Kanada – Švédsko 8:1 (kon.) | Finsko – Rusko 5:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 0:8 (kon.)
konec
Finsko
5:6 (2:2, 0:2, 3:2)
Rusko
Čtvrtek 06.05.2021, 03:07 • Comerica Center, Frisco, Texas, USA • Mistrovství světa do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Hezké čtvrteční ráno, hokejový šampionát do 18 let pokračuje svým druhým semifinále. O postup do boje o zlato se utká Rusko, které ve čtvrtfinále porazilo hladce Bělorsuko 5:2. Sborná se postaví Finsku, které ovládlo skupinu B, v níž přehrálo svého dnešního po nájezdech. Ve čtvrtfinále pak Suomi porazili Švýcarsko v poměru 2:0. Utkání startuje v 3:00 českého času!
     
    Za Rusko na šampionátu září zejména šestnáctiletý Matvej Mičkov, který v Texasu už nastřílel 10 branek a přidal navrch dvě asistence. Ruský útočník je zároveň v současnosti nejlepším střelcem turnaje. Jen o jeden kanadský bod méně má Danila Jurov (4+7). Za Finsko zatím nejvíce září Samu Tuomaala (5+5).
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Koskenvuo (Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Malinen, Kulonummi, Juusola – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Huuhtanen, Miettinen, Matikka – Järvelä.

    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin (A), Duda – Mirošničenko, Svečkov, Jurov – Čibrikov (C), Lazutin, Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Gajdamak, Katělevskij, Mechovov – Ivancov (A).

    Rozhodčí: Holm (SWE), Reaneau (USA) – Briganti (USA), Hancock (USA).
     
    Oba týmy už vstupují v texaské aréně na led, za malou chvíli začínáme. V zápase se rozhodne, kdo se porve během zítřka o zlato s Kanadou, která po jednoznačném výsledku 8:1 porazila Švédsko.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Samu Tuomaala se pokoušel o první průnik do ruského pásma, hned byl ale zastaven ve středním pásmu. Rusové se ujímají puku a pokračují v přesunu ke Koskenvuoovi.
     
    00:50
    Aku Koskenvuo si musel dávat pozor, první ruský pokus šel ale vedle brány.
     
    01:41
    Dmitrij Katělevskij se pokoušel o kontr, nicméně Finové mu zabránili. Později byl v tutovce i Danila Jurov, avšak Finové tento tlak ustáli. Navíc z následného brejku zahrozil Oliver Kapanen. Ivanov ukryl v puk v lapačce a přerušil úsek plný obrovských šancí.
     
    02:20
    Dmitrij Katělevskij a Ivan Mirošničenko měli obrovské příležitosti, ležící Aku Koskenvuo puk jen instinktivně vyrazil betonem. Rusové jsou v tlaku!
     
    03:08
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je tu zřejmě zasloužené vedení! Nádhernou individuální akci začal DANIIL LAZUTIN přebárním puku na modré čář, hezkou kličkou na obránce a posléze jednoduchým blafákem překvapil i finského brankáře. Bekhendem se trefil do šibenice. Suomi nyní nebyli konsolidovaní. Asistence: Nikita Čibrikov, Nikita Novikov.
    03:08 Daniil LAZUTIN - 0:1
     
    03:27
    Vyloučení v týmu Rusko (Ilja Kvočko – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    04:04
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Finové přesilovku využili velmi brzy, když po hezké přihrávce Koivunena zpoza brány se opřel do puku SAMU SALMINEN a poslal skvěle umístěnou ránou puk nad lapačku Ivanova. Asistence: Ville Koivunen, Samu Tuomaala.
    04:04 Samu SALMINEN - 1:1
     
    05:25
    Finové se zjevně oklepali z ruského nástupu a nyní znovu ukázali svou sílu. Rychlá akce Suomi ovšem skončila ofsajdovým postavením.
     
    05:50
    Finové jdou do čtyř, šestnáctiletý Matvej Mičkov coby nejproduktivnější hráč sborné pozlobil obranu Skandinávců a Aleksi Heimosalmi (FIN) tak logicky zatáhl za záchrannou brzdu. Jemný háček zjevně zabránil většímu nebzepečí.
     
