Švédsko – Finsko 2:0 (kon.)
konec
Švédsko
2:0 (1:0)
Finsko
Sobota 29.05.2021, 18:00 • Friends Arena, Solna • Mezinárodní přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:57:54)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:14.
     
    Předposlední prověrka před startem mistrovství Evropy dopadla lépe pro favorizované Švédy, kteří herně opanovali zejména první poločas. V tom padl i vítězný gól, který hned z první vážnější situace vstřelil Robin Quaison. Pojistka na konečných 2:0 přišla v 58. minutě, kdy po faulu brankáře Joronena proměnil penaltu zkušený mazák Sebastian Larsson. Pak už se obě jedenáctky výrazně proměnily. Pomohlo to Finům, kteří měli v posledních pětadvaceti minutách navrch, ale nestačilo jim to ani na kontaktní gól.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pyry Soiri poslal prudký míč před Olsenovu branku. Vznikl tam docela velký zmatek, ale ve finále se nikdo v bílém nedostal až ke střele.
     
    90+2
    Valakari přenesl těžiště na levou stranu, kterou měl pod palcem Nicholas Hämäläinen, ale zároveň i Krafth, jenž sám pro sebe ukořistil autové vhazování.
     
    90+1
    Přípravný duel dvou severských zemí bude trvat ještě tři nastavené minuty. V první z nich hledají Finové cestu vpřed.
     
    90
    Pro vysokánský centr si šel Joronen, který už měl míč skoro v rukavicích, když se srazil s Isakem. Mladému útočníkovi Realu Sociedad byl odpískán faul.
     
    89
    Emil Krafth se chtěl prosmýknout mezi pravou postranní čarou a Hämäläinenenem, který si podle sudích počínal v rozporu s pravidly. Následuje standardní situace.
     
    88
    Od doby, kdy je na hřišti zbrusu nové kvarteto záložníků, se Švédové ještě k ničemu nedostali. Není to moc dobrá vizitka pro hráče, kteří bojují o nějaké ty minuty na blížícím se mistrovství Evropy.
     
    87
    Střídání v týmu Finsko: ze hřiště odchází Jere Uronen, přichází Nicholas Hämäläinen.
     
    85
    Velmi dobře kopnutý roh přinesl další zajímavou momentku. Ani Lamova střela si však cestičku za Olsenova záda nenašla. U tyče byl dobře postavený Isak.
     
    84
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Robin Quaison, přichází Alexander Isak.
     
    83
    Soiri se mohl rozběhnout po pravé straně. Místo přihrávky před branku zkusil překvapit střelou a tou pořádně protáhl Olsena, který na bližší tyči vyškrábl míč nad břevno.
     
    82
    Po sérii střídání se hra vyrovnala. V posledních minutách už mají Finové častěji míč na kopačkách, ale všechno je to bez šancí na snížení.
     
    81
    Na základě rohového kopu se Finové ještě chvíli zdrželi před Olsenem. Z domácího pohledu všechno vyřešil Cajusteho rezolutní odkop.
     
    80
    Valakariho pravačka objevila jen hlavu Danielsona, od které šel míč na rohový kop. Stoper čínského klubu Ta-lien I-fang je vzadu bezchybný.
     
    79
    Thomas Lam byl zastaven faulujícím Krafthem kousek před rohem pokutového území. Je tady další standardka a možnost nebezpečně odcentrovat.
     
    78
    Střídání v týmu Švédsko: ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Gustav Svensson.

    Michal Břuchanský

    Branky: 23. Quaison, 58. S. Larsson (pen.)

    Karty:   31. Alho (FIN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 5:1. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:14.
    Švédsko: Olsen – Krafth, Danielson, Nilsson, Bengtsson – Claesson (78. Kulusevski), S. Larsson (C) (67. Cajuste), Svanberg (78. Svensson), Forsberg (66. Sema) – Berg (67. J. Larsson), Quaison (84. Isak).
    Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Lustig, Granqvist, Ekdal, Isak, Svensson, Sema, Olsson, Kulusevski, J. Larsson, Cajuste.

    Finsko: Joronen – Alho (69. Soiri), Ivanov, Ojala (62. L. Väisänen), S. Väisänen, Uronen (87. Hämäläinen) – Valakari, Sparv (C) (46. Lam), Lappalainen – Riski (62. Jensen), Assehnoun (46. Kauko).
    Náhradníci: Hrádecký, Jaakola – Arajuuri, Halme, Hämäläinen, Jensen, Kauko, Lam, O’Shaugnessy, Schüller, Soiri, L. Väisänen.

    Rozhodčí: Kehlet – Nørgaard, Bramsen (DEN)
    thejrc.org