Hr. Králové – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Blansko 2:1 (kon.) | Chrudim – Třinec 0:2 (kon.)
Prostějov – Líšeň 1:3 (kon.) | Vyšehrad – Varnsdorf 1:2 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:3 (1:1)
SK Líšeň 2019
Sobota 08.05.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli z Prostějova vše, ale budu se s vámi těšit u některého z dalších textových přenosů FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, k jejichž sledování váš srdečně zvu. (18:56:59)
     
    Zápas končí a ve šlágru kola udržela Líšeň druhé místo v tabulce FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Prostějov můžou mrzet neproměněné šance v první půli, kterou klidně mohl vyhrát o dvě branky. Na kdyby se ale ve sportu nehraje a i když Brňané vstoupili do druhého poločasu dost pasivně, nakonec rozhodla jejich efektivita v zakončení. Nejprve souhru exprostějovských hráčů zakončil zblízka Martin Zikl a zužitkoval pas Milana Lutonského. Náskok Líšně zvýšil fantasticky kopnutým přímákem nejlepší střelec ligy Jaroslav Málek, který míč zakroutil nechytatelně do horního růžku. Prostějov pak byl pod tlakem a v křeči, chyběla mu přesnost a hlavně střelba. I proto prohrál další z domácích představení a Líšeň mu utíká v tabulce o další tři body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do poslední šance se dostával Šteigl, který čekal na přihrávku osamocený, Zikl ho viděl a mířil na něj, ale Straňák pas na poslední chvíli zablokoval.
     
    90+2
    Hanáci tlačí, ale Omaleho centr zablokoval hrudí Ševčík a ušetřil Veselému práci.
     
    90+2
    Juráska při jeho centru zatáhl Šteigl a právě Jurásek bude z tohoto místa na levé straně zahrávat přímý kop.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 3 minuty.
     
    90
    Ještě před střídáním Líšně se po rohu k hlavičce dostal Dominik Straňák, krásně si našel míč a napálil ho do břevna!
     
    90
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Lamine Fall.
     
    89
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Šimon Šmehyl, přichází Adam Dittmer.
     
    89
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Štěpán Langer.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ondřej Ševčík (SK Líšeň 2019).
     
    86
    Zikl je při chuti a spoluhráči ho hledají dlouhými míči. Tentokrát to byl Pašek, jeho centr byl ale i pro Zikla přeci jen až příliš dlouhý.
     
    85
    A Šteigl si okamžitě střihl i náběh středem hřiště do útoku. Hledal svou následnou přihrávkou Zikla, ale defenzíva Hanáku zasáhla včas.
     
    85
    Střelce poslední branky Málka střídá Jan Šteigl, který má určitě radost, že se proběhne po hřišti, které z minulých let velmi dobře zná.
     
    84
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Jiří Spáčil.
     
    83
    Po svém příchodu na hřiště je vidět i Guy Reteno Elekana, ale jeho průnik zastavil parádním skluzem Bialek.
     
    81
    Koudelka hledal dloubnutým centrem Píchala, ale zase to přetáhl a znovu z toho nebude ani střela.
     
    80
    Prostějov to ještě bude zkoušet, ale už je to křečovité a Líšeň mu šance rozhodně ani nedopřává svými chybami.
     
    78
    Přichází střídání, Michala Zapletala nahrazuje novic v sestavě Dominik Straňák.
     
    77
    Prostějov je viditelně zaskočen a na kopačky se jim vkrádá znatelná nervozita. Hanáci znovu prokazují, že domácí hřiště jim absolutně nesvědčí a i když venku letos ještě neprohráli, doma získali pouze čtvrtinu svých bodů a vypadá to, že dnes znovu další nepřidají.
     
    75
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Následně ale Prostějov fauloval a z přímého kopu se Líšeň prosazuje! Rozehrávky se ujal nejlepší střelec soutěže JAROSLAV MÁLEK a udělal to neskutečně. Přes početnou zeď pravačkou zakroutil míč nechytatelně do horního vinglu a nedal gólmanovi šanci. A užil si i gólovou oslavu, kdy kličkoval před vlastními spoluhráči, kteří ho chtěli polapit a radovat se spolu s ním.
     
