Tampa – NY Islanders 8:0 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
8:0 (3:0, 3:0, 2:0) Stav série: 3:2
New York Islanders
Úterý 22.06.2021, 02:15 • Amalie Arena, Tampa • Play-off NHL • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:07:29)
    Tampa v pátém semifinálovém utkání přejela New York Islanders a je jediný krok od postupu do finále
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 40 – 21 | Přesilová hra: 2/6 – 0/1 | Trestné minuty: 26 – 47

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Andrej Vasilevskij (TBL) – 21 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Semjon Varlamov (NYI) – 13 zákroků, 3 OG, úspěšnost 81,3%, odchytal 15:27
    Ilja Sorokin (NYI) – 19 zákroků, 5 OG, úspěšnost 79,2%, odchytal 44:33

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:11
    Ondřej Palát (TBL) – 1+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:11

    Tři hvězdy utkání

    1. Steven Stamkos (TBL) – 2+1
    2. Alex Killorn (TBL) – 2+1
    3. Andrej Vasilevskij (TBL) – 21 zákroků
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 14 791 diváků.
     
    Po pátém semifinálovém utkání má blíže k postupu do finále Tampa, která na domácím stadiónu deklasovala New York Islanders vysoko 8:0.

    Domácí zadělali na vítězství už v první třetině, kdy vstřelili tři góly, stejný počet branek pak přidali i v prostředním dějství a do posledního si schovali ještě dva zásahy. Svěřenci kouče Coopera dominovali ve všech ohledech, vyjma trestných minut. Nejvíce byli vidět dvougóloví střelci Steven Stamkos a Alex Killorn, tři asistence zapsal Nikita Kučerov. Negativně na sebe upozornil Mathew Barzal, který za krosček na Jana Ruttu vyfasoval trest do konec utkání a disciplinární komise určitě bude řešit jeho zákrok pro případné pozastavení činnosti do dalších zápasů. Za zmínku stojí i další výborný výkon Andreje Vasilevského mezi třemi tyčemi, ruský obr za záda nepustil ani jednu z jednadvaceti střel.

    Šestý zápas je na programu v brzkých ranních hodinách ve čtvrtek, hrát se bude v newyorském Nassau Coliseum.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Poslední útok ještě mohl rozjet Nick Leddy, ale řekl si, že to již nemá smysl. S pukem kvedlá za vlastní brankou a čeká na závěrečnou sirénu.
     
    59:20
    Ondřej Palát musel střílet, protože ho v útočné činnosti nikdo nepodpořil. Český útočník z velkého úhlu o pár centimetrů přestřelil bránu.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:31
    Přesilovka Isles je minulostí. Domácí jsou v plném počtu a nyní je už vlemi pravděpodobné, že zápas zvládnou i s čistým štítem.
     
    58:16
    Byl to právě Nick Leddy, kdo po delší kombinaci pálil od modré čáry. Ani on nedokázal prostřeli houf hráčů stojících před domácí bránou.
     
    57:39
    Do pravého kruhu dostal nabito Kyle Palmieri. Jenže při nepovedené střele dokonce zlomil hokejku, pravou bruslí ovšem ještě dokázal přikopnout touš k Leddymu.
     
    57:08
    Hráči Islanders mají v přesilové hře velkou příležitost zrušit Vasilevskému čisté konto. Od modré čáry pokusil štěstí Josh Bailey, za gólmana zaskočil Hedman.
     
    56:30
    Po přerušení hry se utvořili čtyři dvojičky. které si očividně měly co říct. Rozhodčí vykázali na trestnou lavici Goodrowa, Gourdea, Martina, Pelecha a Mayfielda. V součtu všech trestů domácí inkasovali dvě minuty navíc, hosté budou hrát přesilovou hru.
     
    56:27
    tentokráte již Casey Cizikas vystřelil, z levého kruhu ztroskotal na pravém betonu Vasilevského. Neuspěl ani dorážející Clutterbuck.
     
    55:37
    Casey Cizikas zvládl buly, avšak Andrej Vasilevskij zasahovat nemusel, neboť ránu Pulocka od modré srazil do bezpečí Ryan McDonagh.
     
    55:12
    Muži v prouhovaném opět přerušili hru, protože po zblokovaném nahození Adama Pelecha puk skončil v ochranné síti. Buly proběhne v útočném pásmu Isles.
     
