Alavés – Granada 4:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Madrid 0:1 (kon.) | Atlético – Osasuna 2:1 (kon.)
Barcelona – Celta Vigo 1:2 (kon.) | Real Betis – Huesca 1:0 (kon.) | Getafe – Levante 2:1 (kon.)
Cádiz – Elche 1:3 (kon.) | Real Sociedad – Valladolid 4:1 (kon.) | Valencia – Eibar 4:1 (kon.)
Villarreal – Sevilla 4:0 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
0:1 (0:0)
Real Madrid
Neděle 16.05.2021, 18:30 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je ze zápasu Athleticu Bilbao s Realem Madrid vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělného večera. (20:30:52)
     
    O titulu ve španělské La Lize se rozhodne až v závěrečném kole! Real Madrid vyválčil sice tři body v Bilbau, ale i Atlético Madrid dokázalo otočit zápas s Osasunou! Třetí Barcelona padla s Celtou Vigo a v posledním zápase bude ještě bojovat o bronz.

    Atlético s dvoubodovým náskokem na Real zajíždí k závěrečnému zápasu na trávník předposledního Valladolidu, který ještě bude bojovat o záchranu. To Real v domácím prostředí hostí nebezpečný Villarreal, který naopak bojuje o evropské poháry.
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Real Madrid si z trávníu Athleticu Bilbaa odváží tři body za vítězství 1:0.

    První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Ani jeden z týmů se dlouhé minuty nemohl dostat do pořádné šance. Když už to vypadalo, že by mohl Rodrygo po Benzemově nahrávce zakončovat, tak přišlo podklouznutí. Odriozolova nahrávka z pravé straně skončila na ruce Morcilla, ale hlavní rozhodčí penaltu nenařídil. V samém závěru první půle vystrašil z volného přímého kopu Courtoise Berenguer, ale ani on branku netrefil.

    Po změně stran madridský celek zvyšoval obrátky a po zásluze šel do vedení. Casemirova hlavička ještě mířila jen do břevna, ale po několika minutách se prosadil po dalším rohovém kopu Nacho Fernández. V nervózním závěru rozhodčí Lahoz rozdal řadu karet, jednu z nich i červenou Raúlu Garcíovi za nesportovní chování.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu za zdržování inkasuje v samém závěru zápasu Federico Valverde.
     
    Mezitím se Atlético Madrid dostává nad Osasunou do vedení a aktuálně má náskok na Real dva body. Naopak oslabená Barcelona inkasuje od Celty Vigo druhou branku a na titul může zapomenout.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Raúl García je vyloučen. V přerušené hře zničehonic vytáhl rozhodčí Lahoz rovnou červenou kartu.
     
    90
    Odriozola centrem našel Benzemu, ale ten se musel pohybovat směrem od branky. Následně domácí odkopli balon jen za postranní lajnu.
     
    89
    Gómezova nahrávka po trávníku neměla šanci najít Berenguera. Naopak na druhou stranu se vydal s míčem u kopačky Eden Hazard a vybojoval další faul.
     
    88
    Střídající Marco Asensio zavezl míč podél pravé postranní lajny až téměř k rohového praporku. Nešel však už směrem na branku, ale raději přihrával zpět Modrićovi.
     
    87
    Bilbao se i nadále snaží útočit. Nyní ale sebral míč ve středu pole zkušený Modrić a alespoň na chvíli dal obraně svého týmu oddechnout.
     
    Atlético Madrid dorovnává stav utkání s Osasunou na 1:1 a aktuálně má stejně bodů jako Real. To Barcelona bude souboj s Celtou Vigo dohrávat bez vyloučeného Lengleta.
     
    85
    Obrovská šance Bilbaa na vyrovnání! Za obranou Realu vyplavala hned trojice neobsazených soupeřů, ale Mikel Vesga hlavičkoval jen těsně vedle tyče.
     
    84
    Ve středu pole se provinil proti pravidlům také Federico Valverde, který taktickým zákrokem zastavil rozběhnutého Vilalibreho.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Real však z volného přímého kopu balon jen odevzdal.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Nacho Fernández (Real Madrid CF).

    Vít Schück

    Branky: 69. Nacho Fernández (Casemiro)

    Karty:   15. Berenguer (ATB), 81. Raúl García (ATB), 81. I. Martínez (ATB) – 82. Nacho Fernández (REA), 90+2. Valverde (REA)   90. Raúl García (ATB)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:11. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
    Athletic Bilbao: Simón – de Marcos (C), Yeray, I. Martínez, Balenziaga – Berenguer, Dani García (66. Vesga), Vencedor (74. I. Gómez), Morcillo (66. Raúl García) – I. Williams (66. Villalibre), Sancet (73. Unai López).
    Náhradníci: Ezkieta – Núñez, Unai López, Vesga, I. Gómez, Raúl García, Villalibre, Vicente.

    Real Madrid: Courtois – Odriozola Arzallus, Militao, Nacho Fernández, Gutiérrez – Valverde, Casemiro, Modrić – Rodrygo (79. E. Hazard), Benzema (C), Vinícius Júnior (61. Asensio).
    Náhradníci: Lunin, Altube – Blanco, Marcelo, Asensio, Isco, M. Díaz, E. Hazard.

    Rozhodčí: Mateu Lahoz – Cebrián, Porras
    bahis siteleri