    74
    Ještě předtím ale musel sledovat, jak Guy Reteno Elekana dokonce na dvakrát dokázal z bezprostřední blízkosti zakončit. První pokus zastavil Mucha, druhý pak zablokoval navrátivší se Bialek.
     
    73
    Pavel Šustr není spokojen s výkony některých svých svěřenců a dá se očekávat, že brzy pošle do hry někoho z náhradníků.
     
    72
    Píchal nabral rychlost, skvěle si přebral míč, ale dostal se do příliš ostrého úhlu a i když to na bližší tyč zkusil, Veselého v brance nepřekvapil.
     
    71
    Po další Paškově nabídce zprava mohl zakončovat Lutonský, ale sám nevěděl, co si má s míčem počít, nevystřelil a pak se srazil se spoluhráčem Elekanou.
     
    70
    Vypadalo to, že po Lutonského centru je Pašek pokrytý, ten ale předčil Zapletala a přeci jen se dostal k hlavičce. Jakkoliv byla nepřesná, musíme ocenit bojovnost Davida Paška, který se také chce na hřišti svého bývalého týmu ukázat.
     
    69
    Koudelkův centr mířil opět na Davida Píchala a zase to nepřineslo ohrožení branky. Míč se pak odrazil na Juráska a ten obrovskou bombou z voleje doslova sestřelil obětavě bránícího Bednáře. Ten schytal ránu do zad a musí jí pořádně vydýchávat, možná mu až lehce vyrazila dech.
     
    68
    Vyústilo to v další vybojovaný faul a v třetí standardku z podobné pozice na pravé straně.
     
    67
    Hráči v červeném se samozřejmě momentálně nebudou nikam hnát, Prostějov okamžitě na soupeře tlačí a snaží se o vyrovnání.
     
    66
    Nepříznivý stav se okamžitě snažil zvrátit Koudelka, který si seběhl na osu hřiště, ale dlouho si rovnal míč na levačku a ro už se mu do rány postavil Kučera a zblokoval ji.
     
    65
    Líšeň právě vstřelila branku!
    A tlak Líšně nese své ovoce! Trenér Kalvoda měl zlatou ruku a střídající MARTIN ZIKL si parádně poradil s centrem Milana Lutonského z levé strany a míč uklidil mimo dosah Muchy do jeho protipohybu. Vedoucí branku Líšně tak zajistili dva bývalí prostějovští plejeři.
     
    64
    Prostějov se po delší době musí bránit náporu soupeře a příliš mu to nesvědčí.
     
    63
    A hned z následného rohu snad ještě nebezpečnější situace! Ševčík se vyskytl v malém vápně před úplně odkrytou bránou, ale možná na tyto situace jako bek není tak zvyklý a nohou nezamířil tam, kam měl. Dvě obrovské neproměněné šance Brňanů v rychlém sledu!
     
    62
    Dobrá možnost přímého kopu pro Líšeň, které se ujal aktivní Málek. Jeho první pokus nevyšel, ale druhý centr už spadl přesně na nohu Matochy a ten měl na noze svůj druhý gól. Z blízkosti ale napálil jen brankáře Muchu, který možná ani neví, jak zasáhl.
     
    61
    Rolinek se dnes absolutně nedostal do hry a byl neviditelný. Místo něj přichází do hry Gabonec Guy Reteno Elekana.
     
    60
    Jurásek nic nevymýšlel a nabombil míč vší silou do dvoučlenné zdi. R8nu schytal Málek a okamžitě se skácel k zemi.
     