    06:18
    Sami Päivärinta měl možnost trestného střílení po podražení ze strany Rusů, jeho klička ale Ivanova nepřekvapila. Ruský brankář sbornou podržel, když Fina vystínoval a beton přirazil ke kličce.
     
    06:58
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Fantom MATVEJ MIČKOV znovu kouzlí! Po přebrání puku na levém kruhu jemně zadribloval s pukem a bleskovou ránou zápěstím poslal puk přímo pod břevno. Koskenvuo nestačil na pohyb ruského mladíčka ani reagovat. Asistence: Prochor Poltapov.
    06:58 Matvej MIČKOV - 1:2
     
    07:41
    Ivan Mirošničenko měl velké problémy s Oliverem Kapanenem, ruská ztráta ale moc následků neměla. Finové jen drží útočné pásmo a formují se.
     
    08:42
    Samu Salminen se postaral o rychlý protiútok, jenomže jeho rána skončila mimo ruskou bránu. Finové jsou viditelně ale velmi gólu, Rusové mají v defenzívě velké starosti.
     
    09:01
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tým Suomi vyrovnává! Obrovský hlad po skórování se potvrdil v předbrankovém prostoru, kde VERNER MIETTINEN dokázal zpracovat ve vzduchu letící puk a napálil jej z první přesně pod horní tyč. Sudí sice ještě velmi dlouho zkoumali, zda nešlo o střelu vysokou holí či brance nepředcházel faul Huuhtanena, nakonec však verdikt branku potvrdil. Asistence: Viljami Juusola, Miko Matikka.
    09:01 Verner MIETTINEN - 2:2
     
    10:11
    Ivanov si musel dávat velký pozor, neboť do útočného pásma vlétla letka Finů, která okamžitě pálila. Ruský brankář puk pro jistotu podržel pod lapačkou, i přestože nešlo o tvrdou ránu. Hra tak bude pokračovat vhazováním v ruském pásmu.
     
    10:25
    Vladimir Grudinin pálil z větší dálky, Aku Koskenvuo jeho pokus vyrazil. Puk následně skončil v ochranné síti, Rusové tak v útočném pásmu zůstávají.
     
    11:23
    Aleksi Malinen nebezpečně vypálil z modré a kotouč se taktéž nepříjemně odrazil, Ivanov byl připraven. Finové pokračují ovšem v náporu.
     
    12:36
    Nikita Čibrikov se dostal osamocen do útočného pásma, ovšem bráněn dvěma beky toho moc stejně nemohl předvést. Jeho tečovaná rána mířila vedle, Finové se mohou konsolidovat.
     
    13:15
    Ivan Mirošničenko byl v obrovské šanci! Hned dvě jeho dorážky mířili na Koskevua, jenomže finský brankář byl ve střehu a dokázal puk udržet na brankovišti. Rusové nebyli daleko od třetí branky!
     
    14:16
    Ruský forčeking je velmi úspěšný. Matvej Mičkov tak získal hned nadvakrát puk, v kontru ovšem selhal Niko Huuhtanen, když svou přihrávku v brejku neposlal na Matikku ideálně a šance Suomi tak zůstala prováhána.
     
    15:28
    Zápas je hoden semifinále světového šampionátu, několik šťastných diváků vidí zatím v hale velmi kvalitní hokej. Oba celky hrají s nesmírnou dynamikou a chytrostí.
     
    16:34
    Ivan Mirošničenko měl další tutovku! Jeho spoluhráči ho našli přímo na ose, jeho tutovka po střele z první ale byla zlikvidována finským brankářem. Rusové nyní spálili neskutečnou šanci.
     
    17:25
    Po finské nepřesné rozehrávce se píská icing, hra se vrátí před Kuskenvua
     
    17:49
    Niko Huuhtanen alespoň vyhazuje puk do středního pásma, ruský tlak nyní vrcholí.
     
    18:41
    Samu Tuomaala mohl po ruské chybě pálit z větší vzdálenosti, rána byla ale sražena. Finové se na chvíli usazují v ruském pásmu, Suomi se do útoku dostává po relativně delší době.
     
