Interobal Plzeň – Slavia 5:1 (kon.)
konec
SK Interobal Plzeň
5:1 (2:1) Stav série: 3:0
SK Slavia Praha
Středa 12.05.2021, 19:00 • SH Lokomotiva Plzeň • Play off 1. futsal ligy • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký den, futsalisté Plzně budou ve svém třicátém soutěžním zápase v letošní sezoně usilovat o historicky první finále ve své historii. V semifinálové sérii proti Slavii vedou 2:0 a od 19:00 se budou snažit o to, aby proměnili úvodní mečbol.
     
    Jelikož již více než rok žijeme v době, kdy je nejlepší být negativní a mít kolem sebe negativní lidi, tak se tohle utkání odehraje bez diváků.
     
    Reprezentanti
    V této sérii můžeme vidět celou řadu reprezentantů svých zemí – Karpiak, Vaktor, Ševčík, Ostrák, Rick, Kozár, Zdráhal (všichni Slovensko), Jošt, Homola, Záruba, Vahala, Němec, Rešetár, Holý, Vnuk, Seidler (všichni Česká republika), Leovski, Daniel (oba Severní Makedonie).
     
    Druhé semifinále
    Slavia podala ve druhém zápase podstatně lepší výkon a v závěrečných deseti minutách mačkala Plzeň, jenže nakonec si nevynutila prodloužení a vůbec první gól Davida Jošta, nejlepšího střelce základní části, v play-off jí byl k ničemu. Sešívaní znovu vsítili úvodní branku duelu, stejně jako v prvním semifinále, přesto se radovala Plzeň. I druhý vzájemný zápas Interobalu a Slavie na palubovce v Edenu v této sezoně vyšel Tomáši Vnukovi. Ten zaznamenal opět hattrick.
     
    Plzeň sahá po finále
    Ještě nikdy nebyla Plzeň ve své historii tak blízko k tomu, aby postoupila do finále. Ve svém doposud jediném semifinále v roce 2018 vedla nad Spartou 2:1, ale poslední nutný třetí bod v sérii nezískala. Tohle památnou pětizápasovou sérii pamatují ze současného plzeňského kádru Němec, Holý, Vnuk a Künstner. V dresu Slavie působili tou dobou v Plzni kouč Frič, trenér brankářů Vozár, Sláma či Křemen. Branku Sparty hájil Ondřej Vahala, aktuálně plzeňský gólman, který při zranění Lukáše Němce odchytal až na šest minut kompletní play-off.
     
    Absence
    Ani dnes nebude Slavia kompletní, ve druhém semifinále jí chyběl Daniel kvůli přímé červené kartě. Ve třetím semifinále se bude muset obejít bez Radima Záruby, který v pondělí viděl třetí žlutou kartu v play-off. Co se týče karetního ohrožení, tak v něm jsou momentálně v barvách Slavie trenér Frič, Křemen a Ševčík. V Plzni naopak nikdo.
     
    Boží ruka českého futsalu
    Po druhém semifinálovém duelu se hodně mluvilo o gólu Tomáše Vnuka na 2:1, opakované záběry České televize odhalily, že nástřel Michala Holého tečoval Vnuk rukou mimo dosah protestujícího Marka Karpiaka. VIR bohužel nebyl, není a ještě dlouhou dobu nebude k dispozici v 1. FUTSAL lize a tím pádem byla branka uznána, stejně jako například v případě Diega Maradony ve čtvrtfinále MS 1986 proti Anglii. A komentář samotného Vnuka pro oficiální ligový web? "Podle mě míč zasáhl první bok, pak ruku. Nevím přesně, jak je to podle pravidel!"
     
    Úvodní sestavy:

    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Lecjaks) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Rick, Kozár, Zdráhal, Štrajt, Havel, Seidler, Künstner.

    SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Trajhan, Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Plíšek, Homola (C), Daniel, Ostrák, Křemen.

    Rozhodčí: Černý, Řeháček – Milner.
     