    54:57
    Michail Sergačjov nemohl střílet, protože proti němu vyjela dvoučlenná obranná hradba. Proto Rus jen po mantinelu nahodil za bránu a odjel střídat.
     
    54:21
    Postavení mimo hru, ta zůstane ve středním pásmu. Příliš netrpělivým byl Anthony Beauvillier, který vystavil do ofsajdu Clutterbucka.
     
    53:55
    Z obranného pásma vyvezl puk David Savard. Na opačné straně hledal Johnsona, jenže podcenil jeho rychlost a nahrál mu za brusle.
     
    53:09
    Domácí jsou při chuti, to je zřejmé. Ve hře je i dvojciferný počet gólů, je ovšem otázkou, jak moc se Tampě bude v závěrečných minutách chtít útočit.
    52:05 Luke SCHENN - 8:0
     
    52:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    Střelecké statistiky rozšiřuje jméno LUKEA SCHENNA! Od modré čáry nahodil spíše jen z nouze, jenže Pulock špatně nastavil brusli, od pravé paty se kotouč odrazil za záda překvapeného Sorokina. Asistence: Patrick Maroon a Ross Colton.
     
    51:54
    Na svůj druhý úspěch v utkání Ondřej Palát, zatím, nedosáhl. Dostal dobrou nahrávku od Pointa, avšak střelu z jedné ruky nezvládl usměrnit za záda brankáře.
     
    51:43
    Andy Greene tvrdou střelou sestřelil vlastního spoluhráče Jordana Eberleho. Kanadský útočník se těžce sbírá zvedu, ale vypadá býti v pořádku.
     
    51:27
    V obležení dvou protihráčů Blake Coleman kotouč udržet nedokázal. Zkusil ještě naslepo najít Goodrowa, ten však bruslil úplně v jiném prostoru.
     
    50:36
    Hostující trenér Trotz má do domácího zápasu nad čím přemýšlet. Jeho svěřenci dnes zaostávají ve všech ohledech, jen trestných minut mají více.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a můžeme klidně říct, že i zápasu. Tampa vede 6:0 a je jasné, že si ona připíše třetí vítězství do série.
     
    49:45
    S problémy, ale přece hosté zvládli přesunou hru do střední třetiny. Victor Hedman natahoval levou ruku, avšak na oblouček Eberleho nedosáhl.
     
    49:21
    Brayden Point zadovkou zkusil najít Ondřeje Paláta. Ten očekával nahrávku jiným způsobem a v rychlostním souboji pak prohrál s rozjetým Pulockem.
     
    48:56
    Rozjetý Blake Coleman na vyjetého Ilju Sorokina nevyzrál. Střílel na lapačku, právě v ní ruský gólman schoval černou gumu.
     
    48:30
    Jan Rutta v zápase po zákroku Mathewa Barzala nepokračuje. Nezbývá než doufat, že nepůjde o nic vážnějšího. Bylo by pro Bolts velkou komplikací, pokud by ke zraněnému Černákovi přibyl i český zadák.
     
    47:40
    Ukázková bodyček předvedl ve středním pásmu Noah Dobson, ten si počkal na Braydena Pointa. Proti povedenému hitu neprotestovali ani domácí fanoušci.
     
    47:18
    Od modré čáry nahazoval kotouč Adam Pelech. Trefil ovšem hned prvního blokujícího Maroona, Vasilevskij nadále drží čisté konto.
     
    46:47
    za obranu najížděl Nikita Kučerov. V poslední chvíli si ho všiml Noah Dobson, která v pádu pravou rukavicí uklidil touš do bezpečí.
     
    46:21
    Po střele Stevena Stamkose se kotouč nečekávaně odrazil před branku, avšak Ilja Sorokin byl v pozoru a levým betonem hrací předmět přilepil k tyči.
     
    45:36
    Nástřel Brocka Nelsona před bránu nevyšel. Skvěle zapracoval Yanni Gourde, jenž padl do střely a puk skončil pod jeho tělem.
     
    45:05
    Dlouhá přesilovka Tampy je minulostí. Hosté mohou zase začít uvažovat i o útočení. Na vítězství již nemají šanci, ale určitě zabojují alespoň o čestný zásah.
     
    44:30
    Brayden Point byl blízko dalšímu přesilovkovému úspěchu. Kanadský útočník ovšem na Sorokina nevyzrál, ruský gólman včas vykopl pravý beton.
     
