Montreal – Edmonton 3:4 (po pr.) | Ottawa – Toronto 4:3 (po pr.) | Colorado – Los Angeles 6:0 (kon.)
San Jose – Vegas 0:6 (kon.) | St. Louis – Minnesota 4:0 (kon.)
konec
San Jose Sharks
0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
Vegas Golden Knights
Čtvrtek 13.05.2021, 03:08 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:41:27)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 19 – 44 | Přesilová hra: 0/1 – 0/4 | Trestné minuty: 8 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Alexej Melničuk (SJS) – 38 zákroků, 6 OG, úspěšnost 86,4%, odchytal 60:00
    Marc-Andre Fleury (VEG) – 19 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) – 0+0, -2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:40

    Tři hvězdy utkání

    1. Dylan Sikura (VEG) – 2+0
    2. Alex Tuch (VEG) – 0+1
    3. Marc-Andre Fleury (VEG) – 19 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 1 654 diváků.
     
    Hokejisté Vegas potvrdili roli favorita a San Jose porazili na jeho vlastním stadiónu vysoko 6:0.

    Rytíři si rozložili počet branek rovnoměrně do každé z třetin. Od prvních minut byli jasně aktovnějším týmem, což se projevovalo na postupně rostoucím skóre, to se nakonec zastavilo na šesti gólech. Povedený večer prožil Dylan Sikura, který při svém šestém letošním startu vstřelil první dva góly v sezóně.

    Svěřenci kouče DeBoera se přiblížili prvenství v Západní divizi, stále však zůstávají v ohrožení Coloradem, které zaostává o dva body. Pokud hráči Avalanche porazí v noci ze čtvrtka na pátek Los Angeles, budou první oni. Pro San Jose dnešním utkáním sezóna skončila, v Západní divizi byl horší už jen Anaheim.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Žraloci zkusili poslední útok pravou stranou. Noah Gregor nabral velkou rychlost, jenže ztratil přehled o kotouči, hrací předmět nechal za sebou.
     
    59:24
    Nechybělo moc, aby Marc-Andre Fleury v poslední minutě přišel o čisté konto. Kanadský gólman ovšem zabojoval a po Meierovi vychytal i dorážejícího Gambrella.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:38
    Od modré čáry tvrdě vystřelil Nikolaj Knyžov. Hostující gólman v tomto případě zasahovat nemusel, pukem dostal do chráněných míst Zach Whitecloud.
     
    58:22
    Alexandr Barabanov hledal za brankou Rudolfse Balcerse. Lotyš kotouč převzal, načež přihrával před cílové zařízení Kaneovi, tomu na poslední chvíli zablokoval hokejku Hague.
     
    57:45
    Proti Hertlovi se za branku Golden Knights sjela hned trojici bránících hokejistů. Český centr neměl šanci proti početní převaze uspět.
     
    57:19
    Obránce Marc-Édouard Vlasic přišpendlil Carriera na mantinel, ten přesto ještě dokázal přihrát na modrou čáru Theodoreovi. Rána z první proletěla nad břevnem.
     
    56:32
    Dylan Gambrell z vhazování cíleně vyhodil puk z obranného pásma do středního. Zach Whitecloud si dojel až za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů.
     
    56:09
    Skvělý zákrok vystřihl Alexej Melničuk. Ruský gólman předvedl výborné eflexy, když bleskově vystrčil lapačku proti svižnému projektilu Roye.
     
    55:55
    Hosté hrají v plném počtu. Reilly Smith strávil na trestné lavici poklidné dvě minuty, Marc-Andre Fleury v oslabení nemusel zasahovat ani jednou.
     
    55:25
    Skvělou práci odvedl William Carrier. Tak dlouho obtěžoval Marleaua, až ho přiměl k zaváhání. Následně sám vyhodil za domácí bránu.
     
    54:56
    Pěknou kombinaci chtěl Balcers ještě vyšperkovat nahrávkou na Meiera. V poslední chvíli zasáhl Brayden McNabb, jenž koncem hokejky pas vystihl.
     
    54:19
    Úvod početní převahy však Žralokům vůbec nevyšel. Tomáš Hertl na vhazování neuspěl, Zach Whitecloud vyhodil do bezpečí odrazem o mantinel.
     
    53:55
    Domácí mají možnost vstřelit alespoň symbolický gól při své první přesilové hře v utkání. Reilly Smith je poslán na trestnou lavici za hákování.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Pietrangelo (R. Smith, Marchessault), 8. Kolesar (W. Carrier, N. Roy), 24. W. Carrier (Tuch, W. Karlsson), 28. Marchessault (R. Smith, Whitecloud), 45. Sikura (Janmark, McNabb), 53. Sikura (Coghlan)


    San Jose Sharks: Melničuk (M. Jones) – Burns (A), Ferraro, E. Karlsson (A), Knyžov, Vlasic, Pasichnuk – E. Kane, Hertl, Barabanov – Labanc, Marleau (A), Meier – Chmelevski, Gambrell, Balcers – Čechovič, Gregor, Bergmann.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lehner) – Pietrangelo (A), Theodore, Whitecloud, McNabb, Hague, Coghlan – Mark Stone (C), Stephenson, Janmark – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, N. Roy, W. Carrier – Kolesar, Sikura.

    Rozhodčí: Hanson, St. Pierre – Fournier, Mills

    Diváci: 1 654
    thejrc.org