Venezuela – Ekvádor 2:2 (kon.) | Kolumbie – Peru 1:2 (kon.) | Uruguay – Chile 1:1 (kon.)
konec
Kolumbie A
1:2 (0:1)
Peru
Pondělí 21.06.2021, 02:00 • Estádio Olímpico Pedro Ludovico Teixeira • Copa América • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Copa America mezi Kolumbií a Peru. Výkop je stanoven na 2 hodiny.
     
    Peru

    Peru nevstoupilo do letošního ročníku zrovna dobře. Hned na úvod turnaje schytalo Peru debakl 0:4 s rozjetou Brazílií. V posledních duelech se Peru navíc vůbec nedaří. Z posledních deseti odehraných zápasů zvítězilo jen v jednom případě. Šlo o duel kvalifikace o postup na světový šampionát proti Ekvádoru. V kvalifikační skupině ale patří Peru po šesti odehraných zápasech až poslední desátá pozice.
     
    Kolumbie

    Kolumbie naopak zvládla vstup do turnaje o něco lépe. Kolumbie už má odehrány dva zápasy, ve kterých získala čtyři body a drží druhou pozici tabulky skupiny B. Na úvod dokázala brankou Cardony porazit 1:0 Ekvádor. V dalším duelu se ale rozešla bez branek s Venezuelou. V další fázi turnaje čeká na Kolumbii ještě rozjetá Brazílie. Právě proto je pro Kolumbii dnešní duel opravdu důležitý.
     
    Úvodní sestavy:

    Kolumbie: Ospina – D. Muñoz, Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado, Barrios, Uribe, Cardona – Borja, D. Zapata.
    Náhradníci: Quintana, C. Vargas – Borré, G. Cuéllar, Cuesta, Chará, Morelos, Murillo, Perlaza, Muriel.

    Peru: Gallese – Corzo, Ch. Ramos, Callens, López – Tapia, Yotún, Carrillo, Cueva, Peña – Lapadula.
    Náhradníci: Cáceda, Carvallo – Araujo, Cartagena, R. García, Iberico, Ormeño, Santamaría, Trauco, Valera, Abram.

    Rozhodčí: Ostojich – Soppi, Saavedra.
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Kolumbie bude hrát ve žlutém, zatímco Peru oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Kolumbie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Favorizovaný celek se ihned vydal do útoku, ale zadáci Peru si s nákopem věděli rady.
     
    2
    Borja se hned v úvodu dnešního souboje dostal do zakončení. Kolumbijský útočník se opřel z úhlu do volného míče, ale technickou střelou trefil jen připraveného Galleseho.
     
    3
    Duván Zapata se chtěl na levé straně odpoutat od svého strážce, ale Ramos se mu skluzem položil pod nohy a stačil míč odkopnout do zámezí.
     
    4
    Také Peru se poprvé v utkání vydalo do útoku. Za centrem z levé strany se hnal Cueva, ale přes dobře postaveného Sáncheze nedokázal vypálit.
     
    5
    Juan Cuadraro se výborným průnikem dostal až do pokutového území, jenže v něm zkoušel zbytečnou kličku a sám si předkopl míč až do zámezí.
     
    6
    Právě aktivní Cuadrado se znovu dostal s míčem do pokutového území, ale tentokrát se mu pod nohy stačil položit obránce Ramos, který míč riskantním skluzem odehrál do bezpečí.
     
    7
    Lapadula si naběhl na průnikovou přihrávku do pokutového území, ale prvním dotykem si míč zpracoval mimo ideální pozici a získal jen roh.
     
    8
    Peru zahrávalo úvodní rohový kop dnešního souboje. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, ale dobře postavený Sánchez balón odhlavičkoval.
     
    9
    Tesillo vhazoval na levé straně. Na jeho pobídku si na polovinu hřiště naběhl Duván Zapata, ale v tísni dvou zadáků Peru sklepl míč do autu.
     
    10
    Carrilo dostal přihrávku na pravou stranu, odkud chtěl odcentrovat do pokutového území, ale jeho centr přizvedl hlavou ven ze šestnáctky Mina.
     