    44:08
    Victor Hedman naznačil střelu, aby následně ještě vylepšil palebnou pozici pro Ryana McDonagha. Rána z první se mezi tři tyče nevešla.
     
    43:47
    V početní převaze dostal prostor i Ross Colton. Zkusil štěstí od levého mantinelu, Ilja Sorokin si prostor u levé tyče pohlídal.
     
    43:20
    S pukem si zahrál i Andrej Vasilevskij, který kotouč zpomalil pro Michaila Sergačjova. Ruský obránce dopředu tolik nespěchá.
     
    42:41
    V oslabení zahrozil, dnes už potřetí, Casey Cizikas. V plné rychlosti vypálil zápěstím, černá guma proletěla o pár centimetrů nad břevnem.
    41:59 Brayden POINT - 7:0
     
    41:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Parádní série BRAYDENA POINTA pokračuje, střílí gól v osmém po sobě jdoucím utkání! Mezi kruhy počkal na nahrávku od Kučerova, načež Sorokina prostřelil střelou k levé tyči. Asistence: Nikita Kučerov a Steven Stamkos.
     
    41:40
    Alex Killorn v rychlostním souboji předčil Pelecha a zadovkou našel Nikitu Kučerova. Pokračuje kombinační hra Bolts.
     
    41:19
    A byl to právě Hedman, kdo chtěl rozvinout akci na levou stranu, kde viděl Stamkose. Brock Nelson ovšem svou dlouhou hokejkou pas azstavil.
     
    40:45
    Domácí zadák je zpátky na ledové ploše, na té ovšem dlouho nepobyl, okamžitě pustil do hry Victora Hedmana. Elitní přesilovková formace je kompletní.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Jak již bylo zmíněno, tak se hraje ve čtyřech na obou stranách, za pár vteřin ale skončí trest obránce McDonagha.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:13.
     
    Druhá třetina přinesla, stejně jako ta první, po třech gólech a znovu všechny padly do hostující svatyně, Tampa tak vede už 6:0. Do vedení o čtyři góly Bolts posunul trefou v přesilové hře Steven Stamkos, ve 36. minutě se prosadil šikovnou tečí i český útočník Ondřej Palát. Teč hrála roli také při šestém zásahu, Alex Killorn v další přesilovce tečoval mimo dosah Sorokina nahození Hedmana. Třetí třetina začne ve čtyřech, ale po vypršení trestu McDonagha na domácí čeká více jak čtyřminutová přesilovka, protože po klaksonu oznamující konec druhého dějství neudržel emoce na uzdě Mathew Barzal, jenž se nepochopitelně pustil do Jana Rutty a nevybíravým krosčekem jej srazil k ledu.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 33 – 13
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    40:00 Mathew Barzal po krosčeku na Ruttu dohrál předčasně
     
    40:00
    Po siréně oznamující konec druhé třetiny Mathew Barzal u střídaček nesmyslně poslal k zemi Jana Ruttu, za což od rozhodčích inkasuje trest na pět minut a do konce utkání! Za vzájemnou potyčku si v úvodu třetího dějství odsedí dvě minuty na trestné lavici Anthony Cirelli a Jean-Gabriel Pageau.
     
    39:47
    Jean-Gabriel Pageau viděl Mathewa Barzala, k němuž na poslední chvíli dojel Victor Hedman, aby těsně před ním puk odpálil do bezpečné vzdálenosti od brány.
     
    39:25
    Hokejisté v bílých dresech sice kombinují v útočném pásmu, ale k vidění není žádná střela. Domácí čtyřka zatím skvěle brání prostor před bránou.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    38:41
    Premiérová přesilová hra pro hokejisty z New Yorku. Na lavici hanby usedl Ryan McDonagh, který Nelsona sestřelil k ledu krosčekem.
    37:53 Alex KILLORN - 6:0
     
    37:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    Ilja Sorokin z brány loví třetí puk, celkově hosté inkasovali již šestý kousek. Od modré cíleně nahazoval na teč Hedman. Hlavní slovo si vzal ALEX KILLORN, puk zvedl nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Victor Hedman a Brayden Point.
     
