Cagliari – Fiorentina 0:0 (kon.) | Atalanta BC – Benevento 2:0 (kon.) | Bologna – Janov 0:2 (kon.)
Inter – AS Řím 3:1 (kon.) | Lazio – Parma 1:0 (kon.) | Sampdoria – Spezia 2:2 (kon.)
Sassuolo – Juventus 1:3 (kon.) | Turín – AC Milán 0:7 (kon.)
konec
Cagliari Calcio
0:0 (0:0)
ACF Fiorentina
Středa 12.05.2021, 18:30 • Sardegna Arena • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí bezbrankovou remízou. Ani druhý poločas neměl s hezkým fotbalem zrovna moc společného, znovu jsme sledovali celou řadu osobních soubojů. Za celé utkání jsme se tedy branky nedočkali, navíc jsme neviděli ani jednu vyloženou šanci, což se opravdu moc často nestává. I proto se jedná o zaslouženou dělbu bodů, taktický výkon obou celků nakonec dospěl k bodové dělbě. (20:20:17)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:10.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Posléze na pas na pravou stranu dokázal naběhnout Deiola, který odcentroval na hruď Pedra, kterého za sebe nepustil pozorný Pezzella.
     
    90+1
    Cagliari se nyní s míčem dostalo na druhou stranu, kde ovšem směrem dozadu zafungoval Biraghi.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
    88. Cerri se málem protlačil do zakončení.
     
    88
    Do konce tohoto zápasu nezbývá zrovna moc času. Nyní se do zakončení prodíral domácí Cerri, kterého na poslední chvíli zastavil jeden z protihráčů.
     
    86
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Babis Lykogiannis, přichází Alberto Cerri.
     
    85
    S míčem se na druhou stranu posléze jednoduše dostal domácí Ceppitelli, který nakonec vyprodukoval zpětnou nahrávku na Nándeze, který podržel míč.
     
    84
    Terracciano si dával s odkopem od své branky načas. Na opačné straně se pokoušel najít kolegu Bonaventuru, kterého ale předskočil Nainggolan.
     
    83
    Prudký pas se poté snášel na levou stranu hrací plochy, kam si nabíhal hostující Biraghi, před kterým se nejvýše do vzduchu dostal Deiola.
     
    82
    Na pořadu dne bylo vhazování z pravé strany. Milenković si nakonec vybral kolegu Venutiho, který ovšem v souboji narazil do obránce Lykogiannise.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Dost možná se žádné branky nedočkáme, zároveň čekáme na první vyloženou šanci.
     
    80
    Zpětná nahrávka poté putovala znovu na kopačku brankáře Cragna, který měl hodně času na rozehrávku, navíc to znovu zkoušel nakrátko po zemi.
     
    79
    Po delší době se k míči dostal také domácí brankář Cragno, který rozehrál výhozem nakrátko na volného Deiolu, jenž se vydal na druhou stranu.
     
    77
    Po dalším nedovoleném zákroku mohl znovu odkopávat hostující brankář Terracciano. Jeho odkop se snášel na Callejóna, před kterým zakročil Godín.
     
    76
    Fiorentině se nakonec povedlo vybojovat autové vhazování z levé strany. Obránce Igor to zkoušel nabídkou na Biraghiho, který prodlužoval za sebe.
     
    75
    Nyní od své branky mohl vykopávat hostující brankář Terracciano, kterému se povedlo odehrát míč na druhou stranu, kde se nacházel Amrabat.

    David Suchý

    Branky:

    Karty:   35. Lykogiannis (CAG) – 27. Pulgar (FIO), 67. M. Cáceres (FIO)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:0. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 19:10.
    Cagliari Calcio: Cragno – Zappa (46. Carboni), Ceppitelli, Godín, Lykogiannis (86. Cerri) – Nández, Marin (70. Deiola), Duncan, João Pedro (C) – Nainggolan – Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Vicario – Tramoni, Tripaldelli, Deiola, Cerri, Asamoah, Carboni, Klavan, Rugani, Simeone.

    ACF Fiorentina: Drągowski (46. Terracciano) – Milenković, Pezzella (C), Igor – M. Cáceres (71. Venuti), Bonaventura (71. Callejón), Pulgar, S. Amrabat, Biraghi – Kouamé (63. Castrovilli), Vlahović.
    Náhradníci: Terracciano – Callejón, A. Barreca, Martínez, Kokorin, Malcuit, Castrovilli, Eysseric, Olivera, Ribéry, Montiel, Venuti.
    thejrc.org