Sevilla – Valencia 1:0 (kon.) | Celta Vigo – Getafe 1:0 (kon.) | Huesca – Ath. Bilbao 1:0 (kon.)
Atlético – Real Sociedad 2:1 (kon.)
konec
Celta de Vigo
1:0 (1:0)
Getafe CF
Středa 12.05.2021, 20:00 • Abanca-Balaídos (Vigo) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:01:01)
     
    Celta Vigo v rámci 36. kola porazila Getafe nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 a zůstala v boji o evropské poháry.

    Domácí vstřelili vítězný gól v prvním poločase, konkrétně ve 24. minutě. Centr z pravé strany prodloužil Mina na Nolita a čtyřiatřicetiletý španělský fotbalista prostřelil Soriu mezi nohama. Hosté bojovali a po většinu střetnutí byli aktivnějším týmem, ale čisté konto Villarovi zrušit nedokázali. Největší šanci hostů měl na sklonku první půle Rodríguez, s jeho technickou střelou si ovšem gólman poradil.

    Svěřenci kouče Coudeta si pojistili osmé místo a sedmému Villarrealu se přiblížili na dva body. Pokud by jej ve zbývajících dvou kolech dokázali přeskočit, zúčastnili by se příští rok nově vzniklé Evropské konferenční ligy. Getafe je šestnácté, náskok na osmnáctou Huescu čítá čtyři body.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:18.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Poslední možnost srovnat měli hosté z přímého kopu. Exekuce volného přímého kopu se chopil Carles Aleñá, Nemanja Maksimović v záklonu hlavičkoval vysoko nad.
     
    90+3
    Frustrace hráčů Getafe je velká. Poté, co balón opustil hrací plochu, Mathias Olivera nesmyslně strčil do Denise Suáreze, jenž si nenechal nic líbit a také protihráče pošťouchl. Oba aktéři souboje obdrželi kartu žluté barvy.
     
    90+2
    Vyrovnáním pohrdl Ángel Rodríguez. S balónem doběhl až do vnitra šestnáctky. Střílel na přední tyč, avšak rozvlnil pouze boční síť.
     
    90+1
    V úvodu nastaveného času inkasoval žlutou kartu další hostující fotbalista, a sice Chema. Sám nefauloval, ale po zákroku na svou osobu si neodpustil ostřejší slova směrem k rozhodčímu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Taktický faul provedl Carlos Domínguez skvěle. Vyrobil ho jen pár metrů za polovinou hřiště a navíc takovým způsobem, že vyvázl bez žlutého kartónku.
     
    88
    Třicet metrů běžel Kevin Vázquez s balónem na kopačce. V pádu nakonec zvládl přenést hru doleva na Caricola, který hru pozdržel zpětným pasem.
     
    87
    Denis Suárez si všiml vyběhnuvšího Sorii a zkusil jej přehodit z dobrých třiceti metrů. Hostující gólman měl štěstí, míč proletěl těsně vedle pravé tyčky.
     
    86
    Levačkou poslal hrací předmět do vnitra pokutového území Mathias Olivera. Nejvýše se vyšponoval do vzduchu Hugo Mallo, míč poslal mimo velké vápno.
     
    85
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Nemanja Maksimović. Vložil tělo před Vázqueze a kulatý nesmysl nechal dokutálet mimo hrací plochu. Soria bude odkopávat.
     
    84
    Těsně za hranicí šestnáctky zpracoval balón Jordan Holsgrove. Místo očekávaného zakončení ještě hledal uličkou Aspase, k němu balón nepustil Chema.
     
    83
    Nedorozumění mezi Augustem Solarim a Denisem Suárezem vedlo ke ztrátě míče. Druhý jmenovaný očekával nahrávku do nohy, avšak dostal ji do běhu.
     
    82
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Santiago Mina, přichází Hugo Mallo.
     
    81
    Na hráčích v tmavě modrých dresech je viditelná frustrace. Podruhé v krátkém časovém sledu chtěli odpískání pokutového kopu ve svůj prospěch, opět bez úspěchu.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka. Celta i nadále drží těsný náskok a tři body by ji ještě udrželi v boji o pohárovou Evropu. Getafe by naopak v případě porážky zůstalo těsně nad sestupovým pásmem.

    Milan Huppert

    Branky: 24. Nolito (S. Mina)

    Karty:   90+3. Denis Suárez (CVG) – 67. Damián Suárez (GET), 90+1. Chema (GET), 90+3. Olivera (GET)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 1:5. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:18.
    Celta de Vigo: Villar – K. Vázquez, Aidoo, Domínguez, Caricol – Beltrán – Méndez (69. Holsgrove), Denis Suárez, Nolito (69. Solari) – Aspas (C), S. Mina (82. Mallo).
    Náhradníci: Sequeira – Baeza, Holsgrove, Juncà, Mallo, Solari, Sotelo, G. Alonso.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam (C), Chema, Olivera – Iglesias (60. Kubo), Nemanja Maksimović, Aleñá, Cucurella – Ünal (60. Jaime Mata), Ángel Rodríguez.
    Náhradníci: Yáñez – Abdulai, Koffi, Arambarri, Cabaco, Etxeita, Chakla, Josete, Kubo, Jaime Mata, Nyom.

    Rozhodčí: Melero – Martínez, Alcoba
    bahis siteleri