    37:31
    A další vyloučení v hostujících řadách, opět z kategorie zbytečných. Jean-Gabriel Pageau v útočném pásmu podrazil Hedmana.
    37:08
     
    37:08
    Luke Schenn se rozhodl ztrestat Matta Martina, jenž najel do Vasilevského. Hokejisté shodili rukavice, po pár úderech hostující forvard povalil soka na led. Hráči si nyní pět minut odpočinou na trestné lavici.
     
    36:30
    Zatímco domácí dominují, tak hosté se v ofenzivě trápí. Štěstí zkusil Casey Cizikas, ale forhendem napálil kotouč vysoko nad bránu.
    35:43 Ondřej PALÁT - 5:0
     
    35:43
    Tampa právě vstřelila branku!
    Populárního "bůra" završil ONDŘEJ PALÁT! Počkal si na Savardovo nahození, aby následně ztečoval kotouč mezi betony Sorokina. Asistence: David Savard a Nikita Kučerov.
     
    35:37
    Nechybělo moc, aby Cirelli vystihl laxní rozehrávku Dobsona. Každopádně alespoň vystrašil Pelecha, jehož donutil k vyhození přes všechny čáry.
     
    35:23
    Přihrávku Barzala zpomalil pravou bruslí Cirelli. Adresát pasu Josh Bailey tak přebal puk až za modrou čárou, rozhodčí správně odpískali postavení mimo hru.
     
    35:10
    S třetím oslabením v utkání si Isles poradili. Kyle Palmieri zkusil počkat za obrnanou řadou soupeře, ale pozorný Victor Hedman se k soupeři stáhl včas.
     
    34:38
    Český útoční Ondřej Palát přenechal puk Gourdeovi, který před brankou našel Johnsona. Bekhendovým pasem uvolnil Kučerova, jemuž ovšem nevyšel puk ideálně do střely. Než černou gumu zpracoval, tak se Sorokin přemístil a puk vytěsnil levým ramenem.
     
    34:06
    Dlouho kvedlal s pukem Nikita Kučerov. Naznačoval přihrávku, avšak nakonec z velkého úhlu vystřelil, krajana Sorokina nenachytal.
     
    33:47
    Casey Cizikas ukazuje, že se v oslabení útočit nebojí. Vyrazil proti přesile, aby ve finále akce vystřelil nepřesně od levého mantinelu.
     
    33:05
    Victoru Hedmanovi se klička na modré čáře vymstila. Pod nohy mu skočil Matt Martin a černou gumu odpálil mimo nebezpečí.
     
    32:40
    Domácí si zahrají třetí početní převahu. Ve středním pásmu hrál proti pravidlům Kyle Palmieri, jenž nešikovně podrazil rozjetého Colemana.
     
    32:00
    Hra již pokračuje v pěti na obou stranách. Anthony Cirelli zadovkou zapojil do hry Tylera Johnsona, jehož rána z velkého úhlu měla k úspěchu daleko.
     
    31:22
    Yanni Gourde nezvládl buly proti Brocku Nelsonovi, načež Mayfield po mantinelu vyhodil přes všechny čáry. Čtveřice hostů upaluje na střídačku.
     
    31:12
    Domácí často hledají Stevena Stamkose. Toho hledal u levé tyčky Alex Killorn, v poslední chvíli výborně zareagoval na nahrávku a zblokoval ji do ochranné sítě Pageau.
     
    30:33
    Scott Mayfield nedokázal vyhodit, kotouč jenom posunul na Eberleho. Ten z bekhendové strany zkusil vyhodit sám, na modré puk zachytil Kučerov.
     
    30:10
    Rozběhla se druhá polovina utkání. Tampa má skvěle nakročeno k třetímu vítězství v sérii, Islanders mají poslední půl hodinu hracího času na vstřelení minimálně čtyř branek.
     
    29:33
    I druhé vyloučení se týká hokejisty z hostujících řad. Jde o Cala Clutterbacka, který nevybíravým způsobem poslal na mantinel Paláta.
     
    29:22
    V souboji jeden na jednoho Cal Clutterbuck na Hedmana nevyzrál. Puk mu zkusil prohodit mezi bruslemi, švédský zadák situaci pohlídal.
     
    29:07
    Steven Stamkos útočí na hattrick. Domácí kapitán si sjel před bránu, aby zkusil tečovat případné nahození, k tomu ovšem nakonec nedošlo.
     
    28:27
    Tvrdost ledu pocítil Jean-Gabriel Pageau, jenž narazil do stromu jménem Ryan McDonagh. Fanoušci ocenili tvrdý hit hlasitým potleskem.
     
