Sevilla – Valencia 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Getafe 1:0 (kon.) | Huesca – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Atlético – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:1 (2:0)
Real Sociedad San Sebastian
Středa 12.05.2021, 22:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z dnešního večera je to vše. Sledovali jsme poměrně atraktivní fotbal s velkým množstvím šancí, nejdůležitější však pro tento moment je, že Atlético vyhrálo 2:1.

    Mějte se krásně, přeji vám pohodový konec pracovního týdne, středoškolákům úspěšně složené maturity, vysokoškolákům pak neměně úspěšně složené zkoušky a někdy příště se budu u španělského fotbalu těšit opět na počtenou! Dobrou noc a carpe diem! (00:01:31)
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.
     
    Hodně teoreticky může Atlético slavit titul už kolo před koncem. To by nesměl jeho madridský rival v Granadě ve čtvrtek vyhrát. Za předpokladu, že by to El Pupas v Osasuně ubojovali za tři body, tak by do Valladolidu mohli jet tak trochu na výlet. Sociedad naopak může přeskočit Betis, na jeden bod se může přiblížit i Villareal a závěr španělské ligy tak bude ještě pořádně napínavý na všech frontách. Jak na titulové, tak na pohárové a samozřejmě i sestupové.
     
    Atlético to nakonec ubojovalo a může slavit tři body, i když to ve druhé půli mělo hodně nahnuté. Jak je trochu zvykem domácích, do druhého poločasu vstupovali s vedením 2:0 hodně defenzivně a spoléhali na brejky, což jim prakticky až do 80. minuty vycházelo a Sociedad se v koncovce poměrně trápil. Zlom však přišel v momentě, kdy měl Portugués velkou šanci, která skončila na tyči a od té doby hosté velmi zle zatápěli. V 83. minutě navíc po rohu skóroval nikým nehlídaný Igor Zubeldia a závěr sliboval pořádné drama. Domácí už to však odbránili, v tříminutovém nastavení si to zkušeně pohlídali a po výhře 2:1 jsou titulu zase o jedno kolo blíže!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední minuta nastavení. Další dalekonosný nákop od Oblaka, navíc si domácí vybojovali vhazování. Tohle už pravděpodobně zvládnou a budou moct slavit důležité tři body.
     
    90+2
    Téměř půlka nastavení pryč a domácí dokážou dlouhé nákopy z obranné poloviny San Sebastianu dobře bránit. Navíc je tu útočný faul Portuguése a čas běží dále.
     
    90+1
    Na startu tříminutového nastavení zahrál rukou nešikově Bautista a počítá se to jako nedovolený způsob, tudíž je to zisk míče pro Atlético. Diego Simeone na lavičce El Pupas ukazuje jasně: nakopněte to dopředu.
     
    90
    Portugués šel do souboje s Felipem a hosté reklamovali šlapák, sám hostující plejer si chvíli poležel, ale pokračoval hned dál, stejně tak jako hra.
     
    90
    Uvidíme, kolik se rozhodne nastavit sudí Cuadra, který dnes odřídil zápas bez sebemenších problémů. Tedy aspoň zatím.
     
    89
    Hosté již hrají vabank. Nadále pokračují v kombinaci, avšak stále bez kýženého srovnání. I bod by měl pro ně v kontextu nepovedeného vstupu do zápasu cenu zlata, jak se říká.
     
    88
    Koke si došel u postranní lajny poblíž rohového praporku pro faul, navíc na obranné polovině. To se domácím hodí, do konce zápasu zbývá málo času, navíc musíme vzít v potaz i to, že se prakticky vůbec nepřerušovalo.
     
    85
    Tlak Sociedadu neustává a pokračuje. Atlético může mít problémy tohle zvládnout, ve druhém poločase totiž zvolilo až příliš velkou pasivitu.
     
    83
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Za poslední minuty je to pro hosty odměna a ještě to bude napínavé! Další z rohových kopů propadl mezi všemi obránci až na malé vápno, kde byl připraven IGOR ZUBELDIA. Toho nerozhodil ani odraz od jeho nohy a pohotově zametl míč za Oblakova záda, který toho s tím moc dělat nemohl – 2:1! Asistence: Martin Merquelanz.
     
    81
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Luis Suárez, přichází Renan Lodi.

    I druhý střelec jedné branky v dnešním zápase, Luis Suárez, má dnes dohráno. Předvedl však velmi dobrý výkon.
     
    80
    Na druhé straně však měli domácí velké štěstí! Za obranu si totiž naběhl Portugués a dostal se do zakončení z pravé strany, křížem ale napálil jenom zadní štangli domácí branky. Odražený míč pak šikovně srazil zpátky do vápna a Merquelanz celou akci zavíral dorážkou, kterou však namířil vysoko nad! Zřejmě největší šance Sociedadu v zápase.
     
    77
    Ubránit se jim ale nepovedlo náběh Suáreze, který si pohlídal ofsajdovou hranu a po kolmici za obranu byl rázem sám před Remirem, s obránci na zádech. Možná i lehce zaškobrtl, přesto se dostal ke střele, která ale skončila nad brankou! Jednalo se o jeho pátou střelu v dnešním duelu.
     
    76
    Další útok do otevřené obrany obstaral z velké části střídající Félix, který si poradil s napadajícími obránci a měl před sebou otevřený prostor. Situaci ale řešil nahrávkou na obsazené spoluhráče, což se povedlo hostům ubránit.

    Tomáš Kalas

    Branky: 16. Carrasco (M. Llorente), 28. Á. Correa (L. Suárez) – 83. Zubeldia (Merquelanz)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:15.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Felipe, Hermoso – M. Llorente, Koke, Saúl (73. Kondogbia), Carrasco – Á. Correa (73. Félix), L. Suárez (81. Lodi).
    Náhradníci: Grbić – Vitolo, M. Dembélé, Kondogbia, J. Giménez, Lodi, Félix, Torreira, Vrsaljko, H. Herrera.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Zaldúa, A. Elustondo (69. Zubeldia), Sagnan (59. J. Pacheco), Monreal (59. Roberto López) – Barrenetxea, Zubimendi, Guridi, Oyarzabal (69. Merquelanz) – Portugués, Isak (46. Bautista).
    Náhradníci: Moyà – Le Normand, Merquelanz, Roberto López, Bautista, Illarramendi, D. Silva, Guevara, Gorosabel, Zubeldia, J. Pacheco, Januzaj.

    Rozhodčí: Cuadra – Alberola, Cerdán
    thejrc.org