Kanada – Švédsko 8:1 (kon.) | Finsko – Rusko 5:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 0:8 (kon.)
konec
Finsko
5:6 (2:2, 0:2, 3:2)
Rusko
Čtvrtek 06.05.2021, 03:07 • Comerica Center, Frisco, Texas, USA • Mistrovství světa do 18 let • Semifinále
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:50:42)
     
    Střely na branku: 24 – 38.
     
    Kanada se ve finále mistrovství světa hráčů do osmnácti let utká s Ruskem! Sborná dvakrát přišla o získaný náskok, ale ve druhé třetině zavelela k rozhodujícímu trháku. Mirošničenko ve třetí třetině zvýšil na 5:2 a 6:3. Závěrečný finský odpor už na vyrovnání nestačil, byť po gólech Salminena a Kemella měli Suomi ještě tři minuty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Lambert se posunul k vrcholku pravého kruhu. Bránu netrefil a to už má finský výběr minimum času na vstřelení vyrovnávajícího gólu. Navíc je avizován ofsajd.
     
    59:08
    Jurov a Mirošničenko odvedli velký kus práce v rohu útočného pásma. Ve finále o něj přišli, ale aspoň ukrojili dobrých patnáct vteřin.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:36
    Finové samozřejmě pokračují v šesti proti pěti. Vilén dostal nabito před pravý kruh, nicméně nedonutil Ivanova zasahovat.
     
    58:02
    Niko Huuhtanen znovu zaparkoval před Ivanovem. Střela vytvořená na vrcholku levého kruhu ale rozvlnila pouze ochrannou síť.
    57:07 Joakim KEMELL - 5:6
     
    57:07
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Závěrečné tři minuty ještě budou nesmírně dramatické! Heimosalmiho střela zpoza pravého kruhu se od brusle clonícího Huuhtanena odrazila před JOAKIMA KEMELLA, na kterého čekala střela do prázdné kasy. Ivanov se neměl jak přesunout. Asistence: Niko Huuhtanen, Aleksi Heimosalmi.
     
    57:02
    Heimosalmi nejspíš úmyslně nastřeloval kotouč na teč. K té těsně před bránou sice došlo, ale Ivanov v přímém ohrožení nebyl.
     
    56:24
    Ville Koivunen nepřevzal centr letící přímo do brankoviště. O chvíli později se zrodila nepřesná jedovka od modré čáry.
     
    56:01
    Koskenvuo přenechal své místo na ledě šestému bruslaři. Na základě vyhraného buly zpoza kruhů ihned pálil Heimosalmi, ovšem Ivanov spolehlivě zasáhl.
     
    55:56
    Vladimir Grudinin nabral puk na bekhend a vyhodil ho na icing, kvůli kterému si ruská lavička bere oddechový čas.
     
    55:27
    Mirošničenko nepropašoval puk za dvojici obránců. V kapse před bránou byl v daný okamžik dres s číslem 25, jenž patří Jurovovi.
     
    54:59
    Nikita Čibrikov od modré propagačně nahodil a tím pro Rusy získal cenné vhazování v útočném pásmu. Jdeme do poslední pětiminutovky!
     
    54:21
    Vilén se špatně zorientoval, když kotouč padal z velké výšky vedle něj. Danila Jurov dával větší pozor, jenže zleva minul vzdálenější tyč.
     
    53:47
    Rusko v plném počtu.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Salminen (Koivunen, Tuomaala), 10. Miettinen (Juusola, Matikka), 47. Kemell (Heimosalmi, Lambert), 51. Salminen (Vilén), 58. Kemell (Huuhtanen, Heimosalmi) – 4. Lazutin (Čibrikov, Novikov), 7. Mičkov (Poltapov), 34. Čibrikov (Lazutin, Poltapov), 38. Čibrikov (Bučelnikov), 44. Mirošničenko (Novikov, Svečkov), 51. Mirošničenko (Svečkov)


    Finsko: Koskenvuo (Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Malinen, Kulonummi, Juusola – Koivunen, Salminen (C), Tuomaala – Ruusunen (A), Päivärinta, Kemell – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Huuhtanen, Miettinen, Matikka – Järvelä.
    Rusko: S. Ivanov (Brinkman) – Grudinin, Makarov, Novikov, Koromyslov, Sapunov, Figurin (A), Duda – Mirošničenko, Svečkov, Jurov – Čibrikov (C), Lazutin, Poltapov – Bučelnikov, Kvočko, Mičkov – Gajdamak, Katělevskij, Mechovov – Ivancov (A).

    Rozhodčí: Holm (SWE), Reaneau (USA) – Briganti (USA), Hancock (USA)

    Diváci: 819
    thejrc.org