    19:56
    Danila Jurov se dostal po krásné kličce do středu pásma, jeho bekhendová střela ale byla dost dobře očekávaná Kuskenvuem. Finové nyní ustáli těžkou chvíli.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině dlouhou dobu ukazovali Rusové jako tým, který má větší tlak a chce svého soupeře od začátku dostat na kolena. Nicméně Finové svému soupeři přeci jen náskok moc dlouho nikdy nedovolili a hned dvakrát zvládli vyrovnat. Koncem periody se však sborná přeci jen ukazovala ve více šancích. Pokračování dramatického a nesmírně rychlého zápasu započne přibližně v 4:04 českého času.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 7 – 14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:53
    První střídání po změně stran přineslo jen několik nepřesností. Na Ivanova a Koskenvuoa neletěl ani jeden puk.
     
    21:31
    Výrazná aktivita Poltapova rovněž nepadla na úrodnou půdu. Rusové se vrací s pukem až za vlastní brankoviště.
     
    22:00
    Aku Koskenvuo neměl větší problém se střelou z levého kruhu, která mu přistála do náruče. Po přihrávce Mičkova to zkoušel Duda.
     
    22:30
    Z velkého souboje u hrazení vydolovali puk Finové, jenže ho okamžitě odevzdali vyhozením do středního pásma. Následný pokus Mechovova nerošel.
     
    23:11
    Niko Huuhtanen se zadarmo dostal ke střele z osy hřiště. Vzhledem k větší vzdálenosti a menší razanci ale Ivanov snadno zasáhl. Vše zavinila ztráta Mirošničenka.
     
    23:36
    Lazutinova přihrávka z pravého křídla ztroskotala na jednom ze soupeřů. Na druhé straně neprošlo nahození Koivunena.
     
    24:20
    Čibrikov nechal puk za sebou. Forčekující Ivancov ho v útočném pásmu znovu získal, ale žádnou další akci již rozvinout nedokázal.
     
    24:51
    Dmitrij Bučelnikov pálil švihem přes hokejku obránce, ale Koskenvuo ve finské brance žádnou práci neměl.
     
    25:24
    Duda ztratil stabilitu na útočné modré. Faul to ale nebyl a dopředu šel Brad Lambert, kterého prvně jmenovaný důrazně zastavil.
     
    26:36
    Ville Koivunen rychle projel středem hřiště, ale odpískané postavení mimo hru mu znemožnilo postupovat dále na branku Sergeje Ivanova.
     
    26:56
    Samu Salminen nemohl hrát, protože čárový sudí hlasitě avizoval další ofsajd. Jak odpoví ruská letka?
     
    27:24
    Nijak. Puk se stěhoval zpátky k Ivanovovi, který byl donucen přerušit hru za cenu vhazování ve své blízkosti.
     
    27:54
    Oliver Kapanen a Brad Lambert prohráli souboj u hrazení. Rusové poměrně rychle otočili hru, ale stačilo to jen na střelu zablokovanou do ochranné sítě.
     
    28:57
    Tomi Leppänen chtěl poslat kotouč z levého křídla do předbrankového prostoru, ale spoluhráči se ho kvůli zásahu ruské obrany nedočkali.
     
    29:20
    Verner Miettinen jednoznačně přebruslil Dudu, jenže se dostal z ideálního úhlu. Ivanov proti střele z levé strany nezaváhal.
     
    29:53
    Díky zablokované střele šli Rusové do protiútoku, v němž si sice nevyhověli, ale podobně to dopadlo i v případě Finů – ofsajd.
     
    30:23
    S kapitánským céčkem hrající Nikita Čibrikov si před couvajícím Heimosalmim hezky posunul puk do mezikruží, ale s umístěním střely už to tak slavné nebylo. Koskenvuo potřetí nekapituloval.
     
    30:40
    Mičkovovo vyjetí zpoza branky dokončoval střílející Bučelnikov. Finský gólman odolal a teď už sleduje počínání svých spoluhráčů.
     
    31:26
    Kasper Kulonummi si poradil v náročném souboji za vlastní brankou, odkud vyhodil tak šikovně, že nezavinil zakázané uvolnění.
     
    31:49
    Finové zůstanou pod tlakem i v nejbližších vteřinách. Za očividné držení míří odsedět menší trest Kasper Kulonummi.
     
    32:11
    Hráči v modrém rychle vyhodili a teď nenechávají soupeřům čas a prostor na založení přesilovkové kombinace.
     
    32:52
    Opět letěl puk až k brance Ivanova, který se pokusil urychlit rozehrávku. Ta skončila odpískaným ofsajdem.
     
