Švédsko – Slovensko 1:0 (kon.) | Chorvatsko – Česko 1:1 (kon.) | Anglie – Skotsko 0:0 (kon.)
konec
Chorvatsko
1:1 (0:1)
Česko
Pátek 18.06.2021, 18:00 • Hampden Park, Glasgow (SCO) • Mistrovství Evropy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že česká reprezentace udělal důležitý krůček za postupem ze skupiny, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního večera. Už od jednadvaceti hodin se odehraje střetnutí mezi Anglií a Skotskem, bavte se dál fotbalem. (19:59:43)
    Situace v tabulce před večerním duelem Anglie - Skotsko. 4 body by už mohly stačit na postup.
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 50% – 50%
    Střely na branku: 2:1
    Střely mimo branku: 6:7
    Ofsajdy: 1:2
    Rohové kopy: 4:4
    Fauly: 7:11
     
    Ještě z toho není definitivní postup do další fáze mistrovství Evropy, ovšem dnes národní tým udělal velmi důležitý krůček k tomu, abychom jej viděli ve vyřazovacích bojích! Českou reprezentaci ještě v prvním poločase z pokutového kopu Patrik Schick. Ovšem těsně po rozehrání druhé půle vyrovnal Ivan Perišić. Jinak se ale hrálo velmi vyrovnané střetnutí, které také došlo do spravedlivé remízy. V nastaveném čase se chorvatským hráčům už moc nechtělo, což nahněvalo kapitána Modriće. Pokud chce celek z balkánského poloostrova myslet na postup, musí v dalším kole porazit Skotsko.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Adam Hložek (Česko) se snažil dohrát souboj u postranní lajny a při dopadu došlápl na nohu Bruna Petkoviće. Český mladík je tak další potrestaným hráčem českého mužstva.
     
    90+2
    Ondřej Čelůstka volil přihrávku na Tomáše Vaclíka, který hru otočil na druhou stranu. Tomáš Kalas nechtěl hrát, a tak míč jen odkopl do bezpečných míst.
     
    90+1
    Nastavují se ještě tři minuty! Česká reprezentace je u balonu a nikam nespěchá, několik desítek vteřin už totiž kombinuje na vlastní polovině hrací plochy.
     
    89
    Rohový kop byl zahrán na první tyčku, odkud přišla hlavička, která zamířila na Vaclíkovu branku. Národní tým musí najít poslední síly a udržet velmi nadějnou remízu.
    88. Kalas srazil na roh zakončení Petkoviće.
     
    88
    Jan Bořil ztratil balon a na jeho pozici musel spěchat Alex Král, který zastavil pronikajícího Nikolu Vlašiće. Chorvatsko dál zlobilo a ve vápně se nacházel Bruno Petković, jehož pokus srazil na rohový kop Tomáš Kalas.
     
    87
    Kapitánskou pásku od Vladimíra Daridy přebral Tomáš Souček!
     
    87
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Mateo Kovačić, přichází Marcelo Brozović.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vladimír Darida, přichází Antonín Barák.
     
    85
    Tomáš Souček přihrál na hranici vápna, odkud míč posunul ještě do strany Vladimír Darida. Centrem do zadní části vápna se prezentoval Adam Hložek, jenž našel jen Ivana Perišiće. Záložník Interu Milán pak prsy předal balon ke svému brankáři.
     
    84
    Další míč mířil před naší branku, kde ve vzduchu vládl Ondřej Čelůstka. Na jeho hlavičku navázal ještě Tomáš Souček a celou situaci dlouhým odkopem dořešil Adam Hložek. U postranní lajny už je přichystaná dvojice Marcelo Brozović – Antonín Barák.
     
    82
    Český talent Adam Hložek měl proti sobě dva soupeře a míč si mezi nimi prohodil, ovšem zpátky se k němu nedostal. Chorvatsko tak mířilo do otevřené obrany, a tak s nedovoleným zákrokem vystoupil Jan Bořil (Česko).
     
    81
    Z levé strany postupoval před branku Bruno Petković, celou situaci si pohlídal Tomáš Vaclík. Jenomže tohle by se příště české reprezentaci už mohlo vymstít, český brankář drží naději na bod.
     
    80
    Nikola Vlašić neměl komu přihrát, a tak mířil k levé postranní lajně, kde mu balon utekl mimo hrací plochu. Národní tým ale po vhazování míč dlouho neudržel.
     
    79
    Jdeme do koncovky zápasu! Vladimír Darida na nic nečekal a nákopem hledal Adama Hložka, jenž hlavičkový souboj nezvládl. Dlouhým odkopem se pak prezentoval také Dejan Lovren, jenž poslal míč pouze na tribunu.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Michal Luxa

    Branky: 47. Perišić (Kramarić) – 37. Schick (pen.)

    Karty:   35. Lovren (CRO) – 50. Masopust (CZE), 82. Bořil (CZE), 90+3. Hložek (CZE)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 7:11.
    Chorvatsko: Livaković – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Gvardiol – Modrić (C), Kovačić (87. Brozović) – Perišić, Kramarić (62. Vlašić), Brekalo (46. Ivanušec) – Rebić (46. B. Petković).
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – Ćaleta-Car, Ivanušec, Pašalić, Badelj, D. Bradarić, Vlašić, Brozović, Oršić, B. Petković, Juranović.

    Česko: Vaclík – Coufal, O. Čelůstka, Kalas, Bořil – Souček, Holeš (63. Král) – Masopust (63. Hložek), Darida (C) (87. Barák), Jankto (74. Ševčík) – Schick (74. Krmenčík).
    Náhradníci: Mandous, Koubek – Krmenčík, Ševčík, Brabec, Barák, Zima, Kadeřábek, Vydra, Hložek, Král, Pekhart.

    Rozhodčí: del Cerro Grande (ESP) – Yuste (ESP), Fernandez (ESP)
    thejrc.org