    28:05
    V rohu kluziště obranného pásma si Jan Rutta poradil s Travisem Zajacem. Navíc ukázal výborný přehled ve hře, po mantinelu posunul kotouč na Kučerova.
     
    27:30
    Postavení mimo hru zhatilo další plány Islanders na snížení. Před modrou čáru udělal jednu kličku navíc Jean-Gabriel Pageau, s tou již nepočítal Leo Komarov.
     
    27:12
    Na druhé straně nebezpečně nahazoval od levého mantinelu Ondřej Palát. Ilja Sorokin se skvěle přesunul k levé tyči, aby v lapačce zastavil teč Colemana.
     
    26:30
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Anthony Beauvillier. Moc nechybělo, forhendová střela po ledě projela těsně vedle levé části brankové konstrukce.
    25:42 Steven STAMKOS - 4:0
     
    25:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, domácí pokračují v navyšování skóre! V levém kruhu si počkal na přihrávku od Hedmana STEVEN STAMKOS, jehož rána z první k bližší tyči skončila v horním růžku, Sorokin neměl šanci zareagovat. Asistence: Victor Hedman a Nikita Kučerov.
     
    25:29
    Chvíli to vypadalo, že do brány bude muset zpět Varlamov, ale Sorokin se oklepal a je připraven pokračovat v utkání. Vyrážečkou zvládl odpálit ránu Killorna.
     
    25:07
    Po přiťuknutí od Sergačjova vypálil šiplavou ránu Nikita Kučerov. Puk poslal krajanovi v bráně soupeře pod masku. Muži v pruhovaném hru přerušili, Sorokin se potřebuje srovnat.
     
    24:44
    Zbytečný faul v útočném pásmu posílá Islanders do čtyř. Brock Nelson zahákoval Jana Ruttu, což pozornosti rozhodčích neuniklo.
     
    24:25
    Hodně volného prostoru dostal Jordan Eberle. Černou gumu si stáhl na forhend a z mezikruží vyslal zajímavý projektil, který Vasilevskij vytěsnil lapačkou.
     
    23:44
    Hosté pokračují v útočení. Dobře zapracoval Steven Stamkos, který obral Barzala a bekhendem pak poslal puk do středního pásma.
     
    23:00
    Sám proti třem protihráčům byl Matt Martin bez šance na úspěch. Dopomohl alespoň tomu, aby mohli spoluhráči v poklidu vystřídat.
     
    22:45
    Je zřejmé, že přestávka po první třetině hostujícímu celku pomohla, Trotz svým svěřencům zjevně pořádně promluvil do duše.
     
    22:13
    O přerušení se postaral Noah Dobson. Měl velké štěstí, že jeho vyhození mimo hrací plochu ještě zavadilo o tvrzené sklo.
    21:33 Vasilevského nejprve zachránilo břevno, po dorážce Baileyho zase levá tyč
     
    21:33
    Střela z pravé strany orazítkovala břevno Vasilevského svatyně a puk se odrazil příhodně pro Joshe Baileyho. Ruský gólman si dnes postavil tyče skvěle, protože i dorážející hokejista trefil jenom brankovou konstrukci.
    21:05 Beauvillier na brankáře nevyzrál, Nelson při dorážce selhal
     
    21:05
    Anthony Beauvillier dostal parádní nahrávku na pravou stranu, načež v přečíslení vystřelil a Andrej Vasilevskij puk vyrazil pouze k Brocku Nelsonovi. Americký útočník dorazit puk do odkryté části svatyně nezvládl, poskakující hrací předmět usměrnil mimo tři tyče.
     
    20:31
    Isles získali útočné pásmo, ale dlouho v něm nepobyli. Anthony Beauvillier kličkou proti Ruttovi neuspěl, český bek pak vyslal oblouček do střední třetiny.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, pojďme na ni! Semjon Varlamov už pod rouškou na střídačce sledoval, jak nahození Barzala zblokoval do ochranné sítě Hedman.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:11.
     
