Karviná – Slovácko 0:2 (kon.) | Č. Budějovice – Pardubice 2:0 (kon.) | Olomouc – Slavia 0:1 (kon.)
Sparta – Ostrava 3:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:1 (1:0)
FC Baník Ostrava
Neděle 09.05.2021, 19:30 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký večer z pražské Letné, kde se uskuteční důležitý zápas 31. kol mezi tradičními rivaly, Sparta přivítá Baník Ostrava.

    Sparťané mají souboj o druhé místo ve svých rukou, avšak jejich pozice není úplně komfortní a nesmí si dovolit ztrácet body, naopak pro Baník ještě žije matematická naděje na postup do evropských pohárů, také však potřebuje zvítězit a můžeme tak čekat zajímavý souboj, v němž remíza nic neřeší pro žádného z účastníků.
     
    AC Sparta Praha

    Sparta ve středu vypadla z domácího poháru po hladké prohře 0:3 se Slavií a jasným cílem Letenských je druhé místo v ligové soutěži. Na něj aktuálně ztrácí Sparta šest bodů, oproti Jablonci však má dva zápasy k dobru. Oba sehraje na domácím trávníku, ovšem jak dnešní zápas proti Baníku, tak středeční proti Viktorii Plzeň rozhodně nebudou jednoduché.

    Vyjma zmíněného pohárového souboje se suverénní Slavií Sparta hraje výborně na domácím trávníku, kde po příchodu Pavla Vrby vyhrála všech pět ligových zápasů, k tomu zde v poháru zdolala právě Baník 1:0 a Jablonec 4:1. Během těch pěti ligových výher tu Sparta navíc vstřelila neuvěřitelných dvacet branek.

    Sparťany ale trápí velká marodka, mimo hru jsou například oba Ladislavové Krejčí, Libor Kozák, Filip Souček, Andreas Vindheim nebo čerstvě Bořek Dočkal, jenž kvůli svalovému zranění nemohl nastoupit už do derby proti Slavii.
     
    FC Baník Ostrava

    Baník v zimě toužil bojovat o evropské poháry, pak však měl velmi bídné období od poloviny února do začátku dubna, kdy z pěti ligových zápasů porazil jen Příbram ze dna tabulky a vysněný boj o poháry se mu začal nenávratně vzdalovat.

    V posledních šesti kolech ale Baník zůstává neporažen (3-3-0), především v posledním zápase doma proti Zbrojovce Brno však Baník čekal určitě mnohem lepší výsledek než remízu 1:1 a ty dva body mu teď citelně chybí k tomu, aby ještě mohl pomýšlet na boj o páté místo, které může znamenat účast v kontinentálních soutěžích.

    Na trávnících soupeřů se Baníku po krátké zimní přestávce absolutně nedařilo, když z prvních sedmi ligových zápasů venku v roce 2021 získal jen tři body za remízy, plného zisku se dočkal až naposledy v Olomouci díky výhře 2:0.

    Hostům dnes bude chybět vykartovaný Gigli Ndefe, kvůli zranění pak je mimo hru od poloviny dubna Jan Juroška a ještě o měsíc déle José Mena.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, O. Čelůstka, Hancko, Polidar – Moberg Karlsson, Pavelka, Sáček, Dočkal (C), Hložek – Juliš.
    Náhradníci: Heča – Vitík, Matěj Hanousek, Trávník, Karabec, Novotný, Minčev.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman – Jánoš, Kaloč – de Azevedo, Tetour, D. Buchta – O. Šašinka.
    Náhradníci: Budinský – Sor, Kuzmanović, Sanneh, Zajíc, Holzer, Svozil.

    Rozhodčí: Lerch – Dresler, Šimáček.
     
    V Praze je po celý den krásné počasí, také trávník je výborně připraven a můžeme se těšit na atraktivní podívanou.
     
    Fotbalisté Baníku dorazili na trávník jako první, za potlesku diváků, kteří se na Letné objevují při ligovém zápase poprvé od září, už přicházejí také sparťané a po nich trojice rozhodčích v čele s Ondřejem Lerchem.
     
