W. Brémy – Leverkusen 0:0 (kon.) | Dortmund – RB Lipsko 3:2 (kon.) | Hoffenheim – Schalke 4:2 (kon.)
Wolfsburg – Union Berlín 3:0 (kon.) | Bayern – Mönchengladbach 6:0 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
3:2 (1:0)
RB Lipsko
Sobota 08.05.2021, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:13. (17:23:53)
     
    Je konec! Dortmund nakonec uhrál s Lipskem vítězství 3:2. Domácí celek se do vedení dostal hned z první šance. V 8. minutě otevřel skóre Marco Reus. Poté se hrálo o něco opatrněji. Až ve 38. minutě se do úniku dostal Jadon Sancho, ale svůj únik zakončil střelou do boční sítě. Krátce po změně stran navýšil vedení domácího mužstva Jadon Sancho. Lipsko však nesložilo zbraně. V 64. minutě se prosadi po rohovém kopu Lukas Klostermann. V 78. minutě pak po rychlém výpadu vyrovnal Dani Olmo. V samotném závěru vyšel domácím rychlý brejk, po kterém rozhodl svým druhým gólem Jadon Sancho.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Sabitzer ještě našel přihrávkou na hranici velkého vápna Daniho Olma, který pohotově zakončil levačkou, ale jeho rána skončila nad břevnem.
     
    90+2
    Haidara ostrým zákrokem zastavil Reuse a vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Domácí fotbalisté se nyní snaží hrát s míčem na kopačkách, ale Lipsko pokračuje ve vysokém napadání. Hosté ještě nechtějí složit zbraně.
     
    88
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí celek dost pravděpodobně rozhoduje o svém vítězství v dnešním souboji! JADON SANCHO nejprve patičkou uvolnil spoluhráče do vápna. Guerreiro poslal míč na malé vápno a Sancho už měl snadnou práci!
     
    87
    Willi Orban nakopl míč na polovinu Dortmundu, ale vysokou pobídku si pohlídal Akanji, který balón odhlavičkoval do autu. Vhazovat budou hosté.
     
    86
    Knauff bojoval o míč na pravé straně hrací plochy, jenže upadl po souboji s obráncem a podle rozhodčího se navíc jednalo o čistý zákrok.
     
    85
    Domácí celek zahrával rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, jenže tam na padající balón nedosáhl nikdo ve žlutém dresu.
     
    84
    Střídající Knauff se ihned po svém příchodu na trávník zapojil do ofenzivy Dortmundu. Jeho centr z pravé strany si s přehledem pohlídal Upamecano.
     
    83
    Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Lukas Klostermann, přichází Marcel Halstenberg.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Giovanni Reyna, přichází Ansgar Knauff.
     
    82
    Amadou Haidara táhl akci Lipska po levé straně. Rychlonohý fotbalista hostujícího celku chtěl odcentrovat, ale trefil jen prvního obránce ve žlutém.
     
    81
    Akanji odehrál míč z pokutového území a dobíhající Justin Kluivert jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Dortmund bude rozehrávat.
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a Lipsko pokračuje v ofenzivním přístupu k utkání. Hosté se stále tlačí do zakončení.
     
    78
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Lipsko ukázalo obrovskou sílu a dotahuje náskok Dortmundu. Hwang Hi-čchan si naběhl na přihrávku do pokutového území, místo zakončení přihrál pod sebe a DANI OLMO trefil odkrytou branku!
     
    77
    Domácí brankář poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře. Jeho pobídka skončila u obránce v červeném dresu. Lipsko se ihned tlačí vpřed.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 8. Reus (T. Hazard), 52. Sancho (Guerreiro), 88. Sancho (Guerreiro) – 64. Klostermann (Forsberg), 78. Olmo (Hwang Hi-čchan)

    Karty:   75. Hummels (DOR) – 90+2. Haidara (RBL)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:13.
    Borussia Dortmund: Hitz (46. Bürki) – Ł. Piszczek, Akanji, Hummels, Guerreiro – Can, Dahoud (61. Delaney) – Reyna (83. Knauff), Reus (C), Sancho – T. Hazard (73. Brandt).
    Náhradníci: Bürki – Brandt, Delaney, Knauff, Passlack, Meunier, N. Schulz, Reinier, Tigges.

    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (83. Halstenberg), Upamecano, Orban – Kampl (75. Laimer) – Henrichs (66. Mukiele), Olmo, Sabitzer (C), Angeliño (75. Haidara) – Hwang Hi-čchan, Forsberg (66. Kluivert).
    Náhradníci: Martínez – Haidara, Halstenberg, Kluivert, Konaté, Laimer, Y. Poulsen, Sörloth, Mukiele.

    Rozhodčí: Siebert – Koslowski, Seidel
    thejrc.org