    První třetina pátého zápasu mezi Tampou a New Yorkem Islanders měla až překvapivě hladký průběh. Domácí vstřelili tři góly, zatímco Vasilevskij drží čisté konto, Bolts tak skvěle zadělali na třetí úspěch v sérii. Skóre utkání otevřel už v 1. minutě Steven Stamkos, na něhož o jedenáct minut později navázal Yanni Gourde a současnou podobu dal výsledku tečující Alex Killorn. Po třetí trefě domácích se trenér Trotz rozhodl pro stažení Varlamova, toho nahradil mezi třemi tyčemi krajan Sorokin.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 19 – 5
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Dlouhého střídání soupeře chtěl využít Yanni Gourde, jenž najížděl do příležitosti z pravé strany. Zkusil nadějnou křižnou střelu pod břevno, Sorokin včas vystrčil vyrážečku.
     
    19:14
    Tvrdá střela Pelecha od modré čáry se od zadního mantinelu odrazila zpátky před bránu, kde situaci pohlídal český zadák Jan Rutta.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:44
    A znovu Point, který už dokázal vystřelit. Střílel zápěstím forhendem z pravého kruhu, Sorokin ukryl černou gumu v lapačce.
     
    18:20
    Neuspěl ani Brayden Point. Kanadský forvard zkusil štěstí sám proti dvěma, mezi dvojicí obránců ovšem neproskočil.
     
    17:36
    Nahození Michaila Sergačjeva dobruslil za brankou Steven Stamkos. Na středu hledal Cirelliho, jehož jinak děravá defenziva Islanders pokryla.
     
    17:18
    Po buly střílel Cal Clutterbuck. Pohotově zareagoval Luke Schenn, jenž dokázal v pokleku posunout puk nataženou hokejkou mimo tři tyče.
     
    16:43
    Mezi kruhy si sjel Anthony Beauvillier, kam dostal nabito od Eberleho. Forhendová rána z první proletěla vysoko nad břevnem.
     
    16:20
    Pozor na Jeana-Gabriela Pageaua dával Andrej Vasilevskij. Kotouč mu sice vypadl z výstroje, ale to až dávno po hvizdu rozhodčího.
     
    15:27
    Rozhodně se nedá říci, že by New York Islanders prohrával o tři góly kvůli Semjonu Varlamovovi. Kouč Trotz ale nejspíše chce dát týmu nový impuls, proto do brány posílá jiného ruského gólmana, a sice Ilju Sorokina.
    15:27 Alex KILLORN - 3:0
     
    15:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Coopera navyšují náskok na rozdíl tří branek! Zas a znovu mizerná práce defenzivy Isles, která propadla a Stamkos byl tím, kdo vedl přečíslení. Sám neuspěl, ale Tampa zůstala u puku a po forhendové střele Davida Savarda před brankou hrací předmět jemně tečoval ALEX KILLORN a Varlamov si pak smolně srazil černou gumu vyrážečkou do sítě. Asistence: David Savard.
     
    15:14
    Anthony Cirelli v rychlostním souboji přetlačil Leddyho a skončil až před gólmanem, na nějž nevyzrál, z bezprostřední blízkosti nenašel mezeru v jeho postoji.
     
    15:01
    Za Islanders zahrozil Anthony Beauvillier. Zůstal zapomenutý na vrcholku levého kruhu, odkud vypálil na bližší tyč, ale rozvlnil pouze boční síť.
     
    14:39
    Obrana Isles vůbec nestíhá, třetí přečíslení v průběhu několika málo sekund! Nikita Kučerov bekhendem hledal Paláta, jemuž projel puk pod hokejkou.
     
    14:05
    Další přečíslení, tentokráte v hlavní roli Yanni Gourde. Nechybělo moc, aby si připsal další šťastnou trefu, tentokráte Dobson zblokoval pas vedle brány.
     
    13:33
    Přečíslení tří proti dvěma řešil Tyler Johnson střelou, kterou Varlamov vyrazil jenom před sebe, na ruského gólmana s následně nepřišli ani Patrick Maroon a Ross Colton.
     
    13:03
    Krátce po buly zkusil štěstí Adam Pelech. Andrej Vasilevskij na střelu neviděl ideálně, ale měl štěstí, puk prosvištěl těsně vedle jeho levé tyčky.
     
    12:35
    Až ke střele se Killorn nedostal, a to díky dobře clonícímu Pulockovi. Hru následně otočil Pelech, střela příklepem v podání Barzala skončila s přispěním Schenna v ochranné síti.
     