    11
    Z úctyhodné vzdálenosti se do odraženého míče položil pravou nohou Tapia, kterému zakončení pravou nohou vůbec nevyšlo a míč se vznesl vysoko nad břevno.
     
    12
    Duván Zapata sklepl míč na levou stranu, odkud přiletěl do pokutového území nadýchaný centr, ale nikdo ve žlutém se k míči nedostal.
     
    13
    Hodně aktivní Juan Cuadrado si z levé strany navedl míč na hranici velkého vápna, kde si jej přehodil na pravačku, ale technickou střelou zakroutil míč těsně vedle zadní tyčky!
     
    14
    Duván Zapata se hnal za další přihrávkou na levou stranu, jenže v souboji u rohového praporku uspěl obránce Corzo, který míč z otočky odkopl do bezpečí.
     
    15
    Kolumbie se usadila na polovině Peru a postupnou kombinací si hledá cestičku do zakončení. Pokus o průnikovou přihrávku do vápna tečoval obránce na roh.
     
    17
    Peru právě vstřelilo branku!
    Peru se po delší době dostalo do blízkosti kolumbijské branky a hned je z toho gól! Dalekonosná rána nedělala brankáři velké problémy a skončila na tyči. Stoper poté míč nedokázal odkopnout a dorážející SERGIO PEŇA otevřel skóre!
    17. Sergio PEÑA - 0:1
     
    19
    Kolumbie se ihned po obdržení úvodní branky vydala do útoku. Na průnikovou přihrávku si naběhl Borja, ale nedokázal si obhodit vyběhnutého Galleseho.
     
    20
    Kolumbie měla k dispozici přímý kop na polovině Peru. Centrovaný míč přiletěl ke vzdálenější tyči, ale Mina slabou hlavičkou brankáře nepřekvapil.
     
    21
    Kolumbie se po obdržení úvodní branky dnešního souboje snaží hrát aktivně a tlačí se do útoku. Hráči Peru ale stojí v pevném bloku a nenechávají soupeři prostor.
     
    22
    Kolumbie zahrávala rohový kop. Jeho exekuce se ujal Edwin Cardona, který vyslal nadýchaný centr na malé vápno, ale důrazný Mina v souboji upadl. Penalta se nepíská.
     
    23
    Juan Cuadrado napadal rozehrávku Peru až u brankáře. Gallese si dal na pohyb kolumbijské hvězdy dobrý pozor a odkopl míč do zámezí.
     
    24
    Mina na polovině hřiště zastavil faulem rodící se akci Peru a daroval soupeři rozehrávku přímého kopu. Stoper Kolumbie může být rád, že neuvidí žlutou kartu.
     
    25
    Corzo podpořil ofenzivu Peru náběhem po pravé straně, jenže místo centru do pokutového území zkoušel ještě jednu kličku a na obránce recept nenašel.
     
    26
    Další ofenzivní výpad Peru zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si tentokrát nedal pozor Carillo. Ofsajd!
     
    27
    Zapata chtěl vnějším nártem prostrčit přihrávku na Borju, jenže stoper Ramos měl dobré postavení a dokázal akci Kolumbie zhatit výborným defenzivním zákrokem.
     
    28
    William Tesillo dostal přihrávku na levou stranu, kde měl moře volného prostoru, ale místo průniku směrem vpřed zvolil rozehrávku na stopery ve žlutém.
     
    29
    Zapata si na levé straně chtěl pustit přihrávku do pohybu, ale obránce Corzo jeho úmysl přečetl a bez váhání zakopl míč mimo hrací plochu. Kolumbie bude vhazovat.
     
    30
    Borja šel po půlhodině dnešního souboje zbytečně tvrdě do souboje s brankářem na malém vápně a vysloužil si žlutou kartu.
     
    31
    Cuadrado dostal přihrávku na pravou stranu, frnkl svému strážci až do pokutového území, ale další zadák v bílém jeho centr srazil na rohový kop.
     
    32
    Po rohovém kopu se do odraženého míče v pokutovém území opřel stoper Mina, ale jeho projektil zablokoval obětavý zadák v bílém dresu Peru.
     