    60
    Málek sestřelil na pravé straně už u pokutového území Juráska a bude z toho další standardka.
     
    59
    A ten navíc zahrál Jurásek velmi hanebně a nepřesným pasem zahnal Koudelku směrem vzad.
     
    59
    Dobrý míč za obranu zase mířil na Píchala, ale zase z toho není nic lepšího než roh.
     
    58
    Prostějov momentálně hraje chytře a dobře pozičně a Líšeň si s tím neví rady. Po kombinaci na krátko byl znovu faulován Koudelka a tentokrát zahrává zase zprava, ale podstatně blíž brance.
     
    57
    Rohový kop domácím příliš nevyšel, tentokrát defenzíva Brňanů zafungovala tak, jak měla.
     
    56
    Pasem po zemi si vybral Píchala, který měl chvíli času, ale nedokázal vystřelit včas a jeho pozdní pokus zablokovala obrana Líšně a poslala ho na roh.
     
    55
    Po faulu bude právě Koudelka rozehrávat standardku, z takové vzdálenosti ale nemůže branku ohrozit přímo.
     
    54
    Koudelka by moc chtěl uspět a pomoci svému týmu, je to vidět při každém jeho dotyku s míčem. Někdy ale chce až moc, jako třeba teď, když přetáhl centr na Juráska.
     
    53
    Paška opravdu jeho spoluhráči dnes na pravém křídle hodně využívají a vyplácí se to. Silový křídelník centrem ve vápně našel Zikla, který s míčem na noze dlouho manévroval a dokonce i zakončil, pod tlakem ale nevyprodukoval tak razantní střelu a Mucha s ní neměl problémy.
     
    52
    Hosté se ale konečně osmělují, rychlost tentokrát nabral Pašek a jako tank se vřítil do vápna, odkud sám zakončil. Jeho dělovku Mucha neudržel, Bialek ale Paška nepustil k dorážce.
     
    51
    Slušná akce, ale bídné zakončení. Málek vysokým centrem přenesl míč na Paška, který dobře ze vzduchu sklepl na Kučeru. Te míč napálil z voleje tak vysoko, že asi neudělal radost majiteli vozu na přilehlém parkovišti, jehož střechu zasáhl.
     
    50
    Šmehyl toho na pravé straně dnes naběhal opravdu hodně a znovu se pohybem nabízel Koudelkovi, ten si ale vybral Juráska. Domácí devatenáctka se ale vystavila do postavení mimo hru.
     
    49
    Líšeň působí na začátku druhé půle lehce neorganizovaně a dopřává soupeři až příliš mnoho prostoru pro kombinaci.
     
    48
    Prostějov postupně utahoval smyčku kolem vápna, Šmehyl si několikrát na kraji zálohy křikl o míč, ale nedostal ho. Na konci akce pak byl Omale, který mířil pas po zemi na Juráska, jeho kopačku však nenašel.
     
    47
    Líšeň rychle vybojovala roh, který zahrával Málek, ale míč moc zakroutil a ten pak přistál na brance místo před ní.
     
    46
    Ke hře útočníka Silného měl trenér Kalvoda výhrady a tak do druhé půle místo něj vyběhl Martin Zikl, který ještě na jaře hrál právě za Prostějov.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou týmů už jsou na hřišti, druhou půli odstartuje rozehrávka Matuchy.
     
    První poločas souboje druhého a třetího týmu tabulky přinesl velmi pohlednou ofenzivní podívanou, okořeněnou jednou brankou na každé straně a také spoustou dalších šancí. Skóre otevřel na konci osmé minuty hlavou po Koudelkově rohu Solomon Omale, ale po dvou minutách už se radoval soupeř z vyrovnání. Marek Matocha dostal ve vápně trestuhodně mnoho prostoru, srovnal si míč na noze a nemýlil se. Prostějov byl pak směrem dopředu lehce nebezpečnější a spálil několik dobrých možností, i Líšeň ale párkrát vystrčila růžky a myslím, že ve druhé půli se ještě máme na co těšit.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavovat se nebude, první půle je u konce.
     
    45
    Koudelkův centr nenašel ani Juráska ani Zlatohlávka a domácí sedmdesátka pak z lehké frustrace faulovala a prostějovský postup vpřed končí.
     