    12:20
    Alex Killorn ukázal, že i on umí bránit. Vysoký puk si i navzdory dotírajícímu Dobsonovi stáhl pod hokejku a pokračoval v pohybu do útočné třetiny.
    11:04 Yanni GOURDE - 2:0
     
    11:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    Šťastný zásah, ale i ten se počítá! YANNI GOURDE z levého kruhu naznačil střelu, načež nahrávkou hledal Goodrowa. Nenašel jej, ale nemusel vůbec smutnit, protože od rukavice padajícího beka Greenea se puk odrazil až za brankovou čáru, Varlamov si nepohlídal mezeru mezi betony. Asistence: Blake Coleman.
     
    11:00
    Ani Semjon Varlamov nemusel zasahovat. Výborně zmenšil střelecký úhel Colemanovi, ten z palebné pozici výrazně přestřelil.
     
    10:55
    Nepřesná nahrávka Nicka Leddyho zhatila slibně vypadající protiútok New Yorku. hru okamžitě otáčí Barclay Goodrow.
     
    10:01
    Tlak Tampy pokračuje. David Savard z pravého kruhu mohl a měl střílet, ale nevěřil si a nahrál pod sebe Cirellimu, toho vychytal Varlamov.
     
    09:33
    Do brejku vystartoval produktivní bek Victor Hedman. Nahazoval na teč, avšak hokejku Stamkose ani Cirelliho nenašel.
     
    09:09
    Americký útočník Brock Nelson naznačil střelu, aby následně ještě zkusil najít Baileyho, jehož hokejku výborně zblokoval vracející se Colton.
     
    08:29
    Brayden Point zkusil přenést hru po mantinelu na levou stranu. Výborné čtení hry předvedl Travis Zajac, kotouč ztečoval do středního pásma.
     
    08:00
    Icing na straně Isles. Cal Clutterbuck viděl rozjetého Cizikase, avšak puk poslal po mantinelu příliš prudce a mimo jeho dosah.
     
    07:44
    Levou stranou se rozjel Jean-Gabriel Pageau, avšak ani on na Vasilevského nevyzrál. Střelou zápěstím poslal puk do jeho připravené lapačky.
     
    07:07
    Ross Colton požadoval dvouminutový trest po zákroku Andyho Greenea na jeho osobu. Muži v pruhovaném nereagovali.
     
    06:38
    Nadějnou akci čtyři proti dvěma zhatil Blake Coleman, jenž si myslel, že má kotouč na holi, ale vše bylo jinak, hrací předmět mu totiž z čepele sjel.
     
    06:02
    Barzalova rychlá klička do pohybu a nahrávka napříč pásmem Palmierimu. Jeho střelu po ledě ještě tečoval Eberle, nicméně jen do betonu brankáře.
     
    05:19
    Další vyhození, tentokráte o poznání povedenější. Stamkos nabral puk takovým způsobem, že nedoputoval až za branku soupeře, domácí tedy mohou vystřídat.
     
    05:03
    Zakázané uvolnění vrací hru před brankáře Andreje Vasilevského. Unavená druhá lajna Tampy ještě pár vteřin na ledě pobude.
     
    04:27
    Travis Zajac poslal po mantinelu puk na Lea Komarova. Zkušený finský forvard vyzval k souboji jeden na jednoho Hedmana, neuspěl.
     
    04:08
    Buly v obranném pásmu Anthony Cirelli zvládl, následně Jan Rutta vysokým obloučkem přesunul hru do středního pásma, kde hrají hosté.
     
    03:45
    Od levého mantinelu nebezpečně nahazoval Pelech. Trefil chrániče Joshe Baileyho, který se rychle zorientoval a z otočky vystřelil těsně vedle levé tyčky.
     
    03:19
    Na druhé straně zaslouží pochvalu za plnění defenzivních povinností Victor Hedman. Počkal si na kličku Nelsona a čistým způsobem jej připravil o touš.
     
    02:44
    Akci Bolts zastavil právě Matt Martin, ten se dokázal bleskově stáhnout do defenzivy a puk vypíchl Ondřeji Palátovi.
     
    02:27
    Nahození Pelecha za branku bylo povoleno, protože obránce stihl přejet půlicí čáru. Hedman v rychlostním souboji porazil Martina.
     
    01:58
    Znovu útočí domácí, zatímco Isles stále čekají na svou první střelu na bránu. Zpátky je Stamkosova lajna, ta by určitě přidala i druhý zásah.
     
