Alavés – Granada 4:2 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Madrid 0:1 (kon.) | Atlético – Osasuna 2:1 (kon.)
Barcelona – Celta Vigo 1:2 (kon.) | Real Betis – Huesca 1:0 (kon.) | Getafe – Levante 2:1 (kon.)
Cádiz – Elche 1:3 (kon.) | Real Sociedad – Valladolid 4:1 (kon.) | Valencia – Eibar 4:1 (kon.)
Villarreal – Sevilla 4:0 (kon.)
konec
Cádiz CF
1:3 (1:0)
Elche CF
Neděle 16.05.2021, 18:30 • Estadio Ramón de Carranza, Cádiz • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:34:38)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 13:15.
     
    Lepší výsledky z ostatních stadionů si Elche nemohlo přát. Všechny týmy okolo prohrály, takže se posunulo na osmnácté místo. K záchraně potřebuje v závěrečném kole uhrát s Bilbaem více bodů než Huesca proti Valencii.
     
    Elche zaslouženě vítězí, i když to pro nervové soustavy jeho fanoušků rozhodně nebyly poklidné dvě hodiny. Slibný úvod pokazila nastřelená ruka v pokutovém území a Marim proměněná penalta. Krátce po změně stran se hosté radovali z vyrovnání předčasně, neboť Milla hlavičkoval z těsného ofsajdu. V 58. minutě už se stejný hráč prosadil regulérním způsobem a za malou chvíli už Elche vedlo zásluhou dorážky Diega Gonzáleze. Cádiz směrem dopředu nezlobil, deset minut před koncem mu poněkolikáté pomohla tyč, ovšem Fidel z individuální akce přesto dotvořil konečný výsledek 3:1 pro hosty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Moc rušno před Gazzanigou nebylo. Cifuentes se naopak řítil do protiútoku a Fali jej u lajny zastavil faulem za žlutou kartu.
     
    90+2
    Fali se chystá rozehrát z půlky. Všechno spoluhráče vyhání do pokutového území, kam pošle pokud možno nebezpečný nákop.
     
    90+1
    Ještě jedna žlutá karta pro nevýrazného útočníka Lozana. Faul na půlce způsobil další ošetřování.
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
     
    88
    Elche právě vstřelilo branku!
    Velká úleva pro Elche, které potvrzuje životně důležitý tříbodový zisk! Ke třetímu gólu došel FIDEL poměrně jednoduše, protože ho Barragán s Martinem jen sledovali s několikametrovým odstupem. Bez souboje ho nechali projít do vápna, kde levačkou zvýšil na 3:1.
     
    87
    Gazzaniga nakopl míč na půlku, kde si oba týmy vyměnily celou řadu hlaviček. Vše uklidnila až hostující kombinace mezi obránci.
     
    86
    Guido Carrillo se vleže drží o bolestivou nohu. César Soto Grado kvůli němu opět přerušuje hru.
     
    85
    Elche už se tolik netlačí na polovinu soupeře a stále více se snaží hrát ze zabezpečené obrany. Od vítězství ho dělí pět minut plus nějaké nastavení.
     
    84
    Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází Helibelton Palacios.
     
    82
    Paulo Gazzaniga si zkontroloval trajektorii blížícího se centru z levé strany a ulevil kolegům z obrany, kteří se nemuseli tolik starat o útočící hráče.
     
    81
    Velké štěstí Cádizu! Mauro fatálně podcenil nákop Verdúa. Guido Carrillo se kolem něj prohnal do gólové šance a vystřelil do krajní tyče! Míč se ještě odrazil do Gila a vše hasil až odkop Alcaly.
     
    80
    Znovu v akci Lozano, který se dostal do kleští mezi Barragána a Verdúa. Delší pas z hloubi pole tak propadl k brankáři Elche.
     
    79
    Lozano se přes Verdúa nedostal k zajímavému centru z dílny Rubéna Sobrina. Navíc fauloval a kopat se bude od Paula Gazzanigy.
     
    78
    Vzhledem k mnoha střídáním a častějším faulům se hra vydatně rozkouskovala. Čtvrthodinu před koncem to hraje do karet vedoucímu Elche.

    Michal Břuchanský

    Branky: 16. Mari (pen.) – 58. Milla (Guti), 64. González, 88. Fidel (Carrillo)

    Karty:   66. Alejo (CAD), 90+1. Lozano (CAD), 90+3. Fali (CAD) – 15. Verdú (ELC), 53. Josan (ELC), 73. Fidel (ELC), 76. González (ELC)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 13:15.
    Cádiz CF: Gil – Martin, Fali, Mauro, Espino (61. Izquierdo) – Alejo (72. Augusto Fernández), Jönsson (61. Alcalá), Mari (C) (72. Sobrino), Malbašić – Lozano, Šaponjić (72. Negredo).
    Náhradníci: Ledesma – Alcalá, Augusto Fernández, Garrido, Izquierdo, Negredo, Perea, Pombo, Sobrino, K. Carrasco, M. Diarra.

    Elche CF: Gazzaniga – Barragán, Verdú (C), González, Fidel – Josan (77. Cifuentes), Guti, Mfulu (77. Marcone), Piatti (59. Carrillo) – Milla, Boyé (84. Palacios).
    Náhradníci: Badía – Calvo, Carrillo, Cifuentes, Luismi, Marcone, Nino, Palacios, Rigoni, V. Rodríguez, Josema, Morente.

    Rozhodčí: Grado – Fernández, Grijalba
    thejrc.org