Veselý – Caruso 2:0 (kon.)
konec
Jiří Veselý
Jiří Veselý
2
7 6  
Salvatore Caruso
Salvatore Caruso
0
62 2  
Pondělí 21.06.2021, 17:16 • Kurt č. 1, Mallorca (ESP) • ATP Mallorca - Mallorca Championships (tráva) • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Jiří Veselý v prvním kole na turnaji v Mallorce potvrdil roli favorita, Salvatora Carusa zdolal po setech 7:6 a 6:2.

    Sedmadvacetiletý rodák z Příbrami vstoupil do utkání skvěle, když hned ve druhém gemu získal brejk. Ten ovšem až do konce setu neudržel, v deváté hře o něj přišel. O vítězi tak rozhodovala zkrácená hra, v níž Veselý povolil soupeři pouhé dva body.

    Druhé dějství začalo v podobném duchu, jako to první. Jiří Veselý získal rychlý brejk, avšak rozdíl byl v tom, že si jej tentokráte udržel a dokonce pro sebe urval ještě jeden. Za stavu 5:2 zvládl dopodávat zápas do úspěšného konce, když využil první mečbol.

    V osmifinále se Jiří Veselý utká s domácí nasazenou čtyřkou, Pablem Carreñem Bustou. (19:20:59)
     
    Konec zápasu
    2:0; 6:2 - Jiří Veselý
     
    6:2
    Je konec! Jiří Veselý znovu trefil vymezený čtverec hned prvním servisem, který Salvatore Caruso zreturnoval jenom do sítě.
     
    40-30
    Po jubilejním desátém esu má sedmadvacetiletý rodák z Příbrami mečbol!
     
    30-30
    Dlouhá výměna se šťastným koncem pro italského tenistu, který bojuje. V důležitý okamžik zahrál bekhend s ideální délkou, Veselý v záklonu chyboval.
     
    30-15
    Salvatore Caruso získal tlak hned po returnu a zaslouženě snižuje. Klíčový forhendový return po lajně vrátil český soupeř mimo vymezený prostor.
     
    30-0
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    15-0
    Jiří Veselý je poslední tři míčky od vítězství. Po servisu šel na síť, kde poslal forhend mimo dosah soupeře.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 5:2 - Jiří Veselý
     
    5:2
    Čtvrthodinový gem je minulostí a vybojoval jej na returnu hrající Jiří Veselý! Nenechal se rozhodit soupeřem nabíhajícím k síti, bekhendem mu úspěšně vytloukl bloky. Po změně stran půjde český hráč podávat na ukončení zápasu.
     
    A-40
    Brejkbol s pořadovým číslem sedm. Salvatore Caruso přeběhl forhend a musel tak hrát hodně u těla, míček napálil do deblového koridoru.
     
    40-40
    Nekonečný gem nabídne ještě minimálně dvě výměny. Český reprezentant zkusil konkurenta překvapit kratším forhendem, dobrému úmyslu vystavila stopku páska.
     
    A-40
    Nicméně gembolu se nedočkal, bude čelit dalšímu brejkbolu. Jiří Veselý si v důležitý okamžik oběhl úder na forhend a pod těžkým úhlem zahrál nechytatelnou ránu po lajně.
     
    40-40
    K vidění byla nejdelší výměna střetnutí. Salvatore Caruso si v ní vynutil pokračování sedmé hry, dlouhý bekhend soka kontroloval očima.
     
    A-40
    Příbramský rodák disponuje pátým brejkbolem v průběhu jednoho gemu, když po křižném forhendovém returnu Ital chyboval forhendem po lajně.
     
    40-40
    Opět jsme sledovali dlouhou výměnu, která skončila vítězně pro Carusa. Za jeho chytrým kraťasem sice Veselý doběhl, ale míček nedokázala zvednout nad síť.
     
    A-40
    Po gembolu pro změnu brejkbol pro Veselého. Jeho italský protivník znovu útočil tvrdými forhendy, ale stejně jako před chvíli neudržel přesnou ruku až do konce.
     
    40-40
    Salvatore Caruso viděl okrytou levou polovinu kurtu, kam chtěl co nejrychleji poslat forhend. Úder uspěchal až příliš, míček poslal za základní čáru.
     
    40-A
    Přímý bod po servisu na téčko.
     