    44
    Po faulu ale Prostějov zahrával přímý kop a neudělal to zle. Jurásek jen lehce posunul míč pro Šmehyla a ten ho po zemi napálil do vápna. Tam chtěl z otočky zakončovat Zlatohlávek a odražený míč dorážel Omale, oba ale trefili jen bránící hráče Líšně.
     
    43
    Předností Davida Juráska jsou jeho rychlé nohy, což teď znovu prokázal. Jeřábek si na něj ale počíhal, využil toho, že Jurásek si míč předkopl před sebe a skluzem balón efektně a efektivně odvrátil.
     
    43
    První poločas se pomalu chýlí ke konci a protože se příliš nezdržovalo, nastavovat se bude maximálně minuta.
     
    42
    Brňané ale nedošli nikam daleko a nedokázali si pořádně přihrát, s bráněním jejich snažení Prostějov ani neměl příliš potíží.
     
    42
    Dlouhý aut Bednáře mířil na Silného, toho ale ve vzduchu předčil Bialek. Aut pro Líšeň se bude opakovat.
     
    41
    Lutonský na křídle parádně vysunul Rolinka, který rychle centrem hledal Paška. Pro něj byl ale míč příliš vysoký a i když byl ve vápně sám a nikdo ho nebránil, k balónu se nedostal.
     
    40
    Koudelka načechral vysoký míč znovu právě pro Zapletala, ale ten si na něj nenaskočil včas a navíc trefil loktem Bednáře a domácí o míč přichází.
     
    39
    Pavel Šustr pochválil Zapletala za jeho myšlenku, která ale také neměla patřičný efekt, protože Zapletal si míč správně a včas nepřebral.
     
    38
    Líšeň rozehrávajícího Kopřivu zdvojila, ten se ale ze sevření vymanil a udělal prostor pro Suse. Jeho dlouhý centr byl ale snadnou kořistí pro gólmana Veselého.
     
    37
    Jurásek už chtěl zase využít své rychlé nohy, ale Matocha zasáhl skluzem včas a odvrátil míč do zámezí.
     
    37
    Silný čekal ve vápně na centr od Málka, který sice přišel, ale v tu chvíli se Silný nacházel v ofsajdu.
     
    36
    Kučera tentokrát v roli oběti ataku soupeře, ale kartu si prostějovský Koudelka u rozhodčího nezasloužil.
     
    35
    Sus si chtěl narazit míč s Píchalem, jenže těsně před ním míč skočil a on ho tak poslal úplně mimo dosah svého kapitána a zahnal ho zpátky.
     
    34
    Koudelka znovu ukázal svou chytrost a čtení hry, po zisku míče si sám seběhl na osu hřiště a zkusil to, ale míč si dobře nepřipravil, podebral ho a poslal ho úplně mimo branku.
     
    33
    Kučera zajel do Koudelky a vysloužil si za to kartu, což okamžitě rozvášnilo pár příznivců a členů realizačního týmu Líšně na tribuně.
     
    32
    Postupný útok zatím Hanákům nesvědčí a nevychází. Na konci poslední akce byl sice Zlatohlávek, ale zase si o míč dobře neřekl svým pohybem a nabídku Koudelky jen tečoval, ale nedosáhl na něj.
     
    31
    Omale ve středu hřiště zastavil hru, podíval se a rozdělil míč doprava na Juráska.
     
    30
    Oba hráči jsou schopni pokračovat, karty se neudělují a hraje se dál.
     
    29
    Píchal se ve středu hřiště střetl s Rolinkem a jak si Kopřiva všiml, že oba leží na hřišti, ihned míč zakopl do zámezí.
     
    28
    Šance střídá šanci, zatím je toto utkání hodno souboje o druhé místo tabulky! Nevinně vyhlížející nízký centr lehoulince hlavou lízl Silný a přizvedl ho, na tuto změnu směru fantasticky zareagoval Mucha a levačkou v letu vyškrábl míč.
     