    Po zahajovacím losu si oba týmy mění strany, Sparta bude v prvním poločase útočit na branku směrem k Letenské pláni. Pražané nastoupí v tradičních rudých dresech, Baník v bílo-modré kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujala Sparta a je rozehráno!
     
    1
    První útočnou akci Baníku vedl po pravé straně Daniel Tetour, pak mu ale nevyšla přihrávka před branku.
     
    2
    Baník zůstal usazen na pravém křídle, sparťanská defenziva si ale poradila i s centrem Martina Filla, pak už je hostům pískán nedovolený prohřešek.
     
    3
    Jan Laštůvka se snažil vykopnout míč na Jiřího Fleišmana, před ním však balón skočil a přes hostujícího beka zamířil za postranní čáru, aut pro Spartu.
     
    3
    Centr Davida Moberga Karlssona sebral ze vzduchu brankář Laštůvka.
     
    5
    Fleišman se kolmicí po levém křídle pokusil vysunout de Azeveda, Brazilec však měl k míči daleko.
     
    6
    Hosté se faulem pokusili zastavit slibně se rozvíjející sparťanskou akci, to se jim nepovedlo a rozhodčí Lerch ponechal výhodu, Tomáš Wiesner však domácí snahu pokazil nepřesným centrem.
     
    7
    Jiří Fleišman se trochu zamotal do kliček u vlastní brankové čáře, na poslední chvíli se mu povedlo zamezit rohovému kopu.
     
    7
    Dvojitá snaha Davida Moberga Karlssona, nejdříve se prokličkoval do pokutového území, ke střele už se nedostal. To se mu povedlo o pár sekund později, v nadějné pozici ale přízemní ránu poslal výrazně vedle ostravské branky.
    7. Karlsson se probil ke střele těsně vedle tyče
     
    9
    Sparťané jsou rozestaveni na útočné polovině, Baníku se povedlo přerušit jejich kombinaci jen za cenu autového vhazování.
     
    10
    Fillův nákop po pravé straně hřiště mířil do území nikoho, míč doputoval až za brankovou čáru a odkopu se ujme Florin Nita.
     
    11
    Další útočná snaha Baníku končí záhy odmávaným ofsajdem Daniela Tetoura.
     
    12
    Adam Hložek si od levé postranní čáry navedl míč podél hranice pokutového území až na osu hřiště, pak jeho střela byla zablokována k Davidu Pavelkovi, jehož rána levačkou proletěla vedle ostravské branky. Jan Laštůvka skákal k tyči, zasahovat nakonec nemusel.
    12. Hložek se probíjel ke střele, Pavelka dorážel zase těsně vedle
     
    13
    Neúspěšná sparťanská akce po pravé straně hřiště, Jakub Pokorný sklepl míč k Janu Laštůvkovi.
     
    13
    de Azevedo na levém křídle adresoval příliš prudkou přihrávku Davidu Buchtovi, ten neměl nejmenší šanci dostihnout míč na hrací ploše.
     
    15
    Patriziu Stronatimu je pískán faul na Lukáše Juliše ve středu hřiště, z místa přestupku rozehrává Ondřej Čelůstka.
     
    16
    David Moberg Karlsson z pravé strany vnikl do pokutového území, pak přihrál Davidu Pavelkovi, ten byl důrazně bráněn a hosté jej ke střele nepustili.
     
    17
    Polidarův centr přeletěl Lukáše Juliše, sparťané se ještě na chvíli zmocnili odraženého míče, ten se však brzy stal kořistí hostujících fotbalistů.
     
    18
    Po nepříjemném střetu s někdejším spoluhráčem z Liberce Davidem Pavelkou se těžce zvedá ze země Jiří Fleišman, bude však v pořádku.
     
    20
    Jakubu Pokornému je pískán faul na středové čáře, Sparta se bude moci přesunout na útočnou polovinu.
     
    20
    Po Nitově výkopu se Lukáš Juliš pokusil vyhraným hlavičkovým soubojem posunout míč Karlssonovi, ten na něj však nedosáhl.
     
    21
    Po Hložkově přihrávce se Pavelkovi u hranice pokutového území nepovedl první dotyk, dostal se pod tlak a ke střele už jej hosté nepustili.
     