    01:30
    A mohlo být ještě veseleji. Velkou rychlost nabral po levém mantinelu Brayden Point, nejproduktivnější hrát Tampy v sezóně ale mezeru mezi betony gólmana nenašel.
    00:45 Steven STAMKOS - 1:0
     
    00:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Fantastický start pro Bolts! Zblokovaná rána Killorna z mezikruží se odrazila ke kapitánu STEVENU STAMKOSOVI, který forhendem zametl kotouč za záda bezmocného Varlamova. Asistence: Alex Killorn a Anthony Cirelli.
     
    00:21
    Přerušení přichází po krátké době. Od modré čáry nahodil Blake Coleman, ale gól nezapsal, Semjon Varlamov na kotouč viděl velmi dobře.
     
    00:10
    Páté semifinálové utkání mezi Tampou a New Yorkem Islanders právě začalo! Úvodní buly opanoval Yanni Gourde, jenž přetlačil Cizikase.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh, D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.

    New York Islanders: Varlamov (16. I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Palmieri – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Cherrey, Murchison.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL)
    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
     
    Průběh série

    Po čtyřech zápasech je srovnáno 2:2. Sérii odstartoval lépe tým z New Yorku, který v prvním venkovním zápase vyhrál 2:1, ve druhém ovšem prohrál 2:4. Doma naopak úvodní klání 1:2 prohrál, ale v doposud posledním střetnutí zabral a vítězstvím 3:2 prodloužil sérii minimálně na šest utkání.
     
    New York Islanders

    Hokejisté New Yorku Islanders působili v základní části ve Východní divizi, kde obsadili až poslední postupové čtvrté místo. Průnik do vyřazovací fáze ovšem zvládli s přehledem, na páté Rangers totiž nahráli propastných jedenáct bodů. V play-off Trotzova družina nejprve svedla bitvu s vítězem Divize, s Tučňáky z Pittsburghu. A poradila si velmi dobře, postup s zajistila v šestém zápase. Ve čtvrtfinále Isles změřili síly s Bostonem, pro Medvědy skončila sezóna po šestém střetnutí. Týmové produktivitě vévodí Mathew Barzal s 57 body.
     
    Tampa Bay Lightning

    Tampa usiluje o úspěšnou obhajobu Stanley Cupu a nemá k ní vůbec daleko, spolu s ní totiž zbývají ve hře poslední tři týmy. V základní části Bolts obsadili v Centrální divizi třetí příčku, bodově nestačily na Carolinu a Floridu. Oba soupeře však svěřenci kouče Coopera následně vyřadili v play-off. S Panety si poradili v šesti zápasech, stejný počet utkání potřebovali i na Hurikány. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Brayden Point s 64 body.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování play-off nejlepší ligy světa, u pátého semifinálového utkání mezi Tampou Bay a New Yorkem Islanders.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Stamkos (Killorn, Cirelli), 12. Gourde (Coleman), 16. Killorn (D. Savard), 26. Stamkos (Hedman, Kučerov), 36. Palát (D. Savard, Kučerov), 38. Killorn (Hedman, B. Point), 42. B. Point (Kučerov, Stamkos), 53. L. Schenn (Maroon, Colton)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), L. Schenn, McDonagh, D. Savard, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn (A) – Coleman, Gourde, Goodrow – Maroon, T. Johnson, Colton.
    New York Islanders: Varlamov (16. I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Mayfield, Leddy, Dobson, A. Greene – Eberle, Barzal, Palmieri – Josh Bailey (A), B. Nelson (A), Beauvillier – Zajac, Pageau, Komarov – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodčí: Charron, Dwyer – Cherrey, Murchison

    Diváci: 14 791
    Tampa 4 3 NY Islanders
    #1 Neděle 13.06.2021 • 21:20
    Tampa - NY Islanders 1:2
    #2 Středa 16.06.2021 • 02:00
    Tampa - NY Islanders 4:2
    #3 Pátek 18.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa 1:2
    #4 Neděle 20.06.2021 • 02:10
    NY Islanders - Tampa 3:2
    #5 Úterý 22.06.2021 • 02:15
    Tampa - NY Islanders 8:0
    #6 Čtvrtek 24.06.2021 • 02:07
    NY Islanders - Tampa 3:2 po prodl.
    #7 Sobota 26.06.2021 • 02:15
    Tampa - NY Islanders 1:0
    thejrc.org