    Radima Zárubu nahradí v první čtyřce Daniel. To je jediná změna Slavie oproti druhému zápasu. Co se týče Plzně, tak Marek Kopecký posunul do zahajovací čtyřky Tomáše Buchtu místo Michala Seidlera. Bývalý kouč Litoměřic udělal nominoval místo Jakuba Luhového Lukáše Lecjakse.
     
    Třetí semifinálový zápas mezi Plzní a Slavií je zároveň debutem pro dlouhodobou českou rozhodcovskou jedničku Ondřeje Černého v letošním play-off. Třetí sudí nedávného finále Ligy mistrů Barcelona – Sporting naposledy rozhodoval v českých vyřazovacích bojích závěrečné finále Teplice – Sparta, kdy Sparta získala titul tenisovou výhrou 6:0 na palubovce Svarogu. Z aktérů dnešního utkání jej pamatují Vahala, Vnuk a Seidler.
     
    I před zraky reprezentačního kouče Tomáše Neumanna se bude odehrávat tohle utkání. Kouč jednoho z účastníků letošního MS bude sledovat opravdu celou řadu adeptů na letenku do Litvy. Přeložený světový šampionát je na programu na podzim.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Vnuk rozehrál na své ho futsalového bratra Holého.
     
    00:14
    Vnuk nastřeloval aut zprava na přední tyč, od Daniela se míč odrazil k Rešetárovi, ten křížem zleva přestřelil bránu.
     
    01:03
    Daniel nemohl hrát podruhé s Karpiakem, nahrál křížem na levou stranu na Homolu, ten si zasekávačkou na pravačku vynutil faul Rešetára.
     
    01:05
    Buchta tečoval standardní situaci Křemena, Vahala si postavil do zdi pouze českého mládežnického reprezentanta.
     
    01:08
    Povedenou střelu zmíněného bývalého Plzeňáka z pravé strany a střední vzdálenosti pohlídal Vahala na zadní tyči.
     
    01:32
    Slavia našla rozehrávkou jen Vnuka na polovině hřiště, ten si položil Homolu, ale pak se neprosadil přes dalšího hráče, následoval faul Buchty na kapitána soupeře. Na fauly již 2:0.
     
    02:17
    Slavia si zase nemohla dovolit druhou přihrávku Karpiakovi a Plzeň presinkem zprava donutila Křemena k odevzdání míče do autu.
     
    02:48
    První střídání Vnuka trvalo tentokrát ani ne dvě minuty a vypadá to, že oba celky budou točit dvě čtyřky.
     
    03:04
    Vaktor si nerozuměl v rozehrávce s Ostrákem, nahrál mu na paty. Kozárův centr z levé strany propadl brankovištěm, na vzdálenější tyči šel do skluzu Seidler, na balón nedosáhl.
     
    03:16
    Po souboji u lajny Ostrák zřejmě špatně došlápl a zdravotnice hostů jej musí ošetřit v prostoru mimo hrací plochu. Ostráka nahradí ve druhé čtyřce Sita.
     
    03:26
    Dobře sehraný plzeňský signál Seidlerem při autu z pravé strany na zadní tyč, kde nastavil placírku Kozár a spálil obrovskou šanci směrem vedle přední tyče ve svého pohledu!
     
    03:51
    Slavia se vymanila ze sevření presující Plzně a na levé straně běžel Homola, obrana jej stíhala a jeho zakončení pravým bodlem skončilo na horní tyči!
     
    04:25
    Rick obral z pravé strany Jošta o balón a najednou byl v dobré pozici, jeho střele vedle protější tyče moc nechybělo! Zatím parádní futsal, šance střídá šanci a ani jedno z mužstev na nic nečeká.
     
    04:45
    Jošt chtěl na levé straně vlastní obranné poloviny udělat kličku á la Zidane, při které jej fauloval Holý! Na fauly už 3:0, na to, že je za námi ani ne pět minut!
     
    05:05
    Po zisku míče z levé strany byl Buchta sám před Karpiakem, ten mu výběhem na šestku zmenšil úhel, Buchta posléze neskóroval ani dorážkou z prvního doteku.
     
