Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 0:2 (kon.)
Leeds – West Brom 3:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester City – Everton 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Manchester City
5:0 (2:0)
Everton FC
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To už je z ročníku Premier League vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek nedělného večera. (18:58:27)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Manchester City poráží v závěrečném zápase Premier League Everton jasně 5:0.

    Podle očekávání byli od samotného úvodu zápasu aktivnější domácí fotbalisté. Netrvalo dlouhé a poprvé se měnil stav zápasu. Již v 11. minutě využil volného prostoru před vápnem umístěnou střelou ke vzdálenější tyči Kevin De Bruyne. Vyvedenou část zápasu podtrhl o moment později druhým zásahem Gabriel Jesus. Hosté mohli po faulu Diase z pokutového kopu snížit, ale střelu Sigurdssona vyrazil Ederson. V závěru první půle poté orazítkoval břevno prudkou ránou Rijád Mahríz.

    I po změně stran pokračoval nápor manchesterského týmu. Po přestávce navýšil vedení Phil Foden, následně se přišel s Premier League z lavičky rozloučit Sergio Agüero a bylo to loučení více než povedené. V 71. minutě využil zaváhání hostující obránce a zakončil k tyči. O dalších pět minut později poté hlavou trefil volné místo v brance a završil dnešní skóre na 5:0.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na Diase si ještě při rozehrávce vyšlápl Calvert-Lewin. Místo pokusu o zakončení ale následoval protiútok City, který však napálil Sterling jen do Pickforda.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí Oliver nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    S Walkerem hrál na pravé straně De Bruyne. Domácí sice drží i nadále balon pod kontrolou, ale do útoku už se příliš neženou.
     
    89
    Balon se dostal až ke Stonesovi. Domácí stoper na nic dlouho nečekal a okamžitě přihrával směrem kupředu ke Sterlingovi. Už i domácí ale závěr zápasu dohrávají v poklidu.
     
    88
    Iwobimu sebral míč Rodri. Následně mířil do protiútoku De Bruyne, ale ani jeho přihrávka k Torresovi nevyšla podle představ.
     
    87
    Také Ferrán Torres se dostal po svém příchodu na trávník. Se Sterlingem si ale příliš nerozuměl, ale domácí se ještě udrželi u míče na útočné polovině.
     
    86
    Zničehonic vyplaval před vápnem míč k Fernandinhovi. Střelu z první ale nasměroval kapitán City jen nad hostující branku.
     
    85
    Sergio Agüero se chce rozloučit hattrickem. Nyní po rohovém kopu hlavičkoval z nebezpečné pozice, ale opět skvěle u své tyče zasáhl Pickford.
     
    84
    Mizernou rozehrávku Godfreyho sebral ještě na útočné polovině Rodri. Španělský záložník se ale nepřevedl nejlépe, když nenašel na pár metrů Agüera.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Agüerovu střelu z otočky si tentokrát Pickford pohlídal.
     
    82
    Kolem Fernandinha se uvolnil Iwobi, ale předat balon už Calvertu-Lewinovi nedokázal. Manchester tak téměř bez práce získal míč ve středu pole.
     
    80
    De Bruynemu utekl balon za postranní lajnu. Holgate vhodil míč zpět do hry, ale to už byla obrana domácího celku připravena před vlastním vápnem.
     
    79
    Také Everton se hlásí ke slovu. Dlouhá přihrávka Holgatea měla najít střídajícího Nkounkoua, ale jako první se zjevil u balonu Zinčenko.
     
    77
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Niels Nkounkou.

    Vít Schück

    Branky: 11. De Bruyne (Mahríz), 14. Jesus (De Bruyne), 53. Foden (Sterling), 71. Agüero (Fernandinho), 76. Agüero (Fernandinho)

    Karty:   36. Rúben Dias (MAC), 68. Sterling (MAC) – 7. Richarlison (EVE), 22. Holgate (EVE)

    Neproměněná penalta: 37. G. Sigurdsson (EVE), brankář Ederson zneškodnil


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 10:5. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:10.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Zinčenko – De Bruyne, Fernandinho (C), Foden (56. Rodri) – Mahríz (65. Agüero), Jesus (74. F. Torres), Sterling.
    Náhradníci: Steffen – N. Aké, Gündoğan, Agüero, Laporte, Rodri, B. Silva, F. Torres, B. Mendy.

    Everton FC: Pickford – Holgate, M. Keane, Godfrey, Digne – A. Doucouré (57. Iwobi), Allan, Davies – G. Sigurdsson (C) (58. Bernard) – Calvert-Lewin, Richarlison (77. Nkounkou).
    Náhradníci: Olsen, Virginia – Coleman, Bernard, A. Gomes, Nkounkou, Iwobi, John.

    Rozhodčí: Oliver – Burt, Bennett
    thejrc.org