Fulham – Burnley 0:2 (kon.)
konec
Fulham FC
0:2 (0:2)
Burnley FC
Pondělí 10.05.2021, 21:00 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Burnley poměrem 2:0. Druhý poločas tedy žádnou branku nepřinesl, domácí celek sice měl více ze hry, jenomže se horko, těžko probojovával do vyložených šancí. Jedna přeci jenom přišla, Anguissa ovšem trefil pouze horní brankovou konstrukci. Burnley si tak své dvoubrankové vedení ustrážil, což znamená, že Fulham se stává dalším jistým sestupujícím do nižší soutěže. (22:52:23)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 10:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Fulham je znovu na útočné polovině.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času, snaha domácích je dočista zoufalá. Nyní pro změnu odkopával Tarkowski, který se štěstím našel volného spoluhráče.
     
    90+1
    Fulham nyní zahrával standardní situaci, která nabídla centr směrem do pokutového území. Hostující celek se dokázal ubránit a míč poslal do bezpečí.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto, Fulham tak je blízko od pádu do nižší soutěže.
     
    86
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Ashley Barnes.
     
    85
    Míč se znovu snesl pouze do zámezí a na pořadu dne tak bylo další vhazování. Burnley ukázkově napadalo, jenomže nedovoleně si pomohl Brownhill.
     
    84
    Do akce se dostal také pomezní sudí, který si všiml ofsajdového postavení v podání hostujícího celku.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Mario Lemina (Fulham FC).
     
    83
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Fulham stále svého soupeře dost tlačí, jenomže Burnley předvádí skvělý výkon v defenzívě.
     
    82
    K rozehrávce se nakonec postavil křídelník Lookman, který to zkoušel stříleným centrem směrem do malého vápna, kde míč boxoval brankář Pope.
     
    81
    Nyní se rychlostně prodral na druhou stranu domácí Robinson, který nakonec po souboji s protihráčem skončil na zemi a Fulham má další standardku.
     
    80
    Na opačné straně si McNeil našel na levé straně prostor k centru do pokutového území, který si ovšem našel pouze domácí Andersen, jenž rozjel protiakci.
     
    79
    Ze druhé vlny se znovu do střelecké pozice dostal domácí Anguissa, kterému to nyní absolutně nesedlo a jeho rána se nakonec snesla výrazně vedle branky.
     
    78
    Burnley nyní aktivně napadalo rozehrávku soupeře a domácí tak museli hrát směrem dozadu. Přesto jsme sledovali nahrávku na osamoceného Leminu.
     
    77
    Pope se postaral o svůj další odkop od branky. Na opačné polovině se do vzdušného souboje dostával domácí Andersen, který prodlužoval pouze za sebe.

    David Suchý

    Branky: 35. A. Westwood (Vydra), 44. Wood (Brownhill)

    Karty:   40. Anguissa (FHM), 83. Lemina (FHM)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 10:6. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:10.
    Fulham FC: Aréola – Tete (54. Maja), J. Andersen (C), Adarabioyo (74. Loftus-Cheek), A. Robinson – Anguissa, Lemina – Cavaleiro, Decordova-Reid (67. Onomah), Lookman – A. Mitrović.
    Náhradníci: Rodák – Aina, Bryan, M. Hector, Carvalho, Maja, Loftus-Cheek, Ream, Onomah.

    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Brownhill, A. Westwood, Cork, McNeil – Vydra (67. Jay Rodriguez), Wood (86. A. Barnes).
    Náhradníci: Peacock-Farrell, Norris – A. Barnes, D. Stephens, Jay Rodriguez, Pieters, Gudmundsson, Dunne, Bardsley.

    Rozhodčí: Coote – Lennard, Hopton
    thejrc.org