    33:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusko využívá přesilovku a už potřetí se raduje z vedoucího zásahu! Největší radost má NIKITA ČIBRIKOV, který dorazil puk do branky ve chvíli, kdy byl Koskenvuo v pozici nevhodné pro brankáře. U pravé tyče se totiž musel věnovat Lazutinovi. Asistence: Daniil Lazutin, Prochor Poltapov.
    33:15 Nikita ČIBRIKOV - 2:3
     
    34:24
    Makarov chytře přesunul těžiště na levou stranu, kde byl jeden z jeho parťáků úplně sám. Šanci neproměnil, ale signalizován je další faul.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu Finsko (Tomi Leppänen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:46
    Velký talent Nikita Čibrikov znovu režíroval hru z pravého křídla. Nakonec se sám rozhodl vystřelit, ale finský gólman tentokrát odolal.
     
    35:17
    Ivan Mirošničenko dostal pěkně nabito od Novikova. Rána golfákem mu sedla, ale Koskenvuo ji vyrazil až do ochranné sítě.
     
    35:23
    Hned po vhazování odletěl puk pryč z ruského útočného pásma. Novikov začíná další akci zpoza Ivanova.
     
    35:51
    Jurov nahrával do poněkud horšího úhlu Katělevskému, který to přesto zkusil. Neprosadil se on ani Svečkov, který číhal na dorážku.
     
    36:05
    Svečkovův švih z osy už měl Koskenvuo pod větší kontrolou. Finské oslabení se pomalu chýlí ke konci.
     
    36:28
    Finsko v plném počtu.
     
    37:09
    Brad Lambert nahrál přes celou šířku hřiště. Dalekonosný pokus Kulonummiho ale nemohl Ivanova nějak vážněji ohrozit. Jedině, kdyby přišla teč.
     
    37:20
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruská cesta do finále začíná mít jasnější obrysy! Opět se prosadil NIKITA ČIBRIKOV, který ve středním pásmu rozehrál na Bučelnikova. Ten mu kotouč vrátil a Aku Koskenvuo na perfektní střelu švihem k pravé tyči nedosáhl. Asistence: Dmitrij Bučelnikov.
    37:20 Nikita ČIBRIKOV - 2:4
     
    37:24
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Novikov – 2 min., napadení).
     
    37:28
    Vyloučení v týmu Finsko (Miko Matikka – 2 min., hákování). Po dvou faulech hned po vhazování se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    38:01
    Aleksi Malinen si nebral servítky a přilepil na mantinel rozjetého Jurova. Pak ho i trochu držel, ale u sudích to tentokrát prošlo.
     
    38:29
    Čibrikov a jeho první útok na hattrick. Z levého kruhu tentokrát vystřelil dost slabě, na třináctý bod v tomto turnaji si bude muset ještě počkat.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Kapanenova přihrávka do místa určení nedoputovala. Bučelnikov vyrazil do protiútoku, doslova z nulového úhlu Koskenvuoa ale nepřekvapil.
     
    39:28
    Oba týmy v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také ve druhém dějství byli Rusové mnohem lepším týmem, což se vcelku výrazně projevilo i na podobě skóre. Hned dvakrát s ním pohnul Čibrikov, který se v čase 33:15 prosadil ze závaru na brankovišti a za další čtyři minuty ještě využil přesilovou hru. Finové prakticky nic neukázali a čeká je náročná stíhací jízda.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 12 – 32 (7:14, 5:18).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:13
    Svečkov nedosáhl na přihrávku letící mezi kruhy. Na opačném konci hřiště nepronikl před Ivanova obránce Jimi Suomi.
     
    41:43
    Během nahození Kulonummiho se ozval hvizd sudích. Těžko říct, jaký byl důvod. Každopádně se vhazuje ve středním pásmu.
     
    42:18
    Ivancov nahodil puk k zadnímu mantinelu, kde neměl žádného spoluhráče. Jednoduchá práce pro Kaspera Kulonummiho.
     
    42:57
    Další komplikace pro finskou osmnáctku. Kvůli podražení Nika Huuhtanena bude hrát nějakou dobu v oslabení.
     