    05:23
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Rešetár přebral míč na pravé straně. Najednou se mu rozeběhl na levé straně do druhé vlny TOMÁŠ BUCHTA. Kapitán Plzně nahrál přes obránce a balón se odrazil od břevna těsně za čáru. Ondřej Černý gól uznal. Plzeň vůbec poprvé v semifinále dává úvodní gól duelu. Asistence: Lukáš Rešetár.
    05:23 TOMÁŠ BUCHTA - 1:0
     
    06:15
    Rešetár vypíchl míč Homolovi z levé strany. Leovski kope aut.
     
    06:42
    Zdráhal obešel na levé straně Křemena při rozehrávce a jeho hezký centr na dlouhou tyč neusměrnil o fous do sítě ve skluzu Kozár!
     
    06:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    MATÚŠ ŠEVČÍK to prostě proti svému bývalému klubu umí! Po přestupu do Slavie se prosazuje již potřetí. Na levé straně zasekl kolem Ricka na pravačku a na přední tyč propálil Vahalu. Stejně jako v prvním semifinále dává MATÚŠ ŠEVČÍK úvodní trefu Slavie. Asistence: Marek Karpiak.
    06:46 MATÚŠ ŠEVČÍK - 1:1
     
    08:09
    Daniel přihrál z levé strany zhruba na bližší tyč Joštovi, jeho střelu z otočky přizvedl bek nad branku.
     
    08:29
    Je to jeden z mála gólů, co Ševčík nedal v letošním play-off v poslední minutě prvního poločasu.
     
    09:05
    To snad ne! Jan Homola je druhým hráčem hostů, se kterým to nevypadá vůbec dobře. Při střetu mimo hru upadl. Ondřej Černý poslal zdravotnici Slavie podruhé na plac, aby ošetřila levý kotník kapitána sešívaných.
     
    09:42
    Ševčík hraje skutečně parádně proti Plzni. Na levé straně se prodral silou vůle před Holého a sám před Vahalou minul bližší tyč.
     
    10:27
    Slavia propasírovala míč na levou stranu na Daniela, jeho centr proskákal vedle vzdálenější tyče. Trenér Kopecký posléze vyčinil svému svěřenci!
     
    10:45
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    I brankář Plzně má asistenci! Vahala vyhodil míč na levou stranu, kde se při střídání vracejícího se Ostráka nedohodl Karpiak se svým krajanem, ačkoliv si zakřičel. Setkání tří Slováků tak dopadlo nejlépe pro MARTINA ZDRÁHALA, který hlavou obstřelil dva futsalisty slovenského nároďáku a silou vůle dotlačil balón k zadní tyči. Asistence: Ondřej Vahala!
    10:45 MARTIN ZDRÁHAL - 2:1
     
    11:35
    Při nahrávce Ostráka na levou stranu do druhé vlny se Slavia dožadovala faulu Plzně. Po rozehrávce autu poté reklamovala ruku Kozára při zakončení prvního zmiňovaného.
     
    11:43
    Vahala se přesunul k přední tyči. Slavia rozehrála aut zleva pod sebe a Ostrák posílal schovanou střelu do rukou bývalého brankáře hostů.
     
    12:11
    Plzeň vysunula presink, nahrávku z levé strany vzápětí Rešetár srazil do autu.
     
    12:58
    Zdravotnice hostů obstříkla levý kotník Homoly a i hrající legenda Slavie je na místě, kde jej kouč Frič nejvíce potřebuje.
     
    13:54
    Lavička Plzně křičela na Buchtu, ať je to hlavně bez faulu při nátlaku na Daniela z levé strany při rozehrávce hostů! Buchta ale i tak postrčil reprezentanta Severní Makedonie! Marek Kopecký se chytil za hlavu! Na fauly 4:0.
     