    33
    Duván Zapata obdržel těžkou přihrávku do prostoru, kde kolem něj hlídkovali hned tři soupeři. Urostlý Kolumbijec míč udržel a rozehrál na pravou stranu.
     
    34
    Další prudký přízemní centr z pravé strany si na malém vápně pohlídal brankář Gallese, který míč zalepil do rukavic. V opačném případě by Zapata pálil do prázdné branky.
     
    35
    Kolumbie zahrávala další standardní situaci na polovině soupeře. Tentokrát se do odraženého míče opřel Barrios, ale trefil ruku vlastního spoluhráče.
     
    36
    Gallese si dal pozor na napadajícího Zapatu, rychle si přehodil míč na levačku a nakopl jej na levou stranu hrací plochy. Kolumbie rychle získala míč zpátky pro sebe.
     
    37
    Osamocený Borja sice uspěl v hlavičkovém souboji na polovině soupeře, ale v těžké pozici sklepl míč jen do míst, kde kralovala obrana Peru.
     
    38
    Edwin Cardona si při zpracování míče počínal poněkud neohrabaně a ohnal se rukou přímo do obličeje dotírajícího soupeře. Sudí prohřešek viděl a nařídil rozehrávku pro Peru.
     
    39
    Na opačné straně hřiště si Lapadula v souboji s Tasllem počínal doslova zápasnickým způsobem a podivným chvatem poslal kolumbijského obránce na zem.
     
    40
    Davinson Sánchez se musel hodně rychle vracet na polovinu hřiště, aby skluzem zastavil rodící se akci soupeře. Kolumbijec vše zvládl na jedničku.
     
    41
    Kolumbii nevyšel ani další přímý kop. Cuadrado sice narýsoval do pokutového území nádherný centr, ale urostlí zadáci Peru si poradili na jedničku s hvězdičkou.
     
    42
    Juan Cuadrado se tlačil za přihrávkou na pravou stranu, jenže v souboji s Corzem si pomohl zatažením za dres obránce Peru. Kolumbie se tak připravila o další možnost zaútočit.
     
    43
    André Carrillo doslova nakopl jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
     
    44
    Na levé straně se dokázal uvolnit Cardona, ale centrem levou nohou trefil jen obránce, od kterého se míč odrazil do rukavic brankáře Peru.
     
    45
    Carrilo se zapojil do akce Peru, čímž útok svého týmu zhatil, jelikož stál v několikametrovém ofsajdu. Kolumbie ještě může zkusit zaútočit.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    Kolumbie se v nastavení hnala do zajímavého protiútoku, jenže akce skončila nepřesnou přihrávkou na levou stranu, po které už Cardona neudržel míč.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Peru. Kolumbie byla sice jasně aktivnějším týmem, ale své náznaky nedokázala dotáhnout až do zakončení. Naopak Peru vyšla jedna akce, po které v 17. minutě otevřel skóre dnešního souboje Sergio Peňa. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kolumbie obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Uvidíme, zda favorit tohoto duelu dokáže otočit nepříznivý průběh duelu.
     
    47
    Barrios si udělal prostor tělem a dobře si pokryl míč. Napadající soupeř jej nedovoleným zákrokem fauloval. Kolumbie tak zůstane u míče.
     
    49
    Aktivní Cuadrado dostal přihrávku na levou stranu, odkud poslal přihrávku do pokutového území, ale před důrazným Zapatou zakročil obránce.
     
    50
    Hra je přerušena! Davinson Sánchez zůstává po jednom ze soubojů ležet na trávníku a podle všeho bude potřebovat menší ošetření.
     
    51
    Penalta pro Kolumbii! Zapata si píchl míč kolem vyběhnutého brankáře a ten jej sestřelil!
     
    51
    Žlutou kartu dostává Pedro Gallese (Peru).
     
    52
    Kolumbie právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil MIGUEL BORJA a s přehledem poslal míč do protipohybu brankáře!
    52. Miguel BORJA - 1:1
     
    54
    Peru se vydalo do útoku, ale centr z pravé strany zastavil skvěle postavený Juan Cuadrado. Kolumbie tak může rozjet další útočný výpad.
     
