Hr. Králové – Dukla Praha 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Blansko 2:1 (kon.) | Chrudim – Třinec 0:2 (kon.)
Prostějov – Líšeň 1:3 (kon.) | Vyšehrad – Varnsdorf 1:2 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
1:3 (1:1)
SK Líšeň 2019
Sobota 08.05.2021, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Ještě před střídáním Líšně se po rohu k hlavičce dostal Dominik Straňák, krásně si našel míč a napálil ho do břevna!
     
    90
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Marek Matocha, přichází Lamine Fall.
     
    89
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Šimon Šmehyl, přichází Adam Dittmer.
     
    89
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Štěpán Langer.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ondřej Ševčík (SK Líšeň 2019).
     
    85
    Střelce poslední branky Málka střídá Jan Šteigl, který má určitě radost, že se proběhne po hřišti, které z minulých let velmi dobře zná.
     
    84
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Koudelka, přichází Jiří Spáčil.
     
    78
    Přichází střídání, Michala Zapletala nahrazuje novic v sestavě Dominik Straňák.
     
    75
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Následně ale Prostějov fauloval a z přímého kopu se Líšeň prosazuje! Rozehrávky se ujal nejlepší střelec soutěže JAROSLAV MÁLEK a udělal to neskutečně. Přes početnou zeď pravačkou zakroutil míč nechytatelně do horního vinglu a nedal gólmanovi šanci. A užil si i gólovou oslavu, kdy kličkoval před vlastními spoluhráči, kteří ho chtěli polapit a radovat se spolu s ním.
     
    65
    Líšeň právě vstřelila branku!
    A tlak Líšně nese své ovoce! Trenér Kalvoda měl zlatou ruku a střídající MARTIN ZIKL si parádně poradil s centrem Milana Lutonského z levé strany a míč uklidil mimo dosah Muchy do jeho protipohybu. Vedoucí branku Líšně tak zajistili dva bývalí prostějovští plejeři.
     
    63
    A hned z následného rohu snad ještě nebezpečnější situace! Ševčík se vyskytl v malém vápně před úplně odkrytou bránou, ale možná na tyto situace jako bek není tak zvyklý a nohou nezamířil tam, kam měl. Dvě obrovské neproměněné šance Brňanů v rychlém sledu!
     
    62
    Dobrá možnost přímého kopu pro Líšeň, které se ujal aktivní Málek. Jeho první pokus nevyšel, ale druhý centr už spadl přesně na nohu Matochy a ten měl na noze svůj druhý gól. Z blízkosti ale napálil jen brankáře Muchu, který možná ani neví, jak zasáhl.
     
    61
    Rolinek se dnes absolutně nedostal do hry a byl neviditelný. Místo něj přichází do hry Gabonec Guy Reteno Elekana.
     
    46
    Ke hře útočníka Silného měl trenér Kalvoda výhrady a tak do druhé půle místo něj vyběhl Martin Zikl, který ještě na jaře hrál právě za Prostějov.
     
    33
    Kučera zajel do Koudelky a vysloužil si za to kartu, což okamžitě rozvášnilo pár příznivců a členů realizačního týmu Líšně na tribuně.
     
    28
    Šance střídá šanci, zatím je toto utkání hodno souboje o druhé místo tabulky! Nevinně vyhlížející nízký centr lehoulince hlavou lízl Silný a přizvedl ho, na tuto změnu směru fantasticky zareagoval Mucha a levačkou v letu vyškrábl míč.
     
    26
    A další tutovka, kterou zařídil Koudelka! Po zisku okamžitě otočil hru do rychlého kontrataku, po zemi krásně našel Píchala v obrovské rychlosti, ale k němu se úplně na poslední chvíli vrátil Lutonský a ukopl mu míč z kopačky.
     
    25
    Proti Hradci neměl v první půli Prostějov kloudnou šanci, dnes už spálil minimálně tři! Koudelka prokličkoval obranou, vysunul Juráska a ten posílal míč před úplně odkrytou branku na Zlatohlávka. Jeho výběr místa ale znovu nebyl dobrý. Odražený míč si pak přehodil na levačku Koudelka a pálil po zemi k tyči, míč ale prolétl těsně kolem brankové konstrukce.
     
    23
    Bialek to ale zase zkusil centrem doprava a tentokrát už to málem vyšlo! Šmehyl proklouzl až do vápna, našel Píchala, ale ještě nebezpečnější byla dorážka Zlatohlávka! Gólman už byl na zemi, ale domácí hrot ho stejně nedokázal obstřelit.
     
    11
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Další nátlak ale Líšni vychází a Brňané srovnávají krok! Prostějovská defenzíva nezafungovala správně a po zmatku v pokutovém území nechala až příliš mnoho prostoru na manévrování pro MARKA MATOCHU. Ten nezazmatkoval, obtočil se kolem obránce, srovnal si míč na noze a zacílil přesně.
     
    9
    Prostějov právě vstřelil branku!
    A na podruhé už to domácím vychází! Znovu se míče u rohového praporku ujal Jan Koudelka, parádně ho zakroutil na zadní tyč na hlavu SOLOMONA OMALEHO a ten ho hlavou uklidil mimo dosah brankáře Veselého.
     
    6
    První roh na straně Prostějova zahrával Koudelka a okamžitě z toho bylo nebezpečí pro branku Líšně. Omale si naskočil na míč včas a dodal mu potřebnou faleš, chybělo pár desítek centimetrů, aby zasáhl svůj cíl.

    Adam Kodet

    Branky: 9. Omale – 11. Matocha, 65. Zikl, 75. Málek

    Karty:   33. Kučera (LIS), 88. O. Ševčík (LIS)


    1. SK Prostějov: Mucha – Šmehyl (89. Dittmer), Sus (C), Bialek, Zapletal (78. Straňák) – Omale, Kopřiva – Píchal, Koudelka (84. Spáčil), Jurásek – Zlatohlávek (89. Langer).
    Náhradníci: Bárta – Bala, Dittmer, Langer, Sečkář, Spáčil, Straňák.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Bednář, O. Ševčík (C), Lutonský – Kučera – Pašek, Silný (46. Zikl), Málek (85. Šteigl), Matocha (90. Fall) – Rolinek (61. Reteno Elekana).
    Náhradníci: Vítek – Otrísal, Šteigl, Szotkowski, Reteno Elekana, Zikl, Fall.

    Rozhodčí: Dubravský – Hájek, Pfeifer
    thejrc.org