    43:12
    Ivan Mirošničenko se dlouho chystal na střelu z levého kruhu. Byla ale nepřesná a kotouč dokonce vycestoval pryč z útočné třetiny.
     
    43:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po dalším neubráněném oslabení už je je Finsko na pokraji vyřazení! IVAN MIROŠNIČENKO měl znovu spoustu prostoru na manévrování v levém kruhu. Vyměnil si přihrávky s Novikovem a přesným švihem zvýšil ruský náskok na 5:2. Asistence: Nikita Novikov, Fjodor Svečkov.
    43:43 Ivan MIROŠNIČENKO - 2:5
     
    44:23
    Přesilovku si zahrají také Finové, kteří ji potřebují nutně zužitkovat. Dvojku na hrubost inkasuje Prochor Poltapov.
     
    44:57
    Po bleskovém ruském vyhození se Finové sami vyhnali z útočné třetiny. To už je čtvrtina z jejich početní výhody minulostí.
     
    45:20
    Matikka si počkal na přihrávku z krátkého mantinelu. Ze stoje i vystřelil, ale těsně před brankou Ivanova trefil jen ruského soupeře.
     
    45:55
    Suomi nechytil přihrávku na modrou čáru. Je z toho další ztráta útočného pásma, kam se snaží vrátil Brad Lambert.
     
    46:14
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Třetina finského manka je díky využité přesilovce pryč! Aleksi Heimosalmi nahrával podél modré čáry JOAKIMU KEMELLOVI, který se drobnými krůčky posunul do levého kruhu a nechytatelným švihem snížil na 3:5. Asistence: Aleksi Heimosalmi, Brad Lambert.
    46:14 Joakim KEMELL - 3:5
     
    47:10
    Nebezpečné střely zápěstím z levého kruhu se ve třetí třetiny rozmnožily. Další předvedl Mičkov, ale rozměry branky mu nestačily.
     
    47:38
    Viljami Juusola nepustil před branku přihrávku Figurina. Jinak by byl jeden z Rusů úplně sám před gólmanem.
     
    48:51
    Kulonummi z jedničky nastřeloval puk před branku, kde zrovna projížděl Niko Huuhtanen, ale neprezentoval se dostatečně přesnou tečí.
     
    49:35
    S trojkou hrající Kulonummi zůstal na ledě, jenže ve snaze o posunutí puku do útočného pásma mu pomohl jen mimo hrací plochu.
     
    49:59
    Matvej Mičkov bez pomoci spoluhráčů nahodil kotouč sám pro sebe, jenže přes finského obránce Viléna už se k němu nedostal.
     
    50:46
    Rusko právě vstřelilo branku!
    S velkou pravděpodobností je o finálovém složení jasno! Svečkov dobře napadal Suomiho, jenž se nevyvaroval ztráty v obranném pásmu. IVAN MIROŠNIČENKO si neohroženě nabruslil před vyjetého gólmana a rychlou kličkou do bekhendu mu nedal žádnou šanci. Asistence: Fjodor Svečkov.
    50:46 Ivan MIROŠNIČENKO - 3:6
     
    50:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Fíha, tak to byla doslova blesková odpověď! Po buly ve středovém kruhu zaútočil po levé straně Miettinen. Tečovaná přihrávka se stala kořistí SAMU SALMINENA a ten ze vzduchu sklepl kotouč za Ivanovova záda. Asistence: Topias Vilén.
    50:53 Samu SALMINEN - 4:6
     
    51:36
    Ivan Mirošničenko cítil šanci na hattrick. Danila Jurov ho viděl nalevo úplně volného, ale Koskenvuo se po střele z prvního doteku stihl přesunout.
     
    51:47
    Vyloučení v týmu Rusko (Vsevolod Gajdamak – 2 min., podrážení).
     
    52:06
    Najednou je tu šance pro Finy, jak se vrátit do zápasu. Lambertova pumelice bez přípravy ale neměla potřebnou přesnost.
     
    52:36
    Dmitrij Katělevskij byl bez hokejky, ale Finové toho nevyužili. Miettinenův pokus z pravého kruhu rozvlnil jen ochrannou síť za Sergejem Ivanovem.
     
    53:14
    Rusové vystavěli pevnou hráz před svým brankovištěm. Salminenova střela z pravého kruhu měla jen malou šanci na to, že projde přes všechny překážky.
     
