Washington – Boston 2:1 (kon.) | Winnipeg – Vancouver 5:0 (kon.) | Montreal – Edmonton 3:4 (po pr.)
konec
Washington Capitals
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Boston Bruins
Středa 12.05.2021, 01:07 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:41:48)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 32 – 25 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 12 – 12

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Vítek Vaněček (WSH) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0%, odchytal 60:00
    Jeremy Swayman (BOS) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Vítek Vaněček (WSH) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0%
    Zdeno Chára (WSH) – 0+1, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:13
    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 5:39

    Tři hvězdy utkání

    1. Michael Raffl (WSH) – 1+0
    2. Vítek Vaněček (WSH) – 24 zákroků
    3. Carl Hagelin (WSH) – 1+0
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 2 133 diváků.
     
    Washington Capitals ukončil základní hrací část vítězstvím, na domácím stadiónu porazil oslabený Boston 2:1.

    Nepříliš atraktivní utkání přineslo po bezbrankové první třetině dva góly v prostředním dějství, na vedoucí zásah Curtise Lazara odpověděl z domácích řad Carl Hagelin. Na další branku se posléze čekalo dlouho a vypadalo to, že klání půjde do prodloužení, jenže necelé tři vteřiny před koncem základní hrací doby vypálil z úhlu Michael Raffl a s přispěním Swaymanovy masky rozhodl o výhře Capitals.

    Týmy proti sobě nastoupí i v rámci osmifinále play-off, což bylo jasné už před utkáním. Na domácí půdě začne Washington, jenž skončil ve Východní divizi na druhé příčce, Boston obsadil třetí pozici.
     
    Konec zápasu.
    59:57 Michael RAFFL - 2:1
     
    59:57
    Washington právě vstřelil branku!
    Zápas do prodloužení nepůjde, necelé tři vteřiny před koncem rozhoduje o vítězství Capitals rakouský útočník MICHAEL RAFFL. Z levé strany vypálil z minusového úhlu, kotouč zamířil zamířil za brankovou čáru od masky Swaymana. Asistence: Justin Schultz.
     
    59:11
    Gólman Capitals Vítek Vaněček byl krátký proti pokusu Trenta Frederica, ale měl štěstí, neboť ránu amerického hokejisty zastavila horní tyč.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Conor Sheary zachytil nahrávku Kampfera po mantinelu. Vzápětí zazmatkoval a místo pasu na volného Ovečkina bezhlavě nahodil za bránu.
     
    58:01
    Závěr základní hrací doby přináší časté přerušení hry. Přiblížit Boston vítězství chtěl Anton Blidh, jehož ránu srazil Jensen do ochranné sítě.
     
    57:46
    A další práce pro českého brankáře. Z pravého kruhu střílel křižně Urho Vaakanainen. Opět úřadovala vyrážečka, od níž kotouč vyletěl mimo hrací plochu.
     
    57:20
    Hned po vhazování zapsal další zákrok na kont Vítek Vaněček. S pokusem Grega McKegga neměl moc starostí, vyrážečkou ho odpálil do rohu kluziště.
     
    56:42
    Zápas pomalu, ale jistě směřuje do prodloužení. Jack Studnicka jej chtěl odvrátit, ale pokus zápěstím usměrnil o pár čísel nad břevno.
     
    56:19
    Křižný pas Cháry nedokázal Alexander Ovečkin tečovat, proto hra putuje do obranného pásma Washingtonu. Ruský obránce ještě zkusil vyhádat změnu výroku, leč neuspěl.
     
    55:58
    Tom Wilson a Trent Frederic si odpykali desetiminutové tresty a mohou se tak znovu zapojit do hry. Dobrá zpráva pro trenéry, kteří tak mají čtyři kompletní útočné formace.
     
    55:44
    Akce Capitals ještě pokračovala. Po buly střílel od modré čáry Trevor van Riemsdyk, černá guma narazila pouze do tvrzeného skla za brankou.
     
    54:39
    Jake DeBrusk si dobruslil volný puk a zkusil kličku i na posledního beka Zdena Cháru. Jeho nastavenou dlouhou hokejku ovšem neobelstil.
     
    54:15
    Jeremy Swayman rychlou rozehrávkou namazal na hůl Rafflovi. Rakušan v levém kruhu uvolnil Mailleta, americký gólman zaváhání napravil povedeným zákrokem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 37. Hagelin (Hathaway, Chára), 60. M. Raffl (J. Schultz) – 31. Lazar (Tinordi, DeBrusk)


    Washington Capitals: Vaněček (C. Anderson) – J. Schultz, Orlov, T. van Riemsdyk, Dillon, Jensen, Chára (A) – Mantha, Bäckström (A), Ovečkin (C) – M. Raffl, Eller, Sheary – T. Wilson, Maillet, Sprong – Hathaway, Dowd, Hagelin.
    Boston Bruins: Swayman (Vladař) – Clifton, J. Zbořil, Kampfer (A), Ahcan, Tinordi, Vaakanainen – Senyshyn, Studnicka, DeBrusk – Wagner (A), Lazar, N. Ritchie (A) – Kuhlman, Frederic, Blidh – Steen, McKegg, C. Hughes.

    Rozhodčí: McCauley, Charron – Daisy, Tobias

    Diváci: 2 133
    ocianews.com