Slavia – Interobal Plzeň 2:4 (kon.)
konec
SK Slavia Praha
2:4 (1:2) Stav série: 0:2
SK Interobal Plzeň
Pondělí 10.05.2021, 20:15 • SH Eden • Play off 1. futsal ligy • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Pěkný večer z pražského Edenu. Dovolte mi, abych Vás pozval ke sledování utkání z nejvyšší futsalové české soutěže 1. FUTSAL ligy. Pondělní večer nabízí druhý zápas semifinálové série. Domácí SK Slavia Praha přivítá tým SK Interobal Plzeň.
     
    SK Slavia Praha


    Sešívaní futsalisté se představí na domácí palubovce téměř po dvou týdnech, kdy dokázali porazit ve čtvrtém čtvrtfinále Spartu, a následně v UNYP aréně dokonali postup do další fáze play-off. Jedním z hlavních faktorů série byl Marek Karpiak, který předváděl úchvatné výkony mezi třemi tyčemi. Nejproduktivnějším hráčem Slavie v play-off je Daniel, který však bude chybět po udělené červené kartě na konci prvního střetnutí. Pražané přišli do závěru ročníku o zkušeného Zdeňka Slámu.
     
    SK Interobal Plzeň

    Vítěz základní části přešel ve čtvrtfinále bez větších potíží přes Olympik Mělník. Středočeši kladli odpor pouze v prvním duelu série. Interobal tak má oproti Slavii výhodu, že zatím pošetřil síly, které sešívaní vydali v derby se Spartou. Plzeňané sází na produktivní reprezentační čtveřici Holý, Rešetár, Vnuk a Seidler. Marek Kopecký se ale může spolehnout i na slovenské reprezentanty Zdráhala, Ricka a Kozára.
     
    Úvodní zápas semifinálového klání překlopila na svou stranu Plzeň, která sice prohrávala po brance Matúše Ševčíka po první půli. Ve druhé však značně přidala a zásluhou branek Gabriela Ricka a Tomáše Vnuka získala zaslouženě první bod v sérii.
     
    Ohlasy před utkáním:

    Radim Záruba (hráč, SK Slavia Praha): „Danielovi se v play-off dařilo, má dobrou formu, je produktivní a umí přejít jeden na jednoho. Bude nám chybět, ale víme to dopředu a můžeme se na to připravit. Zapojíme víc hráčů z lavičky. Plzni nesmíme dávat tolik prostoru jako v prvním zápase, mají kvalitní hráče, kteří toho umí využít.“

    Tomáš Vnuk (hráč, SK Interobal Plzeň): „Určitě budeme chtít hrát to samé. Slavia nebude mít Daniela, takže se budeme zaměřovat zase na jiné hráče, které budeme chtít eliminovat. Je to pro nás výhoda, ale zase si nesmíme myslet, že bez něj budou poloviční. Musíme si hrát to naše, být aktivní a být lepším týmem.“

    zdroj:www.futsalliga.cz
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Křemen, Záruba, Homola (C), Jošt – Vaktor, Sita, Leovski, Ševčík, Ostrák, Hruška, Plíšek, Trajhan

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Holý, Seidler, Vnuk, Rešetár (C) – Kozár, Rick, Zdráhal, Štrajt, Buchta, Künstner, Havel

    Rozhodčí: Chládek – Melničuk, Lafek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme do utkání! Rozehrávky se ujali domácí futsalisté, kteří se pokusili dostat do první šance. Homolova přihrávka do předbrankového prostoru byla zblokována.
     
    1
    Na druhé straně se do rychlého kontru pustil Tomáš Vnuk. Jan Křemen si odvedl obranné povinnosti na jedničku.
     
    2
    Po několka nepřehledných situacích střílel Michal Seidler. Marek Karpiak si našel výhled na balon a vyrazil do bezpečí.
     
    3
    Dominik Ostrák pod tlakem hostujících hráčů nedokázal zpracovat. Rozehrávat další akci tak mohl Tomáš Vnuk. Slavia si ale s následným útokem poradila.
     
    3
    Matúš Ševčík, který na začátku sezony ještě působil v dresu Interobalu, se vydal do rychlého přečíslení. Křemen po přesné přihrávce mohl zakončovat. Branku Ondřeje Vahaly ale přestřelil.
     
    4
    Martin Zdráhal se uvolnil na levé straně a tvrdou ranou orazítkoval břevno! Marek Karpiak se za balonem pouze ohlédl.
     
    5
    Domácí drželi delší časový úsek míč na svých futsalkách. Do obranného bloku plzeňského celku se ale nedokázali dostat. Na druhou stranu může zamířit opět Tomáš Vnuk.
     
    6
    Martin Zdráhal byl v blízkosti pokutového území faulován Ševčíkem. První akumulovaný faul zápasu zapisuje domácí Slavia.
     
    7
    Tomáš Vnuk se pokusil po narážečce svižně zakončit. Obrana Slavie dokázala proti střele vystoupit. Ani Slavia však nebyla následně příliš úspěšná. Jošt byl ubráněn Rešetárem.
     
