Příbram – Pardubice 0:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Sparta 1:2 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 0:3 (kon.)
Zlín – Liberec 0:0 (kon.) | Karviná – Teplice 2:0 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 0:1 (kon.)
Jablonec – Slavia 1:1 (kon.) | Plzeň – Ostrava 4:0 (kon.) | Brno – Opava 4:1 (kon.)
konec
FK Příbram
0:1 (0:1)
FK Pardubice
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Příbrami už nemají šanci na záchranu a je jisté, že v letošní sezóně sestoupí a nezachrání už je ani koronavirus. Domácí měli několik šancí, jenže je nevyužili a o osudu utkání rozhodl již ve druhé minutě utkání Cadu, který proměnil pokutový kop. Konečný výsledek střetnutí. 1.FK Příbram 0 FK Pardubice 1. (18:55:58)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Jiří Letáček za zdržování hry.
     
    90+4
    Tomáš Pilík napřáhl na hranici šestnáctky k nádherné přízemní střele, která nabrala faleš a těsně minula vzdálenější levou tyč! Málem!
     
    90+2
    Tomáš Dočekal se pokusil vykřesat naději střelou zpoza šestnáctky, jenže Jiří Letáček si s ní bez problému poradil a udržel Pardubice v těsném vedení. Stav 0:1.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Jiří Sláma.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Karel Soldát, přichází Jan Kvída.
     
    89
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Mihailo Cmiljanović, přichází Emmanuel Antwi.
     
    87
    Pardubice měly další slibnou šanci, jejich střela ale zamířila pouze do rukavic brankáře Jakuba Šimana, který udržel naději domácích na bod!
     
    86
    Příbram rozehrála standardní situaci na přední levou tyč a vypadalo to velmi nebezpečně, Jiří Letáček se ale dobře vydal z brány, aby míč vyboxoval do bezpečí.
     
    85
    Michal Surzyn nyní poslal míč na levé straně šestnáctky fantasticky pod sebe a Tomáš Čelůstka v obrovské šanci bránu těsně přestřelil!
     
    83
    Příbram má nyní obrovský tlak a snaží se otočit stav dnešního utkání, zatímco Pardubice pečlivě brání a čekají, až budou moci vyrazit do nějakého protiútoku.
     
    81
    Tomáš Pilík rozehrál rohový kop a vzápětí standardní situaci po faulu na Martina Nového, ani jeden z jeho centrů se ale neujal a poslední zamířil vedle levé tyče.
     
    79
    Edrisa Lubega upadl v pokutovém území přes nohu jednoho z hráčů Pardubic, který těsně před ním zasáhl míč čistě a ani tentokrát se tedy penalta nepískala.
     
    77
    A další příležitost, kterou měl na kopačce zkušený domácí záložník Tomáš Pilík, jeho střela ale tentokrát byla nepřesná a Jiří Letáček odkopával od své brány.
     
    76
    Martin Šejvl zatáhl za záchranou brzdu a viděl žlutou kartu. Jedná se o druhou žlutou kartu tohoto zápasu.
     
    74
    Tomáš Pilík se teď konečně dokázal prosadit a radoval se z vyrovnávací branky, jenže zbytečně! Praporek pomezního šel nahoru kvůli ofsajdu.
     
    73
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Stanislav Vávra, přichází Tomáš Dočekal.
    71. Pilíkův centr našel hlavu Mezery, ten ale mířil mimo branku
     
    71
    Tomáš Pilík krásně odcentroval z levé strany šestnáctky a na vzdálenější pravé tyči měl na hlavě gól Jiří Mezera, Jiří Letáček ho vychytal!
    70. Nového centr našel volného Lubegu, ale jeho pokus mířil vysoko nad bránu
     
    70
    Edrisa Lubega mohl využít nepřehledné situace v obraně Pardubic, jenže ze slibné střelecké pozice napálil míč těsně nad břevno! Slibná příležitost.
     
    69
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Dominik Kostka, přichází Michal Surzyn.
     
    63
    Radek Voltr posílal na pravé straně šestnáctky míč z ostrého úhlu pod sebe a poté se dožadoval rohového kopu, pravou ruku ale zvedal marně. Odkop od brány.
     
    62
    Cadu si nabíhal na levé straně šestnáctky na pěknou prudkou kolmou přihrávku, jenže Jakub Šiman proti němu bleskově vyběhl a u míče byl tedy jako první.
     
    61
    Tomáš Čelůstka rozehrál na opačné straně hřiště rohový kop a jeho centr z levé strany přinesl hlavičku, která poté byla domácí obrannou řadou zablokována.
     
    60
    Tomáš Pilík nyní rozehrál na levé straně hřiště další standardní situaci a na vzdálenější pravé tyči se snažil dostat k hlavičce Radek Voltr, míč ale lapil brankář.
     
    58
    Edrisa Lubega si hledal místo v pokutovém území, jenže centr z pravé strany hřiště k němu nedolétl. Domácí útočník byl pokryt a Pardubice míč odvrátily.
    57. Solilovo zakončení skončilo pouze v boční síti
     
    57
    Cadu rozehrál rohový kop a jeho centr z levé strany přinesl nepřesnou hlavičku a poté střelu, Tomáš Solil ovšem z úhlu pálil jen do boční sítě!
     