    53:26
    Samu Salminen tentokrát rozdával kotouč na levý kruh, odkud jeden z jeho kolegů napálil tyč. Štěstí pro Ivanova a celý ruský tým.
     
    53:47
    Rusko v plném počtu.
     
    54:21
    Vilén se špatně zorientoval, když kotouč padal z velké výšky vedle něj. Danila Jurov dával větší pozor, jenže zleva minul vzdálenější tyč.
     
    54:59
    Nikita Čibrikov od modré propagačně nahodil a tím pro Rusy získal cenné vhazování v útočném pásmu. Jdeme do poslední pětiminutovky!
     
    55:27
    Mirošničenko nepropašoval puk za dvojici obránců. V kapse před bránou byl v daný okamžik dres s číslem 25, jenž patří Jurovovi.
     
    55:56
    Vladimir Grudinin nabral puk na bekhend a vyhodil ho na icing, kvůli kterému si ruská lavička bere oddechový čas.
     
    56:01
    Koskenvuo přenechal své místo na ledě šestému bruslaři. Na základě vyhraného buly zpoza kruhů ihned pálil Heimosalmi, ovšem Ivanov spolehlivě zasáhl.
     
    56:24
    Ville Koivunen nepřevzal centr letící přímo do brankoviště. O chvíli později se zrodila nepřesná jedovka od modré čáry.
     
    57:02
    Heimosalmi nejspíš úmyslně nastřeloval kotouč na teč. K té těsně před bránou sice došlo, ale Ivanov v přímém ohrožení nebyl.
     
    57:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Závěrečné tři minuty ještě budou nesmírně dramatické! Heimosalmiho střela zpoza pravého kruhu se od brusle clonícího Huuhtanena odrazila před JOAKIMA KEMELLA, na kterého čekala střela do prázdné kasy. Ivanov se neměl jak přesunout. Asistence: Niko Huuhtanen, Aleksi Heimosalmi.
    57:07 Joakim KEMELL - 5:6
     
    58:02
    Niko Huuhtanen znovu zaparkoval před Ivanovem. Střela vytvořená na vrcholku levého kruhu ale rozvlnila pouze ochrannou síť.
     
    58:36
    Finové samozřejmě pokračují v šesti proti pěti. Vilén dostal nabito před pravý kruh, nicméně nedonutil Ivanova zasahovat.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:08
    Jurov a Mirošničenko odvedli velký kus práce v rohu útočného pásma. Ve finále o něj přišli, ale aspoň ukrojili dobrých patnáct vteřin.
     
    59:49
    Lambert se posunul k vrcholku pravého kruhu. Bránu netrefil a to už má finský výběr minimum času na vstřelení vyrovnávajícího gólu. Navíc je avizován ofsajd.
     
    Konec zápasu.
     
    Kanada se ve finále mistrovství světa hráčů do osmnácti let utká s Ruskem! Sborná dvakrát přišla o získaný náskok, ale ve druhé třetině zavelela k rozhodujícímu trháku. Mirošničenko ve třetí třetině zvýšil na 5:2 a 6:3. Závěrečný finský odpor už na vyrovnání nestačil, byť po gólech Salminena a Kemella měli Suomi ještě tři minuty.
     
    Střely na branku: 24 – 38.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:50:42)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Salminen (Koivunen, Tuomaala), 10. Miettinen (Juusola, Matikka), 47. Kemell (Heimosalmi, Lambert), 51. Salminen (Vilén), 58. Kemell (Huuhtanen, Heimosalmi) – 4. Lazutin (Čibrikov, Novikov), 7. Mičkov (Poltapov), 34. Čibrikov (Lazutin, Poltapov), 38. Čibrikov (Bučelnikov), 44. Mirošničenko (Novikov, Svečkov), 51. Mirošničenko (Svečkov)


    Finsko: Koskenvuo (Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Malinen, Kulonummi, Juusola – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Huuhtanen, Miettinen, Matikka – Järvelä.
    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin (A), Duda – Mirošničenko, Svečkov, Jurov – Čibrikov (C), Lazutin, Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Gajdamak, Katělevskij, Mechovov – Ivancov (A).

    Rozhodčí: Holm (SWE), Reaneau (USA) – Briganti (USA), Hancock (USA)

    Diváci: 819
    thejrc.org