    7
    Lukáš Rešetár se ukázal jako správný kapitán, když padl do střely Homoly. Pěkný byl volej Křemena, který následoval. Vahala byl připraven.
     
    8
    Podobná situace i na opačné straně palubovky. Michal Holý se již hotovil ke křižné střele. Homola ale dokázal skluzem zablokovat.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Zdráhal (SK Interobal Plzeň).
     
    8
    Michal Holý si našel míč po rohovém kopu Vnuka. Hlavičkové zakončení zamířilo vedle Karpiakovy branky.
     
    9
    Povedený presink předvedli slávisté, kteří po nepřesné rozehrávce Interobalu získali míč. Poměřně rychle ale o něj také přišli. Plzeň zatím točí sedm hráčů, v podstatě sedm reprezentantů.
     
    10
    Za Slavii na palubovce i Zdeněk Sita. Skórovat mohli ale hosté! Slávisté zaspali při střídání a zakončoval Seidler. Karpiak na dvakrát s vypětím všech sil vytlačil balon do zámezí.
     
    11
    Další střela z levé strany od Martina Zdráhala. Karpiak si připsal úspěšný zákrok. Na opačné straně neuspěl Leovski s Joštem.
     
    12
    Tomáš Vnuk se dostával do zajímavé pozice! S obranným zákrokem ale přispěchal Jan Křemen, který dokázal produktivního hráče o hrací předmět připravit.
     
    13
    Další dvě šance pro hosty. Nejprve Rick nedosáhl na rohový kop Ricka. Následně mířil sám na Karpiaka Zdráhal. Slovenský souboj vyzněl lépe pro brankáře Slavie.
     
    13
    Slavia právě vstřelila branku!
    Udeřilo ale na druhé straně. Interobal nerozehrál přesně a balon se dostal k Zárubovi, který připravil perfektní palebnou pozici pro DAVIDA JOŠTA. Nejlepší střelec základní části se neunáhlil a křižnou střelou propálil Vahalu – 1:0. Asistence: Radim Záruba.
    13. DAVID JOŠT - 1:0
     
    14
    Trochu paradoxně je to první kanadský bod pro Davida Jošta v play-off, což je po brankových žních v první části sezony trochu překvapivé.
     
    Oddechový čas pro hosty. Marek Kopecký si potřebuje se svými svěřenci pohovořit o aktuálním průběhu střetnutí.
     
    15
    Sita neubránil soupeře a zasahovat opět musel Karpiak, který vytasil zajímavý zásah rukou. Rohový kop plzeňská družina nevyužila.
     
    16
    Plzeň se opět začíná osmělovat. Slavia musí při obranné fázi přepínat do mnohem rychlejšího módu.
     
    17
    Náznak velké šance pro domácí Slavii. Křemen odebral míč jednomu z hostujících hráčů a snažil se ho doručit Zárubovi, který ale nestihl na pas zareagovat.
     
    18
    David Jošt neudržel na uzdě Tomáše Vnuka a musel ho zastavit za cenu nedovoleného zákroku, již třetího pro domácí tým. O malou chvíli později vypálil ze střední vzdálenosti vyběhnuvší brankář Vahala těsně nad.
     
    19
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Tak tohle se domácím nepovedlo. Ševčík s Joštem ztratili míč na útočné polovině a přišel trest. Přečíslení sehráli hosté naprosto precizně a na konci celé akce neomylně zakončoval TOMÁŠ VNUK – 1:1. Asistence: Michal Holý.
    19. TOMÁŠ VNUK - 1:1
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    20
    Začíná poslední minuta prvního poločasu. Zatím v každém duelu Slavie v play-off padla na samém konci prvního poločasu branka.
     
    20
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK se prosazuje tečí v předbrankovém prostoru. Sešívaná strana sice reklamovala hru rukou, ale branka je uznána. Asistence: Michal Holý.
    20. TOMÁŠ VNUK - 1:2
     
    20
    První poločas skončil.
     
    Hosté se tedy ujali v závěru prvního poločasu vedení. Rozhodčí zjevně na situaci dobře neviděli, a také proto vstřelenou branku uznali. Druhý poločas tak bude velice zajímavý a začně přibližně ve 20:05.
     
    21
    Začal druhý poločas.
     
    21
    Michal Holý se snažil zasáhnout balon vysokou nohou. V blízkosti byl ale David Jošt. Rozhodčí tak odpískali první akumulovaný faul druhého poločasu.
     
    22
    Jan Křemen se dostal pod tlak Tomáše Vnuka, který se dostal k míči a prověřil Marka Karpiaka. Skvělý zákrok brankáře domácího celku.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Radim Záruba (SK Slavia Praha), který tak přijde o třetí duel semifinálové série.
     
    22
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Velký zmatek před domácí brankou využili ke třetí trefě hostující hráči. Seidlerův pokus se ještě do branky nedostal. LUKÁŠ REŠETÁR již byl úspěšnější a Plzeň vede o dvě branky – 1:3. Bez asistence.
    22. LUKÁŠ REŠETÁR - 1:3
     
    23
    Žlutou kartu dostává Michal Seidler (SK Interobal Plzeň).
     