    27
    Koudelkův centr od rohového praporku tentokrát hlavou sebral Ševčík a další branku z této standardní situace nedopustil.
     
    26
    A další tutovka, kterou zařídil Koudelka! Po zisku okamžitě otočil hru do rychlého kontrataku, po zemi krásně našel Píchala v obrovské rychlosti, ale k němu se úplně na poslední chvíli vrátil Lutonský a ukopl mu míč z kopačky.
     
    25
    Proti Hradci neměl v první půli Prostějov kloudnou šanci, dnes už spálil minimálně tři! Koudelka prokličkoval obranou, vysunul Juráska a ten posílal míč před úplně odkrytou branku na Zlatohlávka. Jeho výběr místa ale znovu nebyl dobrý. Odražený míč si pak přehodil na levačku Koudelka a pálil po zemi k tyči, míč ale prolétl těsně kolem brankové konstrukce.
     
    24
    Skvěle to udělal u postranní čáry Zapletal. Sice první hlavičkový souboj s Paškem prohrál, ale nevzdal to, došel si skluzem pro míč zpět a po zisku ihned vybojoval pro svůj tým faul.
     
    23
    Bialek to ale zase zkusil centrem doprava a tentokrát už to málem vyšlo! Šmehyl proklouzl až do vápna, našel Píchala, ale ještě nebezpečnější byla dorážka Zlatohlávka! Gólman už byl na zemi, ale domácí hrot ho stejně nedokázal obstřelit.
     
    22
    Jurásek ihned po zisku míče u středové čáry přenášel hru doprava na Píchala, ale tím, jak chtěl zareagovat rychle, postrádal jeho centr přesnost. Pravá strana zálohy na prostějovské straně se zatím pořádně nedostala do hry.
     
    21
    Bialek si v souboji proti Silnému lehce pomohl loktem, hosté reklamují nedovolený zákrok, ale rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    20
    Po útočném faulu zahrál Bialek dlouhý nákop, Zlatohlávek se ale bál ofsajdové pasti, rozeběhl se pozdě a na míč už nedosáhl.
     
    19
    Zlatohlávek nestihl hlavou včas sebrat míč, který na něj mířil. Zapletal ale dobře zareagoval a seběhl si pro odražený míč, jenže ještě lépe to udělal Jeřábek, který obětavým skluzem na dvakrát soupeře o míč obral.
     
    18
    Pašek po odehrání míče sestřelil tělem Zapletala a rozhodčí Dubravský ho důrazně upozornil, že za další podobné provinění mu udělí kartu.
     
    17
    Právě Matocha rozehrával přímák ze zajímavé pozice, napálil míč po zemi na bližší tyč, kde však zaúřadovala prostějovská obrana.
     
    17
    Matocha parádně obešel Zapletala a tomu na pravé straně už na hranici vápna nezbylo nic jiného, než soupeře faulovat.
     
    16
    David Pašek se snažil napravit svůj předchozí nezdar, zatáhl po pravé straně, tak jak si to tady prostějovští fanoušci od něj pamatují. Dobře odcentroval, ale jeho úmysl vystihl Mucha a došel si pro nevysoký míč.
     
    15
    Silný chvíli napadal rozehrávku a kombinaci Suse a Muchy, pak si to ale rozmyslel a dal Prostějovu čas a klid.
     
    14
    Pašek se nechal obehrát od Juráska, který je dnes ve vystihování úmyslu soupeře dnes zatím perfektní. Hanáci ze zisku míče ale střelu na branku nevytěžili.
     
    13
    Prostějovští se snažili o postupný útok středem hřiště, ale finální centr Omaleho postrádal přesnost. Míč je v zámezí a rozehrávat bude Líšeň.
     
    12
    Tvrdý atak Koudelky na Jakuba Kučeru zapříčinil, že hostující defenzivní štít zůstal ležet na trávníku s bolestivou grimasou v obličeji.
     
