Los nultého předkola Ligy mistrů (kon.)
konec
Los nultého předkola Ligy mistrů

Úterý 08.06.2021, 12:00 • Nyon (SUI) • Losování soutěží
     
    Tímto se s vámi loučím a již brzy nás čekají i další losy evropských pohárů! Hezký zbytek dne! (12:31:39)
     
    Dvojice pro nulté předkolo Ligy mistrů:

    Folgore (SMR) – Priština (KOS)
    HB Tórshavn (FRO) – Inter Club d'Escaldes (AND)

    Ve finále bude domácím týmem úspěšnější z první dvojice.
     
    Favoritem je jednoznačně domácí faerský tým, který má ze všech účastníků největší zkušenosti.
     
    Semifinálová klání se tedy odehrají 22. června, ve finále 25. června bude formálním domácím mužstvem úspěšnější z dvojice Folgore – Priština.
     
    SF2
    Doslova domácí HB Tórshavn bude domácím týmem i formálně. Nejzkušenější tým ze zmínéné čtyřky, který si v roce 1995 zahrál skupinu Intertoto Cupu, jinak postoupil do dalšího kola evropských pohárů jen dvakrát, se utká s Inter Clubem d'Escaldes z Andorry.
     
    SF1
    A soupeřem bude kosovská Priština! Ta má zkušenost i českým fotbalem, který si v sezoně 1983/1984 zahrála Mitropa Cupu, kde skončila na druhém místě! V Lize mistrů bojuje poprvé.
     
    SF1
    Prvním mužstvem z osudí je sanmarinské Folgore, které se nikdy nedostalo z prvního předkola a v Lize mistrů se představí podruhé. V roce 2014 padlo s Pjunikem Jerevan dvakrát 1:2.
     
    A jdeme na to!
     
    Řekneme si zatím základní informace. Celý kvalifikační turnaj se odehraje na Faerských ostrovec od 22. do 25. června. V prvním losování budou nejprve určeny dvojice pro semifinále, pak dojde na druhé formální losování, v němž se dozvíme, který vítěz semifinálových klání půjde do finále jako domácí mužstvo.
     
    Losovací ceremoniál se o chvíli opozdil, šampioni Kosova, Faerských ostrovů, Andorry a San Marina si musí na rozlosování počkat.
     
    Účastníci nultého předkola Ligy mistrů:

    HB Tórshavn (FRO)
    Priština (KOS)
    Inter d'Escaldes (AND)
    Folgore (SMR)
     
    Formát je však trošku jiný, než je tomu zvykem. Rozlosované dvojice se utkají v semifinále 22. června, o tři dny později se vítězové zápasů utkají o jedno místo v prvním předkole.

    Novinkou je, že tři vyřazené celky poputují do Evropské konferenční ligy, kde budou mít druhou šanci na udržení se v pohárové Evropě.
     
    V osudí jsou samozřejmě čtyři trpaslíci. Nasazenými celky jsou faerský HB Tórshavn a kosovská Priština, kteří vyhlíží andorské d'Escaldes se sanmarinským Folgore.
     
    Všem fanouškům evropského fotbalu přeji hezké úterní poledne! Nová sezona Ligy mistrů tluče na dveře a od 12 hodin se dozvíme dvojice pro nulté předkolo milionářské soutěže.

    Daniel Ryl

    Dvojice pro nulté předkolo Ligy mistrů:
    Folgore (SMR) – Priština (KOS)
    HB Tórshavn (FRO) – Inter Club d'Escaldes (AND)

    Zápasy se odehrají 22. června na Faerských ostrovech. Ve finále 25. června bude domácím týmem úspěšnější z první dvojice.
    Účastníci nultého předkola Ligy mistrů:
    HB Tórshavn (FRO)
    Priština (KOS)
    Inter d'Escaldes (AND)
    Folgore (SMR)
    thejrc.org