    24
    Slavia předvedla zajímavou pasáž s míčem na svých futsalkách. Do zakončení se hned ve dvou případech dostal Filip Vaktor, ani jednou ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    25
    Gabriel Rick téměř přišel o míč při plzeňské rozehrávce. Homola se ale nakonec k balonu nedostal.
     
    26
    Na vlastní polovině byl faulován Radim Záruba. Druhý akumulovaný faul pro Interobal.
     
    27
    Tomáš Vnuk se dostal do rychlého kontru, který se snažil vyšperkovat kličkou. Marek Karpiak si na hranici faul dokázal poradit.
     
    27
    Jan Křemen se dostal do potíží, které ale dokázal zdárně vyřešit. Byl totiž faulován Michalem Seidlerem, třetí akumulovaný faul pro Interobal.
     
    28
    I sešívaní futsalisté hrají na hranici nedovoleného zákroku. Zatím si ale připsali vinou faulu Záruby jeden jediný. Slavia se snaží dostat do blízkosti Vahalovy branky.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Filip Vaktor (SK Slavia Praha).
     
    30
    Jan Homola se snažil prosadit ze střední vzdálenosti. David Jošt se pokusil míč tečovat, ten však skončil mimo branku.
     
    31
    Tak to byla nečekaná střela Radima Záruby, která prošla až k Vahalovi. Český reprezentační brankář předvedl parádní reflex a míč vyrazil.
     
    32
    Tomáš Vnuk si příliš dlouho hrál s míčem u vlastního brankoviště, až ho David Jošt vybojoval pro své barvy. Následně se do míče parádně opřel Jan Homola a z voleje orazítkoval tyč!
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    32
    Dominik Ostrák obešel svého soupeře a zamířil směrem k Vahalovi, kterého překonal. Na brankové čáře ale zaskočil Gabriel Rick.
     
    33
    Na druhé straně vypálil z pravé strany Michal Seidler. Marek Karpiak na poslední chvíli míč vytlačil nad branku.
     
    33
    Kapitán hostů Lukáš Rešetár si navedl míč na osu hřiště a prověřil Karpiaka, který vytáhl míč na rohový kop.
     
    34
    David Jošt se nečekaně objevil ve velké příležitosti, kterou ale vytáhl dalším zákrokem Ondřej Vahala!
     
    35
    Jan Homola si zpracoval míč nechtěně rukou a domácí tým tak zapisuje druhý akumulovaný faul.
     
    36
    Hraje se v obrovském tempu. Delší nákop na Zdráhala skončil nedovoleným zákrokem plzeňského futsalisty.
     
    37
    Slavia právě vstřelila branku!
    Nyní to již domácím vyšlo. RADIM ZÁRUBA se dostal k míči a propálil střelou na zadní tyč brankáře Vahalu – 2:3. Asistence: Jan Křemen.
    37. RADIM ZÁRUBA - 2:3
     
    38
    Jan Homola vybojoval míč na útočné polovině a svižně vypálil Leovski. Střela skončila vedle branky.
     
    39
    Slavia navyšuje tlak a brankář Vahalu musel vytahovat další obrovskou šanci domácích. Jan Homola namířil své zakončení pouze do plzeňského gólmana.
     
    39
    Hostující celek zapisuje pátý akumulovaný faul.
     
    39
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Máme tu zkompletovaný hattrick. TOMÁŠ VNUK se dostal do úniku a přízemní střelou překonal Karpiaka – 2:4. Asistence: Michal Holý.
    39. TOMÁŠ VNUK - 2:4
     
    40
    Matúš Ševčík nedokázal zavřít zadní tyč a Slavia tak další náznak příležitosti nevyužila. Následná střela Záruby zamířila taktéž mimo.
     
    Konec zápasu.
     
    Parádní utkání je za námi! Slavia sice vedla, hosté ale utkání otočili a berou druhý bod v sérii. Hattrickem se uvedl Tomáš Vnuk. První zásah v play-off zapsal sešívaný střelec David Jošt. (21:44:22)

    Martin Kamenik

    Branky: 13. Jošt (Záruba), 37. Záruba (Křemen) – 19. Vnuk (Holý), 20. Vnuk (Holý), 22. Rešetár, 39. Vnuk (Holý)

    Karty:   22. Záruba (SLA), 29. Vaktor (SLA) – 8. Zdráhal (PLZ), 23. Seidler (PLZ)


    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Křemen, Záruba, Homola (C), Jošt – Vaktor, Sita, Leovski, Ševčík, Ostrák, Hruška, Plíšek, Trajhan
    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Holý, Seidler, Vnuk, Rešetár (C) – Kozár, Rick, Zdráhal, Štrajt, Buchta, Künstner, Havel

    Rozhodčí: Chládek – Melničuk, Lafek
    Slavia 0 3 Interobal Plzeň
    #1 Středa 05.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Slavia 2:1
    #2 Pondělí 10.05.2021 • 20:15
    Slavia - Interobal Plzeň 2:4
    #3 Středa 12.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Slavia 5:1
    thejrc.org