Zlín – Opava 1:1 (kon.) | Plzeň – Příbram 3:3 (kon.) | Brno – Mladá Boleslav 2:3 (kon.)
Bohemians 1905 – Liberec 3:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:1 (0:1)
Slezský FC Opava
Sobota 08.05.2021, 15:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ode mě pro tuto chvíli vše a přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. (16:55:09)
     
    Dnešní utkání nakonec končí výsledek 1:1, za který mohou být rádi zejména domácí hráči. Ti totiž většinu času prohrávali a Opava bránila svůj těsný náskok velmi dobře, avšak nakonec neuspěla a už skoro určitě sestoupí z nejvyšší soutěže. Zlínským hrdinou se tak stal kapitán Tomáš Poznar, který svému týmu vystřelil aspoň bod, i když se od ševců čekal plný bodový zisk. Fastav tak prodlužuje šňůru bez porážky na dva zápasy, avšak na vítězství stále čeká.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opava nejspíš podniká jeden z posledních útoků v utkání, Joss Didiba při něm musí vhazovat na pravé straně.
     
    90+3
    Tomáš Digaňa v klidu podržel míč po hlavičce Lamin Jawa a rychle rozehrává, protože jeho spoluhráči stále mohou hrát o tři body.
     
    90+1
    Tomáš Smola po nedovoleném zákroku na Dominika Simerského neudržel nervy na uzdě a hodil po něm míč. Nemohl za to čekat nic jiného, než žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Tak to zas bylo o milimetry, i když to nebylo tak horké! Tomáš Smola po chybě domácího hráče mířil sám na gólmana, kterého přehodil, ale míč skončil jen na tyči. Nakonec se ale z toho vyklubal ofsajd a tak by případný gól stejně neplatil.
     
    88
    Zlín má opět výhodu velmi nebezpečné standardní situace, kterou rozehrává Pedro Martínez García. Ten svým centrem však nenachází žádného spoluhráče.
     
    87
    Zápas se pořád odehrává v hodě tvrdém duchu, další nedovolený zákrok předvedl Tomáš Smola, který může být rád, že také neviděl kartu.
     
    86
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Karol Mondek, přichází Tomáš Rataj.
     
    86
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází René Dedič, přichází Tomáš Smola.
     
    85
    Antonín Fantiš skvěle vystihl přihrávku a hned odstartoval protiútok, který však zkazil Lamin Jawo, který moc dlouho váhal s přihrávkou a nakonec tak míč neprocpal přes dva obránce.
     
    84
    Opava už zase kombinuje kolem zlínské šestnáctky, kde se drží jako klíště. Lamin Jawo aspoň vytáhl dobrý obraný zákrok, i když míč srazil jen mimo hřiště.
     
    82
    Slezané se už stihli probrat a míč tak dostali pod kontrolu, avšak Tomáš Digaňa šel následně do docela zbytečného nákopu, který skončil jen u protihráče.
     
    81
    Zlínští jsou samozřejmě díky vyrovnaní na koni, Dominik Simerský si tak troufl na velmi náročnou vzdušnou přihrávku, která se však nepovedla a skončila pouze mimo hrací plochu.
     
    80
    Střídání v týmu SFC Opava: ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Lukáš Kania.
    78. Tomáš POZNAR - 1:1
     
    78
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak máme srovnáno, branku posvětilo i video! TOMÁŠ POZNAR dokonale využil zmatku v opavské defenzivě, díky čemuž mířil sám na brankáře, kterého prostřelil přízemní střelou ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Petr Buchta.

    Lukáš Mihal

    Branky: 78. Poznar (P. Buchta) – 19. Nešický (Hrabina)

    Karty:   45+3. Janetzký (ZLN), 69. Martínez García (ZLN) – 53. Didiba (OPA), 58. Dedič (OPA), 63. Digaňa (OPA), 70. Nešický (OPA), 90+1. Smola (OPA)


    Rohy: 5:4.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla, Simerský, P. Buchta, Matejov – Janetzký (74. Fantiš), Hlinka, Janošek (46. Martínez García) – Y. Dramé, Poznar (C), Potočný (46. Jawo).
    Náhradníci: Rakovan – Fantiš, Jawo, Martínez García, Procházka, J. Kolář, Chwaszcz.

    Slezský FC Opava: Digaňa – Hrabina (C), Hnaníček, Kulhánek, Didiba – Hellebrand (77. Darmovzal), Večerka, Nešický – Mondek (86. Rataj), Dedič (86. Smola), Helešic (80. Kania).
    Náhradníci: Fendrich – Smola, Rychlý, Darmovzal, Rataj, Kania, Březina.

    Rozhodčí: Franěk – Mikeska, Hurych
    thejrc.org