    40-40
    Ne, ani teď Veselý nezískal další brejk. Bekhendový return hrál do sítě.
     
    A-40
    Dvojchyba znamená brejkbol pro českého tenistu.
     
    40-40
    Forhendový return spadl k základní čáře. Salvatore Caruso se musel hodně sklonit, přesto nedokázal poslat míček nad páskou.
     
    40-A
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    40-40
    Rovněž druhý brejkbol je minulostí. Forhendovou přestřelku opanoval rodák z Avoly, po posledním úderu soupeře míček doletěl do autu.
     
    40-30
    Caruso ještě bojuje. Sice si zkomplikoval situaci vyšším bekhendem, ale Veselý vyššího úderu nevyužil, naopak napálil nalitý forhend pod pásku.
     
    40-15
    Jiří Veselý má dva brejkboly, využití jednoho z nich by znamenalo výrazné přiblížení vítězství. Ital křižným bekhendem zasáhl území pro čtyřhru.
     
    30-15
    Nejlepší český tenista si připisuje na konto další bod a je blízko brejkbolům. V delší výměně určoval tempo, na forhend po lajně byl Caruso krátký.
     
    15-15
    Italský tenista si došel pro vyrovnání. Po podání ven z dvorce poslal forhend na druhou stranu, Veselý pod tlakem střílel do sítě.
     
    15-0
    Sedmadvacetiletý rodák z Příbrami dostal soupeře pod tlak a výsledkem je kýžený fiftýn. Caruso v hluboké defenzivě poslal bekhend do deblového koridoru.
    1:0; 4:2 - Jiří Veselý
     
    4:2
    Výborně. Jiří Veselý odvrátil tři brejkboly v řadě a nakonec urval hru na servisu pro sebe, při gembolu zapsal své deváté eso.
     
    A-40
    Forhendový return doplachtil za základní čáru.
     
    40-40
    Gem pokračuje, ani Jiří Veselý jej nedokázal uzavřít. Forhendovou ránu s úmyslem hrát po lajně zastavila síť.
     
    A-40
    Čtvrtý brejkbol v řadě posouvá českého reprezentanta ke gembolu. Bekhendem hrál přesně na základní čáru, soupeř ze stejné strany křížem minul.
     
    40-40
    I třetí brejkbol dokázal Veselý odvrátit, skvěle! Za dělovkou na téčko se Caruso jen smutně ohlédl.
     
    30-40
    Přímý bod po chytrém podání na tělo.
     
    15-40
    První brejkbolová příležitost je minulostí. Caruso šel znovu k síti, kde si ale nevedl tak dobře jako před chvílí, bekhendový volej umístil do zámezí.
     
    0-40
    Ital má výhodu tří brejkbolů! V tlaku naběhl k síti, kde s přehledem dovedl výměnu do zdárného konce bekhendovým volejem.
     
    0-30
    A další fiftýn pro osmadvacetiletého rodáka z Avoly! Jeho konkurent vyprodukoval znovu příliš nízký bekhend a při vlastním podání si zadělává na problémy.
     
    0-15
    Salvatore Caruso měl velké štěstí, že jeho bekhendový return skončil v kurtu. Výměna pokračovala a skončila vítězně právě pro Itala, protože Veselý poslal bekhend do sítě.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 3:2 - Salvatore Caruso
     
    3:2
    Rovněž Salvatore Caruso nyní zvládl hru na podání skvěle. Šestým esem dovršil čistou hru a snížil stav ve druhém setu na 2:3.
     
    0-40
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    0-30
    Ital připisuje do statistik páté eso.
     
    0-15
    Forhendový return vyletěl za základní lajnu.
    1:0; 3:1 - Jiří Veselý
     
    3:1
    Skvěle odservírovaný gem od české tenisové jedničky mezi muži. K přímému bodu postupně přidal tři esa, brejk tak potvrdil čistou hrou.
     
    40-0
    Okamžitě následuje šesté.
     
    30-0
    Vzápětí přidává své páté eso.
     
    15-0
    Cestu za potvrzením brejku Veselý zahájil přímým bodem.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 2:1 - Jiří Veselý
     
    2:1
    Třetí brejkbol Jiří Veselý přetavil v brejk a udělal důležitý krok směrem k postupu do dalšího kola! Caruso ukončil gem dlouhým bekhendem.
     