    22
    Neúspěšná sparťanská souhra u postranní čáry, po odrazu míče do zámezí bude vhazovat Martin Fillo.
     
    23
    Po Dočkalově zaváhání na vlastní polovině hostům nevyšla kombinace do pokutového území, Daniel Tetour mířil do protipohybu Davida Buchty.
     
    24
    Tentokrát hosté zachytili Pavelkovu přihrávku, Tomáš Wiesner však u postranní čáry nepustil Tetoura do rychlého brejku a ukopl mu míč do zámezí.
     
    25
    Martin Fillo vyvezl míč po pravé straně, narazil si jej s Carlosem de Azvedem, po ztrátě míče však přichází Fillův nedovolený zákrok na Michala Sáčka.
    26. Plavšič sleduje zápas z tribuny se založenýma rukama
     
    27
    Hosté důrazem obrali o míč Adama Hložka, Ondřej Šašinka se pak marně dožadoval odpískání faulu na svoji osobu při hrozícím ostravském brejku.
     
    29
    Baník se pokusil o kombinaci u rohu pokutového území, po zákroku Polidara na Filla rozhodčí Lerch ponechal hostům trochu pochybnou výhodu, vzápětí přišla ostravská ztráta míče.
     
    29
    Sparta rychle přenesla hru na ostravskou polovinu, Pavelkova rána z dálky proletěla nad ostravskou brankou a vzápětí přichází žlutá karta pro Polidara za zákrok na Filla.
    29. Pavelkova dalekonosná rána prosvištěla nad břevnem
     
    31
    Lukáš Juliš se narážečkou s Karlssonem v pokutovém území dostal za záda ostravských obránců, tváří v tvář Janu Laštůvkovi ale ostravského kapitána v brance neprostřelil!
     
    32
    Ondřej Šašinka u postranní čáry podkopl Tomáše Wiesnera, píská se proti Baníku.
     
    33
    Důrazný Šašinka se pokusil dostat pod tlak Ondřeje Čelůstku, ten byl nucen odehrát míč do zámezí.
     
    34
    David Moberg Karlsson si našel palebnou parketu u pokutového území Baníku, jeho střela je ale sražena k Janu Laštůvkovi.
     
    35
    Standardní situace pro Spartu, Dočkalův oblouček na levé křídlo se pokusil hlavou přihrát před branku Dávid Hancko, slovenskému obránci je však máván ofsajd.
     
    36
    Filip Kaloč napřáhl k pořádné ráně z dálky, mířila však přímo k Florinu Nitovi, ten jistě ukryl míč ve své náruči.
    36. První šance hostů, Kaloč pálil ze střední vzdálenosti
     
    37
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se ujímá vedení! DAVID MOBERG KARLSSON posunul míč na pravém křídle Bořku Dočkalovi, jeho střelu z úhlu brankář Laštůvka vyrazil jen zpět ke Švédovi, jenž dokázal prostřelit tři bránící ostravské fotbalisty a poprvé dnes rozvlnil síť!
    37. David Moberg Karlsson - 1:0
     
    38
    Sparta je při chuti, Bořek Dočkal se pokusil kolmicí rozběhnout Lukáše Juliše, ten však měl k míči dále než Jiří Fleišman.
     
    39
    Rozhodčí Lerch odpískal Kaločův faul v pokutovém území Sparty, Letenští bleskově rozehráli, Bořek Dočkal přenesl hru před branku Baníku a připravil obrovskou příležitost pro Lukáše Juliše, jehož střelu nadvakrát kryje Jan Laštůvka!
    39. Fauloval Kaloč, nebo byl faulovaný? Penalta podle sudího nikoliv
     
    40
    Centr Martina Filla doplachtil k brankáři Nitovi.
     
    40
    Po střetu s Michalem Sáčkem padl k zemi Daniel Tetour a píská se proti Spartě, což se nelíbí domácím příznivcům, neboť Karlsson měl před sebou volnou cestu k pokutovému území Baníku.
     
    41
    Rozhodčímu Lerchovi se nelíbilo chování ostravského trenéra Smetany, kterému přiběhl ústně domluvit.
     
    42
    Jan Laštůvka musel vyběhnout daleko ze své branky, aby byl po Dočkalově pasu u míče dříve než rozběhnutý David Moberg Karlsson.
     