    11
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Další nátlak ale Líšni vychází a Brňané srovnávají krok! Prostějovská defenzíva nezafungovala správně a po zmatku v pokutovém území nechala až příliš mnoho prostoru na manévrování pro MARKA MATOCHU. Ten nezazmatkoval, obtočil se kolem obránce, srovnal si míč na noze a zacílil přesně.
     
    9
    Na druhé straně okamžitě mohla přijít odpověď! Michal Bednář si seběhl až skoro ke koncové čáře, uvolnil se a poslal do ohně před bránu dobrý pas. Někdo z chumlu jeho spoluhráčů ho zasáhl a míč už se kutálel do dokryté brány, kde na poslední chvíli zasáhl Šimon Šmehyl a na brankové zažehnal nebezpečí!
     
    9
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A na podruhé už to domácím vychází! Znovu se míče u rohového praporku ujal Jan Koudelka, parádně ho zakroutil na zadní tyč na hlavu SOLOMONA OMALEHO a ten ho hlavou uklidil mimo dosah brankáře Veselého.
     
    8
    Prostějov už podruhé předvedl rychlý kontr, Jurásek parádně vybojoval míč, vrhnul se s ním vpřed a dostal ho na Koudelku, který sice nevystřelil, ale bude z toho další roh.
     
    7
    Milan Lutonský se ve svém bývalém působišti hned chtěl ukázat, proběhl od vlastního vápna přes celé hřiště a z úhlu mířil na bližší tyč. Mucha byl ale připraven.
     
    6
    První roh na straně Prostějova zahrával Koudelka a okamžitě z toho bylo nebezpečí pro branku Líšně. Omale si naskočil na míč včas a dodal mu potřebnou faleš, chybělo pár desítek centimetrů, aby zasáhl svůj cíl.
     
    5
    Daniel Bialek je v základní sestavě poprvé od podzimního střetnutí v Hradci Králové, kde se srazil hlavou se svým brankářem Muchou a otřesený odjel rovnou do nemocnice. Právě proti Hradci se v úterý vrátil do hry jako náhradník, dnes už hraje hned od začátku.
     
    4
    První vzdušné souboje se stávají kořistí spíše hráčů Líšně, domácí pak o tyto míče musí bojovat a ztrácí tím síly.
     
    3
    Líšeň je při chuti, rychlonohý Silný pronikl do vápna a svým pasem po zemi rovnoběžně s brankovou čárou hledal spoluhráče. Branka už zela prázdnotou, ale nikdo si na volný míč nenaběhl.
     
    3
    Hra se rychle přelila před druhou branku a o první střelu na cíl se pokusil Jurásek, trefil však pouze boční síť Veselého branky.
     
    2
    Exekutorem rohového kopu se stal Marek Matocha, který sice našel hlavu svého spoluhráče, od ní se ale míč odrazil jen do zámezí.
     
    1
    Chvíli poté se snažila přejít do útoku i Líšeň, podařilo se to po pravé straně Paškovi, který když nic jiného, aspoň vybojoval roh.
     
    1
    Okamžitě po rozehrávce se David Jurásek rozeběhl na levém křídle a řekl si zřejmě po smluveném signálu o míč. Centr na něj sice mířil, ale byl velmi nepřesný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Vykopávat budou domácí hráči, jako první se míče dotkne hrot Tomáš Zlatohlávek.
     
    Kapitáni Martin Sus a Ondřej Ševčík si vyměnili pozdravy a klubové suvenýry, souboj o druhý flek tabulky může začít!
     
    Hráči Líšně v červeném už se pomalým krokem přitrousili na svou polovinu hřiště, chvíli po nich už na hřiště vbíhají domácí borci v tradiční modro-bílé kombinaci dresů.
     
    Právě Jan Šteigl se družně baví s osazenstvem prostějovské lavičky, zřejmě si zde za dobu svého působení utvořil velmi silné přátelské vztahy.
     