    40-30
    Kratším returnem Veselý vybídl soka k náběhu na síť. Ital se nenechal dvakrát pobízet a nadvakrát přetavil výměnu pro sebe.
     
    40-15
    Ital se povzbuzuje, utkání ještě viditelně nezabalil. Nyní si po servisu s forhendem poradil o poznání lépe, míček poslal mimo dosah protihráče.
     
    40-0
    Ano, dočká, a to rovnou tří! Salvatore Caruso se trefil do prvního podání, jenže pak při snaze ukončit výměnu ve svůj prospěch minul z forhendu.
     
    30-0
    Dočká se český reprezentant brejkbolů? V delší výměně změnil rytmus technickým slajzem z bekhendu a překvapený Caruso odpověděl forhendem do sítě.
     
    15-0
    Forhendový křižný return slaví úspěch. Osmadvacetiletý rodák z Avoly musel hodně natahovat raketu, aby stejně míček napálil za základní čáru.
    1:0; 1:1 - Jiří Veselý
     
    1:1
    Jiří Veselý zariskoval při druhém podání, které poslal do vymezeného čtverce. Italský konkurent si s returnem neporadil.
     
    40-0
    Náběh na čistou hru i na druhé straně. Salvatore Caruso zvládl bekhendové return, následný úder ze stejné strany ovšem napálil pod pásku.
     
    30-0
    Po servisu ven z kurtu poslal sedmadvacetiletý rodák z Příbrami míček z bekhendu do stejného místa. Ital s touto možností nepočítal, pokračoval v pohybu na střed.
     
    15-0
    Salvatore Caruso útočil, přesto bod získal Jiří Veselý. Dobře oběhal výměnu a závěrečný křižný bekhend Itala nechal doletět do zámezí.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude Jiří Veselý.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    1:0; 0:1 - Salvatore Caruso
     
    0:1
    Varianta servis – síť úspěšná. Salvatore Caruso se musel hodně natahovat, ale s bekhendovým volejem si poradil, načež prohoz soka skončil v síti.
     
    0-40
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    0-30
    I druhý fiftýn míří za italským tenistou. Ten v klíčovou chvíli zahrál soupeři na tělo, český hráč trefil bekhendem síť.
     
    0-15
    Salvatore Caruso zariskoval a dobře udělal. Po podání napálil křižný forhend přesně na boční lajnu, Veselý neměl šanci reagovat.
     
    0:0
    Začíná druhý set.
    1:0; 7:6 - Jiří Veselý
     
    7:6
    Druhou už ano! Servis ven z dvorce Salvatore Caruso nedokázal zreturnovat, balónek poslal do sítě.
     
    6-2
    První příležitost na servisu český tenista nevyužil. Po returnu k základní čáře hrál forhendem brzy po odskoku mimo vymezený prostor.
     
    6-1
    Jiří Veselý má po čtvrté Italově dvojchybě výhodu pěti setbolů!
     
    5-1
    První bod pro Itala. Ten po servisu ven z dvorce poslal forhend do stejného prostoru, jeho český konkurent taktéž forhendu trefil pásku.
     
    5-0
    Spanilá jízda Jiřího Veselého tiebreakem pokračuje, return Carusa byl znovu příliš dlouhý.
     
    4-0
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    3-0
    Ani druhý servis si Ital nedokázal poradit. Po kratším returnu měl dobře připravenou pozici na útok, jenže forhend umístil za základní lajnu.
     
    2-0
    První minibrejk míří na konto českého tenisty. Sedmadvacetiletý rodák z Příbrami zvládl dva obranné bekhendy, načež Caruso selhal při forhendu.
     
    1-0
    Zkrácenou hru odstartoval Jiří Veselý esem.
    0:0; 6:6 - Salvatore Caruso
     
    6:6
    Osmadvacetiletý rodák z Avoly posunul úvodní dějství do tiebreaku esem.
     
    0-40
    K síti naběhl pro změnu Caruso, jenž byl, na rozdíl od protihráče, úspěšný. Bekhendový volej usměrnil do volné poloviny dvorce.
     
    0-30
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    0-15
    Jiří Veselý po bekhendu po lajně vystartoval dopředu, ale u sítě nebyl úspěšný, bekhendový volej umístil pod pásku.
     
    6:5
    Konec přestávky, podávat bude Salvatore Caruso.
     