    55
    Tesillo dostal přihrávku na levou stranu, jenže se mu moc nepovedla rozehrávka a nabídl míč hráčům Peru. Fotbalisté v bílém se u míče dlouho neohřáli.
     
    56
    Wílmar Barrios si v souboji se soupeřem pomohl držením, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího, který kolumbijskému hráči odpískal faul.
     
    57
    Peru zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území Kolumbie. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, odkud jej bez problémů vyboxoval Ospina.
     
    58
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů Peru nyní potřebuje ošetření, po kterém ale podle všeho bude nadále pokračovat ve hře.
     
    59
    Miguel Borja mohl dokonat obrat v dnešním duelu! Útočník Kolumbie si naběhl na průnikovou přihrávku, ale následnou přízemní střelou minul zadní tyč!
    59. Miguel Borja v další šanci
     
    60
    Je za námi hodina hry a zejména po změně stran sledujeme ofenzivní snažení Kolumbie, která chce dokonat výsledkový obrat dnešního souboje.
     
    61
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Luis Muriel.
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Sebastián Pérez, přichází Gustavo Cuéllar.
     
    62
    Aktivní Miguel Borja ustál další souboj na pravé straně, kde jej jeden ze soupeřů poslal nedovoleným způsobem k zemi. Kolumbie bude zahrávat přímý kop.
     
    63
    Exekuce přímého kopu se ujal Juan Cuadrado, který nadýchaným centrem našel prostor, kam si naběhl Davinson Sánchez, ale jeho hlavička skončila nad břevnem.
     
    64
    Barrios napadal rozehrávku Peru na polovině hřiště. Aktivní fotbalista Kolumbie sice dostal soupeře pod tlak, ale míč pro svůj celek nezískal.
     
    65
    Peru právě vstřelilo branku!
    Peru si překvapivě bere zpět své ztracené vedení! Hráči v bílém zahrávali rohový kop, po kterém si míč hrudí za brankovou čáru srazil YERRY MINA! Ospina už se po míči natahoval pozdě!
    65. Yerry MINA - 1:2
     
    67
    Peru nadále pokračuje ve svém ofenzivním snažení! Na pravém křídle se dokázal uvolnit Tapia, který dokonce odcentroval na přední tyč, ale tam kralovala obrana Kolumbie.
     
    68
    Kolumbie už se znovu usadila v blízkosti velkého vápna soupeře a tlačí se do zakončení. Muriel prošel do pokutového území, ale jeho přízemní pokus srazil obránce na roh.
     
    69
    Následný rohový kop rozehrál Juan Cuadrado, na jehož centr si naskočil Borja, jenže jeho prudkou hlavičku na brankové čáře reflexivně vyrazil Gallese!
     
    70
    Právě Borja si naběhl na další zpětnou přihrávku do pokutového území, kde zakončoval placírkou, ale jeho pokus prolétl nad břevnem branky Peru.
     
    71
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Edwin Cardona, přichází Yimmi Chará.
     
    72
    Muriel po svém příchodu na trávník hodně oživil ofenzivu Kolumbie. Fotbalista Atalanty Bergamo se opět tlačil vpřed, ale mezi dvojicí stoperů míč neprotlačil.
     
    73
    Ramos riskoval s rozehrávkou na vlastní polovinu, ale s kusem štěstí procedil malou domů na brankáře Peru. Kolumbijci ale napadají hodně vysoko.
     
    74
    Juan Cuadrado trefil soupeře loktem, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího, který nařídil přímý kop ve prospěch Peru.
     
    76
    Po krátkém přerušení způsobeném ošetřováním jednoho z hráčů Peru se opět pokračuje ve hře. Cuadrado se hnal vpřed po pravé straně, nicméně vybojoval jen vhazování.
     
    77
    Muriel dloubl míč za obranu Peru, ale připravený brankář vystartoval ven ze své svatyně a ukryl míč do rukavic. Kolumbii už moc času nezbývá.
     
    78
    Cueva se dostal na polovinu Kolumbie, kde si na levém křídle skvěle pokryl míč tělem a jeden z hráčů ve žlutém jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.
     