    14:39
    Jošt se otočil kolem beka na pravé straně a zakončil levačkou do pravé vykopnuté nohy Vahaly! Míč se odrazil k Rešetárovi a ten si naštěstí pro Interobal nevstřelil v důsledku zákonu setrvačnosti vlastní gól. Vahala chytil balón.
     
    15:48
    Vnuk získal balón důrazem proti Ostrákovi, Slavia ale posléze vybojovala míč zpět a kope aut z pravé strany.
     
    16:06
    Ostrák si na levé straně zpracoval spoluhráčův aut, z druhého doteku umístil balón ke kratší tyči do koše Vahaly.
     
    16:37
    Oddechový čas pro domácí.
     
    17:00
    Vahala nakopával balón poté, co Slavia presovat! Karpiak si zakřičel a jeho nečistě trefený balón vyboxoval krásně majitel firmy Interobal Markus Henlein na tribuně.
     
    17:24
    Slavia nejprve chtěla penaltu za ruku Ricka při centru z levé strany u bližší tyče plzeňské brány. Před následným rohem si vzal David Frič timeout.
     
    17:27
    "Bacha na patu, bacha na patu!" ozývalo se z plzeňské lavičky. Slavia chtěla sehrát roh z levé strany signálem, kterým dala svůj čtvrtý gól v pátém čtvrtfinále proti Spartě! Daniel naservíroval skutečně míč patou do druhé vlny na Homolu, ten se tentokrát k balónu nedostal. Trenér Frič potom prásknul něčím na střídačce Slavie.
     
    18:23
    Hezkou střelu Homoly z pravé strany na delší tyč vyráží Vahala rukama.
     
    18:33
    U Ondřeje Černého reklamuje brankář Vahala faul pivota Jošta právě na Vahalu. Elitní český sudí tuhle reklamaci vyřídil dříve než za 30 dní s negativním výsledkem pro reprezentačního gólmana.
     
    19:23
    Sita byl zdvojený na levé straně.
     
    19:53
    Křemen nevyužil zachycení Vahalovy rozehrávky na polovině hřiště a tím také první poločas končí.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Akumované fauly v prvním poločase: 4:0
     
    Oba brankáři by si mohli po úvodním poločase podat ruku, pokud by to epidemická nařízení dovolila. Jak Karpiak, tak Vahala mají zapsanou asistenci. Každopádně horší vzpomínky na úvodních dvacet minut bude mít slovenský reprezentant, protože při výhozu Vahaly v 11. minutě nastala diskomunikace mezi Karpiakem a Ostrákem rezultovala v to, že se prosadil hlavou Martin Zdráhal a zajistil tak potenciální téma debaty na srazu slovenského nároďáku před ME v příštím roce. Jinak ať už tahle série dopadne jakkoliv, tak jak Slavia, tak Plzeň zaslouží velké uznání za předvedenou hru. Parádní futsal z obou stran. Na to, že se sezona musela nahustit do pěti měsíců, včetně kvalifikace o již zmíněné EURO. Klobouk dolů!
     
    Po prvním poločase, ve kterém vstřelili ze tří gólů hned dva Slováci, tak je Plzeň dvacet minut od historického finále. Znovu se proti Plzni již potřetí trefil Matúš Ševčík, který na západě Začal letošní sezonu. Slavia neudělala v úvodním poločase žádný akumovaný faul, což se v play-off často nevidí a je to docela rarita.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:11
    Holý dostoupil z pravé strany Jošta. Hraje Interobal.
     
    20:27
    Rozehrávající Leovski překopl křížem z levé strany hlavu Homoly. Ani domácí ale nebyli na míči dlouho.
     
    20:55
    Dobře myšlená nahrávka Leovskiho z levé strany na Jošta byla až moc rychlá a skončila v rukou Vahaly.
     
    21:25
    Všechno to začalo chybou Vahaly při rozehrávce. Jošt potom sklepl z pravé strany pod sebe na Homolu, tomu nesedla přízemní střela k levé tyči, kde rukama zakročil Vahala.
     