    43
    Lukáše Juliše podkopl Daniel Tetour, Sparta rozehrává volný kop ve středu hřiště.
     
    44
    David Moberg Karlsson přihrávkou po pravém křídle vysunul do běhu Bořka Dočkala, jeho zpětný pas před branku hosté dokázali zablokovat.
     
    44
    Po faulu na Michala Sáčka bude Sparta zahrávat standardní situaci od postranní čáry.
     
    45
    Bořek Dočkal rozehrál nacvičeným signálem na pravé křídlo Tomášovi Wiesnerovi, ten se k centru nedostal.
     
    45
    O chvíli později Tomáš Wiesner prudce vypálil levačkou, Janu Laštůvkovi se povedlo míč zkrotit do svých rukavic.
    45. Dočkalovu ránu zblokoval Stronati, Wiesnerovu dorážku si Laštůvka pohlídal
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Rozhodčí Lerch k prvnímu poločasu nepotřeboval žádné nastavení a s uplynutím pětačtyřicáté minuty jej ukončil.

    Sparta vede nad Baníkem 1:0, když v tuhém boji s minimem vyložených příležitostí tu největší proměnil David Moberg Karlsson. Ten sám rozehrál gólovou akci přihrávkou na Bořka Dočkala, jehož střelu Jan Laštůvka vyrazil jen ke Karlssonovi a následovala úspěšná dorážka.
     
    Fotbalisté se vrací zpět na trávník a nezdá se, že by mělo dojít k nějaké změně v sestavách.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Skutečně se pokračuje v zahajovacích jedenáctkách na obou stranách.
     
    46
    Ostravští zaútočili po levé straně hřiště, Šašinkův centr je sražen na rohový kop.
     
    47
    Po Fleišmanově centru od praporku se do vzduchu zavěsil Jakub Pokorný, jeho hlavička proletěla kolem sparťanské branky.
    47. Šašinkova hlavička po rohovém kopu zamířila mimo bránu
     
    48
    Tentokrát Jiří Fleišman odcentroval ze hry, našel však jen bránící sparťany.
     
    49
    Po zákroku Polidara na Filla rozehrává Baník volný kop od postranní čáry.
     
    50
    Wiesnerův centr přeletěl Juliše i Hložka, de Azevedo pak odkopl míč do zámezí.
     
    51
    Ondřej Čelůstka se ve středu hřiště ukopl a z voleje nechtíc nasměroval míč za sebe, Wiesner pak pořádně dlouhou malou domů zahnal Florina Nitu až takřka k postranní čáře.
     
    51
    David Moberg Karlsson na pravém křídle vybojoval rohový kop pro Spartu.
     
    52
    S centrem Karlssona si hostující defenziva poradila, Švéd pak ale ještě mohl zakombinovat s Michalem Sáčkem, tomu se nepovedla přihrávka z pravého křídla před branku.
     
    54
    Lukáš Juliš při návratu do defenzivy stáhl rozběhnutého Adama Jánoše jen za cenu žluté karty.
     
    55
    Adam Jánoš si vyměnil míč s Fleišmanem, pak centr někdejšího sparťanského mládežníka zachytil Florin Nita.
     
    55
    Také hrotový útočník Baníku dostává žlutou kartu, Šašinka zezadu zatáhl Bořka Dočkala.za dres, zároveň do sparťanského kapitána vrazil.
     
    57
    Polidarův centr letěl do míst, kde nebyl nikdo v rudém. Pak se do odraženého míče opřel Tomáš Wiesner, jeho rána však byla nepřesná.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Ondřej Šašinka, přichází Tomáš Zajíc.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Tetour, přichází Nemanja Kuzmanović.
     
    58
    Po Tetourově faulu na Sáčka bude Sparta zahrávat standardní situaci na útočné polovině.
     
    59
    Po rozehrávce nakrátko se sparťané k centru nedostali, naopak Karlssonovu nepřesnou přihrávku vystihli hosté a neměli daleko k nadějnému protiútoku, Jánoš však byl zahnán k postranní čáře, pak jeho centr doletěl k Florinu Nitovi.
     
