Kiel – Kolín nad Rýnem 1:5 (kon.)
konec
Kieler SV Holstein 1900
1:5 (1:4)
1. FC Kolín nad Rýnem
Sobota 29.05.2021, 18:00 • Holstein-Stadion, Kiel • Německá Bundesliga • Baráž
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 500 diváků. (19:55:41)
     
    Pohledem na statistiky se s vámi loučím. Přeji vám hezký zbytek víkendu a někdy příště se na vás budu u fotbalové Bundesligy opět těšit na počtenou!
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 7:8. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.
     
    Kiel tak může smutnit, neboť ani na druhý pokus se mu nepovedlo projít mezi německou fotbalovou elitu. Navíc v kontextu toho, že příští ročník druhé bundesligy bude pořádně našlapaný a reálně bude o postup bojovat okolo šesti až sedmi týmů. Po dlouhé době se ale vrátí na fotbalovou mapu severské derby s Rostockem, což je tahák zejména pro fanoušky na tribunách, na kterých se – doufejme – příští sezónu už bude moci pobývat ve větším počtu.
     
    Tak se i stalo a po třech letech si Holstein zopakoval baráž se stejným výsledkem. Zatímco před třemi lety nestačil na Wolfsburg, tentokrát neudržel nadějný náskok z Kolína a po čtyřgólové smršti v prvním poločase měl po nadějích. Ačkoliv se ve druhé půlce snažil a držel míč na kopačkách rovnou 63 % času, na branku vystřelil jenom jednou, a to navíc v samotném závěru, kdy už víceméně o nic nešlo. Konečnou podobu výsledku tak dal v 84. minutě Iljás Schirí a rozhodl o tom, že Kolín zachová bundesligovou příslušnost i do dalšího ročníku.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Drexler byl v ofsajdovém postavení při centru za obranu, rozhodčí Aytekin pravděpodobně nebude nic ani nastavovat a pískne konec.
     
    90
    Jsme již v poslední minutě a i přesto, že fanoušci pískali na svůj tým po páté brance, nyní hromadně vstávají a děkují klubu za celý ročník.
     
    89
    Nepovedený centr ale hosté otočili a Meyer se vydal na výlet do otevřené obrany, který i z ostrého úhlu zakončil, avšak Gelios šel včas na zem a pokus vykryl.
     
    89
    Pravděpodobně poslední možnost pro domácí, jak alespoň snížit. Po faulu od Hectora rozehraje Kirkeskov přímák z levé strany.
     
    88
    Jan Thielmann (KLN) chytal Wahla jenom za cenu stažení za dres, přichází tak žlutá karta. Ale to mu radost z toho, že se Kolín zachránil, pokazit nemůže.
     
    86
    Zápas se tak již jenom dohrává. Pro Kiel je to velká facka v rámci ambicí, na druhou stranu, je potřeba ocenit jejich cestu. Za měsíc se totiž jedná o jejich 11. utkání, neboť měli vynucenou pauzu vlivem koronaviru.
     
    84
    Köln právě vstřelil branku!
    Na domácí hráče se snáší pískot z tribun, Kolín pátou brankou dokonává zmar Kielu! Rychle rozehrané vhazování překvapilo obranu a Thielmann viděl na protější straně volného ILJÁSE SCHIRÍHO, kterému předložil míč. Tomu už pak stačilo jenom trefit branku mimo rozsah Geliose, což se povedlo – 1:5! Asistence: Jan Thielmann.
     
    83
    Po faulu Thielmanna před domácí střídačkou rozehrávali Kielští trestňák, který šel napříč celým vápnem vzduchem, ale zachytil ho pouze Timo Horn.
     
    82
    A hezky tam zavařil obráncům Kolína, ani jedno zakončení hlavou ale nešlo na branku. Stále se tak čeká na vůbec první střelu do prostoru mezi tři tyče ze strany domácích.
     
    81
    Gelios s přehledem kontroval centr na Draxlera na hrotu. Okamžitě překopl hru na druhou stranu, kam se Kiel dostává po hodně dlouhé době.
     
    80
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Fabian Reese, přichází Noah Awuku.
     
    79
    Ioannis Gelios zachránil Kiel od páté branky! A symbolicky ji mohl dát právě Drexler, který využil podklouznutí Neumanna a šel sám na branku. Volil zakončení do horní části branky, Gelios vytrčenou rukou sráží na roh, už osmý pro tým zpod katedrály.
     
    77
    „Drexler, du bist Schei...“ Asi není potřeba doplňovat, tenhle útočník zkrátka na severu Německa vítán nebude. Dostal se však po rohu na malém vápně ke střele, Gelios šel na zem a vyrazil.

    Tomáš Kalas

    Branky: 4. I Če-song – 3. Hector (Duda), 6. Andersson (Kainz), 13. Andersson (Kainz), 39. Czichos (Hector), 84. Schirí (Thielmann)

    Karty:   31. Porath (KIE) – 28. Bornauw (KLN), 44. J.-K. Horn (KLN), 65. T. Horn (KLN), 88. Thielmann (KLN)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:11. Střely mimo: 7:8. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:17.
    Kieler SV Holstein 1900: Gelios – Neumann, Wahl, Komenda (63. Kirkeskov), Lorenz (46. Mees) – Bartels, I Če-song, Meffert, Mühling, Porath (46. Girth) – Reese (80. Awuku).
    Náhradníci: Dähne, Reimann – Kirkeskov, Dehm, Ignjovski, Mees, Sterner, Awuku, Girth.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Bornauw (46. Meré), Czichos, J.-K. Horn (46. Jakobs) – Schirí, Hector – M. Wolf (72. Thielmann), Duda (63. Meyer), Kainz – Andersson (76. Drexler).
    Náhradníci: Zieler – Schmitz, Jakobs, Meré, Höger, Meyer, S. Özcan, Drexler, Thielmann.

    Rozhodčí: Aytekin – Dietz, Sinn

    Diváci: 2 500
    26.05.2021
    Kolín nad Rýnem - Kiel 0:1

    Branky: 59. Lorenz (I Če-song)

    Karty:   14. Katterbach (KLN), 51. Schirí (KLN), 53. M. Wolf (KLN), 90. Czichos (KLN) – 41. Bartels (KIE), 45. Ignjovski (KIE), 47. van den Bergh (KIE)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 12:6. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 21:20.
    thejrc.org