Opava – Plzeň 1:3 (kon.) | Sparta – Brno 6:1 (kon.) | Ostrava – Karviná 1:1 (kon.)
Slovácko – Zlín 2:0 (kon.) | Teplice – Příbram 2:2 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 2:1 (kon.)
Liberec – Olomouc 1:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Bohemians 1905 3:1 (kon.) | Pardubice – Jablonec 0:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
6:1 (6:1)
FC Zbrojovka Brno
Sobota 29.05.2021, 17:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13. (19:01:27)
     
    Z pražské Letné se loučí Tomáš Kohlmann, děkuji za pozornost po celou sezónu a těším se na tu příští, která začne o víkendu 24. a 25. července.
     
    Spartu díky konečnému druhému místu v létě ještě před startem nového ročníku FORTUNA:LIGY čeká předkolo Ligy mistrů, v jehož prvním dvojzápase narazí na jeden z trojice týmů Galatasaray Istanbul, Midtjylland nebo Rapid Vídeň.

    Zbrojovka se šestnáctým místem loučí s nejvyšší soutěží a příští rok bude muset bojovat zpět o návrat mezi českou elitu.
     
    V souboji o nejlepšího střelce ligového ročníku už se v závěrečných minutách na ostatních stadiónech nic nezměnilo, s patnácti brankami si tak vedli nejlépe Jan Kuchta a Adam Hložek, ten navíc velkou část sezóny promarodil a k patnácti zásahům mu stačilo pouhých devatenáct utkání.
     
    Také ve druhém poločase rozhodčí Machálek nevyužil žádné nastavení a po devadesátí minutách ukončil zápas, v němž se vše podstatné odehrálo už v prvním poločase.

    A nebylo toho málo, když už v páté minutě šli hosté do vedení díky obrovskému nedorozumění Dávida Hancka s Milanem Hečou, kdy míč do prázdné branky doklepl Jan Hladík.

    Pak už začal koncert Adama Hložka. Osmnáctiletý útočník nejdříve proměnil penaltu po faulu na Michala Sáčka, dalšími dvěma trefami ze hry pak završil hattrick. Ještě před uplynutím první půlhodiny přidal čtvrtou sparťanskou branku po chybě brankáře Flodera Matěj Polidar, krátce po něm se pak Adam Hložek trefil počtvrté a poločas toho nejhoršího snu uzavřela pro hosty vlastní branka Jana Sedláka.

    Do druhého poločasu už nevyběhl Adam Hložek a zápas se víceméně už jen dohrával.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Adamu Karabcovi nevyšel dravý průnik před branku, míč se odrazil vedle ni a rozhodčí ukazují, že rozehrávat bude Jiří Floder.
     
    89
    Michalu Trávníkovi nevyšla průniková přihrávka na Lukáše Juliše, hosté sparťanského útočníka pokryli.
     
    88
    Z rohu se hosté nijak neprosadili, ba naopak se pak museli rychle vracet dozadu, neboť Sparta sehrála rychlý brejk, kdy už se zdálo, že Martin Minčev poběží sám na Flodera, v poslední chvíli však byl ubráněn.
     
    87
    Jakub Přichystal na pravém křídle vybojoval rohový kop pro Zbrojovku.
     
    86
    Po Vindheimově centru Julišovu střelu na brankové čáře takřka zázračným zákrokem vytáhl brankář Floder, svůj první zákrok v zápase si přesto nepřipíše, neboť Julišovi byl máván ofsajd.
     
    85
    Na Dočkalův přetažený centr si nabíhal Martin Vitík, míč však před ním stáhl brankář Floder.
     
    84
    Ve druhém poločase jsou statisticky mírně aktivnější Brňané, kteří na střely v tomto hracím období vedou 4:3, na branku však z těch sedmi nemířila žádná.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ladislav Krejčí st., přichází Martin Minčev.
     
    82
    Do obrovského problému se u vlastního pokutového území dostal Michal Trávník, kdy v roli posledního podklouzl, v poslední chvíli ale stačil odehrát míč před dotírajícími Brňany z nebezpečného prostoru.
     
    81
    Luděk Pernica u postranní čáry podkopl Bořka Dočkala, Sparta rozehrává na vlastní polovině.
     
    80
    Michal Trávník si u pravé postranní čáry našel dostatek prostoru k centru, ten však nasměroval přímo k brankáři Floderovi.
    78. Štepanovského rána z úhlu Heču nepřekvapila

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 9. Hložek (pen.), 14. Hložek (Dočkal), 26. Hložek, 30. Polidar, 32. Hložek (Ladislav Krejčí st.), 42. J. Sedlák (vla.) – 5. Hladík

    Karty:   76. Vitík (SPA) – 48. Jambor (BNO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:4. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
    AC Sparta Praha: Heča – Vindheim, O. Čelůstka, Hancko (70. Vitík), Polidar – Pavelka, Sáček (64. Trávník) – Moberg Karlsson (64. Karabec), Dočkal (C), Ladislav Krejčí st. (82. Minčev) – Hložek (46. Juliš).
    Náhradníci: Kotek – Vitík, Matěj Hanousek, Minčev, Trávník, Karabec, Juliš.

    FC Zbrojovka Brno: Floder – Dreksa (C), Pernica, Hlavica (46. Endl) – Štepanovský, Ad. Čermák (46. Jan Moravec), Pachlopník (70. Fila), J. Sedlák (46. Jambor), Reiter (46. Přichystal) – Hladík, Růsek.
    Náhradníci: Šustr – Endl, Jambor, Fila, Přichystal, Jan Moravec, Kryštůfek.

    Rozhodčí: Machálek – Poživil, Pečenka

    Diváci: 999
    thejrc.org