    22:02
    Skvěle hrající Zdráhal nahrál Seidlerovi na pravou stranou do druhé vlny, při jeho centru na zadní tyč promáchl Kozár. Jinak by se asi Plzeň vedla 3:1.
     
    22:47
    Sitovi odskočil balón od sálovky na posledním bekovi přímo ke Zdráhalovi, ten nahrál do běhu na pravou stranu Kozárovi, jenž zblízka nechtěně trefil do hlavy Karpiaka. Kozár se hned omlouval reprezentačnímu kolegovi.
     
    23:25
    Křemen čekal kličku á la Zidane od Zdráhala a perfektně přečetl jeho úmysl. Zaútočil středem, ale úplně se mu nepovedla křižná nahrávka na pravou stranu.
     
    23:52
    Rozhodčí pustili zákrok na Ševčíka a následně Ondřej Černý pískl faul na Seidlera na levé straně. U míče stojí patnáct metrů od hostující branky dvojice Rešetár – Vnuk.
     
    23:54
    Vnuk přihrál Rešetárovi na levou stranu, proti němu vyběhl Karpiak a Homola. Kapitán Slavie srazil pokus legendy českého futsalu.
     
    24:41
    Daniel se uvolnil na pravé straně, ale pak upadl! Balónu se chopil Rešetár, v situaci dva na dva vystřelil zprava pouze do Homoly.
     
    25:10
    Domácí se ve třech vysunuli proti Leovskimu a nechali Holého na posledním obránci. Ten přes sebe nepustil Jošta.
     
    25:21
    Po souboji s Danielem zůstal ležet na palubovce Kozár a jeho bolestivá grimasa a řev bolestí nevěstil nic dobrého. Do akce musel zdravotník a masér Plzně. Po dosti nešťastné situaci odkulhal Kozár, nemohl došlápnout na nohu. Snad to není jeho konec v zápase a v sezoně. Kozára nahrazuje Havel!
     
    25:40
    Rickovu střelu z pravé strany vytáhl Karpiak na bližší tyči! Rick se dostal k odraženému míči, ale přes dva slávisty na přední tyči nedokázal postrčit balón na střed Havlovi do stoprocentní šance.
     
    26:17
    Hezká otočka Jošta na levé straně, zakončení mezi nohama bránícího Ricka si našel Vahala na kratší tyči a podržel Interobal!
     
    26:30
    Lavička Plzně vyskočila! Seidler si zaběhl za obranu a podle mínění střídačky Západočechů Karpiak zleva podrazil asistenta kapitána Plzně. Ondřej Černý nezapískal.
     
    26:56
    Sita si dával pozor, aby nohou nezavadil o Vnuka. Uhnul svou dolní končetinou, aby se nejednalo o faul Slavie! Při kontru posunul Vnuk míč na levou stranu na Rešetára, ten centroval na zadní tyč, kde se tlačil Havel do zakončení přes Vaktora, Karpiak ale situaci ustál.
     
    27:21
    Plzeňská lavička chtěla, aby se pískal přímý kop z levé strany kvůli tomu, že Karpiak chytil balón rukama již mimo brankoviště.
     
    27:51
    Vaktor byl zdvojený z pravé strany Holým a ještě jedním Plzeňákem. Po pasu na střed pálil Buchta v dobré pozici přes Daniela vedle pravé tyče.
     
    28:12
    Interobal nemá daleko k finále, ale Slavia je dnes minimálně vyrovnaným soupeřem Plzni a hotovo ještě ani náhodou není.
     
    28:46
    Buchta překazil narážečku Homoly s Danielem na levé straně.
     
    28:52
    Homola rozehrál roh zleva pod sebe. Vnuk zablokoval střelu a toho následně podrazil Jošt (SK Slavia Praha). Jeden z hostů čtvrtého dílu zítřejšího eFutsal Talk přijal žlutou kartu od asistenta rozhodčího Řeháčka bez jakýchkoliv protestů. Druhý faul Slavie ve druhém poločase a zároveň v zápase.
     
