Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 0:2 (kon.)
Leeds – West Brom 3:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester City – Everton 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:0 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Nicolas Pépé vsítil dvě branky a zajistil Arsenalu vítězný konec sezóny, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:57:18)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž Arsenal mířil od začátku až do konce za vítězstvím, kterého také dosáhl, když se dvakrát prosadil křídelník Nicolas Pépé. Kanonýři si ještě vypracovali spousty dalších velkých příležitostí, jenomže je zahodili, když dvě skončily na břevně. Brighton & Hove Albion dobře bránil, jenomže dvakrát zaváhal Lewis Dunk a bylo zle.

    Do posledních minut bojoval Arsenal o pohárovou Evropu a dlouho to vypadlo, že do nich pronikne. Ovšem v závěru střetnutí Tottenham otočil stav zápasu s Leicesterem a pohlídal si sedmou pozici. The Gunners končí osmý a Brighton je šestnáctý!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty a Arsenal chce přidat ještě jednu trefu! Na levou stranu vápna si znovu naběhl Gabriel Martinelli, jenž přihrával před branku, ovšem Robert Sánchez byl na správném místě.
     
    90
    Běží poslední minuta normální hrací doby! Na levou stranu šestnáctky si naběhl Gabriel Martinelli, jenž se pokusil o přihrávku před branku, která byla zablokovaná. The Gunners budou jenom vhazovat.
     
    89
    Při bránění získal Nicolas Pépé míč a následně byl faulován. Arsenal se na konci střetnutí drží u míče a kontroluje přesvědčivé vítězství.
     
    88
    Na tribunách je teď velmi smutno, jelikož Tottenham otáčí výsledek zápasu a míří do pohárové Evropy. Ve stejném momentu byl Nicolas Pépé označen za muže zápasu.
     
    87
    V závěru zápasu se Brighton & Hove Albion bude pokoušet o čestnou trefu, ovšem obrana Arsenalu dnes hraje velmi dobře. Další akci hostujícího celku překazil Kieran Tierney, jenž bude také vhazovat.
     
    85
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Martin Ödegaard, přichází Gabriel Martinelli.
     
    83
    Hráči ve žlutých dresech kombinují na útočné polovině, ovšem Aaron Connolly neprošel přes soupeře. Arsenal kontroluje vývoj posledního zápasu sezóny.
     
    82
    Bukayo Saka si navedl míč na střed, kde mu jej ukázkově sebral Yves Bissouma. Hostující celek mohl přejít do rychlé protiakce, která ale byl za středovou čárou zabrzděná.
     
    80
    Téměř všichni fanoušci Arsenalu aktuálně drží mobilní telefony v ruce, jelikož Tottenham právě vyrovnal! Máme zde drama na dálku, kdo postoupí do pohárové Evropy?
     
    80
    Ben White poslal před branku centr, který na další rohový kop odvrátil Rob Holding. K rohovému praporku přispěchal Pascal Groß, jehož pas proskákal až mimo pokutové území.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Pierre-Emerick Aubameyang, přichází Alexandre Lacazette.
     
    78
    U postranní lajny už je připravený Alexandre Lacazette, který se za malou chvíli také podívá na hrací plochu.
     
    77
    Centr od rohového praporku zamířil do zadní části šestnáctky, kde se nacházelo několik hráčů Arsenalu. Ovšem s branky vystartoval Robert Sánchez, který ve vzduchu vyšplhal nejvýše.
     
    76
    Calum Chambers nezvládl přihrávku, ovšem výborně zapracoval Granit Xhaka, který vybojoval míč pro Arsenal. Následně se na levé straně šestnáctky nacházel Bukayo Saka, jenž vybojoval další rohový kop.
     
    74
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Emile Smith-Rowe, přichází Bukayo Saka.

    Michal Luxa

    Branky: 49. Pépé (Chambers), 60. Pépé (Ödegaard)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:3. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:8.
    Arsenal FC: Leno – Chambers, Holding, Gabriel, Tierney – Partey, Xhaka – Pépé, Ödegaard (85. Martinelli), Smith-Rowe (74. Saka) – Aubameyang (C) (79. A. Lacazette).
    Náhradníci: Rúnarsson – D. Ceballos, Alnaní, A. Lacazette, Martinelli, Marí, Saka, Nketiah, Soares.

    Brighton & Hove Albion: Sánchez – White, Webster, Dunk, Burn – Džahánbachš (46. Connolly), Groß (C), Bissouma, Moder – Mac Alister (65. Alzate) – Trossard (46. Lallana).
    Náhradníci: McGill, Steele – Alzate, Caicedo, Connolly, Karbownik, Lallana, Tau, Zeqiri.

    Rozhodčí: Moss – Perry, Wood
    bahis siteleri