Itálie – Wales 1:0 (kon.) | Švýcarsko – Turecko 3:1 (kon.)
konec
Itálie
1:0 (1:0)
Wales
Neděle 20.06.2021, 18:00 • Stadio Olimpico, Řím • Mistrovství Evropy • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:58:27)
     
    Wales se v osmifinále utká v sobotu v Amsterdamu s druhým týmem ze skupiny B.
     
    Itálie odehraje své osmifinále v sobotu v Londýně proti druhému týmu ze skupiny C.
     
    Konečné pořadí skupiny A

    1. Itálie 9 bodů 7:0
    2. Wales 4 body 3:2
    3. Švýcarsko 4 body 4:5
    4. Turecko 0 bodů 1:8
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12.
     
    Je konec! Itálie zvládla i poslední duel ve skupině a poráží Wales těsně 1:0. Itálie tak získala v základní skupině plný počet devíti bodů se skóre 7:0. V prvním poločase byla Itálie aktivnější a do první šance se dostala ve 24. minutě, kdy Belotti poslal míč na malé vápno, jenže tam se nikdo v modrém do zakončení nedostal. O tři minuty později mohl udeřit Wales, ale Gunter hlavičkoval nad břevno. Ve 29. minutě ukázal svou sílu Chiesa, jenže Ampadu zachránil Wales blokem. Itálie se tak do vedení dostala až ve 39. minutě, kdy se po Verrattiho přímém kopu trefil Matteo Pessina. Po změně stran mohl navýšit vedení Itálie Bernardeschi, ale střelou z přímého kopu trefil tyč. Následně po chybě Acerbiho postupoval sám na brankáře Ramsey, ale ten pro změnu prováhal ideální moment na zakončení. V 55. minutě přišla další komplikace pro Wales. Ethan Ampadu byl za ostrý zákrok vyloučen. V 65. minutě mohl italské vítězství potvrdit Belotti, jehož ránu srazil obránce na roh. V 75. minutě pak Wales zahodil svou největší šanci v utkání, když osamocený Bale z voleje přestřelil branku. Závěr utkání už si Italové pohlídali.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Italové kombinují s míčem na kopačkách a už chtějí dnešní duel dohrát bez nějakých problémů. Ani hráči Walesu už nemají moc sil na napadání.
    90+2. Poslední šanci zápasu měli Italové
     
    90+2
    Ještě jedna zajímavá možnost pro Itálii! Cristante vypálil ze střední vzdálenosti. Po jeho přízemní ráně se natahoval Andrea Belotti, ale Ward si připsal dobrý zákrok!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Marco Verratti rozehrál na pravou stranu. Chiesa ale tentokrát nebyl v pohybu a celou akci Itálie zastavil. Proti pevnému bloku Walesu to v chůzi ale nepůjde.
     
    89
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gianluigi Donnarumma, přichází Salvatore Sirigu.
     
    89
    Andrea Belotti se na hranici velkého vápna otočil a pohotově vypálil přímým nártem. Jeho projektil dobře postavený brankář Danny Ward zalepil v rukavicích.
     
    88
    Marco Verratti dostal přihrávku na levou stranu, ale ani on už netáhne italské akce vpřed. Hráči v modrém chtějí hrát hlavně s míčem na kopačkách.
     
    87
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Matteo Pessina, přichází Gaetano Castrovilli.
     
    86
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Gareth Bale, přichází David Brooks.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Neco Williams, přichází Ben Davies.
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Joe Allen, přichází Dylan Levitt.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 39. Pessina (Verratti)

    Karty:   79. Pessina (ITA) – 51. Allen (WAL), 79. Gunter (WAL)   55. Ampadu (WAL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 11:2. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12.
    Itálie: G. Donnarumma (89. Sirigu) – Tolói, Bonucci (C) (46. Acerbi), Bastoni, Emerson – Pessina (87. Castrovilli), Jorginho (75. Cristante), Verratti – Chiesa, Belotti, Bernardeschi (75. Raspadori).
    Náhradníci: Meret, Sirigu – Acerbi, Barella, Cristante, Di Lorenzo, Immobile, L. Insigne, Locatelli, Raspadori, Spinazzola, Castrovilli.

    Wales: D. Ward – Gunter, Rodon, Ampadu – C. Roberts, Allen (86. Levitt), Morrell (60. Moore), N. Williams (86. B. Davies) – Bale (C) (86. Brooks), Ramsey, D. James (74. H. Wilson).
    Náhradníci: A. Davies, Hennessey – Brooks, B. Davies, Lockyer, Levitt, Moore, Mepham, Norrington-Davies, T. Roberts, Jonathan Williams, H. Wilson.

    Rozhodčí: Hategan – Ghinguleac, Gheorghe

    Diváci: 11 541
    thejrc.org