chychrun si našel kotouč na levé straně útočného pásma, ale slabou střelou zápěstím daroval brankáři další snadný zákrok. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    49:56
    Hosté v plném počtu.
     
    50:06
    Chychrun si našel volný kotouč na levé straně útočného pásma, jenže nahozením trefil jen vnější oblouk hostující klece. Los Angeles zatím brání skvěle.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:35
    Doughty zavezl puk do útočného pásma, nahodil jej za branku Coyotes a odjel na střídačku. Také domácí kouč pouští na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    51:06
    Hill vyjel za svou klec, kde zastavil prudké nahození po mantinelu. Brankář Arizony následně rozehrál na pravou stranu a domácí se tlačí kupředu.
     
    51:39
    Oliver Ekman-Larsson rozjel další akci Arizony z obranného pásma. Domácí kapitán však na modré čáře o kotouč přišel a musí se rychle vracet.
     
    51:44
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (John Hayden – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:10
    Doughty dostal přihrávku na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle vzdálenější tyčky. Domácí brání obětavě.
     
    52:35
    Anže Kopitar pro změnu zkusil zakončení z levého kruhu, jenže jeho pokus skončil na betonu připraveného brankáře v černém dresu Arizony.
     
    53:06
    Až nyní se domácí dostali ke kotouči a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Los Angeles. Hostům ještě zbývá troška času z přesilové hry.
     
    53:44
    Domácí v plném počtu.
     
    54:10
    John Hayden projel ve vysoké rychlosti do útočného pásma, jenže pokusem z ostrého úhlu daroval gólmanovi snadný zákrok u přední tyčky.
     
    54:35
    Garland tentokrát pálil z pravého kruhu, jenže ani jeho pokus nebyl pro branku Los Angeles zrovna nebezpečný. Defenziva hostujícího celku funguje skvěle.
     
    55:25
    Arizona se sice tlačí do útoku, jenže proti pozorné obrana Los Angeles to domácí mají hodně těžké. Kings jsou velmi blízko k vítězství.
     
    55:40
    Cal Petersen si dal pozor na nahození z pravé strany a schoval kotouč mezi betony. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    56:10
    Olli Määttä skvěle vypíchl kotouč soupeři na modré čáře. Arizona tak musela vyklidit útočné pásmo, zatímco Kings nasbírali další sekundy k dobru.
     
    56:35
    Hosté znovu získali kotouč v obranném pásmu a obloučkem jej vyhodili do bezpečí. Hokejisté v bílém následně stačili prchnout na střídačku.
     
    57:05
    Phil Kessel bojoval o kotouč v rohu útočného pásma, jenže Matt Roy jej o kotouč připravil a odrazem o mantinel jej vyhodil do středního pásma.
     
    57:28
    Ljubuškin dostal prostor na modré čáře a nahodil puk na Petersona. Hostující brankář puk sice vyrazil před sebe, ale nikdo v černém se nedostal k dorážce.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:26
    Iafallo nabral rychlost na pravém křídle, dostal se do útočného pásma, kde se chtěl otočit kolem obránce, jenže jeho pokus bekhendem minul branku.
     
    58:45
    Domácí brankář je na střídačce a Arizona zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:56
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:15
    Oliver Ekman-Larsson ještě udržel kotouč v útočném pásmu, jenže domácí se prakticky nedostávají do zakončení. Arizoně už moc času nezbývá.
     
    59:24
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Los Angeles dnes zvítězí! Do prázdné branky se prosadil SEAN WALKER. Asistenci si připsal Anže Kopitar, který zaznamenal svůj bod číslo 1000 v NHL. Asistence: Anže Kopitar.
    59:24 Sean WALKER - 2:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Los Angeles dnes zvládlo duel na ledě Arizony a vítězí 4:2. Je tedy jasné, že se Arizona nepodívá do bojů o Stanley Cup. Hosté o svém triumfu rozhodli ve třetí třetině. Po solidním vstupu Arizony do závěrečné části přišel šok, jelikož se prosadil Gabriel Vilardi. Domácí z závěru vsadili všechno na jednu kartu, ale při hře bez brankáře se prosadil Sean Walker! Hrdinou utkání je Anže Kopitar, který si asistencí u čtvrté branky připsal svůj 1000. bod v NHL.
    Anže Kopitar už v NHL nasbíral 1000 kanadských bodů!
     
    Střely na branku: 30 – 22
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Adin Hill (ARI) – 19 zákroků, 3 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 59:21
    Cal Petersen (LAK) – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa

    Do dnešního utkání nezasáhl nikdo z českých a slovenských hokejistů.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Anže Kopitar (LAK) 0+1
    2. Gabriel Vilardi (LAK) 2+0
    3. Conor Garland (ARI) 0+2
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 6964 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (06:44:25)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 2. Ekman-Larsson (Garland, Bunting), 18. Chychrun (Garland, Goligoski) – 5. Vilardi (Iafallo, S. Walker), 14. Anderson-Dolan (Athanasiou), 45. Vilardi (L. Andersson, S. Walker), 60. S. Walker (Kopitar)


    Arizona Coyotes: Hill (Kuemper) – Goligoski, Chychrun, Ljubuškin, Ekman-Larsson (C), Oesterle, Hjalmarsson (A) – Keller, Schmaltz, Bunting – Fischer, Dvorak, Crouse – Kessel, Jo. Larsson, Garland – Hayden, Brassard (A), Hunt – Pederson.
    Los Angeles Kings: Petersen (Grosenick) – Doughty (A), M. Anderson, Roy, Björnfot, S. Walker, Määttä – D. Brown (A), Kopitar (C), A. Kempe – T. Moore, Byfield, Athanasiou – L. Andersson, Vilardi, Iafallo – Grundström, Anderson-Dolan, Lemieux.

    Rozhodčí: Kozari, St. Pierre – Baker, Alphonso

    Diváci: 6964
    thejrc.org