    61
    Karlssonovi se nepovedlo zpracovat Wiesnerovu přihrávku, míč se od střelce dosud jediné branky zápasu odrazil do zámezí a vhazovat může Jiří Fleišman.
     
    62
    Nepřesnost také v ostravské souhře, Kaločovu přihrávku do zámezí ocenili domácí příznivci potleskem.
     
    63
    Tentokrát chyběla přesnost na kopačkách domácích, ti měli zajímavě rozjetou akci, pokazili ji však hned dvěma nepovedenými přihrávkami.
     
    63
    Kuzmanoviće zahnal Polidar k rohovému praporku, srbskému fotbalistovi se povedlo vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    64
    Také další ostravský centr se stal kořistí Florina Nity, ten už dnes pochytal celou řadu nákopů před svoji branku.
     
    65
    Michal Sáček podnikl zajímavou útočnou akci, neměl však dostatek prostoru na zakončení, tak přiťukl míč Bořku Dočkalovi, ten ránu z první nasměroval vysoko nad ostravskou branku.
    65. Sáček přenechal míč Dočkalovi, tomu rána nevyšla
     
    65
    Baník právě vstřelil branku!
    Baníku se povedlo vyrovnat! Po akci na levé straně Carlos de Azevedo přihrál do pokutového území DAVIDU BUCHTOVI, jenž přesnou ránou nasměroval pod břevno Nitovy branky!
    65. David BUCHTA - 1:1
     
    67
    Sparta se pokusila o rychlou odpověď, rána Bořka Dočkala z dvaceti metrů však byla zablokována.
     
    68
    Po standardní situaci se míč odrážel po hlavách hráčů před ostravskou brankou, nakonec Stronati zahrál na rohový kop.
     
    68
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Juliš, přichází Adam Karabec.
     
    68
    Spartě vůbec nevyšla rozehrávka rohového kopu nakrátko, hostům se povedlo odehrát míč do zámezí.
     
    69
    Karabcův centr z levého křídla Jan Laštůvka vyrazil, zároveň je pískán faul na Jiřího Fleišmana.
     
    70
    Další sparťanská akce začala výborným uvolněním Karabce v roli takřka posledního hráče, pak se k centru na levém křídle dostal Polidar, překopl však nabíhajícího Adama Hložka.
     
    71
    Jiří Fleišman si prohlíží žlutou kartu za podražení Adama Karabce.
     
    72
    Po Karabcově kvalitním centru se k zakončení neprotlačil Adam Hložek, následovat bude rohový kop.
     
    73
    Také Bořek Dočkal přetaženým centrem hledal Adama Hložka, ten v záklonu nasměroval míč za branku.
     
    73
    Adam Hložek dostal obrovské množství prostoru na pravém křídle, střelu vnějším nártem však nasměroval jen do boční sítě.
     
    74
    Rozhodčí Lerch přiběhl k hloučku rozcvičujících se ostravských náhradníků a ukazuje žlutou kartu Jaroslavu Svozilovi.
     
    75
    Matěj Polidar u rohového praporku vybojoval roh v souboji s Jakubem Pokorným, byť se hosté velmi čílí proti tomuto rozhodnutí.
     
    76
    Po následném rohovém kopu se odraženého míče zmocnil brankář Laštůvka.
     
    77
    Fillo vysunul podél pravé postranní čáry Filipa Kaloče, tomu však míč odskočil za brankovou čáru.
     
    78
    Hosté teď zahráli míč do zámezí, neboť nejspíše křeče trápí Adama Jánoše.
     
    79
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se vrací do vedení! Kapitán BOŘEK DOČKAL potáhl míč po útočné polovině, využil srážky obou ostravských stoperů a běžel sám na brankáře Laštůvku, kterého dokázal elegantně přehodit!
    79. Bořek DOČKAL - 2:1
     
    80
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Jaroslav Svozil.
     
    80
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Dyjan Carlos de Azevedo, přichází Yira Sor.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Martin Minčev.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Michal Sáček, přichází Matěj Hanousek.
     