    Na straně hostí se dnes budou prohánět někteří borci, kteří ještě nedávno oblékali prostějovský dres. Třeba rychlík Milan Lutonský a tvrďák David Pašek, na šanci budou na lavičce čekat i ofenzivní záložník Jan Šteigl a hrot Martin Zikl.
     
    Úvodní sestavy:

    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl, Sus (C), Bialek, Zapletal – Omale, Kopřiva – Píchal, Koudelka, Jurásek – Zlatohlávek.
    Náhradníci: Bárta – Bala, Dittmer, Langer, Sečkář, Spáčil.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Bednář, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek, Silný, Málek, Matocha – Rolinek.
    Náhradníci: Vítek – Otrísal, Šteigl, Szotkowski, Reteno Elekana, Zikl, Fall.

    Rozhodčí: Dubravský – Hájek, Pfeifer.
     
    V rámci 2. nejvyšší fotbalové soutěže se Prostějovu Líšeň ještě nepodařilo porazit, měl k tomu k dispozici celkem 3 pokusy, naposledy to bylo letos v únoru v Brně, kde Hanáci vybojovali remízu 2:2. Jeden z gólu si připsal Martin Zikl, ten už ale od zimy hájí právě barvy Líšně. Doma ale 1. SK tápe, získal zde pouze čtvrtinu ze svých celkových 39 bodů! Na jaře z pěti pokusů vyhrál jedinkrát, třikrát odcházel poražen a v pěti zápasech inkasoval celkem 12 gólů! Za celou sezónu se stalo jen dvakrát, že by Hanáci doma nedostali gól, v obou těchto případech slavili výhru.

    To Líšeň naopak válí, na jaře venku prohrála jen jednou ve Vlašimi a z posledních 14 ligových zápasů to byla jediná porážka Brňanů! Příliš mnoho remízových výsledků ale Líšni nedovolilo, aby Hradec Králové výrazněji potrápila v boji o postup. V posledním vzájemném duelu se prosadil i Jaroslav Málek, který je s 12 zásahy spolu s chrudimským Ladislavem Mužíkem nejlepším ligovým kanonýrem. Hned devíti branek ale dosáhl z pokutového kopu.
     
    Ještě před startem jarní části ligy to vypadalo, že právě momentálně druhá Líšeň a třetí Prostějov budou pořádně šlapat na paty Votrokům z Hradce Králové a proženou je v honbě za postupem. Teď už se to tak reálné nezdá, protože Hanáci ztrácí už 13 bodů, Brňané se na lídra tabulky dívají s odstupem 10 bodů. Mezi dnešními soupeři ale nadále hoří bitva alespoň o druhé místo, a to by zřejmě před začátkem letošního ročníku druhé nejvyšší soutěže čekal málokdo. Pro oba celky by bylo druhé, ale ostatně i třetí místo obrovským úspěchem. Uvidíme, kdo ke stříbru bude mít po dnešním mači blíže.
     
    Vítejte v západním cípu Hané, na prostějovském Stadionu Za Místním nádražím bude totiž sehráno utkání 23. kola letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi domácím 1. SK Prostějov a hosty z SK Líšeň 2019.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Adam Kodet

    Branky: 9. Omale – 11. Matocha, 65. Zikl, 75. Málek

    Karty:   33. Kučera (LIS), 88. O. Ševčík (LIS)


    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl (89. Dittmer), Sus (C), Bialek, Zapletal (78. Straňák) – Omale, Kopřiva – Píchal, Koudelka (84. Spáčil), Jurásek – Zlatohlávek (89. Langer).
    Náhradníci: Bárta – Bala, Dittmer, Langer, Sečkář, Spáčil, Straňák.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Bednář, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek, Silný (46. Zikl), Málek (85. Šteigl), Matocha (90. Fall) – Rolinek (61. Reteno Elekana).
    Náhradníci: Vítek – Otrísal, Šteigl, Szotkowski, Reteno Elekana, Zikl, Fall.

    Rozhodčí: Dubravský – Hájek, Pfeifer
    thejrc.org