    6:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 6:5 - Jiří Veselý
     
    6:5
    Také Jiří Veselý musel odvracet brejkboly, ale poradil a vede 6:5. Má jistotu zkrácené hry, určitě by ale rád završil set už na příjmu.
     
    A-40
    Podání ven z kurtu Veselý doplnil o forhend na druhou stranu. Caruso k míčku doběhl včas, avšak z z těžké pozice hrál pod pásku.
     
    40-40
    Forhendový return vyletěl o pár čísel za základní čáru.
     
    40-A
    A k vidění bude další brejkbol! Nevynucené chyby se na straně českého reprezentanta kupí víc a víc, nyní vyrobil další křižným forhendem.
     
    40-40
    Gem pokračuje. Caruso si s returnem poradil a následně nemusel hrát žádný další úder, Veselý totiž minul z forhendu.
     
    A-40
    Forhendový return doplachtil za základní čáru.
     
    40-40
    Přímý bod po podání ven z dvorce.
     
    30-40
    Salvatore Caruso má výhodu brejkbolu! Po bekhendovém returnu jen sledoval, jak nečistě trefený forhend soka končí v síti.
     
    30-30
    Přímý bod po servisu ven z kurtu.
     
    15-30
    Bekhendový return doletěl těsně za pásku. Příbramský rodák zachoval u sítě chladnou hlavu a tvrdým forhendem výměnu zabil.
     
    0-30
    Jiří Veselý trefuje třetí dvojchybu.
     
    0-15
    Itala tentokráte soupeř naběhnuvší k síti vůbec nerozhodil. S bekhendem si dal záležet, po lajně soka s přehledem prohodil.
    0:0; 5:5 - Salvatore Caruso
     
    5:5
    Vyrovnáno. Salvatore Caruso dokázal odvrátit další tři setboly a hru na servisu si nakonec podržel, když druhé podání returnoval Veselý jenom do sítě.
     
    40-A
    Přímý bod po podání na téčko.
     
    40-40
    I čtvrtý setbol ovšem Ital dokázal s velkým sebevědomím ubránit. Po podání vyslal další tvrdou ránu z forhendu, Veselý bez šance.
     
    A-40
    Znovu sedmadvacetiletý Čech vystartoval k síti a zapisuje si v tomto prostoru další vybojovaný bod! Výborně četl hru a voleje dokázal hrát na polovinu soka, za posledním stopvolejem již běžel Caruso bez úspěchu.
     
    40-40
    Po servisu ven z dvorce napálil Salvatore Caruso forhend na opačnou stranu kurtu. Veselý v těžké pozici chyboval.
     
    A-40
    Tak že by do třetice? Český tenista vystartoval po bekhendu po lajně na síť, kde nemusel hrát volej, protože křižný prohoz Itala se od pásky odrazil zpět na jeho stranu.
     
    40-40
    Jenže ani v tomto případě nebyl Jiří Veselý úspěšný. Ve vyrovnané výměně nedokázal dobře nastavit raketu, balónek trefil jenom její rám.
     
    A-40
    Teď už se příbramský rodák dočkal! V defenzivě si poradil s dvěma dělovými forhendy Itala, třetí vyletěl do autu.
     
    40-40
    Český hráč si vynutil shodu. Údery k základní čáře neměly chybu, závěrečný forhend naopak Caruso odpálil až za ni.
     
    30-40
    Druhého setbolu se Veselý nedočkal. S křižným bekhendem protihráče si poradit nedokázal, sám poslal úder křížem do sítě.
     
    30-30
    Ale český tenista se nevzdává a znovu jej dělá dva body od zisku prvního setu. Opět uspěl u sítě, prohoz Carusa doplachtil do území pro čtyřhru.
     
    15-30
    S těžkým returnem si sedmadvacetiletý příbramský rodák poradil, jenže v momentě, kdy přecházel do ofenzivy, selhal při forhendu.
     
    15-15
    Po dvou bekhendech do pravého rohu Jiří Veselý naběhl k síti, kde si poradil i s třetím bekhendem a druhý pokus o prohoz Itala skončil v zámezí.
     
    0-15
    Salvatore Caruso zahajuje cestu za potvrzením brejku úspěšně. Ubránil se tvrdým forhendům soka, ten poslední pustil za základní čáru.
     
    5:4
    Konec přestávky, podávat bude Salvatore Caruso.
     