    29:48
    Suverénně nejhorší moment této série. Zdráhal (SK Interobal Plzeň) hrál možná na zemi při souboji na levé straně. Rozhodčí Řeháček nepískal! Zdráhal se dostal až do brankoviště přes dva hráče, kde po závaru zasáhl Karpiaka do hlavy! Řeháček vytáhl žlutou kartu, byť mohl klidně trestat ještě přísněji. Za potlesku všech přítomných se zvedl Karpiak. Volá se sanitka a pro Karpiaka asi sezona skončila. Karpiak má dost možná otřes mozku. Trenér Frič se ještě vytočil na Zdráhala, se kterým se zná ze svého působení na Slovensku. Hlavně, ať je Karpiak v pořádku. Momentálně si leduje ručníkem čelo. Výsledek tohohle semifinále a dnešního zápasu je absolutně druhořadý.
     
    29:48
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Karpiak, přichází Vondráček.
     
    30:44
    Vnuk odhlavičkoval nahrávku z pravé strany do autu, ještě by chtěl aut pro Interobal.
     
    31:03
    Jošt se otočil na levé straně, dostal se na střed a zakončením pravačkou trefil jednoho z dvojice vystupujících Holý – Vnuk.
     
    31:18
    Pochopitelně ta pořádně situace ze 30. minuta otřásla s futsalisty Slavie a Martinem Zdráhalem.
     
    Ševčík presoval zleva proti Vnukovi, tomu z prvního doteku uskočil míč do nohy do autu při nahrávce Holého.
     
    32:41
    Vnuk fauloval z pravé strany Ševčíka. Nahrál na osu hřiště, Seidler vystřelil po odpískání faulu, stejně tak dorážel Rick zleva. Všechno se obešlo bez karetních trestů.
     
    33:03
    Postrčení na Seidlera je třetím faulem Slavie, Plzeň má dva. Kozár rozehrává nakrátko.
     
    33:50
    Po Sitově chybě přišla nahrávka Seidlera na levou stranu, Rick zakončoval při brejku tři na dva vedle první tyče.
     
    34:11
    Čtvrtý faul Slavie, a sice pro nedovolený zákrok Vaktora zprava mimo hru na Kozára, na fauly 2:4.
     
    34:12
    Vnuk nakopával míč k levé tyči, kde se neprosadil Rešetár přes Vaktora.
     
    34:27
    Slavia chce prodloužení. Vůle ji vůbec nechybí! Střelu Leovskiho z levé strany vyráží přesouvající se Vahala u zadní tyče.
     
    34:35
    Buchta si pokryl míč z levé strany a po postrčení jednoho z hostů málem lavička Slavie sežrala rozhodčí! David Jošt vyjel na asistenta rozhodčího Řeháčka. Sešívaní mají pět faulů!
     
    34:47
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ VNUK využil nahrávky Holého do běhu za obranu a sám před Vondráčkem skóroval zřejmě mezi nohama brankáře hostů k levé tyči. Asistence: Michal Holý.
    34:47 TOMÁŠ VNUK - 3:1
     
    35:22
    Sešívaní hned staví powerplay s Křemenem v dresu brankáře.
     
    35:53
    Kombinace Slavie až do kuchyně, v jejím závěru nedokázal Ostrák propasírovat míč z pravé strany na zadní tyč. Po odehrání přihrávky jej ještě dohrál ve skluzu Holý. Řev lavičky Slavie nepřinesl krátkou penaltu.
     
    36:25
    Daniel obešel obránce a nechybělo moc, aby Ostrák uklízel jeho nástřel na zadní tyč do sítě.
     
    36:47
    Holý blokuje centr Ostráka z pravé strany, Ostrák disponuje rohem.
     
    37:21
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Je hotovo! Plzeň postupuje do finále! TOMÁŠ VNUK vystihl nahrávku, z poloviny hřiště běžel sám na prázdnou branku. Ještě počkal na Holého a doslova dovezl balón k levé tyči.
    37:21 TOMÁŠ VNUK - 4:1
     
    37:41
    Daniel dostává kartu, v důsledku frustrace zakopl míč od vlastní střídačky přes celou šíří hřiště.
     
