Kanada – Švédsko 8:1 (kon.) | Finsko – Rusko 5:6 (kon.) | Finsko – Švédsko 0:8 (kon.)
konec
Finsko
0:8 (0:2, 0:2, 0:4)
Švédsko
Čtvrtek 06.05.2021, 23:00 • Comerica Center, Frisco (USA) • Mistrovství světa do 18 let • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (01:42:41)
     
    Bezprostředně po konci zápasu proběhne tradiční ceremoniál. Plaketu si nejprve převezme čtveřice rozhodčích, potom už dojde na předávání bronzových medailí pro švédské hokejisty.
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni Verner Miettinen (FIN) a Simon Robertsson (SWE).
     
    Střely na branku: 35 – 36 (15:9, 8:16, 12:11).
     
    Jen pár hodin po vysoké prohře 1:8 s Kanadou zažívají Švédové přesně opačné pocity, protože v utkání o třetí místo přejeli tradiční rivaly z Finska 8:0. Až tak jednoznačná partie to ale nebyla, Suomi byli herně vyrovnaným soupeřem a měli i stejný počet střel. Obrovský rozdíl byl až v proměňování samotných šancí, skvěle chytající Lindbom nepustil za svá záda ani jeden puk. To Švédové neomylně trestali chyby a mohou slavit zisk cenného kovu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Sympatická snaha o snížení doslova do poslední vteřiny. Volný Samu Tuomaala vypálil švihem do lapačky a Suomi pro změnu do dobře postaveného Moberga.
    59:24 Isak ROSÉN - 0:8
     
    59:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Kdepak, Finové si to musí vyžrat až do úplného konce. ISAK ROSÉN jim pláchl uprostřed hřiště a v nájezdu si poradil jako zkušený mazák. Je to už druhý švédský gól v početní nevýhodě. Bez asistence.
     
    59:16
    Za držení jde na trestnou lavici Edvidsson, takže se zápas dohraje ve finské početní výhodě. Carl Lindbom ještě může přijít o nulu.
     
    59:08
    Lambertova pobídka z levého křídla proletěla předbrankovým územím, aniž by ji některý ze dvou spoluhráčů nasměroval mezi tři tyče.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:24
    Isak Rosén předal puk Hasovi, který měl po levé ruce ještě jednoho kolegu. Vyzkoušel to ale sám a trefil pouze finského beka.
     
    57:53
    Niko Huuhtanen byl rovněž vychytán a navrch ještě narazil do projíždějícího Dowera-Nilssona. Vše se ale obešlo bez zdravotních komplikací.
     
    57:29
    Verner Miettinen zaparkoval u Lindbomova brankoviště, jenže prudkou střelu od modré čáry hokejku do sítě neprotečoval.
     
    57:04
    Necelé tři minuty před koncem zápasu je pískán icing Finska. Jeho hráči by už se nejraději viděli v šatně.
     
    56:30
    Po šikovné zadovce střílel Juusola. Sražený puk z dobré pozice dorážel Lambert, ale Lindbom byl proti gólu na 1:7.
    54:55 Noah ÖSTLUND - 0:7
     
    54:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Arvid Eljas za bránou vybruslil s pukem, o který se dlouho bojovalo v rohu hřiště. Bekhendem ho posunul do levého kruhu a NOAH ÖSTLUND příklepem bez přípravy uštědřil Finům sedmý hřebík do pomyslné rakve. Asistence: Arvid Eljas, Gabriel Kangas.
    Marken.cz

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Rosén (Strömgren, Moberg), 20. Robertsson (Lysell), 24. Edvinsson, 26. Sjöberg (Persson), 46. Moberg (Strömgren, Olsson), 52. Hasa, 55. Östlund (Eljas, Kangas), 60. Rosén


    Finsko: Koskenvuo (26. Helomaa) – Vilén (A), Heimosalmi, Suomi, Leppänen, Juusola, Malinen, Ervasti – Salminen (C), Koivunen, Tuomaala – Päivärinta, Kemell, Ruusunen (A) – Yliniemi, Kapanen, Lambert – Miettinen, Huuhtanen, Matikka – Järvelä.
    Švédsko: Lindbom (H. Hävelid) – M. Hävelid, Edvinsson, Olsson, Sjöholm, Salomonsson, Forsmark, Aho – Lysell, Dower-Nilsson (C), Robertsson (A) – Hasa, Rosén, Strömgren – Moberg (A), Persson, Sjöberg – Kangas, Eljas, Sundin – Östlund.

    Rozhodčí: Fernandez (USA), Judakov (RUS) – Briganti (USA), Slavikovskij (RUS)

    Diváci: 902
    thejrc.org