    5:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 5:4 - Salvatore Caruso
     
    5:4
    Který využívá! Sledovali jsme dosud nejdelší výměnu, v níž Ital od počátku tahal za delší konec provazu. Český konkurent nedokázal reagovat až na křižný forhend.
     
    30-40
    Tak pozor. Po druhé dvojchybě Veselého v průběhu jedné hry má Caruso premiérový brejkbol!
     
    30-30
    Tu okamžitě vykompenzoval třetím esem.
     
    15-30
    Příbramský rodák zapisuje svou první dvojchybu.
     
    15-15
    Jiří Veselý útočil, přesto nepochopitelně zahrál vyšší forhend, na nějž odpověděl Caruso nechytatelnou dělovkou ze stejné strany po lajně.
     
    15-0
    Tvrdý servis ven z dvorce Caruso škrtl jenom rámem rakety.
    0:0; 5:3 - Salvatore Caruso
     
    5:3
    Osmadvacetiletý italský tenista proměnil gembol svým třetím esem. Drží se v prvním setu, avšak potřebuje teď zabodovat i na returnu.
     
    40-A
    Nyní budeme sledovat, jak si Salvatore Caruso poradí s gembolem. Jeho český protivník chtěl výměnu zpomalit technickým slajzem, jenže míček vykroutil do deblového koridoru.
     
    40-40
    První set ještě pokračuje. Rodák z Avoly po podání zatlačil forhendovou ránou do pravého růžku, na kterou Veselý nenašel přesnou odpověď.
     
    40-30
    Salvatore Caruso trefuje třetí dvojchybu, jíž českému soupeři daroval setbol!
     
    30-30
    Tentokráte spadl return z bekhendové strany přesně na základní čáru. Osmadvacetiletý Ital zacouval, ani tak však nezahrál přesný úder.
     
    15-30
    Forhendový return vyletěl za základní čáru.
     
    15-15
    Jiří Veselý využil slabšího druhého podání soka k tvrdému forhendovému returnu k základní čáře, načež Caruso ze stejné strany přestřelil.
     
    0-15
    Eso na téčko.
     
    5:2
    Konec přestávky, podávat bude Salvatore Caruso.
     
    5:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 5:2 - Jiří Veselý
     
    5:2
    Další podání na střed kurtu Caruso tečoval jenom rámem rakety. Sedmadvacetiletý rodák z Příbrami je jediný gem od zisku prvního setu.
     
    40-0
    Přímý bod po podání na téčko. Tři gemboly.
     
    30-0
    Po tvrdém podání následoval kratší return a povedený křižný forhend Veselého do pravého rohu. Caruso reagoval obranným úderem do sítě.
     
    15-0
    Bekhendový return vyletěl mimo vymezené území.
    0:0; 4:2 - Salvatore Caruso
     
    4:2
    Salvatore Caruso si udržel podání a ještě se drží v boji o úvodní dějství. Tlaku využil k náběhu na síť, kde při smeči nezaváhal.
     
    40-A
    Přímý bod po servisu ven z dvorce.
     
    40-40
    Ne, příbramský rodák na vítězství v prvním setu, zatím, podávat nepůjde. Měl dobře připravenou pozici, jenže selhal při forhendu.
     
    A-40
    Druhá dvojchyba v průběhu jednoho gemu posouvá Veselého zadarmo ke brejkbolu.
     
    40-40
    Čtvrtý ovšem Caruso nepřidal, český hráč si vynutil shodu. Bekhendový return měl potřebnou délku, rodák z Avoly se s ním nedokázal vypořádat.
     
    30-40
    Třetí fiftýn v řadě přináší Italovi gembol. Ke kratšímu bekhendu doběhl Veselý příliš pozdě, forhendem hrál do pásky.
     
    30-30
    Kratšího returnu využil Salvatore Caruso na jedničku. Bekhendem k základní čáře zatlačil Veselého do defenzivy, načež forhendovým volejem výměnu ukončil.
     
    30-15
    Přímý bod po podání na kříž.
     
    30-0
    Ital vzápětí přidává nevynucenou chybu a jeho servis tak je dnes už podruhé v ohrožení. Forhend napálil o pár centimetrů za základní čáru.
     
    15-0
    Salvatore Caruso zapisuje premiérovou dvojchybu celého utkání.
     
