Manchester Utd. – Fulham 1:1 (kon.) | Southampton – Leeds 0:2 (kon.) | Brighton – Manchester City 3:2 (kon.)
Chelsea – Leicester 2:1 (kon.)
konec
Southampton FC
0:2 (0:0)
Leeds United
Úterý 18.05.2021, 19:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Leedsu United, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Také druhý poločas nám přinesl vyrovnanou podívanou, oba celky se střídaly v držení hracího předmětu. Na první branku jsme přesto museli čekat dlouhou dobu, nakonec se o ní postaral hostující Bamford, který po dloubáčku za obranu překonal brankáře. Southampton měl na případné vyrovnání ještě hodně času, místo toho v závěru ještě jednou inkasoval. (20:55:10)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 11:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Tyler ROBERTS - 0:2
     
    90+5
    Leeds právě vstřelil branku!
    O vítězi tohoto zápasu je rozhodnuto! Casilla odkopem rozjel protiakci svého celku, při které se nejprve do zakončení dostal Bamford, který mířil pouze doprostřed. K úspěšné dorážce se ovšem dostal TYLER ROBERTS, který po zemi mířil mimo dosah.
     
    90+5
    Leeds se v závěru zápasu drží s míčem daleko od své branky, nyní si znovu vybojoval vhazování, se kterým si dává načas zadák Alioski.
     
    90+3
    Následovalo vhazování na domácí polovině, o které se postaral hostující obránce Ayling, kterému se ve středu hrací plochy povedlo najít pouze Djenepa.
     
    90+1
    Redmond to nyní znovu vzal na sebe, přičemž si dokázal potáhnout míč až do střelecké pozice, jenomže své zakončení poslal vysoko nad branku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Leeds stále vede o jednu branku, v posledních minutách se mu navíc daří držet míč.
     
    86
    Bamford nahrával před prázdnou branku na Robertse, který jí dokázal trefit, jenomže branka kvůli ofsajdu nakonec neplatí!
     
    85
    Balón se znovu snesl pouze do zámezí a následovalo tak další autové vhazování, při kterém Walker-Peters dokázal nahrávkou najít Djenepa.
     
    84
    Leeds United si dlouho míče neužil a na druhou stranu se tak s ním dostal obránce Stephens, po jehož nahrávce skončil na zemi křídelník Redmond.
     
    83
    Casilla svůj odkop od branky pořádně protahoval, což se pochopitelně nelíbilo domácím fanouškům. Nakonec jsme sledovali přesný pas na Harrisona.
     
    82
    Vestergaard se nyní znovu zapojil do útočného manévru svého celku, jenomže prudká nahrávka putovala naprosto mimo dosah forvarda Ingse.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Svatí se stále nachází daleko od branky soupeře, hostující celek předvádí zodpovědný výkon.
     
    80
    Směrem dozadu to posléze zvládl domácí Vestergaard, který se v souboji dostal jako první k míči a navíc se mu povedlo vybojovat další vhazování.
     
    78
    Střídání v týmu Leeds United: ze hřiště odchází Rodrigo, přichází Tyler Roberts.
     
    78
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Ibrahima Diallo.

    David Suchý

    Branky: 73. Bamford (Rodrigo), 90+5. T. Roberts

    Karty:   35. Phillips (LDS), 56. Dallas (LDS), 65. Struijk (LDS)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 11:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:12.
    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, J. Stephens, Vestergaard, Salisu – Walcott (78. Diallo), Ward-Prowse (C), Armstrong, Djenepo – Adams (46. Ings), Tella (70. Redmond).
    Náhradníci: Forster – Redmond, Ings, Ferry, Obafemi, Diallo, Bednarek, Minamino, N'Lundulu.

    Leeds United: Casilla – Ayling, D. Llorente (46. G. Berardi), Cooper (C) – Raphinha, Dallas, Phillips (46. Struijk), Alioski, Harrison – Rodrigo (78. T. Roberts) – Bamford.
    Náhradníci: Meslier – P. Hernández, L. Davis, Poveda, T. Roberts, Struijk, Jenkins, G. Berardi, Shackleton.

    Rozhodčí: Bankes – Davies, Mainwaring
    thejrc.org