    79
    Peru zahrávalo přímý kop. Nadýchaný centr z levé strany se snesl na značku pokutového kopu, kde zakročil urostlý stoper Davinson Sánchez.
     
    80
    Luis Muriel se individuálním způsobem tlačil do pokutového území, ale v poslední chvíli si míč předkopl příliš daleko před sebe a dal obránci rozhodující výhodu.
     
    81
    Právě Cuadrado po rychlé akci vyslal prudký centr na malé vápno, kam spěchali hned dva hráči ve žlutém, ale oběma scházel k zakončení krok.
     
    82
    Střídání v týmu Kolumbie: ze hřiště odchází Stefan Medina, přichází Alfredo Morelos.
     
    83
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Sergio Peña, přichází Wilder Cartagena.
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Gianluca Lapadula, přichází Santiago Ormeño.
     
    84
    Kolumbie už se opět tlačí na polovinu soupeře, jenže hráči Peru brání v pevném bloku kousek před šestnáctkou a nenechávají favoritovi prostor.
     
    86
    Cuadrado se musel stáhnout na vlastní polovinu, kde se otočil a jednoduše odkopl míč odrazem o soupeře do zámezí. Kolumbie získala vhazování.
     
    87
    Právě Juan Cuadrado vymyslel vysoký centr do pokutového území, kde byli hned dva hráči ve žlutých dresech, jenže ani jeden z nich se k zakončení neprodral.
     
    88
    Borja se ve vápně opřel do odraženého míče, jenže opět proti němu vystartoval obětavý zadák v bílém, který zakončení kolumbijského útočníka zablokoval.
     
    89
    Peru se vydalo do útoku po levé straně, ale hráči v bílém už se nikam neženou. Fotbalisté Peru spíše chtějí šetřit cenné sekundy k dobru.
     
    90
    Zpoza pokutového území vyzkoušel své střelecké štěstí Tapia, jenže jeho pokus levou nohou vyletěl příliš vysoko a skončil nad břevnem kolumbijské svatyně.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Cueva se v souboji na polovině soupeře dopustil faulu a nabídl Kolumbii rozehrávku přímého kopu. Peru se ale dobře daří kouskovat závěrečné minuty.
     
    90+3
    Střídání v týmu Peru: ze hřiště odchází Christian Cueva, přichází Raziel García.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Peru poněkud překvapivě poráží Kolumbii 2:1. Kolumbie byla sice jasně aktivnějším týmem, ale své náznaky nedokázala dotáhnout až do zakončení. Naopak Peru vyšla jedna akce, po které v 17. minutě otevřel skóre dnešního souboje Sergio Peňa. Hned po změně stran se favorit dočkal vyrovnání. Ve vápně fauloval brankář Gallese a Miguel Borja z penalty vyrovnal. Právě Borja mohl otočit výsledek, ale v další šanci minul. Peru rozhodlo po rohovém kopu, po kterém si Yerry Mina vsítil nešťastnou vlastní branku. Kolumbie poté vrhla všechny síly do útoku, ale obětaví zadáci Peru už vedení nepustili.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (03:54:38)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 52. Borja (pen.) – 17. Peña, 65. Y. Mina (vla.)

    Karty:   30. Borja (CLM) – 43. Carrillo (PER), 51. Gallese (PER)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 6:5. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:12.
    Kolumbie A: Ospina – S. Medina (82. Morelos), Y. Mina, D. Sánchez, Tesillo – J. Cuadrado, Barrios, S. Pérez (61. G. Cuéllar), Cardona (71. Chará) – Borja, D. Zapata (61. Muriel).
    Náhradníci: Quintana, C. Vargas – Borré, G. Cuéllar, Cuesta, Chará, Morelos, Murillo, Perlaza, Muriel.

    Peru: Gallese – Corzo, Ch. Ramos, Callens, López – Tapia, Yotún, Carrillo, Cueva (90+3. R. García), Peña (83. Cartagena) – Lapadula (83. Ormeño).
    Náhradníci: Cáceda, Carvallo – Araujo, Cartagena, R. García, Iberico, Ormeño, Santamaría, Trauco, Valera, Abram.

    Rozhodčí: Ostojich – Soppi, Saavedra
    bahis siteleri