    4:1
    Konec přestávky, podávat bude Salvatore Caruso.
     
    4:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
    0:0; 4:1 - Jiří Veselý
     
    4:1
    Opět výborné první podání, jehož výsledkem je druhé eso. Ital za dělovkou na téčko natahoval raketu marně.
     
    40-30
    Gembol, nebo brejkbol? Platí první možnost. Jiří Veselý trefil první podání a pak z dobré pozice poslal forhend do protipohybu Carusa.
     
    30-30
    Osmadvacetiletý rodák z Avoly útočil a zaslouženě získal fiftýn. Křižnými forhendy trpělivě střílel do soupeřova forhendu, ve finále se dočkal jeho zaváhání.
     
    30-15
    Přímý bod po servisu na kříž.
     
    15-15
    Po servisu následoval forhend kros. Salvatore Caruso doběhl míček s vypětím všech sil, na dlouhou ruku vymezený prostor přestřelil.
     
    0-15
    Český tenista měl po servisu dnes již poněkolikáté výborně připravenou pozici na ukončení výměny ve svůj prospěch, jenže pak chyboval křižným bekhendem.
     
    3:1
    Salvatore Caruso zapisuje čistou hru a snižuje na 1:3. Forhendový return soka zastavila síť.
     
    0-40
    Jiří Veselý faktu, že bekhend soka přizvedla páska, nevyužil. Po tvrdém forhendu plánoval naběhnout k síti, jenže balónek doletěl do zámezí.
     
    0-30
    Eso po dělovce ven z dvorce.
     
    0-15
    Forhendový return Veselého nedoletěl ani k síti.
     
    3:0
    Konec přestávky, podávat bude Salvatore Caruso.
     
    3:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:0
    Byť s problémy, tak Jiří Veselý nakonec dokázal potvrdit brejk a vede 3:0. Servis na téčko italský hráč zreturnoval do sítě.
     
    A-40
    Po brejkbolu gembol. Příbramský rodák využil kvalitního prvního podání k náběhu na síť, kde zahrál forhendový volej, po němž hrál Caruso z bekhendu pod pásku.
     
    40-40
    Hrozbu ztráty podání český tenista odvrátil přímým bodem.
     
    40-A
    V úvodu je k vidění velké množství nevynucený chyb. Nyní si jednu připsal Jiří Veselý, ten napálil do sítě forhend po čáře.
     
    40-40
    Shoda. Tentokráte byl v boji od základní čáry úspěšnější Caruso, páska úřadovala po křižném bekhendu vypáleném z rakety Veselého.
     
    40-30
    Varianta servis – síť úspěšná. Veselý u pásky nemusel hrát jediný volej, protože bekhendový prohoz Itala skončil mimo vymezený prostor.
     
    30-30
    Forhendový return doletěl do koridoru pro debl.
     
    15-30
    Ital sahá po brejkbolech. Po vyšším returnu čekal, co soupeř vymyslí a pak už nemusel dělat vůbec nic, protože jeho pokus o kraťas skončil v síti.
     
    15-15
    Eso na téčko.
     
    0-15
    Stejná situace i na druhé straně. Veselý si podáním výborně připravil pozici pro útok, ale pak hrál forhendem nepřesně.
    0:0; 2:0 - Jiří Veselý
     
    2:0
    Čistá hra a první brejk. Osmadvacetiletý rodák z Avoly chtěl využít kratšího returnu k tvrdému křižnému forhendu a náběhu na síť, jenže míček umístil do sítě.
     
    40-0
    Český hráč disponuje třemi brejkboly! Forhendový úder k základní čáře na tělo přinesl kýžené ovoce, Caruso odpověděl příliš dlouhým forhendem.
     
    30-0
    Skvělá hra od Veselého. Rodák z Příbrami doběhl stopvolej a soka u sítě přeloboval, Ital pak z otočky jen nahrál soupeři na vítězný volej.
     
    15-0
    Technické slajzy se českému tenistovi vyplatily. Caruso si s většinou poradil, ale proti poslednímu napálil míček pod pásku.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Salvatore Caruso.
     
    1:0
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:0
    Úvodní gem míří za Jiřím Veselým. Ten zvládl bekhendovou přestřelku od základní čáry, jako první zkazil Caruso.
     
    40-30
    Forhendový return doplachtil za základní lajnu.
     