    38:06
    Daniel napřáhl z dálky přes padajícího Vnuka, ale minul levou šibenici.
     
    38:31
    Interobal Plzeň právě vstřelil branku!
    Vnuk získal míč, přihrál zprava pod sebe a LUKÁŠ REŠETÁR zakončil do prázdné branky. Asistence: Tomáš Vnuk.
    38:31 LUKÁŠ REŠETÁR - 5:1
     
    39:00
    Vaktorova křižná nahrávka zprava byla dlouhá.
     
    39:22
    Holý chyboval v rozehrávce, ale posléze zablokoval střelu Sity z pravé strany.
     
    39:46
    Buchta vybojoval balón na levé straně a našel křížem běžícího Ricka, ten pokazil zpracování.
     
    Konec zápasu.
     
    Hotovo! Plzeň napočtvrté dokázala postoupit přes Slavii v play-off a zahraje si poprvé v historii finále. V něm se utká s Chrudimí, nebo Teplicemi. Svého finálového soupeře se může vítěz základní části dozvědět již v pátek, pokud Chrudim využije druhý mečbol.
     
    Martin Zdráhal nabízel ruku Davidu Fričovi po konci série. Frič odmítl. Oba se znají z působení na Slovensku. Tohle je důsledek zákroku Zdráhala na Karpiaka ve 30. minutě, kdy Zdráhal zasáhl brankáře Slavie do hlavy a už tou dobou se Frič pořádně zlobil na Zdráhala. Zdráhal a Frič si ještě tuhle situaci vyříkávali na palubovce a celé to musel uklidňovat Peter Kozár.
     
    Slavia bude určitě hodně naštvaná kvůli tomu, že rozhodčí neodpískali diskutabilní zákrok Holého na Ostráka, po kterém chtěli sešívaní krátkou penaltu při powerplay.
     
    Plzeň tak má jistotu toho, že získá znovu stříbro. Loni ale v sezoně nedohrané, letos snad dohrané. Rozdíl je ten, že loni si zajistila druhé místo po nedokončené základní části. Letos musela zvládnout čtvrtfinále i semifinále. Ať už půjde ve finále na Chrudim, nebo Teplice, tak bude jediným neporaženým týmem play-off.
     
    Slavia tak končí čtvrtá. Na medailových pozicích skončí tři týmy, které se na bedně umístily i po základní části.
     
    Matúš Ševčík vstřelil polovinu branek Slavie v semifinále, to na postup ale nestačí. Asi netřeba omílat, že Ševčík začal letošní sezonu v dresu Plzně.
     
    Tímto zápasem bohužel končí kariéra funkcionářské legendy Slavie Daniela Kolmana!
     
    Díky za pozornost, futsalu zdar. (21:02:16)

    Vít Muzikář

    Branky: 6. Buchta (Rešetár), 11. Zdráhal (Vahala), 35. Vnuk (Holý), 38. Vnuk, 39. Rešetár (Vnuk) – 7. Ševčík (Karpiak)

    Karty:   30. Zdráhal (PLZ) – 29. Jošt (SLA), 38. Daniel (SLA)


    SK Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Lecjaks) – Buchta, Holý, Vnuk, Rešetár (C) – Seidler, Kozár, Rick, Zdráhal – Havel, Štrajt, Künstner.
    SK Slavia Praha: Karpiak (30. Vondráček) – Homola (C), Křemen, Jošt, Daniel – Vaktor, Leovski, Ostrák, Ševčík – Trajhan, Sita, Hruška, Plíšek.

    Rozhodčí: Černý, Řeháček – Milner

    Diváci: -0-
    Interobal Plzeň 3 0 Slavia
    #1 Středa 05.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Slavia 2:1
    #2 Pondělí 10.05.2021 • 20:15
    Slavia - Interobal Plzeň 2:4
    #3 Středa 12.05.2021 • 19:00
    Interobal Plzeň - Slavia 5:1
    ocianews.com