    82
    Hosté na levém křídle vybojovali rohový kop a jejich hlavičkáři míří před Florina Nitu.
     
    83
    Při ostravském rohu míč opustil hrací plochu už při letu do pokutového území.
     
    83
    Ondřej Čelůstka dostává žlutou kartu za sražení rozběhnutého Sora.
     
    84
    Fleišmanův centr vyrazil Florin Nita, rozhodčí Lerch pak rychle hru přerušil, neboť po bolestivé srážce hlavami zůstali na trávníku ležet Dávid Hancko a Jakub Pokorný.
     
    86
    Oba hráči budou v pořádku, krátce po uvedení míče zpět do hry se vrátí zpět na hřiště.
     
    87
    Útočná snaha Baníku u postranní čáry končí odpískáním nedovoleného zákroku hostů.
     
    88
    Sparta právě vstřelila branku!
    Na Letné se zdá být rozhodnuto! ADAM HLOŽEK dostal přihrávku od Bořka Dočkala, namířil si to mezi ostravské zadáky, dostal se před Jana Laštůvku, jehož prostřelil a potřetí rozvlnil síť ostravské branky!
    88. Adam HLOŽEK - 3:1
     
    89
    Adam Karabec se pokusil vysunout rozběhnutého Matěje Hanouska, k němu přihrávka nedorazila.
     
    90
    Yira Sor u sparťanského pokutového území tvrdě vrazil do Dávida Hancka, za což také dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Rozhodčí Lerch oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu za faul ve středu hřiště dostává také David Pavelka.
     
    90+2
    Baník se ještě jednou nastěhoval do pokutového území Sparty, po Pokorného autu je ale pískán hostující faul.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Pražská Sparta v utkání 31. kola poráží Baník Ostrava symbolicky 3:1, když klíčovým mužem byl domácí kapitán Bořek Dočkal. Ten vzal zápas za stavu 1:1 do svých rukou, když nejdříve využil srážky hostujících stoperů k samostatnému úniku, v němž vstřelil vítěznou branku a v závěru přihrál na pojišťující trefu Adamu Hložkovi.

    Skóre zápasu otevřel v prvním poločase David Moberg Karlsson, hosté vyrovnali v 65. minutě díky Davidu Buchtovi, další příležitost už ale neměli, pak už jen dvakrát inkasovali.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 21 – 3
    Střely na bránu: 7 – 2
    Střely mimo: 7 – 1
    Zablokované střely: 7 – 0

    Držení míče: 51% – 49%
    Rohové kopy: 4 – 2
    Ofsajdy: 1 – 1

    Fauly: 12 – 23
    Žluté karty: 4 – 4
    Červené karty: 0 – 0
     
    Sparta se v tabulce přiblížila druhému Jablonci na rozdíl tří bodů, navíc disponuje středeční dohrávkou s Viktorií Plzeň k dobru, v případě bodové shody hraje ve prospěch Sparty lepší skóre.

    Baník Ostrava zůstává osmý a po dnešku už je takřka bez šance na evropské poháry. (21:33:32)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 37. Moberg Karlsson, 79. Dočkal (Sáček), 88. Hložek (Dočkal) – 65. D. Buchta (de Azevedo)

    Karty:   29. Polidar (SPA), 54. Juliš (SPA), 83. O. Čelůstka (SPA), 90+1. Pavelka (SPA) – 55. O. Šašinka (OVA), 71. Fleišman (OVA), 74. Svozil (OVA), 90. Sor (OVA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:23.
    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, O. Čelůstka, Hancko, Polidar – Moberg Karlsson (82. Minčev), Pavelka, Sáček (82. Matěj Hanousek), Dočkal (C), Hložek – Juliš (68. Karabec).
    Náhradníci: Heča – Vitík, Matěj Hanousek, Trávník, Karabec, Novotný, Minčev.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka (C) – Fillo, J. Pokorný, Stronati, Fleišman – Jánoš (80. Svozil), Kaloč – de Azevedo (80. Sor), Tetour (58. Kuzmanović), D. Buchta – O. Šašinka (58. Zajíc).
    Náhradníci: Budinský – Sor, Kuzmanović, Sanneh, Zajíc, Holzer, Svozil.

    Rozhodčí: Lerch – Dresler, Šimáček
    thejrc.org