    30-30
    Po kratším bekhendovém returnu protihráče musel Jiří Veselý na síť, kde si neporadil vůbec dobře, nalitý bekhendový volej poslal pod pásku.
     
    30-15
    Přímý bod po podání ven z kurtu.
     
    15-15
    Ital bleskurychle vyrovnává. Po returnu běžel marně ke kraťasu soka, ale měl štěstí, protože míček spadl do zámezí.
     
    15-0
    První fiftýn patří českému tenistovi hrajícímu na servisu. Bekhendem zahrál Carusovi rovněž do bekhendu, ten přestřelil základní čáru.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    Na kurtu probíhá tradiční předzápasové rozpinkávání. Na podání začne Jiří Veselý.
     
    Vzájemné zápasy

    Tenisté proti sobě sehráli doposud jediné vzájemné střetnutí loni v únoru na indickém turnaji v Pune. Na tvrdém povrchu zvítězil ve dvou setech Salvatore Caruso.
     
    Salvatore Caruso je osmadvacetiletý italský tenista, který se také drží v elitní stovce, konkrétně na 97. místě. Stejně jako Veselý, tak ani on nedisponuje vůbec dobrou formou, na vítězství čeká už více jak dva měsíce, během nichž odehrál šest zápasů. Naposledy se rodák z Avoly představil na Roland Garros, kde v roli velkého favorita prohrál s Jamesem Duckworthem z Austrálie. Na trávě se letos Salvatore Caruso poprvé představí právě zde na Mallorce.
     
    Jiří Veselý je momentálně nejlepším českým hráčem, který v žebříčku ATP okupuje 73. příčku. V posledních týdnech se ovšem sedmadvacetiletému tenistovi nedaří, v předešlých třinácti utkáních zvítězil jen třikrát. Naposledy odehrál domácí turnaj v Prostějově, kde jako nasazená dvojka vypadl v osmifinále na raketě Kamkeho. Nedařilo se u ani na French Open, zde rodák z Příbrami vypadla v prvním kole, proti favorizovanému Chačanovovi neuhrál jediný set. Turnaj na Mallorce pro Veselého bude druhý letošní na trávě. První byl ve Stuttgartu, kde neprošel kvalifikací.
     
    Všem fanynkám a fanouškům tenisu přeju krásné pondělní odpoledne. Vítám vás při sledování 1. kola turnaje ATP v Mallorce, u zápasu mezi Jiřím Veselým a Salvatorem Carusem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Milan Huppert

    Čas utkání: 1:51

    2. set: 0:45

    Veselý Caruso
    2. set Utkání 2. set
    Získané body celkem
    33 84 71 25
    Nejdelší série získaných bodů
    7 7 7 7
    Setboly
    1 7 0 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:14 0:34 0:46 0:22
    Esa **
    6 10 6 2
    Dvojchyby **
    0 3 5 1
    Udržená podání
    4 / 4
    100 %
    9 / 10
    90 %
    7 / 10
    70 %
    2 / 4
    50 %
    Odvrácené brejkboly
    3 / 3
    100 %
    6 / 7
    86 %
    13 / 16
    81 %
    8 / 10
    80 %
    Body při vlastním podání
    18 / 24
    75 %
    49 / 73
    67 %
    47 / 82
    57 %
    19 / 34
    56 %
    Body po 1. podání *
    41 / 55
    75 %
    26 / 41
    63 %
    Body po 2. podání *
    8 / 18
    44 %
    21 / 41
    51 %
    Úspěšnost 1. podání *
    75 %
    50 %
    Úspěšnost 2. podání *
    0 %
    0 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 10
    20 %
    3 / 16
    19 %
    1 / 7
    14 %
    0 / 3
    0 %
    Body při soupeřově podání
    15 / 34
    44 %
    35 / 82
    43 %
    24 / 73
    33 %
    6 / 24
    25 %
    Body po příjmu 1. podání *
    15 / 41
    37 %
    14 / 55
    25 %
    Body po příjmu 2. podání *
    16 / 41
    39 %
    8 / 18
    44 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 2. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Jiří Veselý
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.07.1993
    Věk: 30 let
    Držení: levák
    Výška: 198 cm
    Váha: 90 kg

    Salvatore Caruso
    Stát: Itálie
    Datum narození: 15.12.1992
    Věk: 31 let
    Držení: pravák
    bahis siteleri