    56
    Tomáš Pilík rozehrál na levé straně standardní situaci a do šestnáctky poslal centr, po kterém se domácí dožadovali odpískání ruky, jenže neuspěli. Skóre 0:1.
     
    55
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází David Huf.
     
    54
    Cadu si nabíhal na pravém křídle na dlouhý kolmý pas a dokázal míč zpracovat, jenže se nacházel v ofsajdu a nemohl pokračovat v akci. Příbram dobře vystoupila.
     
    52
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Rezek, přichází Radek Voltr.
     
    50
    Tomáš Čelůstka se dostal k centru do pokutového území, do cesty se mu ale pak dobře postavil Steve Kingue a srazil míč na rohový kop, který nic nepřinesl.
     
    49
    Mihailo Cmiljanović se teď uvedl po přestávce táhlou střelou zpoza šestnáctky, která byla nepřesná. Domácí fotbalista se ocitl ve velké tísni a také pod tlakem.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Michal Hlavatý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Příbram prožila hororový vstup do zápasu, když již ve druhé minutě zavinil penaltu Steve Kingue a Cadu ji následně neomylně proměnil. Inkasovaný gól jako by domácí hráče nakopl a měli několik slibných příležitostí, jenže je nevyužili, stejně jako pak na opačné straně Pardubice. Poločas. 1.FK Příbram 0 FK Pardubice 1.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45
    Stanislav Vávra byl osloven Mihailem Cmiljanovićem a z levé strany poslal do šestnáctky Pardubic přízemní centr, který byl hráči hostujícího týmu odvrácen.
     
    44
    Dominik Kostka si vyměnil míč s Ewertonem, který chtěl poté roztáhnout hru na volného Emila Tischlera, jenže hosté si nerozuměli a Příbram se tedy ubránila.
     
    42
    Tomáš Čelůstka rozehrál rohový kop na přední tyč, kde se hostující fotbalisté dokázali protlačit do zakončení, míč ale minul přední horní roh brány.
     
    41
    Obránce Martin Nový vyslal na hostující bránu nebezpečnou střelu, která byla zřejmě tečována, a Jiří Letáček pak tlačil očima míč mimo bránu!
     
    38
    Edrisa Lubega chtěl nyní vysunout dlouhou kolmou přihrávkou zkušeného Tomáše Pilíka, domácí fotbalista ale neměl potřebnou rychlost a míč tedy nedostihl.
     
    37
    Emil Tischler si nabíhal na míč za obranu Příbrami, jenže se ocitl v postavení mimo hru a praporek pomezního rozhodčího šel rychle nahoru. Ofsajd týmu z Pardubic.
     
    36
    Cadu oslovil pěknou přihrávkou Dominika Kostku, který se mohl ocitnout v druhé velké brankové příležitosti, nakonec se ale do zakončení nedostal. Stav je 0:1.
     
    35
    Pavel Černý se k míči nedostal a poté alespoň napadal rozehrávku Příbrami. Domácí do hostujícího útočníka míč napálili a následovalo autové vhazování Příbrami.
    34. Zorvan poslal míč na Lubegu, ten trefil boční síť brány
     
    34
    Edrisa Lubega obešel brankáře Jiřího Letáčka, jenže v obrovské šanci selhal a po dlouhé kličce nedokázal z ostrého úhlu skórovat do odkryté brány! Pardubice situaci přečkaly a drží vedení.
     
    32
    Filip Zorvan to vzal na sebe a zkusil teď vypálit zpoza šestnáctky, jeho střela ale byla sražena na rohový kop. Mihailo Cmiljanović chtěl zkusit míč tečovat, ale marně.
     
    30
    Po obou šancích Pardubic následoval rohový kop, jenže rozehrávka nakrátko a ani následný centr se neujaly. Příbram se tedy pro tuto chvíli ubránila.
     
    29
    A další obrovská šance Pardubic! V pokutovém území Příbrami vznikly zmatky, kterých mohl využít Dominik Kostka, Jakub Šiman ale opět čaroval a podržel domácí parádním zákrokem!
    28. Cadu se ocitl ve výborné šanci ale Šiman ho vychytal
     
    28
    Cadu se ocitl úplně sám před bránou a mohl podruhé v zápase skórovat, jenže Jakub Šiman ho fantastickým zákrokem vychytal! Stále 0:1.
     
    27
    Stanislav Vávra si krásně narazil míč s Filipem Zorvanem a poté se pokusil o pěkný lob, který neskončil vyrovnávacím gólem! Velká šance!
     
    26
    Edrisa Lubega si to drze namířil mezi trojici protihráčů a skončil na zemi, o faul se ovšem nejednalo a hra pokračovala dále. Pardubice se stále musí bránit.
     
    24
    Steve Kingue si poradil v obraně bez problému a poté si pomohl zpětnou přihrávkou na brankáře Jakuba Šimana, který mohl na domácí straně rozehrávat.
     
