Granada – Getafe 0:0 (kon.) | Sevilla – Alavés 1:0 (kon.)
konec
Sevilla FC
1:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Neděle 23.05.2021, 21:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španělská LaLiga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:53:48)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:8.
     
    Je konec! Sevilla nakonec zvládla závěrečné kolo a poráží Deportivo Alavés 1:0. Vše podstatné se dnes odehrálo až po změně stran. První šanci měl Suso, ale jeho technický pokus skončil vedle zadní tyčky. V závěru mohl o triumfu hostů rozhodnout Joselu, ale Tomáš Vaclík jej parádně vychytal. Ve třetí nastavené minutě pak o triumfu Sevilly rozhodl Alejandro Gómez.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Sevilla hraje nadále s míčem na kopačkách a hlídá si svůj těsný náskok.
     
    90+3
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Sevilla v nastavení rozhoduje o svém triumfu! Obrovská radost na straně domácího celku! ALEJANDRO GÓMEZ si v blízkosti velkého vápna přehodil míč na pravačku a parádní střelou napálil míč k tyči!
     
    90+2
    Rakitič se snažil procedit míč do pokutového území, ale jeho pobídka byla příliš prudká a skončila mimo hrací plochu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Joselu mohl v samotném závěru rozhodnout o vítězství svého mužstva, ale Tomáš Vaclík jeho ránu po úniku vyrazil levou nohou!
     
    90
    Alejandro Gómez sice kouzlil s míčem u nohy, jenže operoval daleko od pokutového území soupeře. Sevilla by potřebovala hrát blíže k šestnáctce.
     
    89
    Aleix Vidal si vyměnil přihrávku se spoluhráčem na pravé straně, ale dloubáčkem do pokutového území už nenašel nikoho v bílém dresu Sevilly.
     
    88
    Domácí se v závěru dostali do zakončení. Júsuf Nasjrí zakončoval v pádu z hranice velkého vápna, nicméně jeho projektil skončil daleko vedle branky.
     
    87
    Nemanja Gudelj se na polovině hřiště zbavil soupeře a rozehrál na levou stranu. Následný centr od přední tyče odkopl Florian Lejeune.
     
    86
    De Jong se tlačil za centrem do pokutového území, ale urostlý fotbalista domácího celku si podle rozhodčího v souboji se stoperem pomohl faulem.
     
    85
    Goméz dostal dlouhou přihrávku na levou stranu, zpracoval si míč, ale přihrávkou na hranici velkého vápna už nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    84
    Fernando Pacheco rozhodně nespěchal s rozehrávkou od své branky. Fotbalisté Deportiva jsou s bodem ze závěrečného kola na půdě favorita spokojení.
     
    83
    Sevilla zahrávala rohový kop. Jeho rozehrávky se chopil Ivan Rakitič, ale jeho vysoký centr odhlavičkoval ven ze šestnáctky Duarte.
     
    82
    Vidal dohnal dlouhý nákop na pravou stranu, přehodil si míč na pravačku, ale jeho centr srazil do zámezí hned první zadák v modrém dresu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90+3. A. Gómez

    Karty:   30. Aleix Vidal (SEV)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:8.
    Sevilla FC: Vaclík – Aleix Vidal, Koundé, Rekik, Escudero (75. A. Gómez) – Jordán (57. Óscar Rodríguez), Gudelj, F. Vázquez (57. Ó. Torres) – Suso (75. L. de Jong), Nasjrí, Ocampos (57. Rakitić).
    Náhradníci: Bunú, Díaz – Munir, Sergi Gómez, Rakitić, Fernando, Navas, Gnagnon, A. Gómez, Ó. Torres, Óscar Rodríguez, L. de Jong.

    Deportivo Alavés: Sivera (73. F. Pacheco) – Navarro, Tachi, Lejeune, R. Duarte – Pons (68. Joselu), Pina, M. García – Méndez (78. Battaglia), Guidetti (78. Lucas Pérez), Pellistri (68. Rioja).
    Náhradníci: F. Pacheco – Martín, Battaglia, Mahmoud, Joselu, Rioja, Sainz, Laguardia, Lucas Pérez.

    Rozhodčí: de Mera – Becerril, Escuela
    thejrc.org