    23
    Emil Tischler chtěl nyní vysunout jednoho ze svých spoluhráčů kolmou přihrávkou podél postranní čáry, domácí ale jeho úmysl přečetli a navíc mohli vhazovat.
     
    21
    Stanislav Vávra se sice do zakončení po centru z rohového kopu nedostal, hosté ale míč odvrátili na další rohový kop, ze kterého poté opět nezapršelo.
     
    20
    Edrisa Lubega číhal uvnitř pokutového území, jenže míč k němu nedoletěl a po zákroku jednoho z hostujících fotbalistů vzápětí následoval rohový kop.
     
    19
    Hosté spoléhají na rychlé protiútoky, zatímco Příbram se snaží hrát hodně aktivně a dostávat se do slibných brankových příležitostí. Stanislav Vávra nyní neuspěl.
     
    17
    Pardubice posílaly míč do ohně a pro Příbram to vypadalo hodně špatně, domácí se ale nakonec dokázali úspěšně ubránit a míč odvrátit do bezpečí.
     
    14
    Z tlaku příbramského týmu teď pramenily dva rohové kopy, centr z levé a poté pravé strany se ale neujal a Pardubice se úspěšně a definitivně ubránily. Stále 0:1.
     
    13
    Filip Zorvan napřáhl k nádherné střele a už to vypadalo, že se nyní domácí fotbalisté budou radovat z vyrovnání, radost jim ale překazil fantastický Jiří Letáček, který míč vyrazil mimo!
     
    11
    Stanislav Vávra se dokázal uvolnit uvnitř pokutového území a napřáhl k prudké přízemní střele, která byla zablokována. Na poslední chvíli se vrátil střelec Cadu.
     
    8
    Tomáš Pilík se pokusil vyrovnat, když vypálil zpoza šestnáctky a jeho táhlá střela zamířila nad břevno pardubické brány. Jiří Letáček odkopával od brány.
     
    7
    Domácí fotbalisté se snaží uklidnit hru a držet míč na svých kopačkách, což se jim daří. Pardubice začínají poměrně hodně faulovat a to je šance pro Příbram.
     
    5
    Příbram tedy prožila katastrofální vstup do zápasu a Pardubice se bleskově ujali jednobrankového vedení. Hosté jsou hodně příjemným překvapením sezóny.
    2. CADU - 0:1
     
    2
    Pardubice právě vstřelily branku!
    CADU se rozeběhl, aby se na malou chvíli zastavil a poté z kroku míč ze značky pokutového kopu neomylně zavěsil do levého horního rohu brány!
     
    2
    Steve Kingue zatáhl jednoho z pardubických fotbalistů ve vlastním pokutovém území a Pardubice budou rozehrávat ve druhé minutě pokutový kop. Karta.
     
    1
    Utkání mezi Příbramí a Pardubicemi bylo zahájeno a Mihailo Cmiljanović posílal dopředu dlouhý kolmý pas, který skončil pouze u hostujícího brankáře Pardubic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    1.FK Příbram: Šiman – Nový, S. Kingue, Cmiljanović, Mezera – Zorvan – T. Pilík, Jan Rezek (C), Soldát, Vávra – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Vilotić, Dočekal, Januška, Kvída, Antwi, Voltr.

    FK Pardubice: Letáček – Cadu, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – D. Kostka, Tischler, Solil, Ewerton – P. Černý.
    Náhradníci: Hrnčíř – Prosek, Sláma, Pfeifer, Hlavatý, Huf, Surzyn.

    Rozhodčí: Tomáš Klíma. Asistenti: Matěj Vlček, Jiří Pečenka. Čtvrtý rozhodčí: Karel Hanousek.
     
    Příbram dokázala po překvapivé výhře nad Jabloncem zachovat šanci na záchranu, již v neděli odpoledne ji ovšem čeká velice náročný zápas proti Pardubicím. Hosté usilují o pozice zajišťující účast v nové Evropské konferenční lize a v posledním utkání si navíc vyšlápli na Viktorii Plzeň, kterou doma porazili rozdílem třídy 3:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 2. Cadu (pen.)

    Karty:   2. S. Kingue (PRI) – 76. Šejvl (PCE), 90+4. Letáček (PCE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 8:4. Rohy: 13:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 7:25.
    FK Příbram: Šiman – Nový, S. Kingue, Cmiljanović (89. Antwi), Mezera – Zorvan – T. Pilík (C), Jan Rezek (52. Voltr), Soldát (89. Kvída), Vávra (73. Dočekal) – Lubega.
    Náhradníci: Kočí – Vilotić, Dočekal, Januška, Kvída, Antwi, Voltr.

    FK Pardubice: Letáček – Cadu, Šejvl, Toml, T. Čelůstka – Jeřábek (C) – D. Kostka (69. Surzyn), Tischler (90. Sláma), Solil, Ewerton (46. Hlavatý) – P. Černý (55. Huf).
    Náhradníci: Hrnčíř – Prosek, Sláma, Pfeifer, Hlavatý, Huf, Surzyn.

    Rozhodčí: Tomáš Klíma. Asistenti: Matěj Vlček, Jiří Pečenka. Čtvrtý rozhodčí: Karel Hanousek
    thejrc.org